תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עוד שקר, רק שהפעם זה זה כבר יעלה להם-
https://m.ynet.co.il/articles/rynakao4i
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אם זה באמת עובד ככה, אז... גדול!
אני בטוח שזה לא חוקי לעשות את זה,
אבל תחושת הסיפוק שווה כל יום בכלא! ;)
בכלא??? על הרבה הרבה יותר מכך לא יושבים בכלא.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לגבי הגיבור הטוען, מגיע לו צל"ש. בעלי החשמליות שמשתמשים בעמדות כבחניות הם אף יותר נבלות מבעלי ICE שעושים את זה.
לגבי ההבטחות על ה4680, זו היתה דעתי בעבר. מאז כלום לא השתנה:
https://imageshack.com/i/pnjoDfJtj
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
בכלא??? על הרבה הרבה יותר מכך לא יושבים בכלא.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אויש. הרצינות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
https://fb.watch/ia2356nTaj/
מסתבר שאני לא לבד בדעה הזו. אז מדובר בחרטוט שיווקי?
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
חנן היה הראשון לזהות:
קובץ מצורף 143245
מתוך:
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/rjbqtwkf3
אחד לפחות נכשל... אבל המטופלת נראת די גמורה
( למי שיש ספקות ראיתי את הרכב מזווית אחרת )https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31f6d11bc9.jpg
Sent from my 2201116PG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
שמישהו יגיד לכותב שהתרגום העברי ל”gas powered” באמריקאית זה ״מונע בבנזין״.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
שמישהו יגיד לכותב שהתרגום העברי ל”gas powered” באמריקאית זה ״מונע בבנזין״.
לגמרי. תת רמה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תרגום גוגל טרנסלייט סטנדרטי..
ביליתי כמה ימים באירופה בלב גל קור חורפי.
מתברר, ככה אומרים האירופאים, שכבר מהחורף הקודם ומשבר האנרגיה החמור - המכירות של המכוניות החשמליות מדשדשות... רכבי הבנזין החסכוניים חוזרים לאופנה והרבה בעלים של רכבי בנזין ודיזל שבאופן העניינים הקודם היו מחליפים אותם עכשיו לחשמלית חדשה - משאירים את הרכב הכבר לא כל כך חדש לעוד שנה שנתיים.
זה משפיע מאוד על שוק החלפים שפתאום מתעורר וגם מראה לכולם שאפשר לחיות ממש טוב עם הסדר ה'ישן' של להפוך אנרגיה נוזלית לרעש.
מעניין....
אסף.
אני חושב שמשבר הגז שהיה ברוסיה - אירופה השפיע על מחירי החשמל
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מעניין אם יש לזה קשר לקשיים שנקלעה אליהם פולסטאר השבדית/סינית
הטענה של "מאיר" יבואני פולסטאר בארץ הוא שהם לא נקלעו לקשיים בכלל והיתה אי הבנה של הכתבים בכלכליסט.
הם טוענים שרצו לחשב את השווי של וולוו ללא פולסטאר ולכן הדביקו לה את הערך 0. לטענתם לא כי היא שווה 0.
לא יודע אם זה נכון אבל כן קראתי את התגובה שלהם.
הנה תגובת היבואן:
מבקשים להבהיר את המידע שהועבר בכתבה:
כחלק מהפעילות השוטפת, במסגרת דוח אנליסטי שנערך ע"י בנק ההשקעות השוודי SEB בוצעה הערכת שווי לחברת וולוו מכוניות, במסגרתה נוטרל שוויה של פולסטאר מהערכת שוויה של וולוו מכוניות.
בשל הנתון הזה יצאה הכותרת השגויה לפיה שווי חברת פולסטאר הוא 0, הדבר אינו נכון כמובן. כחברה ציבורית, שווי השוק של פולסטאר הינו יותר מארבעה מיליארד דולר.
חברת פולסטאר יצרה ערך משמעותי על ידי השקעה בבניית מותג עולמי ונוכחות ב-27 שווקים.
חברת מאיר, יבואנית פולסטאר בישראל, נמצאת בקשר רציף עם היצרן, ונערכת במרץ לקראת השקת הדגמים העתידיים במהלך השנה הקרובה ולהמשך ההתרחבות וההתפתחות של המותג בישראל.
קראתי עכשיו נתונים ממחקר על חישמול בארהב. מתברר ששם יש עליה בהתעניינות ברכבי בעירה פנימית וירידה בחשמליות - בשיעור של 9% (אני לא מתעמק בשיטת המחקר אלא במגמה) וירידה של מעל 20% בעניין בהיברידיות מכל הסוגים.
זה היפוך מגמה של מה שהיה מאוד מובהק עד לפני כמה חודשים - מגמה של עליה קבועה במעבר לרכב חשמלי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קראתי עכשיו נתונים ממחקר על חישמול בארהב. מתברר ששם יש עליה בהתעניינות ברכבי בעירה פנימית וירידה בחשמליות - בשיעור של 9% (אני לא מתעמק בשיטת המחקר אלא במגמה) וירידה של מעל 20% בעניין בהיברידיות מכל הסוגים.
זה היפוך מגמה של מה שהיה מאוד מובהק עד לפני כמה חודשים - מגמה של עליה קבועה במעבר לרכב חשמלי.
אסף.
בנוסף לכל הסיבות האחרות שהוזכרו לעי"ל, לכל מוצר טכנולוגי יש EARLY ADAPTORS. ככה היה עם טסלה ועם רכבים חשמליים באופן כללי. על חשבון אלו לומד השוק מה לעשות ואם לאמץ את הטכנולוגיה. במקרה של רכבים (בשונה מסלולארי למשל) מדובר בעלות גבוהה ולכן יש יותר התלבטות וספקות לפני שעושים את הצעד. פה נכנסים גם גורמים אינטרסנטים שרוצים להאט את התהליך ואחרים שיש להם אינטרס להאיץ אותו בטענות שונות (שחלקן אמת, שחלקן שקר ורובן איפה שהוא באמצע). זה מבלבל את הצרכן וגורם ליותר התלבטות והאטה בביקוש של הטכנולוגיה החדשה.
לכן, בהתחלה יש פיק הזמנות של אנשי החדשנות (ראו 1.5 מיליון הזמנות לסייברטראק כבר שנתיים לפני שיצא). אח"כ יש האטה כששאר האנשים לומדים את הטכנולוגיה ומתגלחים ע"ח הראשונים. זה השלב שבו נמצאים עכשיו. במקרה של רכבים השלב הזה הוא בעצימות גבוהה מהסיבות שמניתם קודם ואלו שהוספתי.
אישית, אני עם 2 רכבי בנזין ולא מתלבט כרגע אם להחליף לחשמלי או לא. אני החלטי בינתיים לשבת על הגדר, לראות לאן נושבת הרוח, להשאר עם הרכבים שיש לי ולהחליט בהמשך. גם זו החלטה שקשורה לרכבים החשמליים כי אם הם לא היו קיימים כבר הייתי מחליט להחליף את אחד מרכבי הבנזין בחדש יותר.
ןעוד עניין אחד בנוגע לעליה בהתעניינות ברכבי ICE (בעירה פנימית).
אני רואה את זה אצל הרבה חברים שהם PETROL HEADS וחובבי רכב, הם מבינים שעתיד המכוניות בנזין ובטח המפלצות החזקות לוט בערפל.
הם בני 50+ עם כסף נזיל ומחליטים לקנות עכשיו את הרכב בנזין האחרון שלהם לפני המעבר לחשמל, מימן או טכנולוגיה אחרת בעוד מספר שנים.
לכן, לפחות בארץ, ניתן לראות עליה בביקוש לרכבים כאלה והיבואנים המקבילים עלו על הגל:
קאמרו עם המנוע החזק, RS5 של אאודי, במוו מסדרה M, צ'ארג'רים של דודג', מוסטאנג GT ודומיהם נמכירים יחסית בכמויות גדולות לאחרונה.