תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
מפייסבוק...
דאסטר לא עושה לי את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מפייסבוק...
דאסטר לא עושה לי את זה.
אני לא הייתי שם.
בגלל זה לא צרפתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
דאסטר לא עושה לי את זה.
[emoji12]
בטח...
בכמה תשלומים סגרת?
אני חושב שההשוואה בין דאסטר לרקסטון מגוחכת. מדובר בכלי רכב שונים לגמרי, מסגמנטים שונים, מבנה שונה, מחיר כמעט כפול וכולי.
רוצים להשוות ביצועים? קחו רקסטון עם הגבהה ונעילה אחורית (כמו הדאסטר) ואז תשוו.
באופן אישי, הפעם האחרונה שעליתי מעלה באופן כזה (מסוכן, חסר אחריות, פוטנציאל גדול לנזק או פגיעה בנפש) היה עם הרנו 4 שהיתה לי בגיל 18. ביצים גדולות, אומץ, יכולת נהיגה מרשימה, טיפשות. תקראו לזה איך שתרצו. היום לא הייתי חוזר על זה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
גיא זה הגיע אלי בתצורת פרסומת ממומנת של דף דצ'יאה ככה שאני לא רואה בעיה לפרסם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
רוצים להשוות ביצועים? קחו רקסטון עם הגבהה ונעילה אחורית (כמו הדאסטר) ואז תשוו.
זאת התצורה שבה לדעתך הם שווים? יש להם אותה מידת גלגל? יחסי העברה?
אישית כשאני רואה את הסרטון הזה אני לא רואה הרבה הבדל בין זה לבין חיפושית עם דיפ מרותך (סליחה).
ואם כבר לקנות משהו בג'אנר הצעצועים אז חבל שלא מיבאים את ה-fiat strada 4x4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
גיא זה הגיע אלי בתצורת פרסומת ממומנת של דף דצ'יאה ככה שאני לא רואה
מדהים.
קצת חצופים שם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
גיא זה הגיע אלי בתצורת פרסומת ממומנת של דף דצ'יאה ככה שאני לא רואה בעיה לפרסם.
- - - Updated - - -
זאת התצורה שבה לדעתך הם שווים? יש להם אותה מידת גלגל? יחסי העברה?
אישית כשאני רואה את הסרטון הזה אני לא רואה הרבה הבדל בין זה לבין חיפושית עם דיפ מרותך (סליחה).
ואם כבר לקנות משהו בג'אנר הצעצועים אז חבל שלא מיבאים את ה-fiat strada 4x4
זה מה שאני טוען, אין מקום להשוואה.
בהינתן שהפרמטרים האלו שווים (הגבהה ונעילה) הרקסטון יעלה את המעלה גם עם חצי דאסטר בבגאז׳ ועוד אחד נגרר מאחור.
עם כל ההערכה והחיבה שלי לדאסטר, לדעתי האישית, מעלה כזה הוא מחוץ למעטפת הביצועים של הרכב. לא כי הוא לא מסוגל, אלא כי הוא דורש סגנון נהיגה שלא משאיר מקום לטעויות והפתעות. היה שם מזל גדול.
מצד שני... בשבת נסענו מעין עקב עד המפעלים וחשבתי לעצמי, שדאסטר היה אוכל את המסלול הזה בקלות ונינוחות, כמו את הרוב המוחלט של מסלולי הטיול שאנחנו עושים בד"כ.
כן... דאסטר זה לא מתאים לכל אחד... וואלה כמו שלא מתאים לכל אחד עגלת היילקס ישנה, או כרכרה אנגלית מזיעה.
אף אחד לא טען ככה. ואם לאחד כיף לעלות עליה לאט ורגוע ולאחר כיף לעלות אותה ברייס (או לא לעלות אותה בכלל) גם זה בסדר גמור. מה שמנסים הרבה לטעון כאן לדעתי זה שמנסים להציג (שלא לאמר לאנוס) את הדאסטר למשהוא שהוא לא.
אישית שיהיה בכיף ובהנאה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אף אחד לא טען ככה. ואם לאחד כיף לעלות עליה לאט ורגוע ולאחר כיף לעלות אותה ברייס (או לא לעלות אותה בכלל) גם זה בסדר גמור. מה שמנסים הרבה לטעון כאן לדעתי זה שמנסים להציג (שלא לאמר לאנוס) את הדאסטר למשהוא שהוא לא.
אישית שיהיה בכיף ובהנאה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לאף אחד לא כיף לפוצץ את הרכב בעליות, אני מאמין שכולם אוהבים לעלות רגוע ובכיף, אבל מה לעשות? -אם אתה רוצה להמשיך לטייל עם הילדים הגדולים אתה חייב פה ושם לבצע פרובוקציה כזו או אחרת בכדי לעבור מכשולים קשים ( כן, קשים בהגדרה אוניברסלית) ,וזה מה שמיוחד בצעצוע הזה- הוא נותן לך גם את הקטנות הללו, ביחוד עם תוספת נעילה אחורית.
ומצד שני שומר על סגמנט של פרייבט חסכוני ליום יום.
לא מבין מה כל ההתרגשות הזו ממכונת כזו קטנה.
גם בכלים הגדולים שעולים מעלה קצת בעייתי להם בהתאמה כמו שהמעלה הזה קצת בעייתי לדאסטר, יקבלו ומקבלים את המכות האלה בגחון ובדיוק בשביל זה הוא קיים.
לא ראיתי כאן שום דבר שדומה להתעללות.
כל רכב שטח מקבל מכות כאלה מידי פעם ואף אחד לא מתרגש. אז למה עם הדאסטר כן?
נכון, רכב X גדול יותר וקשוח יותר מהדאסטר יעשה את המעלה הזה בקלות יותר, בדיוק כפי שרכב Y גדול עוד יותר וקשוח עוד יותר, יעשה את המעלה בעוד יותר קלות מרכב X. נו אז מה? אין לזה סוף, וזה נכון לגבי רבים וטובים שהם לא דאסטר. במשוואה הזו, הטיעון הנ"ל מצטמצם, ולכן עד כמה שאני מבין, מיותר.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לא מבין מה כל ההתרגשות הזו ממכונת כזו קטנה.
גם בכלים הגדולים שעולים מעלה קצת בעייתי להם בהתאמה כמו שהמעלה הזה קצת בעייתי לדאסטר, יקבלו ומקבלים את המכות האלה בגחון ובדיוק בשביל זה הוא קיים.
לא ראיתי כאן שום דבר שדומה להתעללות.
כל רכב שטח מקבל מכות כאלה מידי פעם ואף אחד לא מתרגש. אז למה עם הדאסטר כן?
נכון, רכב X גדול יותר וקשוח יותר מהדאסטר יעשה את המעלה הזה בקלות יותר, בדיוק כפי שרכב Y גדול עוד יותר וקשוח עוד יותר, יעשה את המעלה בעוד יותר קלות מרכב X. נו אז מה? אין לזה סוף, וזה נכון לגבי רבים וטובים שהם לא דאסטר. במשוואה הזו, הטיעון הנ"ל מצטמצם, ולכן עד כמה שאני מבין, מיותר.
טל.
אני מסכים עם כל מילה, למעט דבר אחד:
ככה לא עולים עליות. זה הבסיס של נהיגת שטח נכונה.
הארוע המצולם היה יכול בקלות להסתיים אחרת, וכל עוד לא יורים עליך וחייך לא תלויים בזה, זה מיותר.
אם אני מגיע עם הרכב שלי לעלייה שאני לא יכול לעלות במתינות וזהירות, פחות או יותר - אני מבקש משיכה או נוסע מסביב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
הארוע המצולם היה יכול בקלות להסתיים אחרת, וכל עוד לא יורים עליך וחייך לא תלויים בזה, זה מיותר.
אם אני מגיע עם הרכב שלי לעלייה שאני לא יכול לעלות במתינות וזהירות, פחות או יותר - אני מבקש משיכה או נוסע מסביב.
ואני חושב שאתה קצת מגזים
זה מה שיפה פה.
לכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה.
;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אני מתנצל אם זה ישמע לא הדדי, אבל אני לא יכול שלהסכים למילה אחת ממה שרשמת. שוב סליחה..
אולי אתה, אבל 99.9% יודעים כשזה לא הולך בקלות, ללחוץ עוד קצת על הגז וזה יעלה. כולנו היינו שם כולנו רואים את זה כל הזמן. זה חלק מהמציאות של נהיגת שטח. חלק מהפרקטיקה.
והתיאור הטכני הולך כך:
כאשר אתה נמצא במעלה דרדרתי או תלול או דרדרתי ותלול ועוד מדרגה בקצה...כל סיטואציה שמביאה לכך שכוחות החיכוך/אחיזה בין הגלגלים לקרקע שמקנה לך את המשיכה למעלה, קטן מכח הגרוויטציה שמושך אותך למטה. כאשר קיים הפרש כוחות שכזה לטובת הגרוויטציה, (וזה לא משנה אם אתה עם גלגלי שטח מלא גיבורים עם לחץ אוויר חד ספרתי, ואפילו שאין לך בעיה של גובה - כל זה מסתכם בכוחות המשיכה), הרכב פשוט יפרפר במקום.
אז מה עושים? פשוט מוסיפים לכוחות המשיכה את כוח האינרציה המוקנה באמצעות פיתוח מהירות מסויימת, על מנת שסך הכוחות האלה יעלה על כוח הגרוויטציה המושך כלפי מטה.
כמובן שיש בזה מן הסיכון, אבל הסיכון הוא סיכון מחושב (אם אפשר לקרוא לזה ככה..).
"תעצור, סע טיפה אחורה, תן טיפה גז, מהירות קבועה!!! ואל תעצור!!!"
אין טיול שאתה לא שומע את ההנחיות האלה בקשר לפחות ארבע פעמים ביום. זאת המציאות שאני מכיר. ברגיל...
תגיד לי שלא?
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אני מתנצל אם זה ישמע לא הדדי, אבל אני לא יכול שלהסכים למילה אחת ממה שרשמת. שוב סליחה..
אולי אתה, אבל 99.9% יודעים כשזה לא הולך בקלות, ללחוץ עוד קצת על הגז וזה יעלה. כולנו היינו שם כולנו רואים את זה כל הזמן. זה חלק מהמציאות של נהיגת שטח. חלק מהפרקטיקה.
והתיאור הטכני הולך כך:
כאשר אתה נמצא במעלה דרדרתי או תלול או דרדרתי ותלול ועוד מדרגה בקצה...כל סיטואציה שמביאה לכך שכוחות החיכוך/אחיזה בין הגלגלים לקרקע שמקנה לך את המשיכה למעלה, קטן מכח הגרוויטציה שמושך אותך למטה. כאשר קיים הפרש כוחות שכזה לטובת הגרוויטציה, (וזה לא משנה אם אתה עם גלגלי שטח מלא גיבורים עם לחץ אוויר חד ספרתי, ואפילו שאין לך בעיה של גובה - כל זה מסתכם בכוחות המשיכה), הרכב פשוט יפרפר במקום.
אז מה עושים? פשוט מוסיפים לכוחות המשיכה את כוח האינרציה המוקנה באמצעות פיתוח מהירות מסויימת, על מנת שסך הכוחות האלה יעלה על כוח הגרוויטציה המושך כלפי מטה.
כמובן שיש בזה מן הסיכון, אבל הסיכון הוא סיכון מחושב (אם אפשר לקרוא לזה ככה..).
"תעצור, סע טיפה אחורה, תן טיפה גז, מהירות קבועה!!! ואל תעצור!!!"
אין טיול שאתה לא שומע את ההנחיות האלה בקשר לפחות ארבע פעמים ביום. זאת המציאות שאני מכיר. ברגיל...
תגיד לי שלא?
טל.
היית ממליץ לנהג לנדקרוזר, שנכשל בעלייה מסולעת ודרדרתית, לנסות לעלות אותה בראשון גבוה וטורים בינוניים ומעלה,
או אומר לו: עזוב, בוא נמשוך אותך. חבל שתאבד שליטה ותתגלגל עד למטה?
אני מקווה שלא. אם כן, אז אין בסיס לדיון.
אני מבין שאתם מבסוטים על הדאסטר. לגמרי בצדק, אחלה מכונה. אבל מפה ועד להמציא כללי נהיגה חדשים ועוד לטעון שזה נכון - הדרך ארוכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
היית ממליץ לנהג לנדקרוזר, שנכשל בעלייה מסולעת ודרדרתית, לנסות לעלות אותה בראשון גבוה וטורים בינוניים ומעלה,
או אומר לו: עזוב, בוא נמשוך אותך. חבל שתאבד שליטה ותתגלגל עד למטה?
אני מקווה שלא. אם כן, אז אין בסיס לדיון.
אני מבין שאתם מבסוטים על הדאסטר. לגמרי בצדק, אחלה מכונה. אבל מפה ועד להמציא כללי נהיגה חדשים ועוד לטעון שזה נכון - הדרך ארוכה.
עם כל הכבוד בוזי.
ברצינות
אני לא מאמין לך
אני אגיד שלא.
גם בת-ופה שלא הייתי מטייל עם המשפחה, שבטיולים היו בכוונה נקודות עם עבירות, לא הייתי/היינו עולים ככה.
ויש הבדל גדול בין לעלות עם שימור של תנע לבין להתפוצץ על עליה.
עכשיו,
כמו שכולם כתבו, כל אחד ומה שמתאים לו, אבל יש הרבה (כל מי שאני אי פעם טיילתי איתו). שבחיים לא יעלו ככה עליה. וכשאומריםעוד גז, (אצלנו) לא מתכוונים לככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
עם כל הכבוד בוזי.
ברצינות
אני לא מאמין לך
למה להפוך את הדיון הענייני לאישי? בוא ישר מכות [emoji482]