כמובן שהכוונה להודעה של טל
אוסיף ואומר, שבעליות בלי פריטים בולטים על הקרקע,
(חול, אדמה, דרדרת וכל מה שאין בו סלעים מדרגות או בורות) ברור שאפשר לבוא עם תנופה.
זה כאמור תקף אך ורק לי, ולאלו שמטיילים איתי.
Printable View
למה מכות ?
;)
כמו שרשמתי קודם. מותר לך לחשוב אחרת. סבבה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
איל, עם אופנוע שטח, בעליות עם פריטים בולטים על הקרקע ,אפשר לבוא בתנופה ?
תעשה פעם אחת סיבוב בשטח עם דאסטר משופר מתלים ,ותבין שהדבר הזה מגהץ הרבה יותר טוב מחבריו הגדולים/ הכבדים /בעלי הסרנים הכבדים.
כמובן שככל שתעמיס עליו יותר ציוד ואנשים היתרון שלו ילך לאיבוד. ככה כמו שהוא ,הוא קליל וזריז מאוד .
כבר אלפי הודעות שאנשים שפעם יצא להם לראות דאסטר ברמזור. מייעצים לאלו שיש להם איך/איפה לנסוע ולא לנסוע ;)
אותי זה מצחיק.
אני מציע את מפגש ג׳יפולוג הבא בנחל סדום 🤥
גם עם המתלים הסטנדרטיים....
ולכל המלעיזים ומנתחי האירועים בהתכתבות: יש כלל מאוד ברור - לא עוצרים באמצע עליה. ואם יש חשש שהמנוע יאבד אוויר/מומנט, ובאוטו כזה אין הילוך נמוך יותר לרדת אליו, אז לא בושה לבוא טיפ-טיפונת יותר מהר.
בהתחשב בתנאי השטח ובסוג הרכב, הבחור עלה נכון וטוב.
עם כל הכבוד לדאסטר,
הרכבים שהייתי מרשה לעצמי לנסוע עליהם כמו שאני רוכב, הם עם מהלך מתלה שגדולים פי שלוש מזה של של הדאסטר. וגלגלים בהתאם.
ולצורך ההשוואה עם האופנוע, חלק גדול מהזמן אני מבלה באוויר.
בשום רכב 4 גלגלים שמוגדר כsuv, אני לא חושב שזה לגיטימי.
אני לא בא לטעון בעד או נגד דאסטר. בכל הזדמנות ששואלים אותי אני מפרגן, אבל הנהיגה בסרטון הזה ובסרטון של העשוש, זה משהו שבחיים לא הייתי עושה עם הרכב היומיומי שלי, שאני גם משלם על ההוצאות שלו.
זה בערך כמו שאני אקח את הדיסקו הסטנדרטי-צמיגי 29-בלי מיגונים, שלי לואדי אל עין/כמריר/ כל המקומות המופרעים של הפלינוסטורמס. נכון, עם הרבה תעוזה והרבה מאמץ, והמון בניה יש סיכוי שאצא מהצד השני. אני פשוט לא חושב שזה נכון.
אני זוכר היטב את העליה הזו וגם עם הילוך כח היה צורך לשמור על תנופה.
לדאסטר אין ברירה והוא חייב לשמור על תנופה מספיקה. אין לו הילוך כח אבל הוא יותר קליל מהגדולים.
אני חושב שהקצב כאן היה בכל זאת שונה מהסירטון ההוא בעשוש ששם היה מוגזם לחלוטין.
נתתי את הדוגמא הקיצונית של האופנוע בכוונה, בכדי להמחיש שישנם כלי רכב שהם איפשהו באמצע הסקאלה ,בין אופנוע לדיפנדר ממוגן (נגיד, בלי להעליב).
גם אני לא חושב שזה נכון לקחת את הדאסטר דווקא למקומות האלה, אבל מה לעשות ,לפעמים אתה נקלע לסיטואציות שצריך לצאת מהן ,כי הן חלק מהמסלול, לדוגמא, - בטיול הצדיקים האחרון הכנופיה הקבועה שלי החליטה לעשות את חוצה מדבר יהודה ,מערד לצומת יריחו, היו קטעים טכניים פה ושם, גם מעלה ערוגות היה בתפריט, הדאסטר עלה כמו גדול, בלי דרמות מיותרות, אז עלה ,נו ,פעם ב צריך גם לעשות כאלה, אם הייתי עם עוד 150 ק"ג סטייקים ובירות +שלושה אנשים ברכב, זובי הייתי עולה ללא נזקים/גרירה של חבר.
השאלה היא לא איך לנהוג בדאסטר בעליות קשות. השאלה היא האם נכון להיכנס למקומות כאלה עם דאסטר, ואז לנהוג במהירות גבוהה, בלית ברירה.
ההשוואה לרכב סטנדרטי בכמריר וכאלה - נכונה.
זה מזכיר לי שפעם בצעירותי, עליתי עם סיקס כמעט סטנדרטי את המדרגה של שלוחת צלעון. נכנסתי בה ברבאק, הג׳יפ קפץ באוויר ונחת באלגנטיות על השביל מעליה.
לא הבנתי אז כמה זה מסוכן, מה פוטנציאל הנזק, וכמה הייתי קרוב להתגלגל למטה.
במקרה הצליח לי... אבל זה לא אומר שזה נכון. זו שטות איומה.
וזה לא קשור ליכולת השיכוך והגיהוץ המעולה של הדאסטר - במעלה כזה אין לך שדה ראייה, אין לך זמן לבחור נתיב נכון בצורה מדוייקת והשליטה שלך ברכב מוגבלת.
ועוד לא הזכרתי את אי היכולת לסייע לרכב אחר במקרה תקלה או תקיעה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נו בועז ו..., ואם היית רואה את איל טס באוויר עם האופנוע מעל סלעים ? זה פחות מסוכן?
למה אתם נכנסים לפינות האלה?
באופן כללי ... בלי להתייחס לגופו של מאן דהוא... שכל אחד ינהג איך שבא לו.
פגשתי בשטח חבורה של רנגלרים שנוהגים בדיוק אותו דבר. על עליות סלעיות. פול גז ומתפוצצים על העליה ברבאק. אז מה? זה בגלל שהרכב נחות?
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...257c6fd323.png
אם רודפים אחריו וזה עניין של חיים ומוות, ברור.
אם זו תחרות ומנצח מי שעולה הכי מהר, אז גם נכון.
בכל סיטואציה אחרת, זו צורת עלייה מחורבנת עם פוטנציאל שברים ותקלות.
זו לא הדרך העדיפה כדי להעלות רכב במקום הזה, זו הדרך שנובעת מאילוץ ופיצוי על חוסר באמצעים ברכב שמחייבים את האגרסיביות הזו.
הוא כנראה נהנה מזה, וזה אחלה ונהדר ואין שום פסול בזה.
אבל אי אפשר להפוך את הבעיה לפיצ׳ר..
Slowly..
+1
לאיל ובוזי.
ככה לא נוהגים, לא בדאסטר ולא ברנגלר, ורשמתי כבר מקודם שלא הבנתי מה היתה מטרת הקורס הזה ולמה להכניס רכב כמו דאסטר אליו, אלא אם כן בעל הרכב ידע לאן הוא ניכנס.
אין ספק שהרכב גיבור כשצריך, אבל כדאי גם לדעת את ההשלכות שכניסה ונהיגה כזאת במסלולים כאלה יכולה להיגמר רע, ולא חסר דוגמאות של suv גיבורים עם נהגים מנוסים שהופתעו לגלות שאיבדו שליטה, התהפכו וכו' וניכנסו למצבים לא נעימים במקומות כאלה ואחרים שניכנסו אליהם ביודעין.
אבל מפה ועד להמציא חוקי נהיגה חדשים בשטח לג׳יפונים יש גבול, דק, אבל עדיין יש אותו, ולדעתי לא כדאי לקחת את זה בקלות ראש, מסלול שמוגדר בעבירות מסויימת שמצריך רכב בהתאם כדאי להיתייחס לזה, וזה מה שהייתי מצפה ממוביל/מדריך הטיול ולא משנה מי הוא.
אני הייתי מצפה מאנשים שאני מכיר כרציניים .. להפסיק להסביר לאחרים מה טוב ומה רע ואיך עושים ולא עושים דברים.
המשפט "כה לא נוהגים, לא בדאסטר ולא ברנגלר" למשל ...
ברצינות ? .. במקרה יושב מולי ההוא שכתב את פקודות מטכ"ל ? ..
אני רוצה לראות אותך שאתה מטייל והגעת לאותו מקום שבוא האוטו שלך קצת מאבד אחיזה .. ואתה לא תתן עוד קצת גז .. או תרד מטר ותעלה טיפה יותר מהר.
לשבת בבית ולהמציא תאוריות על גבי תאוריות על מה ואיך עושים או לא עושים משהו לפי סרטון מיוטיוב ... זה אפילו לא מגוחך. זה חסר משמעות. זה פטרוני .. זה הרבה דברים אבל זה לא מועיל לכלום. מעבר לזה, אומרים כמה וכמה נהגים ( אחד מהם מדריך שטח מדופלם והשני קבל את התואר תותח פה באתר ) ואומרים לכם ממקור ראשון שהתחת שלהם היה על הכיסא שזה בסדר גמור וזה אולי לא נראה לכם ממרחבי המקלדת .. אבל זה לגמרי לא התפרעות ועליה בסבבה .... ואתם מתווכחים .. :) .. ואללה ..
הבן אדם היה שם, ישב באוטו והרגיש את העליה. הוא החליט ללחוץ ככה וככה והוא עלה. נקודה. עלה. ללא נזקים. והגיע הביתה על הגלגלים שלו. ללא החלפת תקר או כל מיני תיקוני דרך להצלה .. נקודה. אם זה נראה לך או לאחר או לא נראה לכם .. ואללה ... מי שאל אתכם ? ..
הוא היה שם ולא אני ולא אתם.
במבחן המציאות הפשוט. הבן אדם עלה את העליה לבד וללא נזקים. נ-ק-ו-ד-ה. כל דבר מעבר לזה היא אוננות מקלדת :)
עכשיו תמשיכו.
גיא, שתה כוס מים קרים, הכל טוב.
רשמתי אי שם מאחור, אתם הבעלים ותעשו מה שטוב לכם, מה שטוב לכם לא טוב לי, מה לעשות...
כן, אם הייתי שם בדאסטר הייתי מסתובב אחורה, ולא פעם ולא פעמיים עשיתי זאת עם רכבים יותר גיבורים מדאסטר במקומות אחרים שחשבתי לנכון שלא כדאי לנסות, ויעידו חברים שמטיילים איתי, אז אולי אני נהג גרוע... אולי...
אתה לעומת זאת כבר כמה זמן מפנטז על פרצים וכו'? מה מונע ממך?
ורק לידיעה, נסעתי בדאסטר. :cool:
כולם צודקים.... ואפשר להמשיך הלאה.
העיקר שמטיילים ונהנים. לא אלגנטי ולא נעים לראות - זה נכון. אבל זה האוטו שלהם.... בחירה של אנשים בוגרים.
אסף.
אפשר להבריג בורג עם מברג ואפשר לדפוק עליו עם פטיש.
יבוא מישהו, יגיד: לא דופקים על בורג עם פטיש.
יגידו לו: אבל זה נכנס... אני תמיד עושה ככה... מי שמך להגיד לי מה לעשות... אוננות מקלדת...
אפשר גם לרכב על אופנים עם אוזניות, טלפון ביד ונגד כיוון התנועה. אפשר גם לעבור באדום. יבוא מי שיגיד: זה עובד לי. חוסך לי זמן. לא עולה דלק. לא צריך אפילו קסדה.
עכשיו תמשיכו לדפוק על ברגים עם פטיש.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
יש בורג ויש בורג.
יש ג'יפונים ויש רכבי כביש שטח ויש רכבי שטח טהורים.
ויש דאסטר.
הדאסטר הוא לכאורה קרוסאובר. ג'יפון. בפועל הוא מתוכנן, בנוי ומתנהג קצת אחרת. מנסיוני הצנוע עם דאסטר והדרכות הנהיגה עליו, אני יכול להעיד שמבחינת יכולות השטח, שהוא בנישה משלו. הרבה מעל ג'יפונים וקצת מתחת לרוב רכבי הכביש-שטח. ובגלל שהוא ידני בלבד ויש חשיבות שהמנוע יסתובב ברצועת הכוח שלו, כאן כבר נכנס עניין המיומנות של הנהג והיכולת שלו לנגן על האוטו נכון. נהג טוב בדאסטר יעשה הרבה הפתעות וגם קצת בושות לנהג בינוני ב-SUV...
לא הייתי יוצא לסכיני דימונה עם סובארו XV/פורסטר שהם ללא ספק רכבי השטח הטובים ביותר בקטגוריית הג'יפונים.
בטח לא עם ג'יפוני AWD אחרים וחסרי כישורים כמו טויוטה ראב4 והונדה CRV ויונדאי טוסון/IX35, סוזוקי ויטארה החדש, קיה ספורטאז' הנוכחי ועוד כמה. הם באמת לא מתאימים לשטח כי הם נמוכים מדי, זויות מרכב בעייתיות, מערכות הנעה לא יעילות, צמיגים לא מתאימים ועוד שלל מומים מולדים ומגבלות שבגללן הכלים האלה יתקשו בכל מעבר, יעכבו את השיירה, יסבלו מנזקים, יהרסו לעצמם את האוטו ולכל יתר הקבוצה יהרסו את הטיול.
בחינת הנתונים היבשים של דאסטר מגלה שהוא... ג'יפון אחר. יש לו מערכת הנעה יעילה, מתלים מצויינים, זויות מרכב טובות ומתוכננות היטב, הילוך ראשון קצר מאוד ושני קצר יחסית, יחסי העברה מחולקים היטב בכל ששת ההילוכים שתואמים את רצועת הכוח של מנוע הטורבו-דיזל שלו שהוא חזק דיו עם מומנט טוב וזמין בסל"ד נמוך יחסית, קוטר סיבוב טוב ועוד כל מיני פרטים קטנים שניכר עליהם שלא יצאו ככה במקרה - מישהו ישב וחשב ותיכנן את כל הדברים האלה בכובד ראש.
נכון - הנדסת האנוש נחותה בעליל, הפיניש הכללי ורמת הפלסטיקה הם לואו קוסט במופגן. בשטח זה גם לא פאג'רו ולא לנדקרוזר ולא דיסקברי וגם לא טרופר. רחוק מזה. בוודאי לא ג'ימני ולא סופה ולא דיפנדר ולא היילקס ובטח לא רנגלר ורוביקון... אבל זה אוטו שיודע לנסוע בשטח, כולל שטח ברמת עבירות בינוני++ ופה ושם גם בשטח שמוגדר כ"קשה" ועובדה שיש לו שוק שיפורים ייעודי גדול ורחב שמעיד שזה משהו אחר. לא סתם ג'יפון. איך הגדירו כאן פעם ובצדק גמור - אם לרכב מסוים יש שוק שיפורים רציני כמו מערכות מתלים, צמיגי שטח, נעילות - כנראה שזה אוטו שמתאים לעשות שטח ברמה כזו או אחרת.
לא בכדי, כשאני מפרסם טיול "פתוח" (כזה שפתוח לכל דגמי רכבי כביש-שטח 4X4) שהנרשמים אליו צריכים להתעדכן ברמת העבירות (להבדיל מטיולי מועדון למותג ספציפי, שבהם המסלול מתוכנן בקפידה מראש כדי שיתאים ליכולת העבירות של הכלים ללא נזקים) ואני כותב את רמת העבירות ומציין "לרכבי כביש-שטח בעלי הילוך כוח", בעלי דאסטר הם החריגים היחידים ללא הילוך כוח שמוזמנים להתקשר ולברר ספציפית - בהרבה מקרים הם יוכלו להצטרף, כי אני יודע שלמרות שבתיאוריה הוא לא מתאים כי "אין לו הילוך כוח" (היי, גם לג'פ"ס M151 אין הילוך כוח ואין מהלך מתלים וגם לא נעילות... מישהו חולק על יכולותיו בשטח?...) בפועל, במסלולים שאינם מוגדרים במפורש כ"קשה", דאסטר יעבור בלי בעיה מיוחדת ואם תהיה בעיה - הוא מספיק קל כדי שרכב שטח חזק כמו לנדקרוזר או פאג'רו או רנגלר או סופה יתנו לו משיכה קטנה עם רצועה והוא ימשיך כאילו לא קרה כלום. זה מנסיון. אלה עובדות. אני חווה את זה בתדירות גבוהה. מישהו מכאן עם דאסטר ירד ללא נזקים במדרגת המצלעות שזו בפירוש הגזמה פרועה, אבל עובדה. דאסטר עשה איתי את נחל ערוד לכל אורכו. בקלות. וגם זו עובדה. ואתם יכולים להתווכח עם גיא עד מחרתיים. אבל מה לעשות והוא צודק?...
אני, שפסלתי טנדר 4X4 מצויין (אמארוק) מנצחון במבחן השוואתי בגלל שאין לו הילוך כוח, לא הייתי בוחר בדאסטר לעבודת שטח אינטנסיבית באמת, לצרכים ועבודות שמחייבים שהיה יומיומית בשטח שכזה, יום אחרי יום. הוא לא ישרוד את זה לאורך זמן כי בכל זאת זו רק פלטפורמה של רנו קליאו ולא רכב שטח קשוח מלידה. אבל אחרי שחוזרים לפרופורציות ומגדירים צרכים שלא כוללים שיקולי פוזה ותדמית - אוטו יומיומי זול, נוח, נעים לנסיעה, מרווח יחסית, שימושי ומאוד-מאוד חסכוני, עם יכולת מוכחת לטייל מעבר לשבילים של ג'יפונים?... מגלים שמבחינת התמורה למחיר ורמת היכולות, דאסטר זו הקניה הכי טובה בשוק הישראלי. בלי להגזים. בחיי. ואתם יכולים לצטט אותי חופשי. ואם מישהו בנה על ירידת ערך תלולה והצפה של השוק בכלים מיד שניה שבעליהם משוועים להיפטר מהם במחירי זנות - אני מצטער לאכזב אתכם, אבל תחשבו מסלול מחדש. האוטו הזה מפתיע לטובה גם בפרמטר הכל-כך ישראלי הזה....
לא להאמין, אפילו אני משתעשע במחשבה שלצד הסופה שעם הזמן תלך ותעבור לסטטוס של תחביב ותצא מהחניון שלה רק לשטח ו/או לטיולים שמצדיקים להטריח אותה ולשרוף ליטר בנזין בכל 6 ק"מ, דאסטר יחליף את הפוקוס העתיקה שלי מתישהו, כשהיא תסיים את חייה המועילים. אוטו יומיומי שיוכל לשמש גם לעבודה - לצאת להדרכות ולטיולים שפויים. לא לואדי אל-עין ולא להר טמון ולא למעלה רמון או זיק, כי בשביל זה יש סופה - אבל לרוב המוחלט של המקומות האחרים - כן. בכיף.
------------------------------------------
ומשום מה אי אפשר להימלט מהתחושה, שהבעיה שלכם עם דאסטר בסכיני דימונה היא גם קצת פסיכולוגית. דאסטר שובר לכם מוסכמות. הוא בא עם הרבה חוצפה וחודר, בלי לבקש רשות, לטריטוריה שעד כה ראיתם אותה כפרטית שלכם, של רכבי שטח מוערכים וגיבורים בלבד. גבוהים, עם גלגלים בקוטר משמעותי, עם צמיגי שטח, נעילות/טראקשן-קונטרול יעיל, כלים שהוכנו לעבודת שטח בקפדנות ובאהבה ובכסף רב - ופתאום מופיע הדבר הזה?... שחדש מהניילון עם אחריות, עולה כמו סופר-מיני (או כמו לנדקרוזר חבוט בן 10-12 עם 400K ק"מ בתחת...) מותג לא סקסי, מוצא "נחות" - האח הרומני המפגר במשפחה צרפתית (רנו) שלא מוערכת במיוחד בקהילה שסוגדת למותגים עם הילת מלאכים כמו טויוטה, ג'יפ, לנדרובר, סוזוקי, מיצובישי וכו'. הוא נכנס בסערה לשטח הביתי הפרטי והחמים של חבורה מובחרת ועושה בו כבתוך שלו - ולא נתקע, לא שובר אלא פשוט עובר. לעתים בקלות מפתיעה ששומטת לסתות של הרבה אנשי שטח מנוסים. ואחר כך הוא גם נוסע הביתה בנוחות נסיעה שהיא לא פחות מחסרת תקדים במכוניות ברמות מחיר של פחות מ-200,000 שקל, ובצריכת דלק שלקוחה מעולם מכוניות המיני...
הרבה ג'יפאים שלא מחפשים רק שטח קשה כל הזמן, בכלים יקרים פי 2 ופי 3 מדאסטר הודו באוזני שהביצועים שלו שברו להם הרבה מוסכמות וכתבו עבורם מחדש את ספר החוקים. גרמו להם לחשוב פעמיים. ואני אשכרה יכול להבין את אלה ששפכו 250-300K על SUV ועכשיו מרגישים קצת לא נוח כשהרומני הפושטי החצוף הזה נוסע אחריהם (ולפעמים לפניהם) בכל אותם מקומות שהם היו בטוחים שהם נחלתם הבלעדית. מזכיר לכם משהו משרשור אחר?..............
כשאני אסע לפרצים עליון - אתה מוזמן ואעדכן אותך. נדאג שהכל יתועד כדי שיהיה כאן על מה להתווכח אחר כך...