הוא סדיסט. הפטיש שלו זה לראות אותכם מתחננים. אל תיתנו לו את הסיפוק הזה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Printable View
הוא סדיסט. הפטיש שלו זה לראות אותכם מתחננים. אל תיתנו לו את הסיפוק הזה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
התרמוסטט שנראה היה חלוד, קיבל ספריי שמן חודר לפני חודש והמתין בשקט.
אתמול הוצאתי אותו, השמן החודר עשה את שלו והוא נשלף ממש בקלות.
זה תרמוסטט עם bellows ולמרות שהוא מצופה בשכבת חלודה דקה הוא דווקא נראה שלם.
בשביל הספורט ובלי שום ציפיות שמתי אותו בפחית חמוצים ריקה טבול במים ועל הגזיה.
והוא עובד. ממש עובד. נפתח ונסגר והאקורדיון שלו מלא נוזל...
הקוטר שלו 70 מ״מ, מה שהזמנתי והגיע קטן יותר. אז או שנשתמש בו או בלי בכלל או שנראה אם יש כזה אצל משולם.
אסף.
מה עם עוד עידכונים ?
רוצים לשמוע עוד פגמים בשיקול הדעת.
האח הירוק והגרמני דרש לאחרונה הרבה תשומת לב. אז האטתי... וכמות העדכונים קטנה בהתאם. אני עוד צריך לרתך טלאי די מסובך על חור שנהיה לו במסע הגדול, ולהעביר אותו שוב טסט, ולעקוב אחרי רעש חדש מהנסיעה האחרונה - בקיצור תשומת הלב צריכה להתחלק בין כל הילדים, וזה לא פשוט..
מפה לשם התחלתי לתכנן תושבות מנוע. זה ממש מרגיש לי לא נכון, אני בכל זאת כרגע מתכוונן לחיבור של ארבע תושבות ולא שלוש. למרות שכבר קניתי בושינגים של קפיצי סופה, החלטתי שזה עלול להיות פתרון קשיח מדי, ועדיף לנסות לעבוד עם תושבות קוניות - והגיעו תושבות של 150 קילו:
http://www.avproductsinc.com/cone-sh...al-mounts.html
היתרון בתושבות כאלו הוא שיש להן מהלך סביר תחת עומס מקסימלי- קצת פחות מ 20 ממ, אבל בעומס רגיל המהלך שלהם קטן מאוד, מילימטרים בודדים. הן גם מתאימות לעומס בשלושת הצירים. ב XY המהלך קטן לעומת המהלך ב Z. הכי חשוב - בכל הכיוונים התושבת מוגבלת על ידי מתכת - כלומר גם אם הגומי כשל, התושבת עובדת ויש גומי בין שני הקונוסים.
תושבות כאלו די מקובלות בדיזלים המודרניים מכל מיני סוגים, אם כי בטנדרים וכו' יש תושבות מהמשפחה הזו אבל ממולאות בג'ל. אני מקווה שהסוג הזה יהיה מספיק מעודן בשבילי...
אבל בלי קשר מחר עומד להיות יום חשוב. יהיה מה לעדכן..
אסף.
אז היום בזכות חבר יקר מג׳יפולוג שהשקיע מהפנאי המועט שלו ובא לעזור עם משאית מנוף, יש לי בחצר את החלק החשוב של הפאזל - שלדה ותחתיה זוג סרנים.
עכשיו אני במחשבות על מנוע חשמלי קטן עם גלגל גומי שיתחבר לשלדה ויסובב את אחד הגלגלים האחוריים לנוחות השינוע בחצר. או אולי מנוע שיסובב את היוק של הסרן עם בוקסה?
אסף.
אחד משני הקפיצים הקדמיים שבור אז אני כבר חושב על קפיץ אחר למרות שעוד מוקדם.
המקורי באורך מטר (עין לעין, קו ישר), רוחב 43. המגבלה על הסרן היא בתושבת השמאלית המכורסמת בגוף הסרן והיא ברוחב 63. של אביר הקפיצים ברוחב 50 ויש לי סט אביזרים (יובולטים ופלטות) של אביר.
אז אני מחפש קפיץ באורך מטר ורוחב 50 שמתאים למשקל של בערך 1.5 טון על כל הסרן.
מועמד אחד זה קפיץ אחורי של סופה ממוגנת שהוא 15 מ״מ ארוך יותר וברוחב 63. יצריך קניה של יובולטים ופלטות חדשים אבל שטויות.
מכירים עוד קפיצים במידות האלה שיש בפירוקיות?
אסף.
לעשות הצרה בקצוות.
מה?
אין בעיה בקצוות.
אסף.
קובץ מצורף 115003קובץ מצורף 115004קובץ מצורף 115005
אז אפשר לראות שזו שילדת WM325 מחוזקת ולא שלדת WM300 או M601 מקורית ללא החיזוקים, וגם שמצב החלודה לא רע בכלל, אפילו די סביר.
את הקפיצים הקדמיים, כאמור, אני אחליף.
הסרנים שאתם רואים מורכבים הם לא הסרנים שיהיו, יש לי סט נוסף, חדש יותר ומשופץ, שירד מאביר נוסע ממש לאחרונה. ההבדל הוא שהחדשים מחוזקים, ולרעתם הפלאנג' הנעה של הסרן הקדמי פנימי ולא חיצוני (אם אי פעם נתקין לוקרים יהיה כדאי לקחת מהסרנים האלו את הטבור כי הוא מתאים למגוון גדול יותר של לוקרים).
התכנית עכשיו היא לנקות ולצבוע את השלדה, לצבוע את הסרנים ולהרכיב, לצבוע את התיבת העברה ולהרכיב, לנקות ולצבוע את התחתית של הארגז כולל ריתוך כנפונים חדשים ולשים אותו על השלדה, ואז את המנוע והגיר - שמכל מה שתיארתי זה הכי מסובך כי צריך לייצר תושבות.
אלו המטלות לזמן הקרוב אם כי כמו שאני מכיר את עצמי אני תוך כדי עושה תמיד עוד כמה דברים בסדר אימפולסיבי - אקראי.
חג שבועות שמח..
אסף.
אם אתה רוצה לעשות לשלדה ניקוי חול אז אתה מוזמן. מה אורך השלדה? יש לי עגלה של 2.5 מטר אם מספיק.
דבר איתי בפרטי אם מעניין אותך.
לא אוהב ניקוי חול. החול נכנס לכל מיני חורים ולא יוצא מהם ואז סופג לחות והופה יש חלודה מתחת לצבע.
אבל תודה על ההצעה. אני אזכור אותה לחלקים פשוטים יותר.
הפעם אני אסתפק בניקוי של מברשות ודיסקים. וצבע שיודע להתחבר גם איפה שהניקוי לא מושלם. זה יחזיק 20 שנה נוספות אז מספיק טוב.
אסף.
זה ניקוי חול רטוב. אחרי שאתה מסיים עם החול אז אתה שוטף את השלדה במים. מנקה את כל שאריות החול. חוץ מזה, זו שלדה C פתוחה. לאן כבר יכול החול להכנס?
זה קורה על קורה אז המקום שהם נצמדות מסוכן, וגם כל החיבורים של קורות הרוחב. יש ממש מקומות סגורים אבל אני חושש יותר דווקא מכל מיני חריצים. יש לי נסיון רע עם זה.
אני כן חושב שזה לא רעיון כזה רע להשתמש באקדח ניקוי חול הקטן שיש לי על מקומות ספציפיים שהם גם פתוחים וגם גישה לא נוחה. אבל כאמור אני לא אוהב את הניקוי חול לכל השלדה..
אסף.
טוב אפשר לשים אותה באמולסיה לכמה שבועות. תצא נוצצת
הקבינה החדשה כבר די מתוכננת אבל יש לי התלבטות.
כלוב התהפכות.
מצד אחד - כן... מדי פעם מתהפכים (ויש לי צלקות בגולגולת ועל הפרצוף שמוכיחות את זה).
מצד שני זה בכל זאת רכב איטי וכבד ולא מהסוג שנכנס לחריץ במהירות שהמתלים לא מסוגלים לספוג..
מצד שלישי צריך משהו שיחזיק את הברזנט מעל הראש.
ומצד רביעי אין גם ככה מקום יותר מדי לרגליים. וקשת אחורית מסיבית תחזיק ״משולש התהפכות״ עד לפגוש.
לא יודע. באמת מתלבט.
אסף.
קשת חיצונית לקבינה, יש מלא מקום.
אפשר גם לקשור עליה ציוד או רשתות הסוואה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
זה לא רכב ספורט חוצמזה צלקות מוסיפות לך לגבריות
ובכן... אחרי הפסקה ארוכה ממשיכים.
התחלתי לייצר תושבות קדמיות למנוע, ותושבת צד נוסע לתיבת ההעברה.
התושבת האחורית של המנוע + גיר נחליט אחרי שהם יהיו במקום אבל ככל הנראה יהיה שם קונוס.
תושבת צד נהג של התיבת העברה תהיה המקורית.
אז מה שהכנתי היום הם תושבות לצד של השלדה שלתוכן ייכנס בושינג של קפיץ עלים טויוטה. חתכתי צינור סקדיול 40 שהקוטר הפנימי שלו טיפה יותר מ 40, מפרופיל 40/60 מלבני חתכתי טרפזים ובכל טרפז קדחתי עם מקדח כוס חור לצינור ממקודם.
תמונות אחר כך.
בשעת מנוחת הצהריים שאסור להרעיש הרכבתי את המשאבת הזרקה המשופצת.
וכאן שאלה כי נתקלתי במשהו מוזר.
בפלא נד׳ שעליו יושבת המשאבה יש קדח שימון שבאמת מקבל שמן. אבל האטם השטוח חוסם אותו. למה ומדוע?
אסף.