1. שים קישור לדורות הבאים לרדיאטור
2. לפחות תאיית את הניק שלי נכון [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
עכשיו כבר אפשר להגיד: הרדיאטור מתאים ועובד. חובר שלשום.
חוץ מזה הטסט מתקרב והזמן הפנוי שלי מועט, אז צריך היה לקבוע סדר עדיפויות ברור.
כדי לעבור טסט צריך להרכיב כסאות ולהחזיר את הדש-בורד...
הכסאות כבר מפורקים, הדש-בורד פורק לטובת החלפת רדיאטור החימום.
קובץ מצורף 121738
מה - לא נדביק את הבידוד שכבר רכשתי?!
לא נצבע כמו שצריך, עם פיסטולט ופריימר איכותי?!
ריכוז מאמצים עם כמה חברים ונקבעו מטרות קריטיות:
1. הרכבת דש-בורד וכסאות לצורך טסט
2. בידוד אקוסטי
3. צביעת פלסטיקה
אז הצביעה נעשתה במקביל לניקיון והפשטה של הרכב, הכנה והדבקה. כמובן שגילינו חור ברצפה שלא היה מנוס מכיסוי שלו...
קובץ מצורף 121739קובץ מצורף 121737קובץ מצורף 121736קובץ מצורף 121740
הדש-בורד כמעט במקום, הכסאות מונחים אבל לא מחוברים עדיין. הספסלים יחוברו מתישהו בשבועיים הקרובים כי הטסט בסוף החודש, וכל השאר יחכה בינתיים.
העיקר שבחורף הקרוב יהיה חימום.
קובץ מצורף 121735
מדהים רון!
גם על ההשקעה וגם על היכולת לבצע המון בזמן מועט כל כך..
הולכת להיות קבינה מהסרטים... מהסדרות... משנות ה70(:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כמה מקום! מגרש כדורגל.
מדהים!!מחכה עדכון הסופי
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אוי הסקרנות..
לאן התקדם הפרויקט?
ברגע של חולשה מצאתי את עצמי עם בהמה כזו חונה בחצר. מחפש השראה להתחיל ולבנות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
שנתיים אחרי - רואה את הרכב בפייסבוק בעיקר...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כן, הרבה זמן לא ביקרתי כאן...
הבניה מאוד התקדמה וגם החיים (כשפתחתי את השרשור היה ילד אחד, בינתיים אחותו הקטנה כבר בת 3...)
בימים האחרונים היינו עם תקלה בטיול, מה שהזכיר לי כמה הקהילה הזאת מופרעת (לטובה) וכמה כח יש לה.
אנשים שלא טיילתי איתם 10 שנים פתאום הציעו להקפיץ לי חלקים מהמרכז לצפון, או לפרק מהרכב שלהם כדי שלא אישאר תקוע בשטח.
בקיצור - את ההודעה הזאת אני כותב כדי להכריח את עצמי לעדכן את השרשור הזה, ובתקווה להסיר את האבק מהיוזר שלי באופן כללי.
To Be Continued...
יאללה סלחנו לך.
עכשיו תשב ותכתוב!
אז... מאיפה להמשיך?
או ליתר דיוק... להתחיל מחדש?
אני אתחיל מהסוף, כלומר, מהאין-סוף. כי אין, ולא יהיה סוף בעתיד הנראה לעין.
כמו שלמדתי כבר מהג'ימוראי – כשהפרויקט נגמר, גם העניין שלי ברכב נגמר... כל זמן שיש מה לשנות, לשפר, להתאים – הרכב "חי". אני מחייך כשאני עובר לידו בחניה.
כי בהחלט - אני אוהב לטייל.
אני אוהב קמפינג, אוהב לנהוג, אוהב ללכת ברגל רחמנא ליצלן. לבשל בשטח, לשתות בשטח, להשתין ולחרבן בשטח. לנשום אבק, להקשיב לשקט בפול ווליום שנותן רק המדבר. כל אלו תחביבים שלי, אין ספק.
בשנים האחרונות (וגם בעתיד הנראה לעין) אני מטייל כמעט אך ורק בהרכב משפחתי (ונכון לעכשיו זה כולל את אשתי, ילד בן כמעט 6, ילדה בת 3 ו-2 כלבים שלא תמיד מצטרפים).
מתוקף ההרכב המטייל, אנחנו עושים בעיקר טיולי קמפינג. קצת נסיעת שבילים, אפשר מעבר או שניים שאשכרה דורשים את היכולות של הרכב אבל בלי שטח קשה כמעט, מגיעים לנקודת עצירה ומנסים לעייף את הילדים, מקימים מאהל או ממשיכים לנקודה הבאה.
במלים אחרות - את כולם אפשר לעשות גם עם הראב4 של אשתי.
התחביב היחיד שמצדיק אחזקה של רכבים מופרכים כמו שהיו לי (סליחה, ויטארה, לא התכוונתי אלייך) – הוא הרכב עצמו.
כשאני אומר שאני "ג'יפאי", אני מתכוון שהתחביב שלי הוא הרכב עצמו. הג'יפ, או ליתר דיוק הסמוראי, הג'ימוראי והוונדורה.
אז זה לא בדיוק "פרויקט", כי לפרויקט יש מטרות מוגדרות, וקו סיום.
זאת בדיוק הסיבה שהתחלתי את ה"יומן" הזה כאן – לתעד לעצמי ולכם לא רק איך בניתי את המגירות, אלא גם למה זה מה שנראה לי נכון ונחוץ באותו רגע.
אז איך אתחיל מחדש? אתחיל מכמה כללים מנחים ואמשיך למצב הנוכחי. אם יהיו שאלות על משהו, אפרט לגביו. בהמשך אכנס גם, ובכן, להמשך.
למה כללים מנחים? כי אין דבר כזה "רכב שטח הכי טוב", יש "רכב שטח הכי מתאים". וההתאמה תלויה בדרישות. הדרישות האלה עוד ישתנו, כמובן. אתם מציצים בתמונת מצב של ההווה, נכון לרגע הכתיבה.
כללים מנחים:
- גלאט כשר בהשגחת הבת"ש (בוחן תנועה שרירותי) – הרכב הזה מושך הרבה תשומת לב, אבל עובר טסט כדת וכדין ובלי קומבינות. כן, כבר עצר אותי בוחן תנועה. כן, הוא גם שחרר אותי להמשך הטיול. כן, אני יודע שחוקיות היא לא חסינות אבל זה המקסימום שאני יכול לעשות.
- אני עושה בעצמי רק את מה שכיף לי – לכן, למשל, את החשמל הלכתי לסדר אצל בעל מקצוע. אני פשוט לא אוהב להתעסק עם חשמל.
- סדר העדיפויות: בטיחות, גחמות, נוחות, ורק אז עלות ואיכות. למשל, שילמתי לא מעט על התקנת יחידת המזגן, אבל השדרוג בנוחות היה שווה כל שקל. לעומת זאת את המגירות בניתי לבד מעץ – זה בטח פחות טוב ממגירות שיוצרו ע"י המקצוענים, אבל היה לי כיף לעשות את זה. כך גם לגבי הפחחות.
אחרי לא מעט החלפות של חלקים וכך וכך איטרציות –
הוונדורה היום כוללת:
- יחידת מזגן משופרת ומשודרגת
- הסבה לגז עם מיכל של בערך 68 ליטר נטו
- מיכל מים של 70 ליטר
- ספסל אמצעי הוחלף והוא יכול לעבור לשכיבה מלאה
- ספסל אחורי שונה ושודרג, הוא יכול להתקפל קדימה וליצור משטח למזרן זוגי
- 2 מגירות באורך 120 ס"מ ומעליהן תא אחסון לשולחן וכסאות, מסביב עוד כמה תאים
- "יחידת אנרגיה" חיצונית (מצבר נוסף בארגז כלים)
- מטבחון – משטח עבודה, כיריים, כיור וברז
- אוהל שירותים (חיצוני)
יש עוד אינספור דברים קטנים ואני מקווה שאצליח לפרט לפחות את חלקם, אבל כעת –
תמונות של המצב הנוכחי:
קובץ מצורף 135687קובץ מצורף 135688קובץ מצורף 135689קובץ מצורף 135690קובץ מצורף 135691
מדהים רון!
תודה על השיתוף...!
מתבקש לדעתי גגון גדול עם צילייה ותאורת מחנה בילט אין... לטובת הנוחות והבטיחות כמובן (: ושיהיה לך עם מה לשחק ולעשות קצת פאן...
אגב.. ירדת מהמדיח?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
פחחות (וספציפית הגג) -
הרכב סה"כ במצב סביר פלוס, אבל הגג... הו הגג. והמרזב גם.
בחורף הקודם היה טפטוף מעיק (מהגג), וגם חדירת מים מקומית מדלת הנוסע (מרזב).
אז מה עושים?
בהתחלה חשבתי להחליף את הגג במלואו. למצוא גג יפה מפירוק, לחתוך, לקשור לגג של הנירו שעליה אני נוסע ביומיום... אבל הסתובבתי סביב האוטו (סיפור של שעה שעתיים על אופניים) והבנתי שיש יותר מדיי תפרים בעייתיים.
האמת שהדבר הכי חכם לעשות הוא החלפות מקומיות.
אני מחלק את זה ל-4:
1. טלאים בגג -
- נדרש בדחיפות כדי למנוע חדירת מים בחורף הקרוב.
- יכול להיות פחות אסתטי כי וואלה, זה נסתר.
2. הכנה לגגון - בגדול אני לא מכין ממש גגון אלא מעין "ח" עם עוגנים לקשירה, כי יש לי מגבלת גובה מקסימלי ואני קרוב אליה. פרטים בהמשך.
3. גומיגג - כן כן. אחרי התיקונים אני רוצה למרוח גומיגג כדי לתת שכבה יפה, גמישה ואטומה שתשמור על הגג במצבו התקין. אשמח לשמוע את דעתכם על הרעיון.
4. החלפות מקומיות של המרזב - זה החלק האומנותי. זו התאמה נקודתית, מקטע מקטע, שתטפל בחדירת המים במפגש עם הדלתות. זה פחות לחוץ כי המים האלה לא מזיקים (הם מטפטפים על המדרך ולא עושים נזק), וזה גם החלק שאני חושב שיהיה לי הכי כיף לבצע... לאט לאט.
בפרק הבא - איך עושים...
קובץ מצורף 135876קובץ מצורף 135877קובץ מצורף 135878קובץ מצורף 135879קובץ מצורף 135880
מתבקש להחליף את הגג לגג פיבר מוגבה מפירוק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הלוואי, אבל יש אילוצים בחיים.
ראה סעיף 2 למעלה.
את השער הזה אני אשכרה הגבהתי אחרי שקניתי את הוונדורה... יש לי מעט מאוד מרווח שם, אפילו גגון לא ייכנס.
קובץ מצורף 135881
מתבקש פה סט מתלי אויר סטייל pimp my ride עם כפתור "חניה"....
Sent from my SM-G998B using Tapatalk