תגובה: זהירות! יבוא חלקים עצמאי
בהמשך לשרשור הזה וכמה שיחות אוף ליין עם חברים שפנו אלי בעת האחרונה, הוצאתי מכתה לחברת יושופס ( USHOPS ) בבקשה להבהיר את מהות השינויים שחברים מתארים כחווית רכישה לא נעימה.
ברגע שאקבל תשובה רישמית אשמח לפרסמה.
זו הפניה שהועברה אליהם דרך האתר שלהם:
________________________________________ ___
לחברת יושופס שלום
אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא באמצעתכםחבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא דרככם כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר, השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה חלפי רכב לכאורה מעוכבת לבדיקה פיזית, גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר איתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות כגון דמי אחסנה ועוד.
בנוסף, אף אחד מהחברים שפנו אליכם ישירות באמצעות שירות הלקוחות שלכם לא קיבל כל אסמכתא לכך שבאמת הייתה בדיקה פרטנית לחבילה שלו וחלק מהחברים אף נוכח בכך שמיד עם התשלום התמוהה הזה חבילתו "שוחררה" מה שמעורר חשד שהחבילה בכלל לא הייתה מעוכבת.
מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי בידכם ואתם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין טרם נסיק מסקנות בדבר המשך הכדאיות לייבא באמצעותכם.
לאור האמור לעיל נודה לכם על קבלת הסבר מעמיק על תהליכי היבוא, מה השתנה לאחרונה וכיצד אנו כלקוחות יכולים להימנע מעלויות נוספות שלא נלקחו בחשבון בזמן היבוא.
פניה זו אליכם תפורסם באתר האינטרנט כמו גם תגובתכם.
בברכה
בועז אברהמי
בהצלחה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orib
מוזמן להעביר לי את הפרטים המלאים שלך בהודעה פרטית ואדאג שיבדק
העברתי לו את הפרטים לפני שבוע, עדיין ממתין להתייחסות רצינית ...
אעדכן אם/כאשר תהיה כזו ...
אני בהלם המומה, צריך קלאץ לאלפא רומאו וראיתי שזה לא ברשימת השחרור המהיר, הכצעקתה? מה ההיגיון? זה בטיחותי?
בועז - יש לך הזדמנות לצאת חבר, מה עושה?
מגיש בקשה כמקובל.
יאשרו לך בכמה שעות.
אין צורך באישור מוסך
כאילו לגשת לשם, לתת ולחזור אחרי כמה שעות?
יש שם גם סימון משבצת - הודעת דואר, מניח שאפשר בלי זה להגיש? כבר ברכישה?
אני משתדל לא להיות כרגיל ולהגיד היכן ההיגיון בחסם יבוא על מצמד, רק בגלל שאתה נחמד אליי.
האמת, אני לא הייתי טורח להוציא אישור ו"לוקח סיכון".
למה במרכאות?
כי למרות שזה לא ברשימת השחרור המהיר, מנסיוני יש בקשות אישור אך ורק כשמדובר בחלקי בטיחות ואם הניירת תצורף לחלק ויהיה רשום קלאץ' זה אמור לעבור.
מצד שני כמעט שנה לא הבאתי חלפים מהותיים לרכב שלא באמצעות חברים במזוודה.
מצד אחד יש את הנוהל המקל (המדיניות החדשה) אבל מצד שני יש את מה שקורה ביושופס. קשה לי להגיע עדיין למסקנות.
מה שכן, כנראה שהייתי מביא בדואר או מאמזון אם אפשרי.
לא חברות השילוח המהיר וכרגע עד להבהרות מיושופס ( USHOPS ) הייתי נמנע גם מהם.
עם שיפיטו אין לי נסיון בכלל אבל אני מבין שלך יש חיובי.
בכל מקרה אם יתקע יש לי כמה דרכים להשיג את מי שאחראי לכך ואנסה לסייע.
אגב, אם תסמן בדואר התשובה שתקבל עשויה לקחת זמן לא ידוע ולאו דווקא בגלל השירות של משרד התחבורה . הדואר ממש איטי.
ראה סיפורו של אריאל או יהודה שחיכו למכתב שבועיים.
התלבטות לא קטנה ומאוד מעריך העצות בועז.
הקלאץ באלפא מחליק, קלאץ תחליפי באיטליה 140 דולר.
קלאץ מקורי יוצא אותו מחיר כמו בארץ, בערך 1,500 ש"ח.
קלאץ מחוזק יוצא מחיר גבוה יותר מהקלאץ המקורי בכ- 500 ש"ח, לפני מיסים.... (אותו אני רוצה אבל לא משתלם כלכלית)
דווקא במקרה הזה נראה שאלך על מצמד מקורי של אלפא, בארץ (לא מאמין שאני אומר את זה). כבר אמרתי בעבר שיש בסמל"ת חלקים שלא שווה להביא מחו"ל ויש חלקים שאתה רואה המחיר שלהם ואומר לא יכול להיות.
נשאר לבחור מוסך...
במחיר של המיסים אתה יכול לטוס לסופ"ש באיטליה ולחזור עם מזוודה מעט כבדה יותר ...
כל הכבוד לסמל״ת שמוכרים במחירים תחרותיים.
אין התלבטות- תפרגן להם על ההגינות ותהנה מחלק עם אחריות מקומית.
אני מקווה שגם בג׳יפ התמחור שלהם כזה אטרקטיבי
אכן נדב פעם הבאה שאני באירופה אביא כמה חלקים.
כן בועז גם בחלפים של ג'יפ יש הפתעות אצלהם, לשני הכיוונים.
למי שלא מכיר באתר של פיאט ישראל ניתן לבדוק מחיר חלקים לפי מק"טים לכל המותגים שלהם.
ויש גם חלפים לרכבים קשישים בני 15 ומעלה?
תודה על העדכון
בעבר כאשר חלק של רכב היה עובר את הבדיקה של נציג משרד התחבורה( גם אם החלק היה ברשימה של השחרור מהיר) על החבילה הייתה מופיעה חותמת מאושר משרד התחבורה.
בחבילות שהגיעו עם USHOPS וחייבו אותי כביכול על בדיקה של הנציג לא הופיעה החותמת.
גם בחבילה שהגיעה עם שרות הגלובלי של אי ביי וגם עצרה כביכול לבדיקה, לא הופיעה החותמת.
לדעתי החברות מצאו שיטה איך לעשוק אותנו עוד.
וחשוב לומר שלא רק בפיאט - כל היבואנים חייבים לפי חוק לפרסם מחירון לכל החלקים שהם מחזיקים. זו יוזמה של משרד התחבורה (המושחת, שדואג רק ליבואנים, שמתעמר באזרחים, שיכור כוח ועוד סופרלטיבים שכתבתם) כדי לעודד תחרות.
בקיצור זה כלי שימושי שחשוב לעשות בו שימוש מושכל.
אסף.
אסף הגישה שלך בעד המשרד עדיין לא מסתדרת לי.
היו הרבה ניסיונות לשנות את מה שקורה בשוק הרכב, רפורמת זליכה ועוד, מספיק לקרוא מה קרה לרפורמות האלה להבין את ההתנגדות של גופים מושחתים.
עדיין יש חסמים שונים ומשונים בענף, שהם חוסמי תחרות. אתה כבר יודע את דעתי שיש שינוי בענף והוא ימשיך, כי כוחות השוק חזקים יותר.
במצב שאני לא יכול ליבא מצמד מחו"ל בצורה חופשית, ללא צורך לרוץ למשרד התחבורה וחשש שיעצור במכס למס עננים ברור שעדיין יש חסמים, חסמים שלא עוזרים לצרכן, חסמים ששומרים על יבואני המצמדים מין הסתם.
אם יש משרד אחד שזז ומקדם תהליכים לטובת האזרח בישראל הלא הוא משרד התחבורה.
לא נתפש שאני אומר את זה אבל זו המציאות
אני לא בעד המשרד וזו אולי טעות שמתאפשרת בגלל שאני מנסה להסתכל על פעולותיהם באופן אובייקטיבי ובלי להניח מראש שכולם שם ובעצם כל מי שמקבל משכורת מהמדינה - מושחתים עצלנים ורשעים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בהמשך לשרשור הזה וכמה שיחות אוף ליין עם חברים שפנו אלי בעת האחרונה, הוצאתי מכתה לחברת יושופס ( USHOPS ) בבקשה להבהיר את מהות השינויים שחברים מתארים כחווית רכישה לא נעימה.
ברגע שאקבל תשובה רישמית אשמח לפרסמה.
זו הפניה שהועברה אליהם דרך האתר שלהם:
________________________________________ ___
לחברת יושופס שלום
אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא באמצעתכםחבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא דרככם כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר, השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה חלפי רכב לכאורה מעוכבת לבדיקה פיזית, גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר איתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות כגון דמי אחסנה ועוד.
בנוסף, אף אחד מהחברים שפנו אליכם ישירות באמצעות שירות הלקוחות שלכם לא קיבל כל אסמכתא לכך שבאמת הייתה בדיקה פרטנית לחבילה שלו וחלק מהחברים אף נוכח בכך שמיד עם התשלום התמוהה הזה חבילתו "שוחררה" מה שמעורר חשד שהחבילה בכלל לא הייתה מעוכבת.
מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי בידכם ואתם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין טרם נסיק מסקנות בדבר המשך הכדאיות לייבא באמצעותכם.
לאור האמור לעיל נודה לכם על קבלת הסבר מעמיק על תהליכי היבוא, מה השתנה לאחרונה וכיצד אנו כלקוחות יכולים להימנע מעלויות נוספות שלא נלקחו בחשבון בזמן היבוא.
פניה זו אליכם תפורסם באתר האינטרנט כמו גם תגובתכם.
בברכה
בועז אברהמי
טוב אז היום בצהריים התקשר אלי מנכ"ל יושופס ומנהלת קשרי הלקוחות.
אביא כאן ברשותכם תקציר מצומצם לשיחה ארוכה וידידותית של בעל עסק שנאלץ להתמודד עם הבירוקרטיה המוכרת לרובנו והשירות שהעסק שלו מספק נפגע לדבריו שלא באשמתו.
בעקבות "פרצות" שזיהו אנשי המכס ומשרד התחבורה, מזה זמן מסויים שכמעט כל הפריטים המסווגים כחלפים לרכב נדרשים לשחרור פרטני של בודק משרד התחבורה אלא אם למשלוח הוצא אישור משרד התחבורה מראש.
לאור זאת, כל משלוח של חלפים למעשה מעוכב בפועל לבדיקה פיזית.
מה שהבודק משחרר מייד עובר הלאה (וסוחב איתו עלויות שהמשלח צריך לשלם לממן).
מה שלא מקבל שחרור מתבקש לקבל אישור משרד התחבורה ועד אז צובר עוד עלויות מן הסתם...
עלו כל מני רעיונות משני הצדדים שמחייבים בדיקה.
חלקם עשויים להיות ישימים בקרוב וחלקם ימתינו לאחר שתיגמר המהפכה של צו היבוא החופשי.
בנתיים הצעתי להם לספק שירות יחודי עבור לקוחותיהם של הגשת מסמכים במרוכז לאישור משרד התחבורה ואיסוף המקור ישר לשחרור.
שליח פעמיים בשבוע זה עסק לא יקר שישפר להם את רמת השירות ויתן להם יתרון מול כל התחרות.
החבילות של החלפים יעוכבו עוד כמה ימים לפני המשלוח לארץ ובזמן הזה יתקבל אישור מראש.
כך כשתגיע החבילה, המוכס עצמו יוכל לשחרר אותה במקום בעצמו בלי להמתין לבודק משרד התחבורה.
מצידם הם מעדיפים (בצדק) לשכנע את משרד התחבורה לעבור לאישורים ממוחשבים עם חתימה דיגיטלית.
הכדור כרגע במגרש שלהם ובכנות אני מבין את מצוקתם.
יחד עם זאת כדאי להבין שכרגע צפוי להיות לנו "מס עננים" בלתי צפוי - מהסוג שאנחנו לא אוהבים.
מי שיהיה לו אישור משרד התחבורה מראש ימנע ממס זה.
בהכרותי את משרד התחבורה - אם יהיה עליהם מבול של אישורים הם כבר ימצאו איך לשחרר את הלחץ והעבודה הסזיפית מעליהם...
אני ממליץ להגיש כל שטות לאישור.
מאידך, כולנו ילדים גדולים ומכירים את האלטרנטיבות.
בנוגע לדואר יש להתנהל בזהירות עם המעבר שלהם בימים אלו לבניין החדש.
אף אחד עוד לא חווה את השירות החדש שלהם.
אני מניח שיהיו לי עוד עידכונים בטווח של שבועיים מול יושופס.
אני מתכוון לפנות גם למשרד התחבורה כשיתפנה לי הזמן מעט לסגנן פניה.
אעדכן.
בועז
צר לי בועז - אבל סיבנו אותך. הבעיה שלהם היא עם העמיל מכס ותו לא - כל שאר השרשרת הלוגיסטית שלהם מעולה!
כאמור, בחודש האחרון שלחתי 8 חבילות לארץ. 4 עם יושופס, 1 עם איביי ו 3 עם אמזון.
מהרגע שהחבילות הגיעו לארץ:
עם אמזון, שחרור מיידי מהמכס (באותו היום). שרשת טיימינג, פקקי מים וכ"ו.
עם איביי - שחרור מהמכס באותו היום.
עם יושופס - אכלתי סרטים וקנסות:
1. קאמשפט: נעצר ל 10 ימים. שילמתי 150 + 100. תנחש מה: הוא הגיע חלוד מאוד - היות ונפתח ולא אוחסן כראו לקראת גשמי הברכה בפסח. המוכר החזיר לי את הכסף אבל 500 ש"ח עבור עמלות ומשלוח נזרקו לפח יחד עם הקאמשפט.
הפעם הוצאתי אישורים, נסעתי גם במיוחד מהרצליה לתל אביב ומשם לנבת"ג על מנת למסור אותם - היות ואמרו לי שמאוחר מידי. מזל שאני בודק סטאטוס 3 פעמים ולכן הסברתי להם שאני יכול להספיק ואכן הגעתי פיזית ומסרתי את האישורים.
2. בוכנות: עוכבו לשבוע למרות האישורים.
3. מיסבים (למרות שזה פריט בשחרור המהיר) - עוכבו לשבוע.
4. אטם ראש מנוע (פריט בשחרור מהיר) - עוכב לשבוע. שוחרר היום.
* דרך אגב, אני חושב שללא התערבות של אורי מיושופס - הייתי מקבל בראש (150 ש"ח) על כל אחת מהחבילות.
כל יום דיברתי עם שירות הלקוחות, יצא לי המיץ...
צחוק הגורל שהחבילות של אמזון הגיעו ממש באותם ימים ולא עוכבו ולא אישורים ולא שטויות.
אין בעיה עם משרד התחבורה. יש בעיה עם עמיל המכס שלהם - חברת געש. לא יודע מה קרה - אולי הם תחת אזהרה. אין לי מושג. אבל 4 מתוך 4 חבילות נעצרות - כזה עוד לא היה לי.
לאחר 4 שנים וכ 70 חבילות דרך יושופס \ USHOPS. ושירות יוצא דופן שהוביל מהפכה צרכנית של ממש. אני סיימתי איתם.
שלושה שבועות לחבילה במשלוח "מהיר" עם הפתעות וריצות לאישורים. לא מתאימים לי גם אם אשלם קצת יותר לשירות אחר.
חבל מאוד! לרגע הרגשתי כמו באמריקה - אתה יודע, אזרח עם זכויות.
שתי חבילות (אחת של איביי ואחת של אמזון) הגיעו דרך ARAMEX.
כל השאר דרך I Parcel