תגובה: סקר וחוות דעת - נשק אישי.
בלי להכנס לפוליטיקה,
זהו נושא טעון (-; ולשני הצדדים יש טענות שהן נכונות (וגם טענות דמגוגיות לחלוטין).
הייתי שמח אם היו מוסיפים איזושהי בדיקת פסיכולוג או משהו אנידיקטיבי אחר בנושא, כחלק מהדרישות, אבל אני לא מומחה.
וכמובם הכשרה יותר רצינית (גם אם היא יותר יקרה), וכן שמירת כשירות יותר רצינית עם מבחן (שוב, מי דרוצה נשק שיהיה מיומן, ושיהיה מוכן לשלם על זה).
אחרת באמת יהיו הרבה מקרים של מחבל שמוציא סכין, וכל הסובבים כבר דואגים לירות אחד בשני.
אני לא מסכים איתך לגבי המבחן,
תשמע המבחן מסנן הרבה,
שני חברים שלי לא קיבלו את ברישיון כי נפסלו,
לא פירטו להם (או שהם לא פירטו לי) למה אבל על פניו המבחן לא מאשר כל אחד,
הוא בודק עם עשית צבא ומה עשית
אם יצאת למה יצאת בודק עם המשורה
ודורש אישור רפואי,שאתה כשיר,
לאחר מכן אתה כן מגיע לראיון שם שגם שם לאחר כל באישורים אני מכיר מישהו שנפל לא יודע אם לא ענה על השאלות או פשוט לא היה מראה לבחור טוב בעין,
אבל נפסל.
תשמע לגבי בחלוקת נשק,
אני גם מסכים שצריך עוד מטווחים אני אישית עושה מטעמי יותר
גם לוחם 07 לא מיומן באקדח , לחימה בשטח ושליפה על מחבל במקום הומה אדם זה לא ממש אותו הדבר
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
תשמע גם למגזר יש רובאי 07 ומעלה גם להם מגיע נשק[emoji23][emoji23]
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
ולמה לשיריונרים לא מגיע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הייתי שמח אם היו מוסיפים איזושהי בדיקת פסיכולוג או משהו אנידיקטיבי אחר בנושא, י.
להזכירך כי כבר כמה שנים טובות שהחידוש מותנה בחתימה על ויתור סודיות רפואית בהתייחס לעבר פסיכיאטרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
ולמה לשיריונרים לא מגיע?
לשיריונרים יש הקלה במדיניות הרישוי של כלים בעלי קוטר 0.5" ומעלה :rolleyes:
עם כל הכבוד לתוכנית החדשה, עיקר ההקלות נעשו ב2015, כאשר היה שר אחר לביטחון פנים.
השוני הגדול בהקלות עכשיו הוא הוספת כלל רובאי07, ארגוני חילוץ והצלה ומתנדבים במשטרה.
שתי הקלות חשובות הינן האפשרות לאנשי מילואים לשמור את הרישיון גם לאחר השחרור ממילואים וכן שימור הרישיון לאחר 10 שנים ללא קשר לעילת ההוצאה.
אחוז המימוש של מוציאי הרישיון מאז ההקלות של 2015 ביחס לפוטנציאל עומד על 20%-25%, כך שאני לא רואה מאות אלפים מוציאים רישיונות חדשים.
הפרמטרים באימון בזמן הוצאת רישיון חידוש הוקשחו ויש תוכנית אימון תאורטי ואימון מעשי.
בעלי רישיון ידרשו לאימון רענון בתדירות גבוהה יותר, לא זוכר כרגע אם כל שנה או כל שנתיים.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
כיום זה כל שלוש,מאיפה המידע שאתה נותן?הוא מבוסס במקום כלשהו?
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
וגם אני אשאל:
לוחמי שיריון, תותחנים... בשביל לשרת במקומות ובתפקידים הכי שוחקים והכי מסוכנים והכי קשים, ולעשות 20 שנה מילואים ולהילחם בכל מיני מקומות בלבנון ובשטחים ובעזה ולהיהרג במלחמות, הם היו מספיק טובים?....
בשביל לצאת הביתה עם גלילון/M16 הם היו מספיק אחראים?...
אבל כדי לשאת אקדח הם פתאום לא מספיק מיומנים וקרביים?...
ומצד שני מי שהיה חי"רניק אי שם בשנת 1991, עדיין מספיק מיומן?...
מה זה החינטרוש הזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
להזכירך כי כבר כמה שנים טובות שהחידוש מותנה בחתימה על ויתור סודיות רפואית בהתייחס לעבר פסיכיאטרי.
מסתמכים על מידע שנמצא בקופת חולים....
אם המבקש פנה לטיפול באופן ישיר שלא בהפניית קופת חולים, גם רופא משפחה / קופח שלו לא ידעו.
שלא לדבר על טיפול פרטי.
שיבדקו מי כותב פעיל בפורום ג'יפולוג. כולכם פה לא נורמלים.
סקר וחוות דעת - נשק אישי.
דרור, עוד לא עלית על זה שזה תרגיל של הממסד?
עוד שנתיים משנים את הכללים וגורמים לכולם להיפרד מהנשק אחרי ששילמו מיסים וחוזר חלילה.
לא קונה נשק.
נמרוד פעם בשנתיים בא לדמור עלי אישית
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור, עוד לא עלית על זה שזה תרגיל של הממסד?
עוד שנתיים משנים את הכללים וגורמים לכולם להיפרד מהנשק אחרי ששילמו מיסים וחוזר חלילה.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אתה צוחק? אני לא אתפלא זה מה שיהיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
כיום זה כל שלוש,מאיפה המידע שאתה נותן?הוא מבוסס במקום כלשהו?
לא מצאתי אמירה ישירה לגבי כל כמה שנים עושים רענון, אבל בתקנות ההכשרה החדשות מצויין שהרענון יתבצע במהלך השנה השניה - כנראה שמדובר על כל שנתיים.
או שיגידו שאבש״ש לא עומד בתקן יורו1000 ואסור לירות איזה מזהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעניין שאותם קולות נגד ארדן לא נשמעים נוכח כמות כלי הנשק החא חוקיים בכלל ובמגזר בפרט...
קוקסינלים מנהלים לנו את הסדר יום בתקשורת
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אני מכיר קוקסינלים עם רובאי 07. כדאי לך להיות זהיר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לא מצאתי אמירה ישירה לגבי כל כמה שנים עושים רענון, אבל
בתקנות ההכשרה החדשות מצויין שהרענון יתבצע במהלך השנה השניה - כנראה שמדובר על כל שנתיים.
אני הבנתי שזה כל שנה החל מהשנה השניה, כי בראשונה הייתה הכשרה לפני החידוש.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
עם כל הכבוד לתוכנית החדשה, עיקר ההקלות נעשו ב2015, כאשר היה שר אחר לביטחון פנים.
השוני הגדול בהקלות עכשיו הוא הוספת כלל רובאי07, ארגוני חילוץ והצלה ומתנדבים במשטרה.
שתי הקלות חשובות הינן האפשרות לאנשי מילואים לשמור את הרישיון גם לאחר השחרור ממילואים וכן שימור הרישיון לאחר 10 שנים ללא קשר לעילת ההוצאה.
אחוז המימוש של מוציאי הרישיון מאז ההקלות של 2015 ביחס לפוטנציאל עומד על 20%-25%, כך שאני לא רואה מאות אלפים מוציאים רישיונות חדשים.
הפרמטרים באימון בזמן הוצאת רישיון חידוש הוקשחו ויש תוכנית אימון תאורטי ואימון מעשי.
בעלי רישיון ידרשו לאימון רענון בתדירות גבוהה יותר, לא זוכר כרגע אם כל שנה או כל שנתיים.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
ארדן עומד מאחורי כל ההקלות, לפניו היה אהרונוביץ׳ שחרט על דגלו מדיניות מצמצמת ואז הגיע גל הטרור...
מסכים שאחוז נמוך יממש, סה״כ מדובר בכאב ראש עבור רוב הציבור, כבר היום יש מאות אלפי זכאים שלא ממשים.
חובת האימון השנתית עלולה לגרום לרבים מהמחזיקים הנוכחיים לוותר על התענוג, כמו כן בסמכות השר(הזה או הבא אחריו) לבטל מיידית כל תבחין ולאלץ את מי שמתבסס עליו לוותר על האקדח שקנה מכספו.
עניין הרובאי זה די בולשיט, מאד סביר שאם תמשיך המדיניות הזו יתאפשר לכל בוגר שירות צבאי שהוא אזרח שומר חוק ובריא לקבל רשיון, זאת בסה״כ מסננת שמנפה את הלא נאמנים למדינה. לראייה - ספורטאי ירי באקדח שהם הכי מיומנים בירי, יותר ממרבית כוחות הבטחון ובטח שיותר מחיילים שבחיים לא החזיקו אקדח, נתקלים בקשיים רבים ורשיונם מבוטל ברגע שהם מפסיקים פעילות אפילו באופן זמני, ככה שזה לא עניין של כשירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ומצד שני מי שהיה חי"רניק אי שם בשנת 1991, עדיין מספיק מיומן?...
מה זה החינטרוש הזה?
אם הוא היה חירניק ב-91, סיכוי גבוה שהוא כבר לא עושה מילואים.. אז הוא לא עונה לא על התנאי של מילואים או רובאי..
וגם אם היה חירניק, מה הקשר בין חירניק ואקדח?
חירניק- רובאי 07 ומעלה
מה ההבדל בינו לבין חימושניק?(מתחת 07 לרוב)
הרי כמו שאתה אומר מה הקשר בניהם לבין אקדח?
לדעתי סתם רצו להגיל את יכולת הרכישה לנשק שאנשים ירצו לרכוש
הן בשביל המיסים הן בשביל להגדיל את כמות הנשק שמסתובב בחוץ
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
דרור,
כל שריונר/תותחן ושות שעבר קורס מ״כים/סמלים עבר רובאי 7.