תגובה: מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
רק לוודא שהבנתי נכון, אין בעיה להביא בולמים בהנחה שהם עומדים בתקן ISO 9001:2008???
איך אני מוודא את זה ובעיקר איך אני מוכיח באם אדרש לכך? (מדובר בבולמים של קוני לרכב פרטי)
שאלה נוספת, האם זה אומר שלא נדרש אישור של משרד התחבורה?
תודה,
ליאור
אם זה מופיע ברשימה זה דורש בדיקת בודק משרד התחבורה במכס.
בעמודה השמאלית מצויין באיזה תנאים זה ישוחרר.
באתר משרד התחבורה יש את מסמך המדיניות החדשה ( הלינק אליו בתגובה הראשונה בשרשור זה).
שם התנאים הכי מעודכנים לשחרור.
בעקרון לא סיפור ליבא בולמים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם זה מופיע ברשימה זה דורש בדיקת בודק משרד התחבורה במכס.
בעמודה השמאלית מצויין באיזה תנאים זה ישוחרר.
באתר משרד התחבורה יש את מסמך המדיניות החדשה ( הלינק אליו בתגובה הראשונה בשרשור זה).
שם התנאים הכי מעודכנים לשחרור.
בעקרון לא סיפור ליבא בולמים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז,
אני מתנצל אבל גם אחרי קריאה של הנוהל לא הצלחתי להבין.
בולמים "נופלים" לקבוצה 3
ג. קבוצה 3 - מוצרי תעבורה שאינם נדרשים לקיים דרישות תקן אך נדרשים בדרישות איכות,
מוצרים אילו שייכים למערכת שקיימות לגביה דרישות תקינה במסגרת התקינה האירופאית
לרכב )WVTA)
דוגמאות - מתלים, תאי בילום, מפרקים קרדניים
הסבר - משויכים לקבוצה זו מוצרים המורכבים במערכות שהוגדרה ברגולציה של מדינות הקהילה
האירופאית והרשות הפדראלית של ארה"ב כמערכות בעלות השפעה קריטית על בטיחות משתמשי
הדרך השונים. המערכות צוינו מפורשות בדרישות התקינה של כלי הרכב ונדרש לגביהם החובה
לעמוד בדרישות דירקטיבות/סטנדרטים אולם, לגבי המוצר עצמו לא קיימת כל דרישה בתקן
ישראלי או בסטנדרט בינלאומי
איך אני מוכיח שהבולמים שאני רוצה להביא עומדים בדרישות? (כאמור, סט של קוני לרכב פרטי) ואילו מסמכים אני צריך לספק?
אגב, בעמודה השמאלית כתוב "או מקורי של יצרן הרכב" היות וקוני הוא לא המקורי נשאר לעמוד בתנאי העמודה האמצעית (אם הבנתי נכון) שזה ISO 9001:2008.
הסט כולל משלוח (מאמזון) ומיסים יוצא קרוב ל-3000 ש"ח, קצת פוחד להמר על סכום כזה...
ליאור
מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
אתה פונה ליצרן ומבקש לקבל מסמך של התקן הבא. לא בטוח שיש להם אגב...
מייל לשירות לקוחות של קוני במקרה שלך
אם אתה מביא מאמזון אין לך סיכון לכסף והם לרוב יודעים להכניס לארץ בלי בלבול מח עבורך את כל מה שהם מוכנים לדלוח בעצמם לישראל.
קנה מהם ללא חשש ותן לזה להגיע אליך. הם מעולים ( אמזון)!
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
חשוב לשים לב שמדובר בגלובל שיפינג של אמאזון ולא משלוח ישיר של המוכר אליך, אחרת לא מובטח לך כלום ...
בועז ונדב תודה רבה!
המכירה והמשלוח הם של אמאזון בכבודם (ויש כבוד) ובעצמם.
נזמין ונקווה לטוב.
אני אעדכן בהתפתחויות...
ליאור
אחרי כמה שעות במכס תל אביב ושיחות עם בועז (תודה רבה בועז) אני ממש מיואש. הרמת אטימות והחוסר רצון לעזור כל כך מדהימים.
סיפור קפקאי לחלוטין.
היחידה שבאמת טרחה לעזור לי, אחת העובדות בגעש - סוכנות לעמילות מכס, גם התייאשה אחרי שהבוס הראשי (דוד או גבי, לא בטוח) לא שיתף פעולה.
הראש הקטן של הפקידים שם פשוט מדהים. אם זה לא נופל בדיוק במסגרת שלהם, לך חפש מי עזור לך. וחפשתי. עברתי שם כמעט כל פקיד.
אז ככה, יש לי רדיאטור שמעוכב במכס כבר מ27/2 (או 21/2 תלוי באיזה אתר אתה מבקר) ואף אחד לא יודע לומר לי מי מעכב אותו, למה, מה הסיווג שלו, מתי ישוחרר ובכלל באיזה מקום הוא נמצא.
אף אחד גם לא היה מוכן לתת לי אישור שהפריט מעוכב במכס.
מבחינת משרד התחבורה, תודה בועז, לא צריכה להיות שום בעיה. בכלל זה פריט שלא צריך לעבור בדיקת משרד התחבורה ואם בכל זאת היה עובר, לא היה מעוכב.
מבחינת המכס, הפריט מחכה לבדיקה של משרד התחבורה. משרד התחבורה מקבל רשימות של פריטים מהמכס אז כנראה שהמכס לא הגיש. אף אחד לא יודע למה.
מבחינת הדואר, הפריט נמצא במכס אז הם לא יודעים כלום.
מבחינת געש - עמיל המכס של הדואר, הפריט נמצא במכס, הם לא יכולים לעזור.
מבחינת המכס - כל עוד לא קבלתי מכתב אני צריך לחכות.
מדהים.
פרט לאלו שניסו לעזור לי, אני ממש מקווה שחשבון התרופות של כל אלו שלא עזרו רק יגדל.
מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
מיכה, כפי שהסברתי לך גם בטלפון זה לא במכס ולמכס אין עניין בזה.
זה נמצא בדואר בסטטוס לא ממש ברור כי הם לא משתפים פעולה.
זה גם כנראה לא הגיע לעמיל המכס של הדואר לסיווג כי אז זה כנראה כבר היה משוחרר לפי החוק אם במקרה שהם היו מסווגים באופן שגוי אז בודק משרד התחבורה כבר היה מתיר את החבילה ממזמן.
כפי ששמעת ממנו בשיחת ועידה שערכנו איתו הם שם פעמיים בשבוע ומטפלים בכל מה שמוגש להם.
בשורה התחתונה שלחת בזול בדואר והשירות לא משהו...
ועוד דבר-
במכס אף פעם אין סחורה במעבר.
הם פקידים שבסך הכול מחשבים ערך של סחורה וגובים עליה מס או נותנים הוראה לא להכניס אותה.
אם היו משתפים איתך פעולה אז הדואר היה שם באשנב את החבילה, המוכס היה מציץ בה, לוקח את הניירת והיית בא אל המוכס לשלם. החבילה באותו הזמן תמיד בדואר!
( הדואר יכול להיות כל משלח אחר לצורך העניין)
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
דבר ראשון המכס אומר שזה אצלם אז אני מניח שזה אצלם, למרות שהם לא מצאו את החבילה אבל אני לא יודע כמה באמת הם חיפשו. אמרו שחיפשו ולא מצאו אבל אני קצת סקפטי.
אני לא שלחתי בזול. אני שלחתי בUSPS ופעם ראשונה אחרי קרוב ל2000 חבילות שדבר כזה קורה.
בועז אני מאוד מעריך את מה שאתה עושה אבל יש לי תחושה שאתה מנסה להגן עליהם קצת יותר מידי. הם התנהגו מגעיל והפנו כתף קרה. זה שהחבילה מחכה כבר 20 יום לבדיקת משרד התחבורה (למרות שכלל לא צריכה בדיקה שכזו) לא מעניין אותם. נניח וזה היה רופא שלא מעניין אותו שאתה גוסס, אתה תחכה כשאתה לא באמת צריך לחכות, זה מקובל עליך?
נכו לעכשיו אני מפסיד המון כסף. הרכב משרת אותי לעבודה וכרגע אין לי דרך להוביל עבודות וזה אומר שאני לא מקבל כסף.
נראה לך הגיוני? או צודק? או חוקי?
מיכה, אתה מוציא דיבת המכס ובכך פוגע במניות שיש לי אצלם. לכן אני מגן עליהם בחרוף.
זו זכותך במדינה חופשית לחשוב מה שאתה רוצה. אני רק מנסה להסביר לך כיצד המערכת פועלת על מנת שתמקד את התיסכול שלך על הדלת הנכונה בלבד. מיותר לבזבז אנרגיה על הדלת הלא נכונה.
אולי ההסברים שלי לא מספיק טובים אז אצרף כתבה וממנה אגזור את החלק שאותו אבקש להדגיש אבל קרא הכול...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c75c74afda.jpg
https://www.themarker.com/consumer/1.2856823
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אני מבין מה שאתה אומר. אני מבין שעקרונית המכס לא מחזיק בחבילות פיזית אבל הבעיה ךדעתי היא עניין של אישורים ולא החזקה פיזית של החבילה.
בתכל'ס יש מצב שהחבילה בכלל לא בארץ. באיזה שלב הבחורה מגעש אמרה שבכלל לא בטוח שהחבילה כלל הגיעה.
הטורוניות שלי היא כלפי היחס המזלזל והמעליב אותו קיבלתי. אף אחד, פרט לאותה בחורה, לא ממש ניסה לעזור אלא פשוט העבירו אותי מפקיד לפקיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
רק לוודא שהבנתי נכון, אין בעיה להביא בולמים בהנחה שהם עומדים בתקן ISO 9001:2008???
איך אני מוודא את זה ובעיקר איך אני מוכיח באם אדרש לכך? (מדובר בבולמים של קוני לרכב פרטי)
שאלה נוספת, האם זה אומר שלא נדרש אישור של משרד התחבורה?
תודה,
ליאור
הזמנתי מאמזון בולמים של בילשטיין לפני כחודשיים שלושה. למרות שדאגתי להוציא אישור מראש ממשרד התחבורה, הבולמים הגיעו אלי הביתה יום יומיים לפני האישור בדואר ממשרד התחבורה, כך שכנראה לא הייתי צריך..
תעדכן מה נגמר בסוף.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
הזמנתי מאמזון בולמים של בילשטיין לפני כחודשיים שלושה. למרות שדאגתי להוציא אישור מראש ממשרד התחבורה, הבולמים הגיעו אלי הביתה יום יומיים לפני האישור בדואר ממשרד התחבורה, כך שכנראה לא הייתי צריך..
תעדכן מה נגמר בסוף.
טל.
תודה טל, זה נשמע מעודד. בכל מקרה החלטתי לחכות עם זה קצת (מסיבות אחרות).
בינתיים יש כבל USB ל-OBD שמשום מה תקוע במכס כבר קרוב לשבוע, לא ברור למה ואני לא מצליח לתפוס אותם בטלפון.
הכבל נשלח לטובת ביצוע עידכון מרחוק של מחשב הרכב (סתם שטות של לפתוח את הגג מהשלט) ואמור להשלח חזרה לארה"ב בסיום התכנות.
למישהו יש עצה?
תודה,
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אני מבין מה שאתה אומר. אני מבין שעקרונית המכס לא מחזיק בחבילות פיזית אבל הבעיה ךדעתי היא עניין של אישורים ולא החזקה פיזית של החבילה.
בתכל'ס יש מצב שהחבילה בכלל לא בארץ. באיזה שלב הבחורה מגעש אמרה שבכלל לא בטוח שהחבילה כלל הגיעה.
הטורוניות שלי היא כלפי היחס המזלזל והמעליב אותו קיבלתי. אף אחד, פרט לאותה בחורה, לא ממש ניסה לעזור אלא פשוט העבירו אותי מפקיד לפקיד.
לטעמי האישי - תתחיל להתעצבן בטלפון, אם זה לא עוזר פשוט קח לעצמך כמה שעות בלי לחץ - גש לאן שצריך ותהפוך שולחנות. ככה זה עובד במדינות עולם שלישי, פה זה לא שונה לצערי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לטעמי האישי - תתחיל להתעצבן בטלפון, אם זה לא עוזר פשוט קח לעצמך כמה שעות בלי לחץ - גש לאן שצריך ותהפוך שולחנות. ככה זה עובד במדינות עולם שלישי, פה זה לא שונה לצערי.
לא עובד. ניסיתי. אין עם מי לדבר ולצעוק רק יגרום להם להיות אנטי ולהזמין משטרה.
לא יודע...כשלי מעכבים משהו אני מתקשר בלי הפסקה עד שזה משוחרר, מהבוקר עד הערב, לכל מי שאני מצליח להשיג את הטלפון שלו
גם לי יש חבילה שהזמנתי דרךUSPS[פולי מנוע] ומחכה מ21.2 ממתין לבדיקת מכס. ניסיתי לדבר עם המכס עם אהובה
לא עזר. דיברתי עם שלומית מהדואר ואין עם מי לדבר הם מדקלמים את מה שהם רואים במחשב
אף אחד מהם לא יזיז את התחת שלו לחבילה שלך כי זה לא מעניין
בסוף התיאשתי.נחכה נראה מה יהיה
לא מכיר איך המכס במרכז עובד, אבל בשיקמונה-חיפה הם דווקא עוזרים כשמשיגים אותם
נדמה לי שאתם מבלבלים בין המכס לדואר...
המכס לא מחזיק ברשותו שום חבילה.
הוא בסך הכול מבצע בדיקה ושערוך של הטובים המיובאים.
מה שרשום באתר הדואר זו כנראה הודעה סתמית שמגלגלת את האחריות למישהו אחר שהוא לא הדואר.
אם תפנו למכס הם לא ידעו על מה מדובר ומה אתם רוצים מהם כי לא קיבלתם דרישה לתשלום או בקשה להמצאת מסמכים בנוגע לחוקיות היבוא.
מי שהיה בדואר ביד אליהו או בחיפה יודע שניגשים לדלפק הדואר ומאתרים את החבילה ואז נותנים לך טפסים ללכת למכס לשלם או להתווכך על הערכת המחיר ואז לאחר התשלום מקבלים את ההתרה לחבילה.
בקיצור - כנראה שהדואר ביד אליהו בבעיה גדולה (עומס?) אבל כל הלחץ צריך להיות מופנה אליהם ולא לשום גורם אחר שהם כאילו מפנים אליו.
*ממליץ מאוד בעת הזו למצוא פתרונות שילוח אחרים שאינם דואר או USPS / EMS כי אתם עלולים להיתקל בקיר אטום.
שלמו מעט יותר וקבלו שירות קצת יותר רציני ולוחות זמנים סבירים.
בנוגע לבעיות של עצירת חבילות לא ברורה מול משלחים אחרים ( כמו שהיה כאן מקרה עם TNT ).
משיחה עם משרד התחבורה ביקשו שאביא לידיעתם את כל המקרים האלו לצורך חידוד הנוהלים בחברות האלו וביקשו לא נוותר להם עד שכולם יתיישרו.
לכן אני מבקש שמי שנתקל בבעיה בעבר הקרוב או בעתיד שיסב את תשומת ליבי ויתעד הכול (מיילים - לא טלפונים).
אני אעביר אותם לגורמים הרלוונטים במכס ובמשרד התחבורה.
בועז
הפולי שלך בטח נמצא ליד החבילה שלי. גם בסטטוס בדיקת מכס מה21/2