-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
עוד אקסטרפולציה. גסה עד כדי חוסר רצינות: 300 ק"ג ו100 ליטר. זה כולל יחידת הפחתה. מציע לחפש מחשבונים ומידע ברשת שיתנו מידע אמין יותר.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תחשוב כמה זמן מסך איכותי יתווסך לגולשי ג'יפולוג כשלא יצטרכו להחזיק את הגה המשפחתומטיות שלהם בפקקים?
כמה תוכל לקטר אתה, כמה מילים תוכל לשפוך, אחרי שמתקין מורשה להסבות אוטונומיות ירכיב על הסופה את קיט הנהיגה העצמית, שיחויב בכל רכב בגזירות 1.4.2039
אל תדאג לי לזמן מסך.
אל תתיימר לדעת טוב ממני או מכל מישהו אחר, מה טוב לי/לו ומה לא, ובטח לא להכתיב לי "לטובתנו". טובתו של אחד אינה בהכרח טובתו של אחר.
אל תתיימר למכור את התחביב שלי תמורת בצע אקזיט של מופרעים חסרי חיים שקיבלו יותר מדי כאפות כשהיו ילדים ואחר כך גם לא בילו עם מספיק נשים, שאולי מוקסמים מהפלא הטכנולוגי אבל מסרבים בעקשנות להביט חצי מטר קדימה ולהפנים עד כמה הטכנולוגיה הזו מסוכנת כשהיא בידיים הרעות של ממסדים כמו שלנו. מסוכנת לחופש שלנו. כי את הממסדים לא מעניינת טכנולוגיה כזו או אחרת או איזה תועלת היא יכולה להביא או שלא. אותם מעניינות הגזירות. איך להטיל גזירות וכמה שיותר. כי זו מהותו של ממסד. למעוך ולרמוס ולחסל ולחרבן כל תקווה לבדל של חופש לאזרחיו. וכל מי שמעורב ולו כזית ב...דבר הנוראי הזה, הוא סייען של החשיכה הגדולה שתבוא בעקבותיו.
מדהים אותי שיש אנשים שלכאורה אוהבים מכוניות, אבל עובדים בתעשיה הזאת, שמטרתה הסופית הורדת כולנו מההגה.
האם זה רק האתגר הטכנולוגי?... או הפיתוי הכספי?... או שסתם הצביעות כבשה כל חלקה טובה?.... בעעעע.
אני מאחל מכל ליבי לעוסקים בטכנולוגיה האוטונומית שיזכו להיאלץ להתמודד עם עוד שלל משברים, תקלות, פאשלות, באגים ותאונות וכמובן שלל בעיות אתיות ורגולטריות עד שייצא להם המיץ - עד שמישהו יבין ויפנים ויגנוז את הזוועה הזו סופית.
-
אני לא עובד בתעשייה הזאת ולא מתיימר לכלום... אם אתה מחפש מוטיבציה נסתרת, אני בתעשיית חלקי החילוף הקרדיולוגיים - אולי בגלל זה אני נהנה להרים אותך לטורים גבוהים [emoji16]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עוד אקסטרפולציה. גסה עד כדי חוסר רצינות: 300 ק"ג ו100 ליטר. זה כולל יחידת הפחתה. מציע לחפש מחשבונים ומידע ברשת שיתנו מידע אמין יותר.
זה בסדר, סומך עליך שלא פגעת רחוק , בקיצור, לאור המספרים הללו ,נכון להיום, לא ריאלי לחשוב אפילו לכיוון של האופציה הזו .
-
דרור אתה יודע שפעם גם מנוע בערה פנימית נחשב לקסם עתידני ?
אנשי הסוסים אז היו בחרדה שהנה הלך התחביב ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
טל, מטוסים - מכיר? סימנס יחד עם כמה שותפים הציגו מטוס חשמלי. ותוך שנה שנתיים יהיו עוד כמה. הסיבה היא שטכנולוגיית המנועים והבקרים - לא בטריות - השתפרה מאוד מבחינת יחס הספק משקל. במקביל בטריות עם אנרגיה למשקל כפול משל הבריות של המכוניות ההיברידיות - למשל ליתיום פולימר ברזל - והן כמובן גם מסוכנות ורגישות פי שניים מהליתיום איון של ההיברידיות.
אז מטוסים חשמליים יש.
מכוניות מירוץ חשמליות יש - אבל עדיין לטווחים לא ארוכים, לכן אני מסתכל דווקא על מטוסים.
יש חברה ישראלית שטוענת ליחס הספק משקל של מנוע + בקר באותו סדר גודל של מה שסימנס מציעים. אני מאמין להם.
הערכה שלי - עוד 5 שנים יהיו מכוניות חשמליות במירוצי מדבר. באסה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תדאג לי לזמן מסך.
אל תתיימר לדעת טוב ממני או מכל מישהו אחר, מה טוב לי/לו ומה לא, ובטח לא להכתיב לי "לטובתנו". טובתו של אחד אינה בהכרח טובתו של אחר.
אל תתיימר למכור את התחביב שלי תמורת בצע אקזיט של מופרעים חסרי חיים שקיבלו יותר מדי כאפות כשהיו ילדים ואחר כך גם לא בילו עם מספיק נשים, שאולי מוקסמים מהפלא הטכנולוגי אבל מסרבים בעקשנות להביט חצי מטר קדימה ולהפנים עד כמה הטכנולוגיה הזו מסוכנת כשהיא בידיים הרעות של ממסדים כמו שלנו. מסוכנת לחופש שלנו. כי את הממסדים לא מעניינת טכנולוגיה כזו או אחרת או איזה תועלת היא יכולה להביא או שלא. אותם מעניינות הגזירות. איך להטיל גזירות וכמה שיותר. כי זו מהותו של ממסד. למעוך ולרמוס ולחסל ולחרבן כל תקווה לבדל של חופש לאזרחיו. וכל מי שמעורב ולו כזית ב...דבר הנוראי הזה, הוא סייען של החשיכה הגדולה שתבוא בעקבותיו.
מדהים אותי שיש אנשים שלכאורה אוהבים מכוניות, אבל עובדים בתעשיה הזאת, שמטרתה הסופית הורדת כולנו מההגה.
האם זה רק האתגר הטכנולוגי?... או הפיתוי הכספי?... או שסתם הצביעות כבשה כל חלקה טובה?.... בעעעע.
אני מאחל מכל ליבי לעוסקים בטכנולוגיה האוטונומית שיזכו להיאלץ להתמודד עם עוד שלל משברים, תקלות, פאשלות, באגים ותאונות וכמובן שלל בעיות אתיות ורגולטריות עד שייצא להם המיץ - עד שמישהו יבין ויפנים ויגנוז את הזוועה הזו סופית.
זה הדיון השני.
אסף.
-
למה בעסה ?
מומנט מסל"ד אפס ממש, אפשרות להנעה נפרדת לכל גלגל, מה רע ?
חסר לך הרעש ? אני בטוח שיהיו מוצרים כמו זה שיותאמו לרכבים חשמליים:
https://youtu.be/b9XAC-BvUyo
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
למה בעסה ?
מומנט מסל"ד אפס ממש, אפשרות להנעה נפרדת לכל גלגל, מה רע ?
חסר לך הרעש ? אני בטוח שיהיו מוצרים כמו זה שיותאמו לרכבים חשמליים:
https://youtu.be/b9XAC-BvUyo
ברור שהרעש.
הרי כל העניין בספורט מוטורי הוא להפוך בנזין לרעש.
אסף.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ברור שהרעש.
הרי כל העניין בספורט מוטורי הוא להפוך בנזין לרעש.
אסף.
זה ממש להפוך סדרי עולם.
זה כמו להגיד לאריה תשאג הכי חזק שאתה יכול, וייצא לו מיאווו צווחני של גור חתולים, בהתחלה כל הזברות יקרעו מצחוק , אבל אחרי הביס הראשון בתחת הן תתרגלנה...- שההוא עם היללה החלושס נותן ביסים כואבים בתחת .
וברצינות ,קצב ההתפתחות גורם אולי לחשב מסלול מחדש
-
אין לי בעיה עם מנוע חשמלי לרכבים.
אם היה שמץ של ביטוח שייתנו פעם לשלב מנוע כזה ברכבי שטח ישנים אז בכלל.
באירופה יש כבר עכשיו סדרה 70 חשמלית לאתרי מכרות כדי למנוע גזים בתת-קרקע וזה לא רכב צעצוע, אלא רכב שסוחב משקל ועם טווח אמיתי.
יש לי בעיה עם לוביסטים שיגרמו לאבדן חירות פרט בקידום אג’נדה שאני לגמרי לא מתרשם שהיא נטולת אינטרסים.
Slowly..
-
"אבדן חירות פרט" זה שייך לרכב אוטונומי, לא קשור להנעה חשמלית ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
"אבדן חירות פרט" זה שייך לרכב אוטונומי, לא קשור להנעה חשמלית ...
זה קשור ברגע שיתחילו לכפות עליך מגבלות ואיסורים.
Slowly..
-
גם היום אסור למכור רכב חדש או מכונה ניידת עם מנוע שלא עומד ביורו 6. מצד מי שמטיל מגבלות - זה לא שונה בכלום.
אסף.
-
גם אסור לעלות עם עגלה וסוס על כביש בין עירוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם היום אסור למכור רכב חדש או מכונה ניידת עם מנוע שלא עומד ביורו 6. מצד מי שמטיל מגבלות - זה לא שונה בכלום.
אסף.
בטח שונה..
הרוח כבר מתחילה לנשוב להגבלות ברטרו.
״מי שמטיל מגבלות״, אלו לא ״נבחרי ציבור״?
Slowly..
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בטח שונה..
הרוח כבר מתחילה לנשוב להגבלות ברטרו.
״מי שמטיל מגבלות״, אלו לא ״נבחרי ציבור״?
Slowly..
גם היום יש מגבלות רטרו.
ההיילקס שלך יכול להיכנס לעיר?
ועוד שנה?
אני מנחש שתוך 6 שנים המגבלות על יורו 3 ומטה יחולו על יורו 4 וכן הלאה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם היום יש מגבלות רטרו.
ההיילקס שלך יכול להיכנס לעיר?
ועוד שנה?
אני מנחש שתוך 6 שנים המגבלות על יורו 3 ומטה יחולו על יורו 4 וכן הלאה.
אסף.
בדיוק.
זו לא שלילת חירות פרט?
ומילא אני עם רכב שייעודו טיולים, ועוד יותר מילא, ״לא להכנס לחיפה״, מי ישמע מה הפסדנו.
אבל מה עם כל העסקים הקטנים שהשלילה הקטגורית הזו פוגעת בהם קשות?
ואם כבר,
בינתיים לפי מה שאני מבין, אין אכיפה.
מישהו מכיר אחרת?
אולי נפל האסימון שהגזימו ברמת הפגיעה באזרחים.
Slowly..
-
כדי ליישר הדורים ולהבהיר:
אין שלי שום דבר נגד שום טכנולוגיה. לא של היום, לא של עוד 20 שנה וגם לא של לפני 100 שנה. דעתי היא שמי שרוצה לרכב על סוס, שיעשה זאת, על אחריותו כמובן. ממש כמו מי שרוצה לנסוע על צמיג 42'.
אבל מה שמצדדי הטכנולוגיה מתעקשים להתעלם ממנו בעקשנות של פרדים, זה שהטכנולוגיה הזו לא תהיה לבחירתנו, אלא תיכפה עלינו.
זה מתחיל כבר עכשיו עם כל מיני הגבלות ואיסורים. היום אסור לדורון להיכנס לחיפה בהיילקס שלו, והוא אומר שלא אכפת לו כי אין לו מה לחפש בחיפה. אבל אם הוא היה מתגורר בחיפה?... היה אכפת לו ועוד איך. מחר יאסרו עליו להיכנס גם לת"א, וזה כבר יותר מפריע. מחרתיים יאסרו גם עלי. בעוד 5 או 10 שנים יאסרו על כולנו. עוד ועוד איסורים. הגבלות, הצרת צעדים, שלילת פרנסה, שלילת חופש.
לספר לנו ש"מכוניות חשמליות תופסות תאוצה" זה כמו להטיל מחר איסור גורף על שיווק בשר - ושנה אחר כך לספר לנו ש"רוב מוחלט של תושבי המדינה הפכו לצמחונים". כל מי שיש גרם וחצי של חומר אפור בין האזניים שלו, יודע שמכוניות חשמליות לא "תופסות" סתם ככה.
בכל מקום בו מכוניות חשמליות באמת תופסות, נגיד כמו בנורווגיה, זה רק בסיוע רגולציה: הטבות מפליגות למכוניות חשמליות ואיסורים והגבלות זוחלים על מנועי שריפה פנימית. ללא רגולציה, ללא הטבות מס, ללא דילול פריסת תחנות דלק, ללא הטלת הגבלות גורפות על מנועי שריפה פנימית, רוב הציבור חושש לשנמך את עצמו לרכב חשמלי כל עוד הטכנולוגיה הקיימת לא מספקת טווח נסיעה וזמני טעינה דומים לאלה של תדלוק מכונית רגילה, כאלה שיאפשרו נסיעה ספונטנית אמיתית לכל מקום בכל זמן. כמו באוטו הנוכחי שלכם, לא פחות.
תספרו לי שזה כל כך טוב גם לי בגלל מחיר הדלק?.... יכול להיות. אבל לא זכור לי שהתחננתי כאן למישהו שישתתף איתי בעלויות התדלוקים שלי. זיהום אוויר?... כפייה בשם "טובת הכלל" שמצדיקה את רמיסת הפרט ושלילת החופש, החופש לבחור, חופש הדעה, הכפייה הזו מייצרת זיהום אווירה וזה הרבה יותר גרוע לדעתי. זה מזכיר תקופות אפלות ומשטרים אפלים, "טובת הכלל" בנוסח הסוציאליזם הסובייטי.
אני אתמוך בכל ליבי במנועים חשמליים כאשר מדינת ישראל תאפשר לכולנו, באופן חוקי, להסב את כלי הרכב האהובים אבל הזללנים והמזהמים שלנו, למנוע חשמלי שקט ונקי. בכל העולם מאפשרים את זה (ולא שכולם מתלהבים ורצים לעשות זאת, אבל בכל זאת - מה שחשוב כאן זה העיקרון. שזה מותר). אתם רואים את זה קורה אצלנו?................. צמיג גדול בחצי אינץ' החלאות האלה לא מוכנים לאפשר לכם להתקין, אז מנוע לא מקורי?.... פחחחחחח.
נהיגה אוטונומית זה סיפור אחר - יש המונים שמייחלים לזה: שונאי מכוניות, שונאי נהיגה, נשים שלא מצליחות להיאבק באתגר החנייה, קשישים שמתבלבלים בנתיבים, צעירים ששקועים במסך הטמבלפון וכבר לא רואים במכוניות ובנהיגה משהו מעניין ובטח לא מגניב, כל אותם אלה שלא מצליחים להסתדר בנהיגה ונמצאים בלחץ ובעצבים על הכביש או סתם נהגים גרועים שרואים בנהיגה עול וטורח - זכותם. אין לי שום טענה אליהם. אני יכול להבין אותם. עבורם זה פתרון מדהים. לא סתם ישראל נמצאת בחזית פיתוח הטכנולוגיה הזו - במדינה שרמת הנהיגה כל כך ירודה, זה רק מתבקש. כמו ההוא שהודח מקורס הטייס ומיד התנדב למערך הנ"מ והסביר - "אם אני לא אהיה טייס, אף אחד לא יהיה".
אבל יש גם המונים כמוני שנחרדים מזה. כי זה מחסל לנו תחביב ותרבות ואורח חיים וטעם לחיים, ובעיקר כי זה יבוא עלינו בפירוש אך ורק דרך כפייה. וכמו שדורון ציין - הכל למען אינטרסים של חבורת תאבי בצע שהולכים לעשות מזה המון כסף ושיזדיין כל העולם.
ואני להזכיר שוב - לא נגד הטכנולוגיה, רק נגד כפייה. לצערי וחבל שלא לצער כולכם - טכנולוגיה וכפייה הולכים יד ביד.