-
תגובה: טויוטה d4d - מזרקים, אטמים, יניקה.. בעיות ידועות ומה עושים
1KD עם 330 אלף קמ אצלנו במשפחה 14 שנה הרכב L.C 2006 . עבר ב 2015 מזרקים טיימניג משאבת מים (כל החבילה במוסך מרכזי) הסיבה הייתה שהרכב היה נכבה וכל המנורות היו נדלקות בלוח השעונים אז הוחלט לבצע טיפול ענק .
מאז עבר טיפולים שוטפים שמן פילטר שמן וכו' במוסך ליד הכל כמובן חלקים מקוריים כולל שמן , וחלק בוצעו בעצמנו ( יש לנו עסק לצמיגים פרונטים ועוד אז שיש זמן עשינו לבד)
בחצי שנה האחרונה קרה שלאחר נסיעה נדלקת תקלת מנוע והרכב מגביל את עצמו ל 2000 טורים (מצב חירום). שחיברתי מחשב קיבלתי תקלה על EGR וסעפת יניקה-הכל פורק ועבר ניקוי יסודי .
אך התקלה המשיכה ועברה לקוד חדש 0093 שזה לחץ נמוך במסילה המשותפת.
במקביל היה לנו נזילה ממכסה שסתומים ונזילה מאזור משאבת הגה כוח ומשאבת סולר(קיווינו שלא ). הוחלט לפרק הכל ולעשות יישור קו (מגיע לנו הרכב עבר יחס מזלזל).
פורק מכסה שסתומים הוחלפו 4 אינגקטורים חדשים מקורי (1700 שקל של דנסו ,בחברה 3300 שקל לפני מעמ )כולל צינורות כמובן שיבות אטימה מצופות אלומניום ניקוי יסודי וסגירה מחדש של מכסה השסתומים BY THE BOOK. לא לפני בדיקת קומפרסיה שקיבלנו 400 PSI שזה פצצה!
פורק מיכל הסולר מהרכב (וגילנו שהצינור מילוי למיכל דלק יש בו קטע שאמור להיות גמיש אך עם השנים התייבש וניהיה בו סדק וכמו שיוצא ממנו סולר גם נכנס לכלוך =צינור חדש בחברה 680 שקל לפני מעמ חתיכה באורך 30 ס"מ) הוחלט להחליף.
המיכל עבר ניקוי יסודי כולל כל הצנרת כי גם ככה פירקנו את המשאבה כי הנזילה הגיע משם בין המשאבה לבין הקיר של הטיימינג , ולא צריך לעשות טיימינג אחרי שמפרקים משאבת סולר כי אין תזוזה של גלגלי השיניים של הטיימניג.
על הדרך ראיתי המון סירטונים של האיש המעולל אנטוני מ4X4 דיזל
https://www.youtube.com/watch?v=zX7q...=Fourby4Diesel
על כל דבר שיש ברכבים המעולים האלה. וגילתי שיש עוד כמה דברים שצריך להחליף ולטפל כמו פקק בבלוק מנוע מתחת לסטארטר שתמיד נוזל משם שמן(גם אצלי) אז מחליפים עולה 50 שקל מקורי בחברה , אטם משאבת הגה כוח 30 שקל מקורי (כבר פירקנו)
אטם משאבת סולר 8 שקל בחברה חייב .
יצאנו לנסיעה עם הרכב (נוסע פצצה) הערכים במחשב מעולים גם של INJECTION VAL וגם של MAIN PERIOD
נשאר ביום ראשון לסגור את המשאבת סולר ומשאבת הגה כוח לבדוק שאין עוד נזילות .
ועל הדרך 2 תושבות מנוע חדשות נחליף
כרגע הוזמן גם פילטר מקורני שיכנס בין הפילטר סולר למשאבה .
אך יש התלבטות להמשך.
א. האם התקלה תחזור?
ב. האם להחליף את הSCV (אחראי ל הנתונים של הלחץ הגבהה למסילה עולה 1800 שקל בחברה ? המשאבה מפורקת עדיין.
ג. האם לנקות את הפילטר פלסטיק הקטן שמתחבר לחיישן ה MAP ממה שהבנתי גם גורם לזיופים בלחצים ?
ד.מי עשה סרוויס לגיר ונשאר בחיים לספר? כי אנטוני מהסרטונים עושה את זה כל 50 אלף קמ לרכבים מסויימים ואצלי לא עשו 300 אלף ...
אחרון חביב :
הגורם הישיר לצרות במנועים זה אנחנו האנשים . חוסר טיפול וזילזול מגיע למצב כזה . חייב ללמוד ולחקור והכי חשוב לדרוש טיפול ראוי (ולבדוק את המוסך) . לבקש טבלת טיפולים ומה עושים בכל ק"מ או זמן . ואם אין אני נעזרתי בלקרוא בפורום המעולה הזה ולמדתי מלא!!!
תודה לכולם! תענוג !
-
קודם כל - כן. תחליף scv. אם יש את הסוג הקצר ימיו ספורים בקילומטרז' הזה. הוא חלק ממערכת ההזרקה ובדיוק כמו המזרקים גם הוא אחראי ללחץ הזרקה.
מעבר לזה, פירטת עוד כמה נקודות מועילות. תודה.
לגבי המסנן המיקרוני - מיותר לדעתי. המסנן המקורי של טויוטה הוא מסנן מיקרוני. אם כבר - מסנן גס עם מפריד מים בין המיכל למסנן המקורי. אני קניתי כזה ובסוף לא הרכבתי. הדלק בארץ מספיק נקי..... וכשהיו לי בעיות חוזרות של מים בדלק ולכלוך - זה היה בגלל חוסר אטימה במיכל ולא בגלל איכות הדלק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
צהריים טובים, 3 שנים עברו ומחייה את השירשור כי נכנסתי ל"משפחה" אז כמה שאלות ברשותכם:
תאור:
מנוע 1KD עם 215.000 ק"מ, מודל 2010. מנוע יבש ללא נזילות ויזואלית נראה כחדש.... אולי נשטף לפני המכירה.
טיפול ראשוני שנעשה היה החלפת שמן מנוע, פילטר שמן, החלפת מי קירור (היו מי ברז), החלפת פילטר סולר, ופילטר אויר.
סה"כ הרכב נוסע טוב. מניע מכה ראשונה, בסיבובי סרק נשמע טוב ללא השתנקות, נקישות או רעשים מיוחדים.
ריח קל של שמן שרוף בתא הנוסעים שכמעט נעלם עם הוספת פילטר מזגן (שלא היה מותקן) .
מהמפלט יש אותו ריח אבל חזק מאוד , אין עשן כלל.
בפחות מחודש נסעתי כ-2000 ק"מ וצריכת הדלק בערך 1:9. האם סביר?
בתאוצה מרגיש שיש כמה סוסים עצלים שמתחבאים במנוע ואת זה אני רוצה לשפר כולל בעיית הריח.
מה בתכנית הטיפול?
1. חיישנים. MAF, MAP, NOX וחמצן. פירוק, ניקוי/החלפה. מה כדאי/אפשרי לנקות לבד ומה כדאי להחליף?
2.פירוק וניקוי סעפת יניקה, מצערת ו- שסתום EGR למרות שהבנתי שיש כאלו שמסירים/ מבטלים אותו לגמרי. אפשר הסבר ?
3.שסתום SCV ייבדק, אם קצר יוחלף לארוך.
4.התקנת פילטר מקדים לסולר, וכאן אני צריך את עזרתכם ללינק חי בעלי אקספרס כי כל הלינקים שבשירשור כבר לא פעילים.ׂׂׂ
5. התקנת OIL CATCH CAN - מצאתי לפי הדגם שרשמו כאן.
6.פתיחת עוקת השמן לבדיקת מסנן הרשת.
7.החלפת צינורות גומי.
#מסלולו של מדיד השמן מעוקל וקשה להבחין מה המפלס האמיתי. האם גם אצלכם?
הבנתי בכתובים שבזמן החלפת שמן מנוע נותר במערכת כ-1/2 ליטר של שמן ישן שאינו מנוקז? (כ-7%) האם בסדר? מה עושים?
#תכנת איבחון:
אפשר לינק מעלי? כמה פינים יש במחבר? ואיזו גירסת תכנה הכי עדכנית?
תודה מראש לכולם.... על מה שכבר נכתב ועל מה שעוד ייכתב. :cool:
-
אל תתקין catch can.
זה יותר מסוכן ממועיל. ניסיתי. הבנתי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אל תתקין catch can.
אסף.
אכן, כנ"ל..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אל תתקין catch can.
אסף.
חוץ ממכסה השסתומים, מה עוד קרה?
-
חוץ מ...? זה לא מספיק? אטם מכסה שסתומים ואטמי מכסה שסתומים מזרקים וטינופת בתא המנוע.... והכי חשוב ההבנה שהמערכת המקורית טובה מספיק גם אם זה אומר ניקוי egr פעם ב100 אלף קמ.
אסף.
-
טויוטה d4d - מזרקים, אטמים, יניקה.. בעיות ידועות ומה עושים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חוץ מ...? זה לא מספיק? אטם מכסה שסתומים ואטמי מכסה שסתומים מזרקים וטינופת בתא המנוע.... והכי חשוב ההבנה שהמערכת המקורית טובה מספיק גם אם זה אומר ניקוי egr פעם ב100 אלף קמ.
אסף.
כן..
כי אצלך משהו לא עבד טוב באוורור.
אצלי אחרי כמה שנות עבודה (טפו טפו..) זה לא קרה.
״מסוכן״ כי השמן מייצר סכנת שריפה?
-
אצלך המנוע מאוד שונה, מהרבה בחינות, כולל מערכת האיוורור.
הדיון הזה הוא ספציפי למנועי המסילה המשותפת מהדור הראשון והשני של טויוטה, שהלוואי והיו פשוטים וטיפשים כמו המנועים הישנים.
אסף.
-
באוסטרליה ואפריקה זה דיגום מאד נפוץ.
במיוחד במנועים החדשים יותר.
יש שם תעוד לבעיה הזו במנועים האלו?
בסוף, פריצת אטם=לחץ שלא נפרק.
-
כן, יש.
אבל זו אופנה שאני מבין מה המקור שלה - ובשורה התחתונה לי זה גרם נזק ולעוד רכב שאני מכיר ממקור ראשון. אז כשיש בעיה שלא היתה קודם אני תמיד מעדיף להסיר מה שלא מקורי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כן, יש.
אבל זו אופנה שאני מבין מה המקור שלה - ובשורה התחתונה לי זה גרם נזק ולעוד רכב שאני מכיר ממקור ראשון. אז כשיש בעיה שלא היתה קודם אני תמיד מעדיף להסיר מה שלא מקורי.
אסף.
אפשר לדעת מה קורה?
אין לי טויוטה, יש לי טרופר עם catch can שעובד מצויין, רק בשביל להבין למה catch can הוא לא פיתרון טוב למנועי דיזל ישנים.
נפרץ לך אטם כלשהו? זה בגלל ה catch can או אולי בגלל התקנה לא נכונה? אי ריקון של ה catch can? קוטר צינורות קטן?
Sent from my CPH2583 using Tapatalk
-
בוקר טוב. 3 שנים עברו ומחייה את השירשור כי נכנסתי ל"משפחה" אז כמה שאלות ברשותכם:
תאור:
מנוע 1KD עם 215.000 ק"מ, מודל 2010. מנוע יבש ללא נזילות ויזואלית נראה כחדש.... אולי נשטף לפני המכירה.
טיפול ראשוני שנעשה היה החלפת שמן מנוע, פילטר שמן, החלפת מי קירור (היו מי ברז), החלפת פילטר סולר, ופילטר אויר.
סה"כ הרכב נוסע טוב. מניע מכה ראשונה, בסיבובי סרק נשמע טוב ללא השתנקות, נקישות או רעשים מיוחדים.
ריח קל של שמן שרוף בתא הנוסעים שכמעט נעלם עם הוספת פילטר מזגן (שלא היה מותקן) .
מהמפלט יש אותו ריח אבל חזק מאוד , אין עשן כלל.
בפחות מחודש נסעתי כ-2000 ק"מ וצריכת הדלק בערך 1:9. האם סביר?
בתאוצה מרגיש שיש כמה סוסים עצלים שמתחבאים במנוע ואת זה אני רוצה לשפר כולל בעיית הריח.
מה בתכנית הטיפול?
1. חיישנים. MAF, MAP, NOX וחמצן. פירוק, ניקוי/החלפה. מה כדאי/אפשרי לנקות לבד ומה כדאי להחליף?
2.פירוק וניקוי סעפת יניקה, מצערת ו- שסתום EGR למרות שהבנתי שיש כאלו שמסירים/ מבטלים אותו לגמרי. אפשר הסבר ?
3.שסתום SCV ייבדק, אם קצר יוחלף לארוך.
4.התקנת פילטר מקדים לסולר, וכאן אני צריך את עזרתכם ללינק חי בעלי אקספרס כי כל הלינקים שבשירשור כבר לא פעילים.ׂׂׂ
5. התקנת OIL CATCH CAN - מצאתי לפי הדגם שרשמו כאן.
6.פתיחת עוקת השמן לבדיקת מסנן הרשת.
7.החלפת צינורות גומי.
#מסלולו של מדיד השמן מעוקל וקשה להבחין מה המפלס האמיתי. האם גם אצלכם?
הבנתי בכתובים שבזמן החלפת שמן מנוע נותר במערכת כ-1/2 ליטר של שמן ישן שאינו מנוקז? (כ-7%) האם בסדר? מה עושים כדי לנקז הכל??
#תכנת איבחון:
אפשר לינק מעלי? כמה פינים יש במחבר? ואיזו גירסת תכנה הכי עדכנית?