-
תגובה: לנדקרוזר 75, פראדו 8 מקומות ודיפנדר 110 - שימו לב
זה לא מאמר ובטח לא מחקר . במקרה הטוב סקירה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כל הדיזלים עד 2004 ניקבעו כמזהמים, חבל על הטירחה שלכם בבירורים וכו'.
גשו לטסט, תקבלו מדבקה וסעו לשלום, עד ההנפצה הבאה כמובן.
נ.ב
אין מצב שאני יתן לאיזה חאפר להיתעסק לי עם האוטו, ובטח שלא לשלם על זה עוד סכום, מעדיף להיות "מזהם" או עבריין.
שילכו לחפש.
וההנפצה הבאה תבוא עוד חודשיים או שנתיים ואז יגידו לך או שאתה מתקין את מתקן הקסם הזה בX אלפי שקלים או שתגרוט את האוטו.
אז אתה או מישהו אחר ימכרו את האוטו בינתיים , אבל אני או אדם אחר שרוצה/ צריך את הדיזל עד 2004 שלו , מה ייעשה ?
נ. ב.
מסכים עם הנ. ב. שלך.
-
שאלה שאולי נשאלה אבל בחיפוש לא מצאתי, כמה מסובך להשתיל מנוע בנזין בל"ק דיזל?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
וההנפצה הבאה תבוא עוד חודשיים או שנתיים ואז יגידו לך או שאתה מתקין את מתקן הקסם הזה בX אלפי שקלים או שתגרוט את האוטו.
אז אתה או מישהו אחר ימכרו את האוטו בינתיים , אבל אני או אדם אחר שרוצה/ צריך את הדיזל עד 2004 שלו , מה ייעשה ?
נ. ב.
מסכים עם הנ. ב. שלך.
איך אומרים? עד אז "אללה כרים". כשנגיע לגשר גם נחצה אותו.
לא מוכר. התחרטתי.
גם את הקצר שבחתימה למטה שידרגתי לארוך 2003 . :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אז... מתי נפגשים בגן המנורה שמול הכנסת?
אם הם מתכננים לגעת בלומינה שלי אז מחר:p
היא מזהמת בשביל כל ההיבירדיות ביחד+-:cool:
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה הולך לחבר את זה לארדואינו של הקארט ולהעלות כתבה מסודרת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
חבל שזה, או סתם להחליף מנוע למשהו פחות מזהם, הן לא אופציות חוקיות בארץ.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
בעולם הנאור האופציה הראשונה היא repower.
לא אצלנו. .
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בעולם הנאור האופציה הראשונה היא repower.
לא אצלנו. .
אסף.
קאמינס הוציאו מנוע טורבו דיזל חדש 2.8 בדיוק בשביל הרעיון הזה, חיים חדשים לרכב ישן.
-
בישראל אסור להחליף למנוע שונה.
בישראל אסור לשנות אפילו מאפרה. מנוע קאמינס מודרני יתנו לכם להרכיב?............
כל התקנות האלה נועדו כדי שתחליפו את כל האוטו.
לתשומת לב כל מי שתהה מאיפה הרעיונות האלה מגיעים... תחשבו מי עומד להרוויח הרבה כסף ממהלכים כאלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בישראל אסור להחליף למנוע שונה.
בישראל אסור לשנות אפילו מאפרה. מנוע קאמינס מודרני יתנו לכם להרכיב?............
כל התקנות האלה נועדו כדי שתחליפו את כל האוטו.
לתשומת לב כל מי שתהה מאיפה הרעיונות האלה מגיעים... תחשבו מי עומד להרוויח הרבה כסף ממהלכים כאלה.
אם אני זוכר נכון, במכוניות rover פעם החליפו למנוע הונדה באופן מסודר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אם אני זוכר נכון, במכוניות rover פעם החליפו למנוע הונדה באופן מסודר.
כי אלה היו דגמי רובר ישנים שהיו מבוססים על הונדה. בתכל'ס מנוע דומה.
היו גם מכוניות RO80 עם מנוע וונקל שהיה מתפגר אחרי 10-15K ק"מ וקיבלו אישור גורף להחליף למנועי סובארו 1600.
כל זה היה פעם.
בכל מקרה היה מדובר במהלכים "מסודרים". לא משהו שאתה כבעל רכב יכולת לקבל אישור עבורו באופן אישי/פרטני סתם כי בא לך.
מנוע טורבו-דיזל מודרני חדש מהארגז הוא גם עסק יקר בישראל מוכת המיסוי. לטעמי זה בכלל לא כלכלי להשקיע סכום כל כך גדול ברכב ישן - מוטב כבר להחליף את כל האוטו לדגם צעיר ב-10 או 12 שנים שעומד בדרישות.
בכלל, הגישה של הרשויות כיום שונה לחלוטין ולא באה ממקום של להקל על האזרח אלא מהרצון שלהם לאלץ את בעלי המכוניות הישנות להיפטר מהן ולהעלות על הכביש מכוניות חדשות במקומן. וזה כבר בא הן מהרצון להיטיב עם יבואני הרכב והן מהמקום של רווח גדול לקופת האוצר ממיסים עליהן. הם מספרים לציבור על איכות האוויר בלהבלהבלה - אבל בתכלס הכל מתחיל ונגמר בכסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מנוע טורבו-דיזל מודרני חדש מהארגז הוא גם עסק יקר בישראל מוכת המיסוי. לטעמי זה בכלל לא כלכלי להשקיע סכום כל כך גדול ברכב ישן - מוטב כבר להחליף את כל האוטו לדגם צעיר ב-10 או 12 שנים שעומד בדרישות.
זה לא כלכלי, זה תחביב.
להמשיך להחזיק רכב שטח ישן, עם הפלוסים והמינוסים שלהם זה מותרות ותחביב.
ולהזכירך שחלק מהרכבים שהיו ״חדשים״ כשהאתר הזה החל לפעול, וכעת על סף אספנות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לטעמי זה בכלל לא כלכלי להשקיע סכום כל כך גדול ברכב ישן - מוטב כבר להחליף את כל האוטו לדגם צעיר ב-10 או 12 שנים שעומד בדרישות
כן ? למה למשל ?
ובעוד חמש שנים ? אז בכלל יהיה רנגלר לעשירים, ג׳ימני לצעירים בגבם, ודאסטר לכל היתר ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי אלה היו דגמי רובר ישנים שהיו מבוססים על הונדה. בתכל'ס מנוע דומה.
היו גם מכוניות RO80 עם מנוע וונקל שהיה מתפגר אחרי 10-15K ק"מ וקיבלו אישור גורף להחליף למנועי סובארו 1600.
כל זה היה פעם.
בכל מקרה היה מדובר במהלכים "מסודרים". לא משהו שאתה כבעל רכב יכולת לקבל אישור עבורו באופן אישי/פרטני סתם כי בא לך.
בכלל, הגישה של הרשויות כיום שונה לחלוטין ולא באה ממקום של להקל על האזרח אלא מהרצון שלהם לאלץ את בעלי המכוניות הישנות להיפטר מהן ולהעלות על הכביש מכוניות חדשות במקומן. וזה כבר בא הן מהרצון להיטיב עם יבואני הרכב והן מהמקום של רווח גדול לקופת האוצר ממיסים עליהן. הם מספרים לציבור על איכות האוויר בלהבלהבלה - אבל בתכלס הכל מתחיל ונגמר בכסף.
תמיד זה מתחיל וניגמר בכסף, ברור שטובת הציבור לא עומדת לנגד עיניהם, ההפך, לעשות רע זה הכי קל וגם מכניס כסף טוב.
לעיניין מנועים וכו', אני לפני יותר מעשור הייתי בעל פג׳רו ספורט שנת 2000 שהיה אז בן 7 שנים בערך, יפיוף שהיה מושקע בכל טוב בין היתר 2 נעילות נישלטות שעולות כמו האוטו דאז, המנוע 2.5 לא היה שיא האמינות ומנוע אחד כבר הוחלף במנוע ייבוא שגם לא החזיק יותר משנה, אישתי הייתה מאוהבת ברכב, לא הסכימה לשחרר, אז כבר הזמנתי מנוע סגור בארגז מחו"ל(בעלי המוסך מורשה היו לקוחות שלי) שעלה 21 אלף לפני מע"מ וכו' , אחרי כל זה ניסגרה חשבונית ע"ס 30k ש"ח, כן כל המוסך המורשה שטיפל באוטו עמד בתדהמה ולא הבינו מי זה הפרייאר שעושה דבר כזה.
אז כן לפעמים יש סנטימנטים לרכב, וכן למי שיש אוטו מושקע ויש לו כסף ובא לו לעשות דברים משוגעים אז למה לעצור אותו עם כל מיני חוקים טיפשיים?
הכי קל ללכת ולהחליף רכב ולהשקיע הכל מהתחלה, יש כאלה שגם נהנים מיזה לפעמים :-)
אבל יש כאלה שגם מחזיקים ברכב כי אוהבים אותו, ניקשרים אליו, מותג בעל שם, וכו' וכו' .
קח את הסופה שלך לדוגמה, שהשקעת בה ואתה מכיר אותה ויודע מה יש בה, אם המדינה עכשיו תגיד לך שכל הסופות עד שנת 2000 יורדות מהכביש אלא אם כן תחליף למנוע חדיש שעולה כפול מהרכב מה תעשה?
טוב, בסופה זה לא חוכמה, אפשר לקנות אחרת ולהעביר את הכל אליה, צריך דוגמה אחרת.... :cool:
-
וואלה,
אני מאוד אוהב את הדיסקברי, אין לו שום תחליף מודרני במחיר שמתקרב להיות הגיוני. אבל, מוכן לזרוק אותו בשניה לפח ברגע שיתחילו למכור פה את הדיפנדר החשמלי....
-
גם אני, כמו כולכם, סובל מכל התקנות והגזרות האלו.
וגם אני חושב שבמדינת ישראל, טובת האזרח זה אפילו לא השיקול האחרון, זה פשוט לא שיקול :-(
וגם אני נוהג בדיזל 2003 (טרופר) שקיבל מכתב הזוי ממשרד איכות הסביבה :-(
אבל...
בסופו של יום, חוץ מאתנו, זה בהחלט אינטרס של שאר האזרחים ושל המדינה, ושל שאר היקום...... להוריד רכבים ישנים מהכביש.
שחידשתי בטוח בפעם האחרונה, המחיר עלה, שאלתי את הביטוח איך יכול להיות שערך הרכב יורד, והביטח עולה, בתשובה היתה מאוד פשוטה, מנגונני הבטיחות ברכב שלך מיושנים (ולכן הרכבים האלו נחשבים מסוכנים יותר ושמיםלהם "מקדמים" של סיכון).
בקיצור, לנו זה צרות, אבל מבחינת הציבור, יש משהו בזה שמנסים להוריד אותנו מהכביש.
-
צודק לחלוטין. אני בעד.
אם אפשר רק שמדינת ישראל לא תהפוך את הכסף שלי לנייר גרוס, זה יהיה אחלה. אין שום בעיה עם עידוד להורדת רכבים ישנים מהכביש, אבל זו לא הדרך.
א. צריך לעודד ולא לאסור, ולתת לאזרח את זכות הבחירה.
ב. אין למדינה זכות להחליט יום בהיר אחד שאלפי רכבים שמשמשים לפרנסה / פנאי /יום יום - מוקצים.
אני תושב חיפה, וחלק גדול מחסכונותיי מושקע בחתיכת ברזל שעומדת בחניה, ושהיא הטובה ביותר שאני יכול להרשות לעצמי בנקודת זמן זו.
אי אפשר להגיד לי עכשיו "אה, שומע? חשבנו על זה קצת והחלטנו שאתה יכול לשתול בפנים עציצים ולהפוך את הרכב שלך לאדנית. לחילופין - קנה ארגז סיליקון ועשה ממנו אקווריום. אתה כבר לא יכול לנסוע ברכב מהבית לעבודה, או לצאת איתו לטיולים דרך העיר".
Sent from my SM-N920C using Tapatalk