(אל) תגדיר ציוד מיגון מלא.... כי גם היום אין הגדרה כזו.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
למי כן מותר לפרוץ את ההגבלה?
זה לא אותו דבר אם ילד בן 16 רוכב על אופניים חשמליים שמגיעים ל 50 קמ"ש או מישהו עם רישיון לאופנוע כבד רוכב על אופניים חשמליים שמגיעים ל 50 קמ"ש.
אם אתה שכיר ועובד בשעות עבודה מקובלות, כלומר מגיע לעבודה בבוקר, עוד לא מאוד חם ודיווש נינוח מפיק מספיק רוח כדי לקרר את הגוף ... אבל סטינו, אפשר לחזור לנושא השרשור ...
לא סטינו.
לטעמי זו המגבלה מס' 1 של אופניים קלאסיים שמשמשים ככלי תחבורה עירוני ולא לספורט נטו.
מזג האוויר החם והלח, בפרט לאורך החוף, הוא בלתי אפשרי ומונע מרבים וטובים לדווש.
אופניים חשמליים הם פתרון לא פחות ממופלא לבעיה הזו.
בועז,
1. המשטרה יכולה לאכוף וזה שהעיריה בחרה לא לאכוף בגלל שזה הגיוני זה לא אומר שזה חוקי.
2. יש רחובות בת"א ששביל האופניים הוא חלק מהכביש ללא הפרדה פיזית. אתה היית שולח ילד
בן 12 או בן 10 לנסוע ברחוב ש 30 ס"מ ממנו נוסע מישהו שעסוק בלקרוא עתון/להתגלח/לשים
איפור? והכוונה לילד שמפדל לבית הספר או לחברים אחה"צ או עם האחים שלו בשביל הכיף.
3. בת"א לפעמים השביל נגמר באמצע, שהוא חלק מהכביש הילד פתאום מוצא את עצמו על כביש
עם רכבים וצריך להבין מה לעשות (לא תמיד זה אותו מסלול ידוע ומתוכנן).
אז במקרה הזה אני והילדים שלי עבריינים, מעדיף לשלם 250 שקלים פעם בכמה חודשים ולא
לבוא לזהות אותם במכון לרפואה משפטית.
יש בימים האחרונים פקחים ושוטרים בהרבה פינות בעיר. אוכפים את חוקי התנועה על אופניים וקורקינטים חשמליים ולא חשמליים.
אמא עם ילד בדרך לגן לאורך ציר תנועה מרכזי ומפחיד, רוכבת על אופניים חשמליים על המדרכה - 1000 שח קנס + 10 נקודות (בגלל שיש לה רשיון נהיגה. אז זה קל).
חבורת ילדים פונים לא לפי חוקי התנועה (ומדובר בניואנס חוקי שגם חלק מבעלי רשיונות הנהיגה לא ישימו אליו לב) משביל אופניים לכביש, בדרך מבית ספר, על אופניים לא ממונעות - 250 שח לכל אחד מהם.
ועוד ועוד.
טוב? לא טוב? לא יודע.
אסף.
זו תגובת-יתר היסטרית כמקובל במדינת היהודים.
"העם הנבחר" עאלק. "עם הספר".... בספרים אנחנו אולי מבינים משהו, אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו.
אם אף סלב או בן של סלב לא ייפגע בתאונת אופניים/קורקינט מתוקשרת בחודש-חודשיים הקרובים, זה מין הסתם ישקע ויירגע. לפחות כך אני מקווה.
הגענו למצב שילדים שרוכבים על אופניים מקבלים קנסות משוטרים (ולא פקחים) בגלל שהם פנו לא נכון.
עכשיו שמישהו יגיד לי שבעל הבית לא השתגע.
בועז, בין ההודעה הראשונה שלי לזו לא עברו 24 שעות והנה נבואה שהתגשמה. כנראה והייתי צריך
למלא לוטו היום.
איך שוטר או פקח עוצר קטין ונותן לו דו"ח בדיוק? עד כמה שידוע לי חובה נוכחות הורה/אפוטרופוס...
אני לא מבין למה אתם מתפלאים.
ככה זה עובד בישראל. תמיד.
היתה תאונה מתוקשרת. חלק מהטענות הופנו למשטרה על שאינה אוכפת את החוקים.
אז עכשיו, כדי להשתיק את כל הצווחנים, המשטרה יורה מהמותן באוטומט. תגובת יתר היסטרית וכל כך צפויה. נראה לכם שזה יימשך עוד הרבה זמן?... המשטרה הרי צריכה להפנות כוח אדם שאין לה, ממשימות אחרות, לטובת ציד האופניים המטופש הזה.
תוך חודש-חודשיים זה יירגע.
אני לא טוען שהתהליכים שקורים כרגע הם נכונים.
אבל....
הייתי היום בתל אביב (אני מסתובב בתל אביב על בסיס שבועי).
עולם אחר לגמרי.
רוב רוכבי האופניים והקורקינטים עם קסדות.
לגבי עבירות תנועה,
יתכן ויש פחות אבל גם יתכן וזה רק בראש שלי.
אז ברור שהנושא יירגע קצת (כמו שדרור אמר, המשטרה צריכה את הכוח אדם למשימות אחרות, כמו לרדוף אחרי ג'יפאים (-; ), ואנשים לאט לאט יחזרו לסורם.
ואז עוד בן של מישהו ייפצע/יהרג ושוב עליהום וחוזר חלילה.
ההבדל הוא שהפעם יש חוק
קודם לא היה ..
כשמדובר בקטין, נראה לי הגיוני בעבירות מסוימות /חשד מסוים.
אותי מעניין דבר כזה, איך בדיוק הם יתפסו מישהו על אופניים חשמליות שבורח מהם?
אפילו אופנוע לא יכול להתחרות בכושר ההשתחלות שלהם.