בוקר טוב . שאלת תם. ראיתי את הטבלאות שהועלו כאן , ובקטגורית סוזוקי , מופיעים ויטארה וג'ימני בלבד - הסמוראי לא מופיע. מה מידיעת חברי הפורום התייחסות משרד התחבורה/מכוני הרישוי לרכבי אספנות - סמוראי 87/88 ?
Printable View
בוקר טוב . שאלת תם. ראיתי את הטבלאות שהועלו כאן , ובקטגורית סוזוקי , מופיעים ויטארה וג'ימני בלבד - הסמוראי לא מופיע. מה מידיעת חברי הפורום התייחסות משרד התחבורה/מכוני הרישוי לרכבי אספנות - סמוראי 87/88 ?
יובל, הנתונים של כלי רכב רבים מאוד, בעיקר ישנים יותר, לא מופיעים במסמך הזה.
ובמקרים כאלה הבוחנים ממציאים מספר שרירותי.
כמו שנאמר - על זה בוכה הנביא.
אפשר- אם מישהו עם רכב מוגבה כחוק יוכשל על סמך המדידה - לתקוף את המסמך הזה בכל כך הרבה דרכים שזה ממש מדגדג לעשות את זה בבית משפט 'כמו שצריך'. (מספיק אם נרמוז שהשיטה בה בוצעה המדידה אינה מתועדת כנדרש ממדידה חוקית ואין שום סיבולת ואין רמת סמך ולו מינימלית) אבל מי שצריך להשקיע בזה לא יהיה בעל הרכב אלא יבואן הערכה כי הוא זה שאחראי על התקינה עבור המוצרים שהוא מוכר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה לא המסמך הכי עדכני אלא גירסה ראשונה.
כבר פורסם באתר מסמך עדכני ממנו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ההבדל הוא שלא מודדים את הצמיג, אלא בודקים מה כתוב על הצמיג.
תאר לך שהיו מודדים עם מטר את מידת הצמיג?
השוני בין צמיגים חדשים מיצרנים שונים הוא גדול מאוד. יכול להגיע לכמעט אינץ' על אותה המידה.
ועכשיו תאר לך שמודדים שהצמיג שחוק? בצמיג שטח מלא יכול לרדת עוד איזה אינץ מההיקף.
באותו האופן גם בודקים מספר מנוע, ולא פותחים את המנוע ומודדים את הנפח...(טוב, קצת הגזמתי מקווה שהנקודה ברורה:))
אסף,
למרות שנראה שאני מגן על החוק, המחשבה הראשונה שהיתה לי, זה איך "תוקעים" אותו, אבל אז ירד לי האסימון.
ללכת על תביעה עקרונית, יכול להיות מאוד בעייתי.
ע"מ לתבוע תביעה אישית, צריך מישהו שיכשל ותהיה לו מוטיבציה ועילה לתביעה, ואלו שנכשלים (עד עכשיו) זה אלו שפשוט לא עומדים בהליך הבסיסי (קיט תיקני, וחותמת ברישיון).
המספרים והגבהים הם רק לעזרה לבוחן האם זה רכב מוגבה או לא, או לחלופין, אם מישהו שיחק עם ההגבהה אחרי הקיט הרשמי.
תסתכלו טוב על התרשים, אם הבוחן "חושד" שמשהו לא תקין, הבוחן "מעביר את האחריות" וצריך לשלוח אותך למתקין מורשה, שיאשר את הרכב ! זו לא פסילה אוטומטית, הבוחן פשוט מעביר את האחריות למתקין מורשה שיאשר.
במילים פשוטות, תמצא לך מתקין מורשה שיסכן את הרישון שלו, זה כבר לא שאלה של בוחן.
ולכן אני כל כך מתעקש, תראו לי רכב שפעל לפי החוק ולא עבר......
בנוסף, ואני חושב שזה הבסיס של כל השרשור האחר, המקורי, על החוק הזה, אם המספרים מראים, במפורש , שעבור הרוב, החוק הזה פתר את בעיה גדולה (ואני מזכיר שוב את בעיית הביטוח).
צריך לחשוב טוב טוב לפני שיוצאים למלחמה, ויוצאים עם חוק חדש, שרק אלוהים יודע איך הוא יראה.
זה שרשור כל כך עצוב ומדכא.
היתה לי ויטרה מוגבההההת הרבה ומכרתי שהתחיל הבלגן בטסט כי לא היו לי אנרגיות לתהליך הזה כבר ..
הרבה מזל צריך במדינה הזאת. הרבה מאוד פעמים אני מסכים איתך דרור.
[QUOTE=מוטי ג.;834740]וכדי שכן ייצא משהו טכני מועיל מהשרשור הזה וכדי לא להעליב אף אחד מהוגי הדעות, אני מציע למנהלים לחתוך לשרשור חדש את השאלה המקורית, ואת העדכון של פותח השרשור. ולנעול את השרשור החדש
לגמרי 2
דרור,
אני בכל זאת אנסה לנהל אתך דיון עניני...
1- אף אחד לא מסנגר על התקנה הזו כאילו היא דבר אלוהים חיים. כל מי שסינגר גם הוסיף הסתיגויות. וכמו תמיד, אם אני טועה, בבקשה תראה לי דוגמה.
2- כל מי שאי פעם התעסק עם חוקים ונהלים, או סתם תפקיד ציבורי, יודע שכמעט בלתי אפשרי שכולם יהיו מרוצים. אני בטוח שיש הרבה "ירוקים צפונבונים" שנוסעים בלקסוס הייברידי וכל פעם שהם רואים את הסופה הישנה והמזהמת שלך הם מקללים את מי שנתן לה אישור לנסוע על הכביש. אבל לך זה מתאים, וזה שהם לא מרוצים, שיקפצו לך.
אותו הדבר גם על התקנה הזו, אין שום סיכוי שכולם יהיו מרוצים, זו הכל שאלה של סבירות והאם זה פותר את הרוב \ חלק גדול מהבעיות, ואת המבחן הזה התקנה עוברת.
3- תראה כמה זמן ואנרגיה הושקעו פה בדיונים האלו.... אז בדיוק כמו ששאלתי קודם את יוני, אני שואל אותך - מה אתה מציע? מה כן (לא מה לא)? תביאו הצעה אמיתית! כזו שאפשר להילחם עליה , ובואו נצא למלחמה
איך אתם משנים צבע של טקסט ?
אתה צריך לבוא עם אישור מתקין מורשה לשינוי צבע טקסט חתום
Sent from my iPhone using Tapatalk
הצבע של הפונט צריך להיות רשום בשחור
בודקים את בעיין על נייר לבן מקרביץ
Sent from my iPhone using Tapatalk
אוהו - הנה מצאת בכיס האחורי של מכנסי השבת שלך את הסולם המתקפל הקומפקטי שבאמצעותו אתה יורד מהעץ שלך לאט לאט בלי שירגישו... :rolleyes:
אבל אני הרגשתי.
בוחנים דבילים כאלה יש המון דורון. ממש המון. אולי הם רוב מוחלט. אתה יודע את זה טוב כמוני.
כי אחרת לא היו לכולנו "רשימות שחורות" של מכונים שאליהם אנחנו לא נכנסים, "לב המאפליה", זוכר?... גם אם יתהפך העולם ועם כל האישורים אפילו מאלוהים בכבודו ובעצמו.
כי אחרת לא היו מעבירים כאן המלצות על מכונים הגונים רק בה"פ ממודרת היטב. כי גם מסנגרי התקנה המושבעים ביותר כאן מסכימים שמכון הגון והוגן שכותבים קבל עם ופורום את שמו במפורש וממליצים עליו שהוא מתייחס לכל רכב, מכל תוצרת ודגם, באופן ענייני, יכול לחשב לאחור את מספר הימים שנותרו לו עד שמשרד התחבורע יפשוט עליו ויסגור אותו.
הבעיה אמיתית וקיימת.
וזה מוביל אותי לתשובה לזיו.
לעניין הלקסוס ההיברידית - מאיפה אתה יודע מה כל אחד חושב? לשלוח אותך להביא דוגמה ספציפית?
ונניח שתביא לי אחד כזה, אני יכול לענות לו שכספי המיסים שלי מימנו לו את ההנחה הגדולה במיסים שהוא קיבל מהמדינה כשרכש רכב היברידי/פלאג-אין. אז שיגיד תודה ויסתום.
ולענייננו - מה אני מציע?
כפי שכתבתי כאן, זה יהיה ארוך ומייגע ואני אשתדל לתמצת ולקצר.
העיקר במה שאני מציע, בהנחה שצריך להיות קו גבול, נגיד 50 המ"מ שמאושרים כיום - זה לא להתקטנן על סנטימטר, כי אלה מסוג הדברים שיכולות להיות לגביהם סטיות לכאן ולכאן ולא באמת משנים משהו - לא לעבירות של האוטו מבחינתך, ולא לבטיחות שלו, מבחינתם. רכב עמוס מול רכב ריק, רכב על קפיצי הווי דיוטי (כי הוא מעמיס הרבה) מול לייט-דיוטי או אפילו סתם ריצפה עקומה ומדידה לא מדוייקת בכלים שאינם מכויילים על פי חוק, משהו שקשה לצפות מכל בוחן שיוכל לעמוד בו, וכו' וכו'. יש כאן המון אפשרויות והמון גווני אפור. דברים כאלה ממילא נמצאים בתוך הטולרנס שיצרן הרכב לקח בחשבון וההצקות בעניין הזה הן כבר רשעות לשמה. ואין כאן בעיה של בטיחות כי יש מקומות אחרים בעולם שבהם זה דווקא מותר - אז מה?... שם אין בעיית בטיחות?... הרי זה מעמיד את ה"מומחים" שלנו באור מגוחך.
אני גם יכול לבקש מהמומחים להמציא לי סטטיסטיקה שתוכיח שכלי הרכב המוגבהים 2.5-4 אינץ' מעורבים יותר בתאונות מאלה שמוגבהים רק 2 אינץ' או בכלל?... יש להם סטטיסטיקה כזו?... אני מנחש במידה רבה של ביטחון שממש לא... מה שלכאורה מייתר את כל התקנות הדרקוניות בנושא הזה, כי לכאורה אני לא רואה בכל הסיפור הזה של ג'יפים מוגבהים או מכוניות ספורט מונמכות או בכלל שינויים ושיפורים בכלי רכב, בעיה כלשהי. אבל איך בועז כתב לי?... "המדינה אוהבת חוקים"... וזה כל כך נכון. ובלהיטותה לדחוף לנו עוד ועוד חוקים, היא ממציאה עבורם בעיות יש מאין. אבל נעזוב. כי רמזתי לך אתמול בפרטי למה ואיך דברים כאלה מתנהלים ואין לי ספק שהבנת מצויין למה התכוונתי.
נמשיך. במקרה של כלי רכב ממוצא אמריקאי - שם מודדים הכל באינצ'ים ולמעשה אין או כמעט ואין בנמצא עבורם קיטים של 2 אינץ' אלא של 2.5, מה שמכניס את הרכב לקטגוריית העבריין. כאן היה מקום להתגמשות כי ממילא כל קיט שוקע קצת אחרי לא הרבה קילומטרים.
כל אלה דברים שאני חושב שאיש המקצוע, מהנדס בהכשרתו, זה שאמור להבין יותר ממך וממני ושזה תפקידו בכוח, צריך לתת עליהם את הדעת. וכעובד ציבור שאני ואתה משלמים את משכורתו, אני לא מצפה ממנו אלא ממש דורש - שימצא פיתרון לכוווווולם. לא רק ל"רוב" או לרכב כזה ולא לרכב כזה. לכולם. לא פחות. בשביל זה הוא בעל התפקיד. ואם הוא לא מסוגל - אז שיניח את המפתחות ויילך הביתה ויפנה את מקומו למישהו מקצועי ממנו.
והכי הכי - מכיוון שאין צל של ספק שענף מכוני הרישוי הוא מושחת ורקוב עד היסוד ואין לי ספק שגם במשרד התחבורע מודעים לזה, יש לקחת בלי בושה ממכוני הרישוי את הכוח להשחית והסמכות לעשות מה שהם רוצים. כי בסופו של דבר הם מקור הבעיה. המגע והחיכוכים שלנו הם איתם. הם אלה שממציאים דברים באופן שרירותי והכי לא מקצועי שאפשר, על סמך סעיף מצליח. העיקר להכשיל, כמו סיפור המזגן אצלי.
טסט שנתי? בדיקת בטיחות בלבד כמו היגוי, בלמים, אורות, מצב צמיגים, זיהום אוויר וזהו.
אישור הגבהה? זה יותר לטובת הביטוח, לא הבטיחות. כן, אני יודע שמדובר בשינוי תפיסתי שהוא לא פחות ממהפכה, משהו שפקידים רועדים מפחד ממנו, אבל אין ברירה. זה נדרש כבר מלפני 70 שנה.
ועוד ועוד ועוד.
זה בתמצית של התמצית של הקיצור.
אין לי ספק ששום דבר מאלה לא יעבור לעולם. יודע למה? כי זה טוב לאזרחים. מה שטוב לאזרחים לא טוב לשלטון, לכן השלטון לא רוצה שיהיה לך טוב. הוא רוצה שתהיה עסוק במאבק הישרדות ושלא יהיה לך זמן לשטויות האלה.
בסופו של דבר זיו, הכל סמנטיקה שנובעת מהתפיסה שלפיה השלטון כאן מעדיף לנהל את אזרחיו - האם לאפשר להם יותר חופש, או להתעמר בהם פשוט כי אפשר וכי הפקידים האלה יכולים, כתוצאה מעודף הכוח שבידיהם. וכי הציבור מספיק טיפש ומספיק מפולג מכדי להתאחד כנגד העוולות הללו ולשים להן סוף - בדרכים חוקיות כמובן, כמו למשל לתת את הקול שלך למועמד שיחרוט את העניין הזה על דגלו. יש אפילו אחד כזה ממש בבחירות הקרובות - אבל כאן אני עוצר כדי שלא נגלוש לפוליטיקה ואז ימחקו לנו.... זה גם הקשר לכל מה שאני לא מפסיק לדבר עליו.
בבקשה בלי פוליטיקה. כן?
דרור,איזה ז&@ן שכל.. מההתחלה זה נאמר.
ההמשך היה להיות חכם מול האנשים האלו, ולא צדקן.
צדקנות עושה אולקוס.
חוכמה, במקרה הנדון, פשוט לרשום ברשיון ולחזור למכון.., הובילה למעבר מוצלח של טסט.
כשמוותרים למתעמרים זה מחזק אותם, אבל מאבק נכון זה גם עומק ועתודה.. לא רק הסתערות.
דרור, כשהוא חזר לטסט אחרי שנכשל על הגבהה, ברור שהיו חייבים למדוד. גם אם הוא היה מחליף קפיצים וחוזר בגובה מקורי.
זה לא מדויק, אבל לא משנה.
יפה אמרת דרור!
כל כך נכון.
ההתעמרות באזרח מוכוונת מלמעלה
ואנחנו כולנו מתישים עצמנו בבירבורי
סרק.
כמו במשל של החתול והעכברים מחכים שמישהו
יעשה לנו טובה ויתלה את הפעמון על זנב החתול.
בינתיים לוקחים לנו פה 600₪ על אישור כזה
ועוד איזה 300₪ על אישור כזה "ואנא שזה יהיה בשלושה
עותקים ומהאשנב השמאלי בבוטקה הקטן שממש אחרי הבית האחרון בחניתה".