תגובה: פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב
ואז יקום מישהו ויתלונן למה לא מדדתי כמה זמן לוקח לכל אחד להגיע לטמפרטורה וכמה חשמל זה צרך ...
עזוב, לא מחפף, למרות שגם לדעתי צריכת החשמל לקירור הראשוני פחות משמעותית כי ככל הנראה היא תתרחש בזמן נסיעה. זה כבר שייך לניתוח התוצאות, אבל את המספרים אני חושב שכדאי לאסוף ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אוופססססס....
תעיף את הנילון מהבקבוקים, יש שם אויר כלוא, שמאיט, מאוד, את הקרור.
באופן טבעי, שהמקרר סגור, בגלל ההפרשי טמפ' בין הדופן (הקרה) לבקבוקים (החמים) נוצר איזה סחרור אוויר שעוזר לקרור.
ברגע שיש את הנילון, זה מאיט את כל התהליך.
אין לי מושג מה ההשפעה, אבל אם מדברים על שימוש נכון במקרר, זו דוגמה רעה מאוד.
צודק.
שילוב של עצלות בסיסית עם חוסר תשומת לב ובצוע במקביל לענייני עבודה לוחצים ...
אתקן במבחן עצמו, כרגע זה ממילא רק כיול.
ועכשיו אני גם מבין למה הבקבוקים לא נכנסו למקרר של גיא עם הרשת :)
ועוד ממצא אקראי, שאנחנו מכירים מנסיון ומאינטואיציה ועכשיו צצה ההזדמנות למדוד: כשהמקרר עובד ומושך 7 אמפר, מפל המתח על הצירוף של שקע/תקע מצית הוא חצי וולט, כלומר 3.5 וואט מתבזבזים בחיבור והופכים לחום, לא מעט בכלל ...
כשהמדחס כבוי והזרם אפסי, קריאת המתח זהה משני צידי החיבור.
יש משהו מאוד מעניין בתמונות האלו, אתה שם תכולה של 9 ליטר (6X1.5), בתוך מקררים של 35-40 ליטר.
תאורטית, רבע נפח.
בפועל, רובם לא יהיו מסוגלים אפילו לקלוט שישיה נוספת.
יתרה מזאת, חוץ מהמקרר מגירה, לכולם יש מדרגה שמעליה יש אזור אחסנה שנחשב בספירה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים לגבי הטמפ' שלו (בגלל שהוא מפלסטיק, ונמצא גבוהה מעל האזור קרור).
שקע \ תקע מצית זה השקר \ מלכודת הכי גדול שיש בתחום. אסור, פשוט אסור לעבוד איתם לאורך זמן (ולא מעניין אותי איך היצרנים מוכרים. הם רוצים למכור).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ועוד ממצא אקראי, שאנחנו מכירים מנסיון ומאינטואיציה ועכשיו צצה ההזדמנות למדוד: כשהמקרר עובד ומושך 7 אמפר, מפל המתח על הצירוף של שקע/תקע מצית הוא חצי וולט, כלומר 3.5 וואט מתבזבזים בחיבור והופכים לחום, לא מעט בכלל ...
ר.
תוסיף את ההפחתה של המודד עצמו.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תוסיף את ההפחתה של המודד עצמו.
קודם כל, כתבתי במקור:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כשהמדחס כבוי והזרם אפסי, קריאת המתח זהה משני צידי החיבור.
וחוצמזה, 5 מודדים מצידו האחד של החיבור הראו קריאה זהה, ורק השישי שמעברו השני של החיבור הראה קריאה נמוכה יותר, ורק כשזרם שם זרם גבוה אני חושב שאפשר לסווג את המדידה כאמינה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שקע \ תקע מצית זה השקר \ מלכודת הכי גדול שיש בתחום. אסור, פשוט אסור לעבוד איתם לאורך זמן (ולא מעניין אותי איך היצרנים מוכרים. הם רוצים למכור).
ברור וידוע. אני משתמש בהם כי זה החיבור שקיבלתי לכל המקררים האורחים, אני לא יכול לחתוך להם את הכבל כדי לעשות חיבור טוב, וגם לא להתחבר עם קרוקודילים לתקע המצית, כי יש כלבלב וחתולים בחצר, וזה מועד לניתוקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יש משהו מאוד מעניין בתמונות האלו, אתה שם תכולה של 9 ליטר (6X1.5), בתוך מקררים של 35-40 ליטר.
תאורטית, רבע נפח.
בפועל, רובם לא יהיו מסוגלים אפילו לקלוט שישיה נוספת.
יתרה מזאת, חוץ מהמקרר מגירה, לכולם יש מדרגה שמעליה יש אזור אחסנה שנחשב בספירה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים לגבי הטמפ' שלו (בגלל שהוא מפלסטיק, ונמצא גבוהה מעל האזור קרור).
תכל'ס במקרר המגירה נותר הכי הרבה נפח שמיש ליד השישייה, למרות שיש גדולים ממנו במבחן הזה.
מנסיון ממושך, אין שום קושי לנצל את מלוא הנפח של המגירה, וניתן בקלות לאחסן במקרר בשר ל-12 איש, כפי שנבדק לאחרונה ... גם קל מאוד לסדר את הדברים במגירה ולשלוף את מה שרוצים. מבחינת שימושיות זו לדעתי תצורה מנצחת. מבחינת ניצולת אנרגטית... אנחנו נגלה בקרוב ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הערה חשובה ובזמן הנכון - אנסה לזכור לבדוק את זה פרטנית במהלך המבחן עם מדחום נפרד ..
יש מקררים שיש להם קירור ייעודי/משותף לאזור הזה וכאלו שאין. ב- ARB רואים שיש פלטת קירור בדופן שמפרידה בין התאים. בכל מקרה, אחרי רבע-חצי שעה של עבודה ממצב חם אפשר יהיה לשים יד ולהבין בדיוק מה קורה שם בכל אחד ואחד מהם. מקווה שלא אשכח ...
אלו בדיוק מסוג הייתרונות שמקבלים כשהופכים את זה לפרוייקט שיתופי, לפחות במחשבה ובתכנון. אם יש עוד דברים שרוצים לבדוק, עכשיו זו הדקה ה-90 ...
בינתיים כל המקררים כובו, רוקנו והושארו פתוחים, עוד שעה-שעתיים מתחילים :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d9b387b5e3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7c9461023a.jpg
נדב,
אתה בפיגור זמנים, ואילוצים נוספים להמשך, מציע לך לשקול להוריד את כמות הבקבוקים, זה יאיץ לך את לוחות הזמנים ( ויכריח אותך להוריד את הנילון :-) ).
בהצלחה.
הניילונים כבר ירדו מזמן והבקבוקים עברו מהצל לשמש כדי להביא אותם מהר יותר לסביבות ה-20-25 מעלות. כל החיווטים מוכנים, מקווה להתחיל בחמש
רק מזכיר, למי שרוצה לעקוב:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא בהכרח אכתוב כאן בכל נקודת איסוף, אבל הגליון יהיה מעודכן בזמן אמת ..
פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב
באיזה מוד קירור אתה בסנו מאסטר ?
לפי הנתון אמפר אתה בגבוה, לא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עדכון מהלך המבחן:
בעקבות כל ההערות שעלו במהלך ההכנות, וכן עקב אילוצי הזמנים, הנה מהלך המבחן המעודכן.
קווים מנחים למבחן:
א. כל המקררים ייבחנו באותם התנאים בדיוק: טמפרטורה פנימית/חיצונית, משך פתיחות, החלפת תכולה
ב. כל המקררים ייבדקו ע"י מד צריכת חשמל מצטברת ורגעית לאורך כל המבחן. המודדים עצמם נבדקו ראשית בנפרד לוודא שהם נותנים מדידות אחידות עבור אותה הצריכה
ג. המבחן ייערך לאורך סופ"ש חם ושמשי אצלי על הדשא, אך ללא חשיפת המקררים לשמש ישירה.
ד. בדיקת צריכת החשמל תיערך ללא הפעלה של כיבוי אוטומטי/הגנת מצבר
ה. המקררים המשתתפים במבחן:
1. ARB דור קודם של מאלף האריות רועי
2. סנומסטר Leisure 35 מחמל נפשו של איש הדאסטר הנצחי גיא
3. סנומסטר Classic 40 באדיבות אישטח
4. Indel-B TB41 באדיבות מאיר - גלים
5. Colku DC42F באדיבות מאיר - גלים
6. Indel-B DAF OEM מקרר המגירה שלי
מהלך המבחן המוצע:
יצירת תנאי מוצא אחידים למבחן
במהלך אתמול והיום בוצעו הפעולות הבאות:
1. חיבור כל המודדים בטור לצרכן אחד וקביעת מקדמי הסטייה שלהם. שני מודדים זהים שגם נתנו מדידות זהות נקבעו כנקודת ייחוס והיתר מותאמים חישובית אליהם. בגליון ניהול המבחן ניתן לראות את הערכים המקוריים והמחושבים.
2. כיוון כל המקררים כך שיתייצבו על טמפרטורת מים של 3.5-4 מעלות. ערכי הכיוון מפורטים בגליון ניהול המבחן בתא G3 ובמקבילים לו
3. כיבוי ופתיחת המקררים, החזרת המקררים והמנם לטמפרטורת הסביבה
בדיקת קצב קירור ראשוני וצריכת חשמל עבורו
5. ביום שישי בחמש אחה"צ מחברים את המקררים להזנה, מכוונים לטמפרטרה המתאימה ומפעילים דרך מד צריכה מצטברת. במקררים שנית, קובעים עוצמת קירור גבוהה.
6. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
בדיקה של צריכת החשמל בחניון לילה מייצג
7. ביום שישי בערב המשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה.
8. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת, הוצאת בקבוק אחד
9. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), הוצאת בקבוק נוסף והחזרת שני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
10. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת
בדיקת קצב התאוששות מפתיחה והחלפת תכולה כאשר גוף המקרר נשאר קר וצריכת החשמל עבורו (למשל אחרי ארוחת צהריים בשטח)
11. בשעות אחה"צ, הוצאה של כל הבקבוקים מהמקררים למשך שעה (המקררים נסגרים למשך שעה זו), והחזרתם לאחר שהתחממו. מדידת צריכה מצטברת לפני ואחרי.
12. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
בדיקה של צריכת החשמל בחניון יום מייצג
13. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
באיזה מוד קירור אתה בסנו מאסטר ?
לפי הנתון אמפר אתה בגבוה, לא?
בכל המקררים שאפשר, את הקירור הראשוני אני מפעיל בעוצמה גבוהה ואת המשך המבחן על נמוכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אז בדקתי, לא עם מדחום בינתיים, את זה אעשה מאוחר יותר, והנה ממצאי הביניים:
לסנומסטרים 3 מצלעות המדרגה כוללות פלטות קירור, מורגשות היטב.
ב- ARB וב- Indel-B יש דופן משותפת עם התא הראשי ובדופן הזו יש פלטת קירור, אבל היא מורגשת בצורה חזקה הרבה יותר בתא הראשי מאשר במדרגה.
ב- Colku החלל משותף ויש פלטת קירור רק בדופן אחת של המדרגה.
תקלה ראשונה במבחן: הסנומסטר 35 נכנס להגנת מצבר שלא באשמתו (נשאר מכוון על מצב בינוני במקום נמוך). נתון הטמפרטורה שלו מסומן שם באדום ובסיכום יש להוריד לו שעה מזמן הקירור בפועל.
חוצמזה יש מוביל מפתיע בקצב קירור המים וגם ביחס שבין קצב הקירור לצריכת החשמל - הפרטים בגליון ניהול המבחן :)
תמונת מצב אחרי כ- 3 שעות:
מבחינת קירור מקרר המגירה הפתיע והיה הזריז ביותר בקירור הראשוני, אחרי כשלוש שעות הסנומסטר 40 סגר את הפער, אבל בתמורה לכ- 30% יותר חשמל. לא מבוטל... שני המקררים מופעלים בעוצמתם הגבוהה.
מבחינת צריכת חשמל, שני האינדלים מובילים בפער ניכר לעומת כל האחרים, אך בעוד העומד הוא ה"עצלן" שבחבורה, מקרר המגירה מפתיע ומוביל (כרגע בצמוד לסנומסטר 40) בקצב הקירור.
המשך יבוא ..