תגובה: רישוי כביש חוקי ל-ZIBAR ?!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joy
יפה שאתה נותן לי ציונים.. על ההשתלבות.
לעצם העניין - ביררתי (עם עידו - אנחנו חברים כבר 30 שנה לערך, אבל אני מניח שכל אחד שהיה שואל, היה מקבל תשובה זהה) יש כריות אוויר, ESP ו ABS, שהרי לא היה יכול לקבל רישוי ללא אלה.. אבל זה כנראה לא ברור לך (למרות הידע הנרחב). לגבי הפגוש - הוא נסע כך זמנית (לא, כנראה שאסור כך) אבל יש לא מעט ליקויים שהעולם כולו חוטא בהם (לא יודע אם הרכב שאתה נוסע בו חוקי למהדרין). ומכאן ועד הסאגה לגבי האחריות, הקלות שבה ניתן הרישוי וכיוצ"ב... הדרך ארוכה, ומאוד קשה לחזרה.
לגבי התנצלות? אני ממש לא צריך, רק אולי יש כאלה שמחזיקים ממה שאתה כותב(!) ולא רק אומר, ואולי להם חשוב לדייק בעובדות.
זהו. אתה רואה כמה פשוט...
זה פשוט, כי אתה מדבר עם עצמך, ומתעלם ממה שכותבים לך, וממשיך להאשים אחרים בדברים שהם לא אמרו...
1- האשמת אותי בקביעה שאין לרכב ABS ו ESP, הראיתי לך שלא אמרתי את זה, אבל אתה מתעלם.
2- אנחנו מסכמים שזה לא תקין לנסוע בלי פגוש, אז למה קפצתם על ההערה שלי?
3- בדיוק כמו הסיפור על ABS ו ESP, אני לא מבין על איזה סאגה אתה מדבר על קלות רישוי. אם כבר אמרתי משהו בנושא, זה הפוך, כל הכבוד לו שהוא הצליח לעבור את הבירוקרטיה. לגופו של עניין, אם הכל תקני, אז למה אסף כותב שהקטגוריה היא "סדרה מוגבלת"? אתה באמת אומר שהרכב תקני לכל דבר מוכן להסתער על השוק?
4- לגבי הכריות אויר, מקבל את מה שאמרת. מבטיח לבדוק עם מי שאמר לי.
אפילו לגבי ההתנצלות הצלחת להפוך את העובדות :-)
אסף
רשמת "סדרה מוגבלת" למיטב זיכרוני ובתרגום שלי המנוח הנכון הוא "סדרה קטנה". אני מניח שהבחירה ה"קפדנית" של הסדרה משקפת את כמות הרכבים שהולכים להיבנות ומשלבת בתוכה את היכולת לעמוד בתקינה הרלוונטית לסדרות קטנות שהיא אכן מקלה יותר.
ג'וי
אף אחד לא חייב להראות לאף אחד שום דבר, אבל זה לגיטימי לחלוטין לבקש להראות צילום רישיון (באותה מידה שלגיטימי לסרב). כולם כאן חתולים סקרנים ואתה בטח יודע מה הסקרנות עושה לחתול.
זיו
בסעיף 3 רשמת "שאסף כתב", אני לא אחראי על אסף אבל אני מציין לך שאין קשר בין הקטגוריה של הרכב לבין עמידת הרכב בדרישות, בדיוק כמו שבעל תחנת דלק לא יעמוד בתקינה הנדרשת של בתי הזיקוק, יש דרישות שונות לפי כמות הרכבים שנבנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
D.S
זיו
בסעיף 3 רשמת "שאסף כתב", אני לא אחראי על אסף אבל אני מציין לך שאין קשר בין הקטגוריה של הרכב לבין עמידת הרכב בדרישות, בדיוק כמו שבעל תחנת דלק לא יעמוד בתקינה הנדרשת של בתי הזיקוק, יש דרישות שונות לפי כמות הרכבים שנבנים.
אני בכלל לא מפקפק, שהוא עמד בדרישות \ קטגוריה.
בהודעה הראשונה, שסביון פתח את השרשור הוא שאל: "האם חוקי המשחק הולכים להשתנות?", אני היחידי פה, שענה על הסעיף הזה, במפורש, ואמרתי שללא כל קשר להשג, ולאיכות הרכב (כרכב שטח), הוא לא יכול להוות כח משמעותי בשוק.
חזרתי על נושא הקטגוריות, כדי להדגיש, את הפער בין הרכב כפי שהוא היום, לבין להיות רכב סדרתי, סטנדרטי, על הכביש.
אם רכב מקבל הקלות בגלל שהוא מיוצר בכמות קטנה, מן הסתם הוא לא יכול לעלות לכביש בכמויות גדולות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joy
יש כריות אוויר, ESP ו ABS, שהרי לא היה יכול לקבל רישוי ללא אלה. לגבי הפגוש - הוא נסע כך זמנית
הופה, יצא משהו מועיל מהדיון הזה.
הבא נסכים ש:
אלף, עידו איש יקר ומדהים שהתגבר על אתגרים הנדסיים, כלכליים ובירוקרטים שהיו מכניעים כל אחד אחר.
בית, נו מה עם המבחן. עזבו מבחן, מה עם נסיעת התרשמות לג'יפולוג על דגם זהה לזה שעבר תקינה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
למה דרור משמיץ ואומר שאין שום פיתוח משמעותי?
זו נראת לי כרית אוויר פורצת דרך :-(
אני מניח שהסאב המפלצתי מיועד לסמלץ מנוע V8 למרות שבפועל מותקן מערך טסלה חשמלי ונקי למהדרין שבמהדרין [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני מניח שהסאב המפלצתי מיועד לסמלץ מנוע V8 למרות שבפועל מותקן מערך טסלה חשמלי ונקי למהדרין שבמהדרין [emoji846]
לסמלץ ללקוחות פוטנציאליים ברוסיה ובמפרץ..
Slowly..
Active Noise Cancellation לרעש של הצמיגים בנסיעת כביש?
אם הייתי חושב שמותר לי , הייתי מבקש להיות קצת פחות ציניים וקצת פחות יהירים, זה פוגע בג׳יפולוג וסתם מייצר אנטגוניזם מיותר.
אבל אני לא חושב שמותר לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אם הייתי חושב שמותר לי , הייתי מבקש להיות קצת פחות ציניים וקצת פחות יהירים, זה פוגע בג׳יפולוג וסתם מייצר אנטגוניזם מיותר.
אם מותר להם להתנסח ככה, מותר גם לך
אני לא מזלזל במערכות בטיחות.
אני כן מזלזל בקביעות ידעניות שללא מערכות בטיחות מסויימות, רכב כלשהו הופך ל"מסוכן".
זיו, למיטב זכרוני, בטרופר שלך אין ESP. זה הופך אותו לרכב מסוכן?
כל מכונית משנות ה-80 וה-90, ללא ABS ו-ESP, היא "מסוכנת"?
מכונית ללא כריות אוויר - מסוכנת?
אולי פחות בטוחה מהסטנדרט המקובל כיום, אבל - מסוכנת?...........
צה"ל ביטל ומבטל כריות אוויר בחלק מכלי הרכב שלו, בגלל התקני קשר למיניהם מול מושב הנוסע. אז מה? "מסוכן"?..........
תסכים איתי שרק אוטו לא תקין הוא מסוכן.
הדבר האחרון שאפשר לומר על זיבארים לדורותיהם, זה שהם מסוכנים. זה נראה מפלצת, אבל מתנהג להפליא גם על כביש. כשאני אומר על עידו שהוא גאון, אני מתכוון לזה.
כל עוד לא היה להם רישוי, עידו נהג בזיבארים שלו עם לוחיות "במבחן". כן, כי הוא יכול.
לוחית במבחן לא כל אחד יכול לקבל. מצמידים אותן לכלי רכב שאין להם רישוי מסיבה כזו או אחרת וצריכים לנסוע על כביש. גם את צמד הסופות 3 שבחנו כאן לפני המון שנים, קיבלנו עם לוחיות כאלה כי בתכל'ס לא היה להן רישוי, הן היו אב טיפוס. פעם, לפני הרבה שנים, גם כמה רכבי הדגמה של חברת המזרח, לנדרוברים לסוגיהם, שהיו ללא רישוי בתוקף, קיבלתי עם לוחיות במבחן. לוחית במבחן "מכשירה" את הרכב לנסיעה חוקית על כביש ואל תדאג - זה עולה הרבה כסף לבעל הלוחיות.
זה הופך אוטו ל"מסוכן"?........ הרי "רישוי" הוא עניין סמנטי. פרוצדורה וניירת וחותמת של פקידון ותו לא.
עכשיו יש לזיבאר רישוי וזהו. תם ונשלם. רכב השטח הטוב בעולם מיוצר בישראל - ויש לעידו במה להתגאות. כל המלעיזים מוזמנים לאכול את כובעיהם. ואני יותר מאשר מחכה לשים יד נרגשת על ההגה שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
. ואני יותר מאשר מחכה לשים יד נרגשת על ההגה שלו.
עידו עשה לי סיבוב קצר ברכב הלבן שרואים בתחילת השרשור, קודם כל במציאות הוא יפיוף אמיתי , דרור ,בשטח ,עם הגלגלים האלה ,אתה תשתגע איך הדבר הזה מגהץ יותר מכל ג׳יפ שהכרת, מבחינה זריזה של הרכב עידו דאג , כמו בטרופי טראק , שהמנוע /גיר/טראנספר יישבו כמה שיותר אחורה בשביל חלוקת משקל נכונה יותר- בגלל זה רואים את הרווח הגדול באמצע בין הכסאות.
מקווה בשבילו שימכור כמה שיותר, מגיע לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
עידו עשה לי סיבוב קצר ברכב הלבן שרואים בתחילת השרשור, קודם כל במציאות הוא יפיוף אמיתי , דרור ,בשטח ,עם הגלגלים האלה ,אתה תשתגע איך הדבר הזה מגהץ יותר מכל ג׳יפ שהכרת, מבחינה זריזה של הרכב עידו דאג , כמו בטרופי טראק , שהמנוע /גיר/טראנספר יישבו כמה שיותר אחורה בשביל חלוקת משקל נכונה יותר- בגלל זה רואים את הרווח הגדול באמצע בין הכסאות.
מקווה בשבילו שימכור כמה שיותר, מגיע לו.
לגמרי מגיע לו.
מעטים כמוהו בעולם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
+1+1+1+1
ציניים כן, זה ג׳יפולוג בכל זאת..
יהירים ? איפה ראית ?
מקנאים ומפרגנים ? בהחלט [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
מקווה בשבילו שימכור כמה שיותר.
+++
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גדולתו של האוטו הזה היא בפשטותו ובשימוש גאוני, יצירתי ומופלא במכלולי מדף ליצירת שלם שהוא גדול בהרבה מסך חלקיו (לא לזלזל בזה, כי לצורך ההשוואה, גם האביר של תע"ר בנוי ממכלולי מדף שכל אחד מהם מצויין בפני עצמו - אבל ה"הנדסה" והמוצר הסופי, אויה, הם פח אשפה אחד גדול....) מבחינה הנדסית, הזיבאר הוא רכב שטח מופלא וכמעט מושלם - להזכיר לזיו שמחפש כאן תעודות על השכלה רלוונטית כדרישת בסיס לדיון - גם עידו כהן אינו מהנדס. אם אינני טועה, גם תיכון הוא לא סיים. אבל אף מהנדס מדופלם בישראל לא יכול להתמודד מול הידע, הכשרון והיכולות שלו בתחום האוטומוטיבי.
מה שהוא אמר...
מצטרף למברכים, חדשות נהדרות!
והזדמנות נהדרת להתעסק בעיקר.
כזכור, במפגש לפני שנתיים הגעתי עם גרסתו הצבאית של הזיבאר. פתוח, פראי, בלי שום פילטרים..... ונהדר.
זה היה מבחן שנמשך שבועיים שלמים, רובם הגדול בשטח.
לצערי לא אישרו לנו לפרסם אותו.....
אבל אני כן יכול לומר.. שזה לא רכב השטח הטוב בעולם. זה פשוט משהו אחר מחוץ לסקאלה.
תרשו לי לצטט את סיכום המבחן שלא פורסם:
לא הרבה פעמים בחיי הג'יפאות שלי הרגשתי שצריך לשכוח כל מה שאנחנו יודעים על ג'יפים וללמוד מחדש. שבועיים עם Z-MAG בשטח גרמו לי לאט לאט להבין שכדי להבין אותו צריך לכייל מחדש את מה שאני יודע על ג'יפים וג'יפאות ונהיגת שטח. יש כאן שילוב שהוא לא חדשני, לא איזו המצאה, אלא אבולוציה של בחירות נכונות ומדוייקות שעובדות מצויין יחד לחבילה קיצונית מצד אחד אבל מלאת פשרות מצד שני. השילוב של גלגלים שרק אתמול נראו לי גדולים מדי לרכב קל, עם מנוע לא ממש חזק מדי ויחסי העברה ארוכים כמעט מדי, וכל זה מתחת לבהמה ששוקלת כמו דיסקברי, בערך 2.5 טון משקל עצמי, אבל יכולה גם לסחוב את אותו משקל בלי להתלונן ובלי להרגיש בזכות מתלים שהם בעת ובעונה אחת מתלים של מכונית מירוצי מדבר ומתלים שנועדו לסחוב ולתת עבודה. מצד אחד זה רכב מוחצן, ברוטאלי, מצד שני מזמין ונוח - האם זהו רכב השטח האולטימטיבי?
סוף דבר.
4 לפנות בוקר. 5 מעלות בחבל לכיש. גופיה טרמית, חולצה, פליס, מעיל. כפפות. חם צוואר. אטמי אזניים. בלקלאווה. משקפי אבק. יוצא ממשטח העפר בפול גז, הצמיגים משאירים מאחוריהם שובל בוץ קפוא באוויר. מהחניון עולה סוללת עפר לכביש הפנימי הנטוש, עדיין פול גז, דרך אי תנועה של חניונים, פול גז, הכביש מתחבר לכביש המהיר. הרגל עוד על הגז והכביש נבלע מולי מתחת למכסה המנוע והכנפיים. אני צוחק בקול רם מתחת לכיסוי הפרצוף, זה מרגיש משום מה כאילו אני חוזר מהפשע המושלם, שבועיים עם הדבר הזה, בשטח. עד שש בבוקר הוא יעמוד במגרש החניה הביתי שלו. את הקילוגרמים הרבים של הבוץ נשטוף ביום ראשון אחרי שיתייבשו. ואחרי שהחוויה תתעכל אני אכתוב מבחן לג'יפולוג. את השורה התחתונה אני כבר יודע. אין דברים כאלו. פשוט אין.
אסף.
אם אתה כבר לא מפרסם פה את המבחן, אז אולי אל תפנק גם בכמה תמונות?