תפסיקו לנסות לשכנע אותו במשהו שהוא פסק שלא יזוז. גם אם זה נוגד את הנורמה.
400000 שרשורים ולא למדתם?
נאמר בחצי חיוך
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
Printable View
תפסיקו לנסות לשכנע אותו במשהו שהוא פסק שלא יזוז. גם אם זה נוגד את הנורמה.
400000 שרשורים ולא למדתם?
נאמר בחצי חיוך
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
העיקר שהרכב יהיה מוכן לסופש :cool:
להבדיל מדיונים אחרים, כאן הסליל אולי מיותר, אבל לפחות לא יגרום לנזק.
דורון,
אני מסתכל על זה קצת אחרת.
אני חושב שיש הגיון בחשיבה של נדב לגבי מערכת נוספת גם לגיבוי וגם ע"מ לפזר את הלחץ על יותר נקודות (בהינתן מבנה השילדה).
הבעיה לדעתי היא במורכבות של להגיע ל setting טוב \ סביר.
בניגוד לכל הדיונים על מתח ניתוק ומקררים, זה פרוייקט שאני לא יודע איך בכלל מחשבים אותו? שיש תוצאה לא מספקת, איך בכלל מבינים מי "אשם"? כל שינוי כרוך בהרבה עבודה וכל החלפת חלק זה סיפור יקר.
אין בעיה לבנות רכב שנוסע כך, לעשות את זה טוב, עם התנהגות דינמית טובה (בסוף גם צריך להתאים בולמים ) זה כבר סיפור אחר.
אבל נדב כבר הוכיח לנו שהוא עקשן, ומוכן להשקיע בחלומות שלו.
אני ? עקשן ??
תוכנית הפעולה שמתגבשת כרגע היא כזו:
א. בחירה, הזמנה והתקנה של קפיצים חדשים: חובה שיהיו עם military wrap, מותאמים לעומס "רגיל" (אנא אל תבקשו ממני להגדיר מהו עומס "רגיל"), בדגש על גמישות ונוחות נסיעה
ב. במידת הצורך, החלפת קפיצי הסליל לארוכים/קשים יותר.
ג. רענון לכל הבולמים (מגיע לפוקסים אחרי כמה שנות שירות..) וכיוונון השיכוך באחוריים בהתאם לעומס המוגבר
ד. איירליפט, אולי..
יש קיטים שההבדל בין hd ל- md הוא הוצאת עלה. אם המועמד יהיה מהסוג הזה, אולי אלך על hd.
לך אולי קל....
אבל-
מה בדיוק המקדם של קפיצי הסליל שיש לנדב?
הוא לינארי? איך הוא משתנה?
אתה מניח ששני הקפיצים עובדים במקביל, אבל אני בכלל לא בטוח שזה המקרה.
איזה קבוע יש לקפיץ עלים? הוא לינארי (או שמעל משקל מסוים מצטרפים עלים, והקבוע משתנה)?
עכשיו שים את שניהם על אותו רכב, ופתאום שאלות של גאומטריה ואורכים מצטרפות למשוואה.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - אני בספק איך באמצעים ביתיים אפשר לפגוע במכה ראשונה, ואני יודע כמה זמן, ואיזה אמצעים צריך בשביל לפרק ולשנות קפיצים.
My two cents
איזה כלים מדויקים משמשים לבדיקת איכות הקפיצים בסיום ההתקנה?
נעים בטוסיק?
סגירה בנהיגה מהירה?
שקיעה אחרי שנה?
זה הרי מדע כל כך לא מדוייק והתשובה תהיה כל כך לא מדעית או מדוייקת שאין משמעות גדולה לנוסחאות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נתתי מוקדם יותר את המתכון.
באמת קל ופשוט - ובועז האמן לי מי שקובע את קבוע הקפיץ בשיטה הזו - נוח לו.
זיו לשאלתך - קפיץ רב שלבי - כל שלב לינארי בפני עצמו. אבל כיוון שהרכב של נדב תמיד עמוס אין טעם לדעתי בקפיץ רב שלבי. גם אם יהיה כזה הרי שזה יהיה קפיץ שרוב הדרך שלו היא שלב אחד, וכלה העומס מצטרף לקראת הסגירה בלבד, כך שהחישוב לא לוקח אותו בחשבון.
לגבי הסיבוך בהוספת סליל במקביל.... הגיאומטריה לא משחקת תפקיד כי הסליל מעל הסרן. זה חישוב של קפיצים במקביל. אבל אני לא מוצא טעם להתייחס לקוריוז הזה מעבר להיותו קוריוז....
אסף.
הערה: לא תמיד אני נוסע עמוס.
אסף,
נגיד ואתה צודק לגבי הקביעה של נסיעה במשקל כבד כל הזמן, והקפיץ נמצא עמוק בתוך המהלך שלו (ולצורך השאלה, כי אני באמת רוצה להבין, אני מתעלם מההערה של נדב), האם זו לא סיבה לקפיץ חזק יותר?
מה ההגיון בלנסוע שקוע כל הזמן ?
ושאלה נוספת, הקפיצים האלו, שאנחנו אומרים רב שלבי, זה בעצם עלים תחתונים שמעורגלים פחות מהעליונים ( כך שמעל לשקיעה מסוימת הם מצטרפים למאמץ), האם ההצטרפות קורת בנקודה מסוימת, או שזו הצטרפות מדורגת?
את קבוע הקפיץ אני מחשב ככה שבמשקל העמוס הקפיץ יהיה שקוע חצי מהמהלך.
כלומר הקבוע בהחלט מתכוונת בל מתוך העומס.
כשהרכב ריק תהיה שקיעה קטנה יותר מן הסתם
אסף.
... לא הבנתי.. לא הזמנת עוד אולדמן hd?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ב high level הכל ברור, אני פשוט לא יודע איך לחשב את זה בכזו קלות כמו שאסף כותב.
מבלי להבין בזה (תכנון קפיצים) יותר מדי, ברור לי שככל שהקפיץ שוקע, הוא נשען על יותר שטח של "העלה עומס" (או העליון מתוך 2-3).
ולכן, לדעתי, קבוע הקפיץ לא יכול להיות קבוע, והוא לא מתחלף בנקודה מסוימת (קפיצה לקבוע אחר) אלא זה משהו משתנה.
יתרה מזאת, בנוסף לכל ההבנה של הפיזיקה של הקפיץ, ברור לי שגם לנדנדות (בעיקר אם מאריכים אותן) יש השפעה (זווית הלחיצה משתנה ולכן הכח גם משתנה).
בקיצור, לא מאמין שזה מעשי לחשב ולתכנן לבד (לעשות לבד, זה פשוט ניחוש), צריך לחפש קיטים שחוכמת ההמונים כבר בחרה.
העלה עומס מצטרף בנקודה מסויימת עד אז הוא לא לוקח חלק.
זה לא קפיץ פרוגרסיבי.
אסף.
אני חושש שהתמונות להמחשה בלבד. אפשר גם לראות שבתמונה אחת יש military wrap ובשניה אין.
לא לכל הקפיצים יש. לא יודע מה יש בקפיץ של ה-XJ, בקטלוג זה לא מפורט.
נדב, אם זה רלוונטי - אברר לך.
לא עבור כל רכב. יש רכבים (כמו ה-XJ) שעבורם רק מופיע Light load ו-Medium load ואז לך תדע למה הם מתכוונים. דרוש הנסיון של המתקין או חוכמת ההמונים באיזה פורום אמריקאי...
הדיון שאתה מפנה אליו הוא בן שלוש שנים. אני לא מכיר את המק"ט הזה. הוא לא מופיע בקטלוג העדכני בשומקום.
-----
אני גם לא מהנדס ולא מתכנן.
אני בטח לא קפיצאי.
אני טוב בלקרוא קטלוגים ויש לי קצת נסיון בהתאמת קפיצים מהקטלוג לרכבים.
נדב,
קפיצי עלה הם גדולים וכבדים ויחסית יקרים. חבל להשקיע בקפיץ לא נכון.
לדעתי, בכדי לעשות ניחוש מחושב בבחירת קפיץ אתה צריך להגדיר את נקודת האפס שלך.
בחצי יום עד יום עבודה אתה מפרק קפיץ מהרכב ומודד אותו כדי שתוכל להשוות לנתוני ספקי קפיצים אפטרמרקט מכובדים שכמו שכבר צויין כאן, עבור הרכב שלך - לא חסר.
פרק את הקפיץ והעמד אותו הפוך, על העיניים, על משטח ישר. מדוד את המרחק מהרצפה/משטח לראש הקשת. זה ה-free camber של הקפיץ.
העמס עליו משקולת בריאה בעלת משקל ידוע ובדוק כמה הוא שקע. כך תדע את קבוע הקפיץ הקירוב. היחידות הן ניוטון למ"מ.
עכשיו Do you math
לאולדמן 4 קפיצים. הנה הנתונים
קובץ מצורף 126956
משמאל לימין,
גובה (או עובי) חבילת העלים, מספר עלים, קוטר העיניים - קדמית ואחורית, משקל הקפיץ, גובה חופשי-free camber במ"מ, קבוע קפיץ בניוטון/מ"מ ובליברה/אינץ.
אלה קפיצים שמיועדים לספק הגבהה של 2 אינץ לרכב סטנדרטי חדש.
אולדמן גם מציעים תוספת עלה לקפיצים האלה במידת הנידרש. (מעלה קצת את קובוע הקפיץ. אין לי נתון בכמה).
וחוץ מזה ... הדעה שלי נוטה לכוון של אסף ודורון
- - - Updated - - -
נכון.
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ