תגובה: רכב קומנדו חדש - סיעור מוחות - בואו נציע משהו טוב.
אתם מדברים על הפרשנות שלכם לכותרת. לא רלוונטי .
יש דרישות. לרכב שהמשימה שלו היא 3500 קמ הלוך חזור. זה מה שכתוב.
שימו את השפעת של המחוגה נגיד בביל"ו או בפלוגות ותציירו מעגל של.. לא יודע.. 1000 או 1500 ק"מ. לשם נוסעים לטייל.
אם ייצא לעשות סיבוב פינוי פצועים מחאן יונס או תל חארה לא נתלונן, מה שיבוא יבוא. פרופיל המשימה די ברור וכמעט לא כולל שטחים אורבניים.
עכשיו נחזור לעניין.
אני חוזר והופך בעניין הסרן האחורי. צפוף, נכון. אבל לא בלתי אפשרי. עם קשתות מתקפלות זה אפשרי. והיתרון - פשטות וגם יכולת נשיאת משקל משתנה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עכשיו נחזור לעניין.
אני חוזר והופך בעניין הסרן האחורי. צפוף, נכון. אבל לא בלתי אפשרי. עם קשתות מתקפלות זה אפשרי. והיתרון - פשטות וגם יכולת נשיאת משקל משתנה.
אסף.
הם רוצים שם משטח מאחור, מה שאתה בעצם מציע זה לקחת את הטון וחצי של הסוד של דורון וממש להגביה אותו.
כן . בדיוק. בערך ב150 מ''מ
אסף.
רכב קומנדו חדש - סיעור מוחות - בואו נציע משהו טוב.
מהלך סגירה של 150 ממ בערך.
זה לפני שהסוד יושב מאחור או אחרי?
אתה מבין לאן אני חותר...
מה הבעיה עם זרוע נגררת חלקית מאחור, למה היא לא יכולה להתמודד עם משקלים? היא מפנה הרבה מקום מאחור, מרכז הכובד יורד בהתאם להעמסה וכו׳ , לזרוע שבנויה נכון הסיכוי לכשל הוא מינורי.
ההשוואה שעשיתי - אם תיקח את הפלטה האחורית כפלטה אחידה - 'ארגז אוסטרלי' נגיד - ממילא מיקום הגלגל בסגירה הוא זה שמכתיב את גובה הארגז. במקרה כזה לא משנה איזה מתלה שמת שם.
אם הארגז צר יותר ויש בתי גלגל - וזה גם מקובל - מה שייקבע את גובה הארגז הוא מיקום הדיפרנציאל. במהלך מתלה גדול כולל של 220 עד 250 מ''מ, חצי חצי בעומס מלא, מיקום הדיפרנציאל יהיה בסהכ 150 מ''מ נמוך יותר ממה שהסרן יגיע אליו בנקודה הכי גבוהה של סגירת מתלה. ובסוף סרן הוא כן יותר חסין ויותר אמין מכל סידור ציריות שהוא - וכאן הדגש שלי - בנשיאת משקל בכלל, ובנשיאת משקל משתנה בפרט.
ואם מדברים על זרועות חצי עוקבות ורוצים עדיין מתלה מאוד קומפקטי- זה הזמן להסתכל על מתלה של טרנספורטר עם מוט פיתול בתור קפיץ.
אסף.
מעקבה של 1.90 אפשר להוציא פי שניים מהלך ממה שרשמת, אבל אין ספק שסרן יהיה אמין יותר ודורש פחות תחזוקה מציריות יעודיות.
מה קורה שכל המתלים הסקסיים האלה כושלים?
להחליף ציריה בתרגולת מבצעית בהאמר לוקח פחות מ20 דק' מאבחון ועד תנועה. ברכבים עם סרנים חיים, בהנחה ואין נזק היקפי, בערך כפול.
בשני הרכבים שבירה של רוב חלקי המתלה לא מגבילה נסיגה בנסיעה, צריך ראצ'ט(ים) וקצת תושיה, אבל זה לא מה שעוצר את הרכבים מלהחזיר את הצוות הביתה.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
להחליף ציריה בתרגולת מבצעית בהאמר לוקח פחות מ20 דק' מאבחון ועד תנועה. ברכבים עם סרנים חיים, בהנחה ואין נזק היקפי, בערך כפול.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
החלפת ציריה צפה בסרן חי יכולה להיות לא פחות מהירה.
ולרוב הן נשברות פחות מצירייה עם פעמון קצה.
צירייה בהאמר בנוייה להחלפה בשטח ובכל זאת זה קשה - בטח יחסית לגפ"ס.
צירייה צפה בלנדרובר לוקח להחליף דקות בודדות, על הגלגלים.
אסף.
2 קבצים מצורפים
רכב קומנדו חדש - סיעור מוחות - בואו נציע משהו טוב.
אני כבר נשמע נדוש, מבחינה טכנית אין בעיה להשתמש במכלולים מעולם המרוצים, אם אני מבין נכון איזה סדר גודל של מנוע הם דורשים, אפשר להתאים בקלות מכלול שיחזיק הרבה אחרי המנוע והגיר.- ציריה , פעמון וכל בית המסבים.לחבר את כל זה אם רוצים לזרוע טרנספורטר סטייל האלמותית, כך ששני הצדדים יחד ישקלו כמו חצי סרן.
קובץ מצורף 129241
קובץ מצורף 129242
חישוק אלומיניום 7075 בידלוק לא יצוק, אלא בעיבוד שבבי מגוש שלם - אין בעיה להחליף צמיג בשטח , חישוק חזק ביותר וקל משקל. אופסט חיובי. ניתן להוריד לחץ אויר ללא חשש.
יחידת מסבים עם קליפר 6 בוכנות , מסבי גלגל בקוטר 6 אינטצ' , ה 934CV יושב כמעט בחוץ ,בנוסף לאופסט של החישוק מקבלים ציריה ארוכה מאוד ,מה שמאפשר מהלך מתלה מכובד מאוד.
בשביל המאמצים המדוברים פה,פעם ב 5000 ק"מ לפתוח את המכסה החיצוני ולבדוק גריז.
היתרון הכי גדול של זרועות נגררות - כמו שיודע כל מי שבנה באגי - הוא שהשלדה נגמרת הלכה למעשה מאחורי החיבור של הזרוע לשילדה - בבאגי זה יהיה בשאיפה מתחת לקשת האחורית.
כאן נדרש להסיע לוחמים מאחור וכחוב התהפכות נגמר בפגוש האחורי, אז הרווח המתלה הזה הוא קטן.
למרות שככל שאני חושב על זה, עם הדיפרנציאל הנכון ובלי להשתגע במהלך מתלה, מתלה אחורי כזה עם מוטות פיתול יהיה באמת מאוד מאוד קומפקטי ויאפשר ארגז שטוח לחלוטין ונמוך.
אסף.
טל, איתי לפחות אין לך ויכוח לגבי מכלולים מעולם המרוצים או לא. חלק ניכר ממה שנחשב טכנולוגית מרוצים מקורו בטכנולוגיה צבאית ותעופתית. מכלולים זה מכלולים, יבחרו לפי עמידה בדרישות כולל מחיר ואיכות הספק.
עקרונות התכן שונים מאד בעיני. הדרישות הרבה יותר קרובות ללנדקרוזר 70 מאשר לאיזושהי מכונית מרוץ לשטח. זה שאפשר לחשוב על אלטרנטיבה מודרנית יותר מל.ק.70 או דפנדר ז"ל - זה בטוח.
אסף,בלי סרן לא יהיו לך גם את זרועות הרדיוס שלו, מה שנותן לך לדחוף שם מכלי דלק או השד יודע מה, הנפח של הרכב הזה מאוד גבולי.
נמרוד, התחלנו לדבר על זרוע נגררת , מה יש בשוק שיכול להתאים לה וקרוב ללנדקרוזר 70 ?
האופטימיזציה כאן תהיה לא סביב ביצועים דינמיים אלא סביב יחס המשקל המועיל למשקל העצמי, וסביב אמינות או זמינות.
לכן 'טכנולוגיית מירוצים' היא לא דבר מגונה כשלעצמו. למשל - בכלים ממוגנים משתמשים בחישוקי אלומיניום בידלוק בדיוק כמו שלך - כדי לחסוך משקל ולהרוויח חוזק.
טבורים אפשר לייצר. דיפרנציאל כדאי לקנות מהמדף, אם הלכנו על מתלה נפרד בארבע פינות כדאי שזה יהיה אותו אחד קדימה ואחורה. כיוון שהוא זה אחד החלקים הקלים לתכנון ולייצור. הבעיה מתחילה ומתמקדת בציריות - שלא רק מחברות בין לבין אלא גם צריכות לעמוד בעומס בקצוות ובמשקל מלא. לכן דווקא הגבלת מהלך המתלה עוזרת לציריות.
אני עם הזרועות הנגררות למחצה, מוטות פיתול מאחור, ועדיין מתלבט לגבי הסרן החי... ומתלה קונבנציונלי, רצוי מוצר מדף, מלפנים.
אסף.
אני רק שאלה, למה בעצם לא להתבסס על דיפנדר 90? הוא ארוך רק ב-7.7 ס"מ מהדרישה ואני מניח שאפשר לטפל בזה, הוא יודע לסחוב את המשקל....
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כי הפסיקו לייצר אותו לפני כמה שנים?
אסף.
כי לפי הדרישות שלהם היילקס ענק.
עד כמה שזכור לי ,הם גם לא אומרים מה רוחב ואורך הארגז שהם דורשים.
חשבתי על הנושא לפני כמה ימים, הגעתי עם עצמי למסכנה שעל פי הדרישות שלהם לדיגומים השונים ,אין טעם לתכנן אלא אם כן משתמשים במנוע בוקסר כלשהו עם עוקה יבשה ,בכדי ששורת המושבים הראשונה תצא מעליו ,קדימה, ועדיין לא גבוהה מידי.
זה הדמיון שלי לפחות. ויכול להיות שאני מפספס משהו.
אני הגעתי למסקנה שהנהג צריך לשבת באמצע ומקדימה בין הגלגלים והמנוע צריך להיות מרכזי/אחורי. יאללה תתחיל לצייר...