מבדיקה שעשיתי, אם יש אנומליה משמעותית בין התאים, או שאחד התאים מתחת למתח הסף, הbms לא נפתח, והרכב לא יתניע.
Printable View
מבדיקה שעשיתי, אם יש אנומליה משמעותית בין התאים, או שאחד התאים מתחת למתח הסף, הbms לא נפתח, והרכב לא יתניע.
למעשה, אם רוצים ללכת על זהירות יתרה, אז כנראה שדווקא הבחירה בbms של קובלט, היא הנכונה, כי הוא מתנתק במתח גבוה יותר מזה של הlifepo4.
זה לגבי הגנת המתח הנמוך. לגבי הגנת המתח הגבוה, שבקובלט היא 4.2 וולט, זה לא האופטימלי עבור הlifepo4, אבל עדיין בתוך התחום הלא מזיק, וגם לשם זה לא אמור להגיע בזכות ווסת הHella של האלטרנטור.
כיצד אתה מחשב במדויק את הקיבולת של כל סוללה?
בין ה BMS לאלטרנטור אתה משתמש במטען DC2DC ?
תודה
לא. אין dc dc במערכת הזו. החיבור מהbms למערכת החשמל של הרכב הוא ללא מתווכים, למעט מפסק ראשי.
אני לא מחשב קיבול סוללה. זה מופיע בנתוני היצרן.
הבדיקה של הקיבול הקיים בפועל תבוצע ע"י מד אנרגיה, בזמן פריקה לצרכן כלשהו.
הקיבול הנומינלי הוא בין טעינה מירבית לריקון מירבי כשהסוללה טריה.
בשביל לבדוק מה הנתונים בפועל שמים בטור לצרכן מודד צריכה.
ואז טוענים דרך המד ושוב מרוקנים עד שאפשר לסמוך על המדידה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתוודה, לא קראתי את כל מעל 100 התגובות, אז יתכן ואני טוחן לשווא ועימכם הסליחה.
חבר ג'יפולוג יקר נתן לי פעם כמה תאים של רכב הברידי.
זיוותי אותם בתוך ארגז פעולה חסין אש, עם BMS לטעינה ופריקה בזרם של עד כמה עשרות אמפר, הוספתי שקעי מצית וכו, וכן חיבור ישיר של כבלי התנעה עם קרוקודילים שנלקחו מבוסטר שנפח את נשמתו.
ערכת האנרגיה הזאת משמשת אותי לצרכי שדה, תאורה, ניפוח, הפעלת תחנת רדיו וכו', ובעת חירום להתנעת הרכב.
מידי פעם אני טוען אותה או דרך ה-BMS או עם מטען יעודי.
זה הביא את מצבר ה-STARTUP "הזול" להכנס עם פג'ארו דיזל לשנה הרביעית של חייו...
הארגז זרוק דרך קבע מאחור, עצמאי בשטח.
כך אני מקטין את הפיכתו לפצצה מתקתקת עקב טעינות יתר.
צריך לזכור כי ה-BMS ברובם לא מיועדים לזרמי התנעה.
יש תוצאות: הרביעיה הראשונה מתוך ה16 שקניתי, רביעיה שמחוברת במקביל ואמורה לתת 28 א"ש, נותנת באיזור ה26.7 א"ש.
95.3 אחוז מהקיבולת המוצהרת.
יש משמעות לזרם הפריקה כשמדברים על קיבולת, אז אציין את הזרם שבו פרקתי: 1.6 אמפר כ80 אחוז מהזמן ובשאר 20 האחוזים מהזמן פרקתי ב3.2 אמפר.
שאר הרביעיות נמצאות עדיין בתהליך טעינה ופריקה.
אני מרוצה, ומתכוון להזמין עוד משלוח זהה.
תודה על העדכון
95.3% זה מספק לסוללות סיניות במחיר הזה.
אני רואה תרוץ לבנות עוד סוללה :)
זה המוצר:
https://a.aliexpress.com/_ms73ySJ
זה המוכר:
Charger Battery Store
לא השתמשתי במד האנרגיה, כי נדמה לי שהוא לא עובד במתח של תא בודד.
פרקתי דרך bms ונגד, ובדקתי ידנית כל שעה שהנגד עדיין מקבל מתח.
גם החישוב היה ידני: מתח כפול זרם כפול זמן.
אגב, מד האנרגיה שלי לא מתאפס כשהוא כבה. האמת היא שלא מצאתי דרך לאפס אותו, גם במכוון.
טוב, מסתבר שאפשר למדוד עם מד האנרגיה מתח נמוך מ10 וולט, אבל צריך בשביל זה לשנות שני דברים: להוריד הלחמה מג'מפר על הלוח שמגשר בין vext לvout.
לתת מתח חיצוני לvext. מתח גבוה מ10 וולט.
חוץ מזה, כרגיל.
https://imageshack.com/i/pmwNusVbj
סיימתי לבדוק את כל ארבע הרביעיות, וכולן נותנות את אותה תוצאה, קרובה למוצהר.
הזמנתי bms זהה לקודם, רק מותאם לlifepo4, והזמנתי עוד נגלה זהה של תאים.
אם הכול ילך כמתוכנן אוכל להרכיב על הרכב סוללתlifepo4 56א"ש, כולל bms, במחיר של 720 ש"ח.
זה גם חצי מחיר משני המצברים שהיו לי עד לפני חודשיים, גם רבע משקל, פי 10 מחזורי טעינה ופריקה ביחס לsla, ואורך חיים תיאורטי של 20 שנה. תפעולית, אני כבר לא צריך לחבר את הרכב לטעינה בין טיולים, שזה נוח.
על פניו, דיל מנצח. ימים יגידו עד כמה זה יהיה נכון.
Now you talking....
רק שאלה, אבל בסופו של יום אתה נשאר עם מצבר יחיד לצרכנים והתנעה?
כמה C יש למצברים האלו?
אתה יכול להניע על סט של 28ah?
יכול להיות ששווה לך לא ליצור סט של 56, אלא שני סטים של 28, ולחבר אותם במקביל עם איזולטור פשוט ( כמו שאחרים עושים עם שני מצברי עופרת).
יש לזה הרבה יתרונות של שרידות וגמישות תפעול.
כן, ע"פ הנתונים ניתן להתניע עם 28 א"ש. לא בדקתי.
לכננת זה לא יספיק. לכן הזמנתי עוד נגלה.
שרידות יש לי מהמארזים הנוספים של הליתיום-קובלט, שהוכחו כיעילים באפיזודה האחרונה שתיארתי, כשאשתי שכחה אורות דולקים.
צרכנים אין, ולא יהיו.
אני מבין את מה שאתה מציע. זה אומר להעמיס יותר על חצי מהתאים ולהגדיל מורכבות, כשלא לגמרי ברור מה היתרון עבורי.
זה פתרון טוב. אני לא פוסל אותו. רק מתקשה למצוא לו צידוק.
ואין בעיה עם זרם טעינה מוצהר של 3A?
למצבר צרכנים זה לא מספיק לדעתי , אבל לישום שלך ללא צרכנים זה מספק?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
זה לתא בודד. מכיוון שמדובר כאן על 8 תאים מקביליים, זה כבר 24 אמפר, ומכיוון שאין לי כוונה לפרוק את המצבר, כנראה שגם לזה לא אגיע.
זה מספיק טוב לדעתי גם למצבר צרכנים. טעינה בשעתיים פלוס.
צודק .
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני לא מדגיש את עניין המשקל. אני מציין אותו. מה שהיה חשוב לי זה להוריד את ה30 ומשהו ק"ג בכנפיים הקדמיות, ואני מרוצה מאוד שזה אכן התממש. זה שיש לי עוד 12 ק"ג 80 א"ש ליתיום-קובלט בקדמת הארגז לא מטריד אותי.
ושוב אבקש: בלי מקררים בשרשור הזה. הקולה שלי קרה עד רמת הברד והכול בסדר מהכיוון הזה, גם בטיול בן שבעת הימים שסיימנו עכשיו ברמת הגולן.
אני לוקח איתי לטיולים אחד כזה. נשארו לי כמה בודדים שחילקו לנו נדמה לי בעופרת יצוקה.
זה אמנם כבר פג תוקף אבל בשביל הסיכוי שזה כן טוב - יכול לעזור באותו מקרה חירום שצריך קולה קפואה....
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c80d82e88a.jpg
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk