תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
היי, חברים!
רק עכשיו (ו' צהריים) אני רואה את השרשור העמוס על הדיפנדר ב-משלט... לא היה לי כוח לקרוא את 14 העמודים בנושא, אבל אשמח להבהיר בדיוק מה היה שם, ומה אני חושב על הדיפנדר החדש.
1.נתחיל באחרון: הדיפנדר החדש אינו דיפנדר כמו שאהבנו, זה ברור, וזה בדיוק מה שהבריטים חשבו שהם צריכים לייצר, מסחרית. אני נוטה להסכים איתם, אי אפשר לעשות כסף מעכברי שטח כמונו. הם ויתרו עלינו מראש, כמה טוב שעוד יש רנגלר וג'ימני. ובארצות מסויימות, גם קרוזר סדרה 70.
הדיפנדר החדש הוא בעצם דיסקו-5 משודרג, עם רצפה (מרכב אחוד) מוצקה יותר, מתלים חסונים עם מהלך ארוך יותר, זוויות מרכב מצויינות (אבל לא בטן). אני משער שהוא יהיה לאין שיעור טוב יותר מלנד קרוזר או גרנד. בשטח לעומת זאת, הרנגלר ייתן לו בראש. בימים שאנשים מוציאים 500-600 אלף שקל על קרוסאוברים מפונפנים, אני מאוד שמח שיש רכב כמו הדיפנדר החדש. ולא נשכח, על שביל מהיר הוא מלכותי לחלוטין, ובכביש הוא מעולה גם כן. תא הנוסעים הוא הכי טוב ושימושי – לא הכי יוקרתי - בו נתקלתי, כולל כל האודי , ב.מ.וו ומרצדסים למיניהם.
2.לעננין המשלט – אין ספק שזה לא היה המקום לעשות השקת עיתונאים. מסתבר שהם טיפסו אותו כמה ימים לפני כן עם אותם דיפנדרים, נשמע מוזר, אבל אני מאמין להם.
3.קצת נתונים: נהגתי בדיפנדר הלבן בנזין, עם 400 כ"ס. זה פי כמה וכמה סוסים מכפי שאתה רוצה במקום כזה, ומנוע הבנזין אינו מסוגל לספק דחף איטי ומבוקר; הדיזלים היו הרבה יותר טובים שם, למרות שגם הם פירפרו צמיגים בצורה מוגזמת. למען הסדר הטוב, את כל המעבר עשיתי בשתי רגליים עם ברקס וגז משולבים. כמו כן, לכל הדיפנדרים יש נעילה אוטומטית של מרכזי ואחורי. אין לך שליטה בזה. לדעתי, הנעילה האחורית לא תיפקדה ב-100%.
4.הורדנו לחץ אוויר מאחור ל-25 (מלפנים 35), אבל זה ממש לא סיפק מספיק אחיזה. הצמיגים רנגלר דואלר AT, 255/60R20. רחבים מידי, רגישים. ניתן להזמין את הרכב גם עם חישוקי 19 אינץ' (חתך 65) וחישוקי 18", חתך 70. אין צורך להסביר לכם איזה הבדל עצום זה היה עושה.
5.המכוון היה ג'יפאי מיומן מאוד. הוא ראה שהעסק לא אוחז מספיק, ולכן עודד אותי להתקדם יותר בנחרצות. לפני הפגיעה במדרגה הוא אמר "ימינה", ואמנם, רואים בסרטון שההגה מופנה לגמרי ימינה. או שהוא טעה בהערכת הרדיוס, או שההגה לא היה אפקטיבי, עם הנעילה וכל המשקל מאחור. אני חושב שהוא היה יכול להספיק לעצור אותי, אבל הוא בכלל לא אמר לי עצור. אני כמובן, לא ראיתי כלום, נסעתי על טייס אוטומטי.
6.אני חושב שהטראקשן באמת לא תיפקד כמצופה – כל הגלגלים מפרפרים יותר מדי, גם הקדמיים שאינו נעולים (וה-TC היה אמור לבלום אותם). לפני כמה שנים עליתי באותו מקום עם דיסקו-4 ועם הדיסקו TDI300 הישן שלי. עלינו בזהירות ולאט, ללא כל דרמה.
7.מעבר לכל זה, מבאס אותי רצח להיות הג'יפאי הראשון שריסק דיפנדר, ועוד לעיני המצלמה... עופר אוגש אמר בוודאות שזו טעות מכוון, גם אני חושב כך, אבל זה באסה. גם בלי שיגדירו אותי כנהג "אגדי", יופט פויומאט...
8.אז זהו, זה הסיפור על כיבוש המשלט. בוודאות, זה לא היה המקום להיות בו, עם המכוניות האלה.
9.אם יש עוד שאילתות, אשמח לענות
רמי, בלי קשר לדיפנדר הזדמנות לציין שאני מאוד אוהב לקרוא כתבות שלך מ"אוטו" שנים אחורה החל מ G כלשהו באירופה, סופה, ניבה, דאסטר (המקורי) ומה לא.. כן גם הדיפנדרים הראשונים בארץ.
תמשיכו.
Sent from my H3123 using Tapatalk
היי רמי, עליתם מהנתיב השמאלי , או מהמעקף הימני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בעיה של מי?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בעיה של מי שעוד 10 שנים ירצה לקנות רכב דו שימושי גם לכביש וגם לשטח טכני ושירצה חלופות מעבר ללנדקרוזר ורנגלר (שהוא בעצמו פחות דו שימושי).
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
עלינו מימין. הנתיב השמאלי קל יותר, אבל יש בו מדרגה ספציפית, גבוהה מאוד.
כל הסיפור ממחיש את נחיתות האלקטרוניקה ביחס למכניקה, עם מהלך מתלים טוב. בסופו של דבר, עם כל הנעילות והטראקשן, בסוף אתה מתקדם על חיכוך של שני צמיגים בלבד. עם מהלך טוביש לך כפליים אחיזה, לפני שמתחילים להפעיל אלקטרוניקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה הזכיר לי מקרה של איזה חבר... עם בובה... לא חשוב..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
רמי, יפה כתבת וכל הכבוד על הכנות.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הדיפנדר החדש אינו מייתר את הדיסקברי? יש מקום לשניהם בשוק?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אני משער שהוא יהיה לאין שיעור טוב יותר מלנד קרוזר או גרנד. בשטח לעומת זאת, הרנגלר ייתן לו בראש.
משער?
בשביל ״לשער״ יש מקלדת ומסך.. בשביל מה עליתם לשם?
ממך ציפיתי להרבה יותר.
גם לכרוך גרנד צרוקי 2020 יחד עם לנדקרוזר יחד?
רכבים שונים מאד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
נהגתי בדיפנדר הלבן בנזין, עם 400 כ"ס. זה פי כמה וכמה סוסים מכפי שאתה רוצה במקום כזה,
בנזין חזק מידי?
לא נשמע רציני, במיוחד כי תוכנות התאמה לשטח של הרכב מתיימרות לפתור בדיוק את זה (עע תגובת מצערת מבוקרת יותר).
על פניו, מהתיאור המילולי שנתת נראה שאתם בעצמכם לא ממש הבנתם איך לאכול את החיה החדשה הזו.
זו השורה התחתונה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
הדיפנדר החדש הוא בעצם דיסקו-5 משודרג,
רמי תודה על התשובה הכנה והמפורטת!
בסרטון נראה שאף אחד לא החזיק גז קבוע... כדי לאפשר ל"קסם" לעבוד..
האם זה רק נראה ככה הוא באמת ככה.
לי נראה שכל הזמן המכוון עוצר את הנהג מלהתקדם .. גם עומד בכיוון הנסיעה וגם צועק עצור עצור..עם כל התקדמות..
לפעמים גם זה לגיטימי אם נזהר עד מאוד ורצה לראות ששום פלסטיק לא נתלש עם התקדמות הרכב. .....
דבר אחרון, לחץ אוויר מתאים לתוואי השטח... למדתי מקריאה בספרים שלך (עוד לפני שקיבלתי רישיון יש לציין)..
35psi מקדימה?!
יש סיבה? צמיגי ספייר היו שם בשפע.. ובסרטון עם הפאנצ'ר אף אחד לא התרגש כמו התלישה של הפלסטיק...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
טוב, תשובות:
אסף: הדיפנדר בוודאי יינגוס במכירות הדיסקו-5 מכיוון שהוא פחות מכוער, יותר טוב לשטח, ויותר ייחודי חיצונית. זו בסך הכל פלטפורמה מאוד דומה, מכויילת יותר לשטח ופחות לכביש. שים עליו את חישוקי ה-18 אינץ' והוא יהיה רכב שטח מצוין, אם כי לא רוביקון או דיפנדר ישן.
דורון: עלינו לשם כי זה היה מסלול ההשקה, אני בחיים לא הייתי נכנס לשם; ואילו ניסיתי, הייתי מפסיק מייד כשהייתי רואה את הקושי. זה היה ראש בקיר, לא חשוב למה.
אני יודע שלנד קרוזר זה לא גרנד, אבל שניהם פחות טובים בשטח מהדיפנדר לאין שיעור, אני בטוח – גם בלי לנסות. גם בשטח, גם בכביש. בקרות המשיכה לא הצליחו להתמודד, אבל בבנזין (הלבן) זה היה משמעותית פחות טוב מאשר בדיזל. התגובה הייתה מאוד קופצנית, גם בגז יציב ורגל שמאל על הבלם.
לא הבנו את החיה החדשה? טוב, אחכה שתסביר לי.
e-Pitam: אני בהחלט ניסיתי לתת את הזמן לאפשר כניסה של ה-TC לפעולה, אבל זה לא קרה. בתחושה שלי, ה TC של דיסקו 5 או 4, וגם TC של הרנגלר, עבדו יותר טוב; מצד שני, לא נראה לי הגיוני שלנד רובר קילקלו את ה-TC. עדיין, אין לי הסבר. נהגים אחרים נתנו גז הרבה יותר זמן, זה לא גרם ל TC לעשות את עבודתה. אני גם מסכים שהמכוון לא היה במיטבו למרות שהוא ג'יפאי מאוד ותיק, שנהג עם הדיפנדר הזה כמה ימים לפני כן. לגבי לחץ אוויר: מאחור היה 25 PSI, זה גם לא סיפק אחיזה וגם נקרעו שני צמיגים, עוד שניים הצטלקו באופן טרמינאלי.
רמי לפי מה שאתה אומר.
רכב של 2.5 טון ערום. לפני ציוד טיולים. עם צמיג חלש ( ואני זוכר את הצמיגים הקטנים שהיו לי בדיסקו נקרעים בקלות יחסית במוחרקה ) שאי אפשר להוריד בו אויר. בהכרח יהרוס צמיגים בכל טיפוס. או בגלל סיחרור כדי לתת לבקרת משיכה צאנס לעבוד או בגלל נסיעה איטית ועומס גדול על הסוליה בנקודה שהיא נוגעת בסלע.
זה קצת מוציא את העוקץ מהמילה טיולים ברכב טיולים.
אפילו אם זה לא כותש סלעים כמו סבא שלו. בכל טיול יש איזה סלע ממזר שצריך לעבור איך שהו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
לא הבנו את החיה החדשה? טוב, אחכה שתסביר לי.
מה זה אומר?
שאתה בעצמך כותב שאחרי נסיעה משמעותית של כמה אנשים שונים שכוללת גם שטח שאמור לייצג את השפיץ של יכולת הרכב אתם עדיין בהשערות..
מהניסוח שלך אני קורא שיש כאן רכב לא אפוי.. ובעייתי במידה שעדיין לא מציבה אתגר תחרותי בשטח למתחרים, או לאלטרנטיבה משומשת מבית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
עלינו מימין. הנתיב השמאלי קל יותר, אבל יש בו מדרגה ספציפית, גבוהה מאוד.
כל הסיפור ממחיש את נחיתות האלקטרוניקה ביחס למכניקה, עם מהלך מתלים טוב. בסופו של דבר, עם כל הנעילות והטראקשן, בסוף אתה מתקדם על חיכוך של שני צמיגים בלבד. עם מהלך טוביש לך כפליים אחיזה, לפני שמתחילים להפעיל אלקטרוניקה
רמי, קבל שאפו ענק.
גם עם כל המצלמות בעולם אין טוב כמראה עיניים של מכוון על הקרקע, וכנראה שהוא לא היה במיטבו... 😂
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
משער?
בשביל ״לשער״ יש מקלדת ומסך.. בשביל מה עליתם לשם?
ממך ציפיתי להרבה יותר.
גם לכרוך גרנד צרוקי 2020 יחד עם לנדקרוזר יחד?
רכבים שונים מאד.
בנזין חזק מידי?
לא נשמע רציני, במיוחד כי תוכנות התאמה לשטח של הרכב מתיימרות לפתור בדיוק את זה (עע תגובת מצערת מבוקרת יותר).
על פניו, מהתיאור המילולי שנתת נראה שאתם בעצמכם לא ממש הבנתם איך לאכול את החיה החדשה הזו.
זו השורה התחתונה?
גם צ'ירוקי חדש וגם לנדקרוזר לא מתקרבים ולא יתקרבו ב20 שנה הבאות למה שיש ללנד רובר להציע. לא בנוחות, לא בביצועים, ולא בטכנולוגיה.
והעובדה שהם פשוט מעתיקים הכל ברוורס.
אני רוצה לראות מישהו או יבואן כזה שיכניס את המותג שלו בלי שום הכנה לפני זה למקום כזה, אולי קודם הוא ישלח d9 לישר את השטח ורק אז.
הבנזין חזק מידי, כן, לפי הנתונים. וזה לא אומר שהמערכת שינתה את תגובת המצערת או לא יודע מה, כמו שרואים שה tc לא עובד כמו שצריך, וזה המותג שהמציא בכלל את הדבר הזה וכל השאר העתיקו, להזכירכם.
לגבי הצמיגים, לא מוסבר למה שלחו את הגרסה הזאת חלא עת הגרסה היותר קרבית.
אני חושב שאפילו בחו"ל אף אחד עוד לא הכניס אותו למעלה כזה.
לדעתי יש עוד הרבה מה ללמוד עליו לפני שחורצים את גורלו, וכמו שכולם יודעים בטח כבר יגיעו עידכוני תוכנה ועוד כל מיני שטויות תוך כדי תנועה מצד היצרן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גם צ'ירוקי חדש וגם לנדקרוזר לא מתקרבים ולא יתקרבו ב20 שנה הבאות למה שיש ללנד רובר להציע. לא בנוחות, לא בביצועים, ולא בטכנולוגיה.
.
זה לא השוואתי ולא ויכוח, מי העתיק ממי, מתי ומי היה קודם.
מיותר לנסות להפוך את השרשור להשוואתי.
בטח כשהאיש כותב לך על איך הרכב התנהג.
אני מחכה לדרור.
אני רק הגבתי למה שרשמתם קודם לכן.
וזה לא משנה איך הרכב התנהג.
אז מה רמי, עם כל האולפן צילום שיש לנהג בדיפנדר החדש אתה טוען שלא ראית את המדרגה מגיעה? איזה מן נהג אתה שלא מסתכל במסך תוך כדי נהיגה?
איזה שני מצחיקים טענו באיזה סרטון שמכסה המנוע שקוף ואתה לא ראית כלום.
שמח לשמוע שגם אתה מחזק את הגישה שזה כביש שביל משוכלל ומפנק אבל לא רכב לעומק השטח.
בנתיים זה סמל סטטוס של מי שיכול להעמיד כזה בחניה והמספרים מן הסתם יהיו קטנים ( אפרופו כמה כסף היצרן יעשה).
אולי עוד כמה שנים זה יהיה רכב זמין יותר ואז פריקים לשחק איתו כמו שראינו שרמי עשה עם הטאורג.
צריך יהיה כיס עמוק כנראה להחזיק אותו גם בעתיד רק שזה רכב שייגרט הרבה שנים לפני הרכבים מהדור המכני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
רמי, קבל שאפו ענק.
גם עם כל המצלמות בעולם אין טוב כמראה עיניים של מכוון על הקרקע, וכנראה שהוא לא היה במיטבו... [emoji23]
נדב, ראינו כולנו וידאו מביך. חנן שהיה שם למחרת עם טכנולוגיה של לפני 30 שנים דיווח שלא היו דרמות בעליה. אז יש מצלמות, נוח בכביש ובשביל אבל בשטח טכני נראה שאו שהנהגים לא הפיקו את שאפשר מהאוטו או שהטכנולוגיה שלהם לא כל כך מפותחת.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
נדב, ראינו כולנו וידאו מביך. חנן שהיה שם למחרת עם טכנולוגיה של לפני 30 שנים דיווח שלא היו דרמות בעליה. אז יש מצלמות, נוח בכביש ובשביל אבל בשטח טכני נראה שאו שהנהגים לא הפיקו את שאפשר מהאוטו או שהטכנולוגיה שלהם לא כל כך מפותחת.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
צודק ב 100%. אין ויכוח על זה.
בועז, גם על דיסקו 3 אמרו אותו דבר, בינתיים אחרי 15 שנה עדיין אין כאלה בפירוקיות.
בלתי נתפס שלנדרובר הצליחו לפקשש את כיול הטריין ריספונס דווקא על האוטו הזה. נעילה מרכזית, נעילה אחורית, מליון מחשבים ואחיזה יוק. הזוי.