תגובה: טנדר כרכב יום-יום וטיולים?
Zivo,
במקרה היום ניצלתי השבת לתחזוקה מונעת כולל החלפת כריות וכיול של המתלה. במהלך העבודה נתקלתי בבעיית אטימה קלה שנפתרה גם היא.
במשך שנים אני מתחזק ומשדרג לשימושי השוטף מתלים פניאומטיים ( לא כרית שמושחלת בתוך קפיץ) ואני קצת ( לא הרבה) מבין בתחום.
לדעתי כריות אויר יכולות לשמש אביזר מצוין לשיפור זווית הנטישה בכל רכב ובמיוחד בטנדר עם קפיצי עלים היות והיישום פשוט ,הכרית זולה יחסית וגם אמינה.
במידה ואקנה טנדר אנסה לקבל אישור להתקנת כריות ובמידה ואקבל אישור אתקין.
מדובר בשידרוג פנטסטי.
השוני לעומת המתלה של הדיסקברי 2 שאתה מכיר, למשל - כאן בכל זאת יש קפיץ, נושא עומס, עם תדר עצמי מסויים ועם תכנון מסויים.
הכרית למעשה נכנסת לעבודה רק במצב העמוס, שם הקפיץ עומס נכנס לפעולה. זה הייעוד של הכריות האלה - ליישר את האווירה וחברים אותו בעומס מלא או בגרירה. כלומר דווקא במצבים ה'קלים' שהקפיץ עלים הכי רך, ובעצם אז בעיית הנוחות נסיעה של הטנדרים לדורותיהם עולה על הפרק - דווקא אז הכרית לא פעילה.
יהיה כדאי ללמוד את נתוני הקפיץ בשלבים השונים בטנדרים החדשים, מעניין איך זה עובד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
השוני לעומת המתלה של הדיסקברי 2 שאתה מכיר, למשל - כאן בכל זאת יש קפיץ, נושא עומס, עם תדר עצמי מסויים ועם תכנון מסויים.
הכרית למעשה נכנסת לעבודה רק במצב העמוס, שם הקפיץ עומס נכנס לפעולה. זה הייעוד של הכריות האלה - ליישר את האווירה וחברים אותו בעומס מלא או בגרירה. כלומר דווקא במצבים ה'קלים' שהקפיץ עלים הכי רך, ובעצם אז בעיית הנוחות נסיעה של הטנדרים לדורותיהם עולה על הפרק - דווקא אז הכרית לא פעילה.
יהיה כדאי ללמוד את נתוני הקפיץ בשלבים השונים בטנדרים החדשים, מעניין איך זה עובד.
אסף.
אסף, אתה צודק, מדובר למעשה בחיבור של שני קפיצים ולכן נדרש כאן סט אפ מתאים.
במידה והגעת לכיול המתאים, הרווחת ובגדול.
דמיין לך מצב בו אתה שולט על הגובה האחורי של הטנדר, מגיע לערוץ עמוק ובלחיצת כפתור מעלה את הישבן ב 10 ס"מ יקרים מפז.:)
אני כבר לא כל כך חושש מזווית עזיבה, עם ההגבהה גם ככה יש סביב ה 30 מעלות.
אסף.
[QUOTE=asafk;897485]אני כבר לא כל כך חושש מזווית עזיבה, עם ההגבהה גם ככה יש סביב ה 30 מעלות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk[/QUOTE
מצוין.
למה לסבך?
כשיש על המדף קיט מתלים תואם למשקל ולכיס מחברה מוכרת.
הייתי משקיע אנרגיה וכסף במיגון חכם לאחורה לפני הכל.
2 אוזני גרירה, אפשרות להרמה עם הייליפט, אפשרות לתוספת מתקונים, מים, ספייר, סל אשפה...
ממשיך את הרעיון של טנדר כרכב שטח קשוח... ולא כsuv ומוסיף כריות אוויר מפונקות.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
למה לסבך?
כשיש על המדף קיט מתלים תואם למשקל ולכיס מחברה מוכרת.
הייתי משקיע אנרגיה וכסף במיגון חכם לאחורה לפני הכל.
2 אוזני גרירה, אפשרות להרמה עם הייליפט, אפשרות לתוספת מתקונים, מים, ספייר, סל אשפה...
ממשיך את הרעיון של טנדר כרכב שטח קשוח... ולא כsuv ומוסיף כריות אוויר מפונקות.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כריות האויר האלו הן לא "מפונקות" והן מאפשרות להתאים את המתלה לעומס ולתנאי שטח משתנים.
היות והן תוספת לקפיץ קיים הן גם לא גורמות לתקלה רצינית במקרה של דליפת אויר מכל סיבה.
הבעיה היחידה עם הכריות שמדובר בחלק מתכלה בערך כמו צמיג שצריך להחליפו אחת ל...
עוד מערכת שצריך לתחזק. ביישום בטנדר מדובר להערכתי במערכת פשוטה מאוד וגם זולה יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
Zivo,
במקרה היום ניצלתי השבת לתחזוקה מונעת כולל החלפת כריות וכיול של המתלה. במהלך העבודה נתקלתי בבעיית אטימה קלה שנפתרה גם היא.
במשך שנים אני מתחזק ומשדרג לשימושי השוטף מתלים פניאומטיים ( לא כרית שמושחלת בתוך קפיץ) ואני קצת ( לא הרבה) מבין בתחום.
לדעתי כריות אויר יכולות לשמש אביזר מצוין לשיפור זווית הנטישה בכל רכב ובמיוחד בטנדר עם קפיצי עלים היות והיישום פשוט ,הכרית זולה יחסית וגם אמינה.
במידה ואקנה טנדר אנסה לקבל אישור להתקנת כריות ובמידה ואקבל אישור אתקין.
מדובר בשידרוג פנטסטי.
דוד, עד שתשתף אותנו מהו רכב השטח שלך כיום (ובעבר), ועדיף עם תמונות, אתה בחזקת שתול של יחצ"ני לנדרובר עלובים וקשה לקחת את הדברים שלך ברצינות. וחלק מהדברים שאתה כותב הם לא רציניים בלי שום קשר, למשל השימוש בכרית אוויר כאמצעי לשיפור זווית הנטישה, כלומר להגבהה.
זה לא רציני כי זה אולי מגביה את הזנב, אבל מאבד את מהלך הפתיחה של המתלה, שהוא חלק חשוב מאוד בעבודת המתלים בשטח.
ובחזרה לשאלה המרכזית בשרשור הזה: מי אתה דוד, ומהו רכב השטח שלך בעבר ובהווה ?
השאלה המרכזית בדיון הזה - היא - האם טנדר חדש יכול להוות תחליף ראוי לרכב יומיומי משפחתי ולטיולים משפחתיים במקום לנדקרוזר מתבגר.
כבכל דיון אחר בג'יפולוג, אנחנו משתדלים שהדיון גם אם לא יענה על השאלה במדוייק - יהיה ענייני - כלומר לגופו של עניין, והתשובות המובעות בו יתרמו לפותח הדיון וגם לאלו שיבואו אחריו ומכאן לעתים מתבקשת הרחבת יריעה מסויימת.
תגובות אישיות - כלומר לגופו של אדם - לא רצויות ולא תורמות לדיון. נכון שאחד ההבדלים בין הפורום שלנו לאחרים הוא היעדרה של אנונימיות, ולמעשה היכרות אישית בין החברים כך שניתן לדעת על דבריו של מי ניתן לסמוך, ומי כותב בעלמא. עם זה, יש באינטרנט עיקריון חשוב של אנונימיות שמי שמעוניין בו - יש לכבדו. ולא משנה אם מדובר בגולש חדש שבא מקרוב ומנסה ללמוד את השטח או בגולש ותיק שמסיבותיו הוא החליט לנטוש ולחזור בשם חדש, או אפילו ביחצ"ן מתוחכם שעיתותיו בידיו - כל עוד יש בדברים משום תרומה לדיון. אנחנו משתדלים גם שתגובות בדיון יהיו בבחינת "לא יודע לא מגיב" אבל בכל זאת כאשר מישהו מגיב עם השערה או ניחוש ומציין זאת כך, כלומר ניתן להבין בבירור שמדובר בהשערה או ניחוש ולא בנסיון של ממש - יש בכך לפעמים משום התרומה לדיון ולא בשל העובדה שתגובה כזו תורמת להרחבת הדיון עצמו וזה בסדר - ואפילו אם התגובה היא שמדובר בשטות מוחלטת, הרי זה תרם להנעת הדיון ואולי להוצאת אותה מחשבת שטות מראשו של קורא עתידי.
כל אלו דברים חשובים יותר מזהותו של מגיב זה או אחר, אפשר להניח לזה, באמת.
אסף.
טנדר כרכב יום-יום וטיולים?
[QUOTE=DavidL;897487]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני כבר לא כל כך חושש מזווית עזיבה, עם ההגבהה גם ככה יש סביב ה 30 מעלות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk[/QUOTE
מצוין.
דויד,
אתה מצטט את אסף, אבל מה השורה התחתונה?
מתי תלך סוף-סוף למדוד מה יש אצלך?
שאלה:
האם המסקנה היא שכריות אוויר לקיפיצי עלים לא מומלצות?
אני דווקא חשבתי שזה פתרון לא רע לרכב שיכול מצד אחד לסוע ריק ומצד שני להצמודד יפה גם עמוס.
כך אפשר לבחור בקפיצי עלים למשקל קבוע נמוך (נגיד 0) ולקבל רכב שנח לנסיעה כאשר ריק וכאשר מעמיסים אותו לטיול לפצות בעזרת הכריות.
מה זה משנה דורון?
הנתונים הבסיסיים ידועים מהקטלוג - היילקס בלי הגבהה ובלי וו גרירה, 26 מעלות עזיבה. דיסקברי 2 שבעיני רבים הוא ה SUV האולטימטיבי למסעות ולעבירות - 21 מעלות בלי הגבהה ובלי וו גרירה.
את שניהם מילא מגביהים, מתקינים פגושים וכו' ואז הנתון משתנה.
אצלי למשל - אני אלך למדוד מתישהו - יש לפי העין סביב ה 30 מעלות, אפילו קצת יותר.
מצד שני יש טנדרים עם זוית עזיבה פחות טובה. מי אמר מיצובישי לדורותיהם...?? וגם אז המספרים לא כאלו גרועים, אפשר בהחלט ללמוד לחיות עם זה, אנחנו מדברים על רכב לטיולים, לא לעבירות.
הבעיה האמיתית עם טנדרים, ושלמה נגע בזה באופן מושלם - היא בראש, לא במספרים. אבל יש מקומות בעולם שזה נראה אחרת.
בארה"ב היום הטנדרים בגרסאות המאובזרות נספרים בסגמנט רכבי היוקרה ונתח השוק שלהם עולה ועולה בכל הסגמנטים שהם נספרים בהם - גם על חשבון רכבי עבודה וגם על חשבון רכבי יוקרה וגם על חשבון מכוניות משפחתיות גדולות. אפילו הטנדרים הקטנים שנמכרים בכמויות ענקיות (קטנים זה טויוטה טאקומה ופורד ריינג'ר, לא F150 שהוא נחשב פולסייז) הולכים ועולים גם בסגמנטים של מכוניות וגם בתור רכבי שטח - טקומה נחשב מתחרה ישיר לג'יפ רנגלר וגלדיאטור.
באוסטרליה היילקס וריינג'ר הם המכוניות הנמכרות ביותר, תשאלו אותם הם לא מבינים איך יכול להיות שלא יהיה בבית UTE - בעיני אוסטרלים רבים אוטו זה טנדר.
באירופה לעומת זאת הסיבה היחידה לקנות טנדר הביתה אם זה לא רכב לעבודה - היא כדי לגרור קרוואן. SUV עם שלדה אמיתית כבר לא נמכרים באירופה, וכדי לגרור משקלים כבדים של קרוואן, סירה, או קרון סוסים, צריך רכב עם שילדה, מנוע דיזל עם מומנט וכושר גרירה משמעותי. אז מתוך החוסר, האירופאים גילו פתאום את הטנדרים הקטנים, ועדיין הם נחשבים רע הכרחי ולא משהו שרוצים.
עכשיו נשאלת השאלה איפה אנחנו בסיפור הזה? באירופה - שעורך דין נחשב לא יכול להגיע בטנדר של קבלנים, או בארה"ב, שקבלנים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות טנדר פרימיום של עשירים? אז זה תלוי לדעתי גם כן באלטרנטיבות. ותכלס, בשוק רכבי השטח של היום, אין אלטרנטיבות. כי SUV שמתאים לשטח - עולה המון. עבור רוב הגולשים כאן לנדקרוזר בחצי מיליון ש"ח זה יותר ממה שאפשר להוציא על רכב חדש. ולעומת זאת טנדר במחצית מהסכום - לא קל, אבל אפשרי. ואחרי ירידת הערך של 3 השנים הראשונות - המחיר כבר בהחלט סביר בשביל רכב שטח משפחתי, ושל לנדקרוזר המחיר עדיין מחוץ לתחום. האלטרנטיבה השניה שהיא רנגלר - קטן מדי כרכב טיולים משפחתי, ויקר מדי ממש כמו לנדקרוזר.
אז "נדחקנו" לבחירה בטנדר 'קטן'. אבל אז מגלים שהאמריקאים והאוסטרלים יודעים מה הם עושים. זה לא רע בכלל, אפילו טוב. ובתור בונוס - יש לך טנדר בבית, למשל כשמפיקים ברת מצווה וצריך לנייד ציוד ואוכל ולא יודע מה ועוד כמה בנות משפחה מפה לשם ומשם לפה. או כשבימי קורונה אפשר להעמיס ארגזי מזון ולחלק לנזקקים רבים בסיבוב אחד. בקיצור, טנדר זה לא רע, וכשהטנדרים של 2020 ו2021 כבר נראים ומרגישים מבפנים כמו מכוניות ואפילו כמו מכוניות יקרות - עם המסכי 8 אינצ' ויותר, ועם פלסטיקה איכותית מאוד - אולי אפשר לשנות להם גם את התדמית.
אסף.
הניתוח של אסף מדויק למדי ונראה שיצרניות הטנדרים אכן מזהות את פוטנציאל פלח השוק החדש שכולל גם שימושים משפחתיים. הטנדר נתפש בעיני כרכב לא גדול, עם מנעד שימושים רחב שבאופן יחסי למורכבות של כלי הרכב שמיוצרים כיום, עדיין נשאר פשוט יחסית ועם פוטנציאל קיסטום גדול בדומה לרכבי השטח המיתולוגיים.
לכן אני לא פוסל מעבר לטנדר ולהערכתי אוכל לשפצרו כך שישמש אותי כרכב מסעות פנטסטי.
(עדיין זכורים לי הימים שכילד דהרנו עם גלדיאטור עמוס מזרנים ודלק אדום בפיראן בואכה אבו רודס :))
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
שאלה:
האם המסקנה היא שכריות אוויר לקיפיצי עלים לא מומלצות?
אני דווקא חשבתי שזה פתרון לא רע לרכב שיכול מצד אחד לסוע ריק ומצד שני להצמודד יפה גם עמוס.
כך אפשר לבחור בקפיצי עלים למשקל קבוע נמוך (נגיד 0) ולקבל רכב שנח לנסיעה כאשר ריק וכאשר מעמיסים אותו לטיול לפצות בעזרת הכריות.
הפוך גוטה, הפוך.....מומלץ מאוד, ואני הראשון להמליץ (גם לשים תמונות ולספר איזה רכב ואיזה כריות שמתי :-) ).
מאחר ונושא היועץ \ טרול מוצא, וכולם הבינו גם את האמירה על החתול... אז ניגש לענינים.
ארבעת רכבי השטח האחרונים שהיו \ יש לי, כולם עם כריות אוויר. לדעתי, במיוחד למי שנוסע עם טנדר ריק ביום יום ורכב עמוס בטיול, זה פתרון אולטימטיבי.
אבל יש בעיה קטנה - הכריות שנראות כך (כמו בסרטון של דויד) -
קובץ מצורף 129774
לא מיועדות לרכב שטח, הן מיועדות לחוואי שמעמיס או איזה אמריקאקי שגורר קרוואן.
אז מצד אחד, הן יהיו למשקלים גדולים, אבל.... רובן עם מהלך קטן (בפועל עד 5" ולפי המלצת היצרנים 2-3.5").
אחד היתרונות הכי גדולים של סרן חי (ושל הטנדרים בהם עוסק הדיון הזה) הוא במהלך מתלה הארוך של הסרן האחורי.
ולכן הסוג של הכריות בקישור שדויד שם, פשוט לא נכון! מי שישים אותן יגמור לעצמו את המהלך של המתלה האחורי, ואם הוא לא יגביל את המהלך, הוא יקרע את הכריות.
אז עכשיו יבוא איזה מתחכם ויציע איזה התקנה בסגנון drop kit...... אז אני אשלח אותו לאתר של הייצרנים המובילים (Air Lift ו Firestone) , ותראו שהם ממש אוסרים על התקנה כזו.
בקיצור זו לא כרית לרכב שטח.
אז מה כן -
אפשרות אחת, יש כריות שיצרנים קוראים להן Sleeve והן מזכירות במבנה שלהן את הכריות שאנחנו מכירים מהדיסקו למינהם (חלקן ישרות וחלקן טרפזיות)קובץ מצורף 129773
https://www.amazon.com/LIFT-58130-Ta.../dp/B0021R3DKO
הסוג הזה כבר מגיע למהלך של 10" (כל המספרים מתייחסים לכריות במשקלים הרלוונטים לדיון שלנו. למשקלים גדולים, כמו משאית, יש כריות גדולות בהרבה, ואז גם המהלך גדול יותר, אבל זה לא רלוונטי לדיון שלנו).
אפשרות אחרת, מי שיש לו קפיצי סליל (עם או בלי קפיצי עלים) יכול להשתמש בסוג יותר פשוט וזול , סדרת ה 1000 של Air Lift.
זו כרית שמוכנסת לתוך הקפיץ סליל, ובניגוד למה שמקובל לחשוב, העבודת תמיכה שלו לא במישור האנכי. כל הפטנט הוא בכלל על הרעיון שהכרית לוחצת לרוחב על הקפיץ מבפנים, מה שגרום להקשחת הקפיץ.
זה פטנט מענין, שאני מוכרח להודות שעד היום אני לא בדיוק מבין איך הוא עובד, אבל הוא עובד, ועובד טוב!
https://www.youtube.com/watch?v=tmcKIJo1D8g
חשוב להבין, סדרת ה 1000 לא מנסה להתנהג כמו מתלים מתכווננים של רכבים מודרנים, זה לא מיועד לניפוח מיידי לפני מכשול והורדה אחרי המכשול. זה מיועד להתאמה לפי משקל הרכב.
אצלי בטרופר, ביום יום אני נוסע בלחץ של 7-10PSI, אם אני מעלה את הלחץ ל 25-30PSI ונוסע כ 5 דקות, הרכב יעלה (מאחור) ב 3-4 ס"מ.
אבל זו לא המטרה, המטרה היא למנוע שקיעה ולהגדיל יציבות שהרכב (בזמן שמעמיסים את הרכב).
כאמור, ביום יום אני על לחץ נמוך, בתחילת טיול, לפי כמה שהרכב עמוס (אנשים ציוד), ועל סמך הניסיון, אני מעלה לחץ, הרכב נשאר גבוה ומתנהג טוב יותר .
לכל היצרנים, יש בנוסף לכריות "נטו" גם כל מני קומבינציות של בולם+ כרית או דגמי סטרטס למיניהם, לא חקרתי , אז אין לי מה להוסיף על זה.
מבחינתי , זו אניגמה כמעט כמו ליתיום, ואפילו יותר...... לא מבין למה אנשים לא מתקינים ??? מה אתם מפחדים שזה פצצה מתקתקת? :-)
רוב הקיטי הגבהה שבשוק, מקשיחים את הרכבים, קונים SUV מפונפן, ומקשיחים אותו כמו עז הרים , לא מבין.
אני תמיד בוחר בקפיצים רכים, ואת השאר משאיר לכריות.
כאמור, אני כבר עם רכב רביעי עם כריות, שאני שוקל לקנות רכב שטח, הנושא של כריות הוא שיקול משמעותי.
אני יכול רק להמליץ.
מי שרוצה, מוזמן לבוא ולהתרשם מהתקנה אמיתית :-)
Zivo,
למיטב ידיעתי בכל התקנה של כרית אויר יש להתקין מגביל שימנע פתיחה גדולה יותר מאורך הכרית, בדרכ זה הבולם. אני סומך ב 100% על האוסטרלים שבחרו בכרית מתאימה שמשתלבת טוב עם הקפיץ של ההילקס..ראיתי גם דיפנדר עם כרית אויר בפורמט זהה...ולא עם Sleeve..
מעניין אם במקרה של ההילקס יש לשנות את הבולם כי תכל'ס אתה מחבר קפיץ לקפיץ הקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה זה משנה דורון?
הנתונים הבסיסיים ידועים מהקטלוג - היילקס בלי הגבהה ובלי וו גרירה, 26 מעלות עזיבה. דיסקברי 2 שבעיני רבים הוא ה SUV האולטימטיבי למסעות ולעבירות - 21 מעלות בלי הגבהה ובלי וו גרירה.
את שניהם מילא מגביהים, מתקינים פגושים וכו' ואז הנתון משתנה.
אצלי למשל - אני אלך למדוד מתישהו - יש לפי העין סביב ה 30 מעלות, אפילו קצת יותר.
.
זה משנה כי שוב-ושוב מישהו מעלה אמירות גוועאלד חסרות גיבוי, ומשתמש בהן כאקסיומות לטענות המשך בהתייחס לנושא השרשור.
כפי שציינת בעצמך, ואתה אוהב לבקש מידי פעם, מה שקובע הם מספרים.
זה משנה לשים על השולחן את המספרים - ולא את של הרכב של מגיב זה או אחר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
Zivo,
למיטב ידיעתי בכל התקנה של כרית אויר יש להתקין מגביל שימנע פתיחה גדולה יותר מאורך הכרית, בדרכ זה הבולם. אני סומך ב 100% על האוסטרלים שבחרו בכרית מתאימה שמשתלבת טוב עם הקפיץ של ההילקס..ראיתי גם דיפנדר עם כרית אויר בפורמט זהה...ולא עם Sleeve..
מעניין אם במקרה של ההילקס יש לשנות את הבולם כי תכל'ס אתה מחבר קפיץ לקפיץ הקיים.
אתה מתעקש להיות צודק, וממשיך להטעות. הדיון הוא לא על סוג הרכב, הדיון הוא על סוג השימוש ברכב.
לא אמרתי לרגע, שאי אפשר להתקין כרית כזו על היילקס, ולא אמרתי שהאוסטרלים לא מבינים מה הם עושים.
אוסטרלי (או אמריקאי, או כל אחד אחר) שגורר קראוון על כביש, פחות מתעניין במהלך מתלים, ולכן, כן יכול להשתמש בכרית כזו, ובהחלט יכול להיות שזה הפתרון המומלץ עבורו (מבחינת מחיר ומשקלים).
לעומת זאת, בשימושים שלנו, של האשכול הזה, של האתר הזה, מצד אחד מהלך מתלה ארוך מאוד חשוב, ומצד שני, העומס על הסרן האחורי קטן יותר, ואז צריך לבחור בהתקנה שונה.
לא במקרה היצרנים מייצרים יותר מסוג אחד. אתה פשוט שמת קישור לסוג הלא נכון לשימושים שלנו.
אם זה היה סתם קישור עקרוני לרעיון של כריות לא הייתי מגיב כמו שהגבתי.
אבל מאחר ואמרת שזה מניסיון, ואני לא מאמין לך (בכל ההצגה שלך פה), אז טרחתי להסביר למה זו טעות .
עכשיו, כל מה שנשאר לך, עם עצמך, להחליט- אם באמת יש לך כריות כאלו, אז לך ותחליף, ואם אין לך, אז תוכל להגיד לעצמך, מזל שסתם חירטטתי.
מאחר ואתה מסרב לשתף אותנו ברכב ובהתקנה שלך, אז הדיון הזה, על הכרית הזו ישאר תאורטי.
אם באמת היתה לך התקנה כזו, הייתה יכול למדוד את המהלכים, ואולי להוכיח שאני טועה, וההמלצה שלך היתה נכונה :-)
לגבי המשפט "בכל התקנה של כרית אויר" , אתה גם טועה, הסברתי פה, ושמתי סרטון התקנה של כרית מסדרת 1000 Air Lift, לא תראה שם שום מילה על הגבלת מהלך.
יום טוב.
יש בעיה בחיבור כרית רק בצד אחד?
כך שהיא תומכת במשקל, אבל לא מגבילה מהלך פתיחת מתלה?
אם כן, זה כיוון מעניין.
ואני רק שאלה כי הכיוון של הכריות מעניין כיוון שמחליף טנדר בחודשיים הקרובים.
מעבר ליעילות כמו שמתאר זיוו, האם חוקי?
Sent from my LM-V405 using Tapatalk