תגובה: חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
הצצתי לתוך "קורות" האין-שלדה ברכב שעבר חיזוק לפני שנה עם קיט של איירונרוק, ורואים בהן סימני חלודה. עוד לא בכמויות היסטריות ולא מתפורר, אבל זה שם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1f7536e949.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6ee4bf3432.jpg
אם הצצת, אז אפשר לרסס צבע...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ואיך אתה יודע להפריד אם זה מהקיט או טבעי?
לא יודע בוודאות, אבל זה נראה קרוב יותר לאסור הריתוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אם הצצת, אז אפשר לרסס צבע...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
מה שהוא אמר.
הצצתי עם אנדוסקופ. איך אני יכול לרסס שם צבע ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הצצתי עם אנדוסקופ. איך אני יכול לרסס שם צבע ?
קשית ארוכה של ספריי ניקוי סעפת?
יש לי אחד זרוק אם רוצה לבדוק.
יואב הכין צינור דק עם חורים בצדדים, וריסס עם קומפרסור.
סתם מיותר הדיון... מאוד פשוט לפתור את עניין הצביעה, כשמחליטים שעושים מוצאים לכל מקום פתרון נקודתי... לא צריך אפילו הרבה יצירתיות... אבל הוא כבר הודיע.
הוא לא יחזק את המרכב כמו האמריקאים...
הוא לא יצבע את המרכב... הוא לא ינמיך....לא יוריד משקל.
הוא יעשה מה שהוא מבין... ויחזור לפה עוד 2 עונות... לספר לנו שהוא שלם עם לזרוק את הרכ בלפח.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
סתם מיותר הדיון...
הוא לא מיותר, אתה צריך לשחרר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
עניין הצביעה לא מיותר - עם או בלי חיזוק ה"קורות", זה נראה לי משהו שנכון וכדאי לעשות - אז למי שיש באמת פתרונות, אנא שתפו עם מספיק פירוט שאפשר יהיה ליישם אותם - תמונות, קישורים וכו'
נדב, לדעתי כבר קושר הסרטון הזה כשעבדת על הויטארה, אבל הוא סופר רלוונטי (צביעת שלדה מבפנים עם ממיר חלודה דיניטרול 900 בהתזה).
מתחיל להיות מעניין מאזור דקה 8. בהתחלה צובע בממיר חלודה דיניטרול 800 מבחוץ, ואח"כ עם ה-900 בהתזה בתוך השלדה. (אגב, גם הפתרון של עיטוף חלקים בנייר כסף הוא נחמד).
https://www.youtube.com/watch?v=dDl6CDjW0KI
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
נדב, לדעתי כבר קושר הסרטון הזה כשעבדת על הויטארה, אבל הוא סופר רלוונטי (צביעת שלדה מבפנים עם ממיר חלודה דיניטרול 900 בהתזה).
מתחיל להיות מעניין מאזור דקה 8. בהתחלה צובע בממיר חלודה דיניטרול 800 מבחוץ, ואח"כ עם ה-900 בהתזה בתוך השלדה. (אגב, גם הפתרון של עיטוף חלקים בנייר כסף הוא נחמד).
https://www.youtube.com/watch?v=dDl6CDjW0KI
יואב כאן באתר..
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%93%D7%94
רואים ששווה להתייעץ כאן ?
עכשיו רק צריך למצוא צינורית עם אביזר כזה להתזה לכל הכיוונים ולבחור את החומר המתאים ...
הלוואי שהייתי ערוך לנקיון יסודי כמו שהם עשו בסרטון ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
רק אוסיף לגבי הגנה מפני חלודה במקומות נסתרים כגון - קורות שלדה וגם משקופים .
פשוט - פעם בכמה שנים מתיז דרך חורים בשלדה ובאמצעות צינורית ארוכה ספריי גריז לתוך כל המקומות הללו .
השמנוניות שומרת היטב על המתכת .
בעבר בניתי מיכל קטן המכיל גריז דליל יחסית ומחובר לצינורית נחושת באורך של מטר כאשר הקצה לחוץ ומסביבו חרירים קטנים להתזת הגריז .
בכניסה למיכל ברז אשר מווסת אויר דחוס .
אילן
בעצם, זה היה גם כאן ...
אילן, יש לך עדיין את המתקן הזה ?
יש לי צינור 6 ממ פוליפרופילן או אפילו טפלון
איך לעטוף לך?
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
צריך להשתיל קווי ריסוס קבועים ולחבר לפיטמה מרכזית אחת. כמו בקטפות כותנה...
כאילו שהחלודה זה מה שיפרק את האוטו הזה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קווי ריסוס קבועים בטוח ייסתמו, אבל הפתרונות שהציעו כאן לצביעת פנים הקורות נראים כמו פתרון ראוי לחשש שלי מחלודות, ואפילו במאמץ ועלות סבירים...
נשארו 3 טיעונים נגד החיזוק:
א. שינוי במאזן המאמצים עשוי לגרום לסדקים במקומות אחרים שקשה לצפות מראש. זה נראה לי סיכון בסבירות נמוכה אבל עדיין קיים.
ב. משקל. אבל אם אורי לא מתנגד לזה אז לי בטח אין זכות דיבור בעניין [emoji846]
ג. מחיר. זה יעלה בסביבות 10K "על הרכב", ולהשקיע את זה על רכב שכבר יש בו לא מעט סדקים, וזה לא שיפור שאפשר להעביר לרכב אחר ...
מכאן זה כבר ניהול סיכונים (שזה בעצם מילים מכובסות להימורים): אם הבודי הזה ממילא "גמור" אז חבל להשקיע בו את הכסף, ועדיף לחסוך לצ׳רוקי הבא. מצד שני, אם החיזוק ייתן לו "חיי נצח" אז ברור שזה שווה את ההשקעה.
חשוב לי לציין, אני מאוד אוהב את הצ׳רוקי בתצורה שלו עכשיו, אבל אני לא קשור רגשית לחתיכות הפח הספציפיות האלו. ביום שלא תהייה תקומה לבודי הזה, לא אתאבל עליו וכנראה שאחפש צ׳רוקי אחר להעביר אליו את כל הדברים הטובים ...
אתה מתחיל להפנים את המצב. ברכות.
נמרוד, אתה מבלבל ביני לבין מה שכל מיני חברים פה ניסו להדביק לי. את המצב הבנתי והפנמתי עוד לפני שפתחתי את השרשור הזה, שנועד לענות על שאלה ממוקדת במצב נתון.
אני אכן מבולבל. אם הבנת את המצב אז כל ההתלבטויות שלך לא רלוונטיות. ואם אתה עדיין שוקל להשקיע עשרת אלפים שקל בחיזוק המרכב הזה אז לא הבנת את המצב.