תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מדובר על אותו אחד, פעם אחרונה לפני שבועיים היה מטונף ברמה שפשוט הלכתי משם.
גם האישה וגם אמא שלה אומרות שתמיד מטונף שם (ההורים שלה שם משנות ה60)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
מדובר על אותו אחד, פעם אחרונה לפני שבועיים היה מטונף ברמה שפשוט הלכתי משם.
גם האישה וגם אמא שלה אומרות שתמיד מטונף שם (ההורים שלה שם משנות ה60)
אצלי ההורים מסוף שנות ה 40... אבל לא עושה תחרות מי יותר ותיק פה באיזור...
ברור שיש "גלים" של נקי/מלוכלך לפי כמויות האנשים שפוקדים את המקום והאזורים האלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אצלי ההורים מסוף שנות ה 40... אבל לא עושה תחרות מי יותר ותיק פה באיזור...
ברור שיש "גלים" של נקי/מלוכלך לפי כמויות האנשים שפוקדים את המקום והאזורים האלה...
ברור שזה לא תחרות, כנראה שזה בא בגלים. בכל מקרה זה מצדיק את הטענה שלי שכל מקום כזה שיש גישה קלה אליו ובמיוחד אם יש בו מים דורש תחזוקת ניקיון כלשהי מטעם המועצה המקומית, לא משנה אם משלמים כמה גרושים בכניסה או לא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
איפה במדבר יש סגר על תנועת רכבים? הדרום הוא המקום שהכי בנוי לגיפאים.
אתה ואני לא מטיילים באותו המדבר כנראה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
אז אתה מעדיף לשלם כמו בכינרת ?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
בכינרת אתה משלם כמו חנייה עירונית.
זה סכום נמוך שווה נפש לכל משפחה.
זה כלום כסף בשביל הקפיצה העצימה באיכות התשתית והאכיפה בחופים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מה אתה בעצם טוען? שזה מה שמונע מאנשים ללכלך את המקום?
אז בוא אני יתן לך דוגמה אחרת, עין יזרעאל לא סגור(עדיין... אבל כידוע לנו כל מעיין ואטרקציה ג'יב יומו), שופץ לאחרונה גם, וכמוהו עוד כמה, יש חניה מסודרת צמודה ואפילו חניית נכים, פחי אשפה ושולחנות צמודים, צפרדעים לזריקת אשפה, כל השבוע כולל סופ"ש יש אנשים, כולל אוטובוסים, והמקום נשאר נקי ומסודר.
אז מה קורה פה בעצם?
לא תמיד נקי. היינו לפני כמה שנים ואת השעה הראשונה בילינו בניקיון כדי שיהיה נסבל.
אין מנוס מאכיפה ותשלום קנסות מטורפים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
לא תמיד נקי. היינו לפני כמה שנים ואת השעה הראשונה בילינו בניקיון כדי שיהיה נסבל.
אין מנוס מאכיפה ותשלום קנסות מטורפים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ראה תגובות קודמות.
בעד אכיפה ברור.
נגד סגירות וחניות מרוחקות שדורשות הליכה ממושכת/סחיבת ציודים.
בעד חניות קרובות מסודרות גם בתשלום(כמו בחופי כנרת), הסדרה, פיקוח, שילוט ואכיפה וכו'.
יש פעמים שמגיעים ומלוכלך, ויש פעמים שנקי.
כמה פעמים הגעתי לכל מיני תצפיות שאי אפשר היה לשבת מרוב זבל ואספתי מה שאפשר כדי שנוכל לשבת בכייף...
כמה פעמים הגעתי למקום נחמד לשבת לקפה/א. בוקר וכנ"ל אותה תופעה. מזל שיש תמיד שקיות אשפה במגירה בג'יפ וגגון גדול גם פעם מישהו חשב שאני אוסף בקבוקים(וזה לא אני זה הילדים אוספים)... אז מה...
מישהו כאן הציע שיקחו אנשים שאיבדו את פרנסתם ויציעו להם עבודה בנקיון אתרי טבע.
ובכן,
או שיש גם לרט"ג רב"ט,
או שהם יותר קשובים ממה שנראה:
https://www.parks.org.il/new/500/
https://m.facebook.com/watch/?v=409392670231015&_rdr
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
רשימת האתרים שנסגרים כל שנה גדלה ללא שום סיבה אמיתית , הרבה אתרים נשארים בגדר חלום רחוק ולא יפתחו לעולם , אנחנו שותקים או מצדיקים אותם ומשלמים את המחיר.
למה נסגר משלט 21,מעלה נורי ?
אני לא מדבר על חופים או מעינות שעוברים התעללות ומליון מבקרים, אלו מקומות לפעילות 4X4 נטו , ללא המונים , ללא ליכלוך .
המסלול לעין נטף נסגר אחרי השריפה הגדולה לפני 8 שנים , הסיבה שיקום , אתם חושבים שיפתח מתישהו לציבור 4X4 ? לדעתי אף פעם לא יפתח.
הגישה לחופי הים בחולות נסגרו ל4X4 , פעם היה איסור 100 מטר מהים , היום 200 מטר , רק שכל הדרך ל200 מטר היא בעצם שמורת טבע , אז בקיצור סגרו לנו את האופציה להגיע.
שימו לב לפארק קנדה באיזור לטרון , מגודר ומבוטן , נוספו שערים ברזל ודוקרנים , אי אפשר להגיע לשם בערב , בקרוב נשלם כניסה.
וזה רק קצה המזלג.
ידידנו אורי בן דוד, ג׳יפאי ותיק (שורשיו עוד בעולם האופנועים והטרקטורונים) מוביל מאבק בפייסבוק תחת קבוצה בשם ״ מחזירים את הטבע לציבור״ ויש גם עמותה בשם זה.
מאוד מומלץ לעקוב ולתמוך.
אמנם פיסבוק על חסרונותיו הידועים אבל נראה לי שאורי עובד נכון וממוקד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
הגישה לחופי הים בחולות נסגרו ל4X4 , פעם היה איסור 100 מטר מהים , היום 200 מטר ,
איפה ראית דבר כזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מה אתה בעצם טוען? שזה מה שמונע מאנשים ללכלך את המקום?
אז בוא אני יתן לך דוגמה אחרת, עין יזרעאל לא סגור(עדיין... אבל כידוע לנו כל מעיין ואטרקציה ג'יב יומו), שופץ לאחרונה גם, וכמוהו עוד כמה, יש חניה מסודרת צמודה ואפילו חניית נכים, פחי אשפה ושולחנות צמודים, צפרדעים לזריקת אשפה, כל השבוע כולל סופ"ש יש אנשים, כולל אוטובוסים, והמקום נשאר נקי ומסודר.
אז מה קורה פה בעצם?
מיד בהתחלת הקורונה לקחתי את ההורים של אשתי להתאוורר בפארק עתיקות בית שאן. נפלא.. היה כמעט ריק. ( חוץ מאוטובוס של תיירים יוונים מלאי קורונה .. ) בדרך חזרה לחיפה רציתי לפנק אותם בתה צמחים .. עצרנו בעין יזראל. הרגשתי בושה כל כך גדולה ... היה לא פחות טינופת מאשר בחיריה שם. כולל חבורה של בני דודים ששטפו את ה SBSים שלהם במימי המעיין. מכל הזבל שצולם בקורונה .. ובין הסגרים ... המקום הזה היה אחד הגרועים.
דוגמה גרועה מאוד.
וזה אפילו שיש שם צפרדעים ... ואפילו ששמו סלעים לחסום את הגישה למעיין ... ואפילו שיש צורך להתגדעג'ע כמעט קילומטר מהכביש ..
הייתי שם בשבת לפני שבוע, התופעות של sbs אין מה לדבר פשוט גועל נפש אחד גדול. ומעצבן חבל"ז. פשוט פושעים וחוליגנים.
לגבי הזבל זה כנראה בא ב"גלים", לפעמים נקי ולפעמים ג'יפה, לא יודע מי מנקה אבל שאפו מגיע לו/להם.
מישהו ממכרי ניקה את עין יזרעאל לפני כמה חודשים. זה החזיק בדיוק סוף שבוע אחד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
אני חושב שהכתבה מטעה.
אני משוכנע שהכוונה של מרבית ישראלים שיהיו פחי אשפה שאליהם יהיה ניתן לפנות את הזבל בסיום הבילוי.
הרשויות המקומיות/ אזוריות לא טורחות להציב פחי אשפה ואם טורחות אז לרוב הן לא מפנות אותם בתדירות הראויה ו/או פחי האשפה לא מתוחזקים כראוי.
אני די משוכנע שאם הרשויות היו משקיעות מעט יותר רצון טוב אז הישראלי הממוצע שכיום משאיר אחריו שקיות זבל היה משקיע גם הוא.
לו אני המחוקק הייתי כופה עליהן להקים נקודות פינוי אשפה מתוחזקות ומצד שני נותן להם כלי אכיפה דרקוניים כנגד מלכלכים.
אני משוכנע שלא.
ביותר מדי מקומות אתה רואה זבל שנשאר בדיוק איפה שהמשפחה ישבה. גם כשיש במרחק של 20-30 מטר פח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני משוכנע שלא.
ביותר מדי מקומות אתה רואה זבל שנשאר בדיוק איפה שהמשפחה ישבה. גם כשיש במרחק של 20-30 מטר פח.
אכן
מצד שני, הרבה פעמים כן אוספים אבל לא עולה בדעתם להוציא את זה מהשטח אז משאירים שקיות שחיות הבר פותחות והכל מתעופף לכל עבר.
פה חינוך היה עוזר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אכן
מצד שני, הרבה פעמים כן אוספים אבל לא עולה בדעתם להוציא את זה מהשטח אז משאירים שקיות שחיות הבר פותחות והכל מתעופף לכל עבר.
פה חינוך היה עוזר.
אמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני חושב שהכתבה מטעה.
אני משוכנע שהכוונה של מרבית ישראלים שיהיו פחי אשפה שאליהם יהיה ניתן לפנות את הזבל בסיום הבילוי.
הרשויות המקומיות/ אזוריות לא טורחות להציב פחי אשפה ואם טורחות אז לרוב הן לא מפנות אותם בתדירות הראויה ו/או פחי האשפה לא מתוחזקים כראוי.
אני די משוכנע שאם הרשויות היו משקיעות מעט יותר רצון טוב אז הישראלי הממוצע שכיום משאיר אחריו שקיות זבל היה משקיע גם הוא.
לו אני המחוקק הייתי כופה עליהן להקים נקודות פינוי אשפה מתוחזקות ומצד שני נותן להם כלי אכיפה דרקוניים כנגד מלכלכים.
כמה פחים? בכל שביל? מתי זה הופך לאחריות של המטייל?
אני מסכים שמקומות מאוד מרכזיים ראוי שיהיו פחים, אבל אי אפשר לתחזק מערך פינוי אשפה של עיר על ידי מועצה אזורית. מישהו צריך לשלם על זה.