תגובה: חוויות לאחר רכישת דיסקברי 98'
אני מעמיס , כן.... ציוד שמתאים לטנדר [emoji6]
לגבי יישור קו, זו נקודה שטענתי לגבי מההתחלה, יישור קו פה זה משהו לא נגמר, ואני החלטתי במודע שהוא ייסע as is או שיוחלף.
כשהלך לי דיפרנציאל אחורי, כולם צעקו פה שים כבר נעילה, אבל נעילה צריכה ציריות מחוזקות, ואח"כ יכול ללכת גיר, ואח"כ יכול ללכת מנוע וכו...
הבחירה ברכב הזה נולדה כי:
1. בא לי דיסקו
2. המחיר קנייה התאים כרכב ניסיון למשפחה ומקסימום למכור לחלקים, אמרתי שאם הוא ישרת אותנו שנתיים שלוש זה יהיה מגניב, ביולי יהיה שנתיים, ציריות יש לי, את הקצר בלוח שעונים אסדר לאט לאט.
ואח"כ ככל הנראה נחפש מחליף.
יש לי כמה רעיונות חלקם כואבים בכיס יותר חלקם פחות, אני צריך לשבת ולחשוב שוב, אבל "טיולי עומק" לא יתבצעו איתו יותר, זהו, הוחלט.
בתור התחלה,
אתה לא יכול לטייל עם רכב עם צמיגים שגדולים בכמה מידות מהמקורי בלי ציריות מחוזקות. עם נעילה או בלעדיה. ציריות מחוזקות ברכב עם גלגלים גדולים הרבה יותר נדרשות מאשר ברכב עם גלגלים מקוריים ונעילה. הרבה יותר. ואם יש גלגלים גדולים, אז כמובן שגם דיפרנציאל מחוזק עם ארבעה סטליטים ולא שניים, ועדיף כבר אחד עם הפחתה.
שורה תחתונה (ואני חושב שעלתה הערה כזאת די בהתחלה כשקנית) הרכב משופר אבל משופר לא נכון.
לגבי בעיות חשמל ושאר בעיות מציקות. כאן אין קיצורי דרך. או שקנית רכב שתוחזק בפדנטיות, או שאתה תקפוץ מתקלה לתקלה בלופ אינסופי. ובמאמר מוסגר, אם תחפש כאן בפורום תמצא גישה של שימוש בקיצורי דרך וחלפים זולים. מה שאתה חווה קורה הרבה פעמים לבעלים שקונה רכב מאחד עם גישה כזאת.
ואישית, למרות שהנסיון שלי עם דיסקו ודיפנדר הוא שונה לחלוטין ממה שאתה חווה, אני חושב שברגע שנפגע האמון, הגיע הזמן להעיף את הרכב קיבינימט.
או להחליט שנכנסים לפרוייקט.
שלא יהיה ספק, אין לי טענות לרכב ו/או לבעלים הקודם, ו/או לעצמי.
אני מודע לזה שאני לא משקיע ביישור קו, אני מודע לזה שאני בכוונה לא שופך עליו כספים, והצהרתי על כך מההתחלה.
אני רק נותן תמונת מצב אמיתית מנקודת מבטי, מבחינתי הרכב עשה את המצופה ממנו= הוציא אותנו מהבית, חיבר אותנו לקבוצות טיול מדהימות שלא מצאנו כאלה עם הריינגר, פתח את הדלת בה נדרש להחליט מה הלאה.
אני רק אציין - אתה מראש קנית רכב במצב לא טוב, כי הוא היה זול.
לא רצית לעשות יישור קו - כי אמרת שייסע AS IS ומקסימום תזרוק אותו.
זה התוצאות של הדבר, זה יכול לקרות גם בטויוטה, מיצובישי וכל רכב שיש בו תקלות שלא מקבלות התייחסות.
דווקא בדיסקו יחסית זול וקל לטפל, בטח למי שעובד לבד. אם הטרקטוריות שלו לא מפריעה לך...הייתי משקיע קצת שקלים וחוזר להנות ממנו כמו שצריך
צודק לגמרי בחלק הראשון,
אני מפחד מהבור האין סופי בחלק השני של היישור קו האין סופי.
נראה שהגעת למצב של אי אמון ברכב.
ביחסי האהבה-שנאה אתה כבר נוטה לכיוון השנאה וכנראה שכבר לא תהנה ממנו. החלטה שלא להיכנס לעומק המדבר זו כבר החלטה קשה.
נראה לי שעדיף להתקדם הלאה ולו מההבט הפסיכולוגי והריגשי.
אם אתה יודע מה מקור הצרות ולא מדובר בהשקעה גדולה בשביל להפחית סיכונים, הייתי אומר - תשקיע.
אני מדבר כמובן על הצמיגים שאני מבין מהכתוב שהם מקור הנזק כרגע. מהחשמל אני לא מתרגש, זה over rated.
לחילופין, גם בעומק המדבר, תחליט שאתה נוסע שבילים רגועים ולא אתגרי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אהלן לפות"ש!
ראשית, תודה על השרשור הזה, הוא מדויק וחשוב, למי שחושב לקנות דיסקברי ישן ומקסים, וגם למי שלא רוצה.
כשכתבתי "מעמיס" לא התכוונתי לקילוגרמים אלא למשימות, ולשיפורים.
היו לי שלושה דיסקואים כאלה משך 25 שנים, כולל חפיפה של חמש שנים דיפנדר TDI300. אני מת על המכוניות האלה.
אבל - תמיד היה לי ברור שאני לא משפר אותם - יש לי הגבהה קטנה (מתלים שמישהו אחר פרק כי לא היו לו מספיק קשוחים...), מעולם לא הגדלתי צמיגים, ולא הגזמתי בהגבהה. לאיפה שהוא מגיע ככה, זה טוב לי. כשאלי שחר הציע לי לפני כמה זמן נעילה אחורית (השיפור היחיד שאני חושק בו), לא הלכתי על זה כי היה ברור לי שזה לא יבוא בלי החלפת ציריות, ובשלב זה של חיי עם הדיסקו - לא בא לי להתחיל פרוייקטים.
מזה נגזר שימוש רגוע ומתון בכל ארבעת ה-TDI שהיו לי, ושירתו אותי נאמנה.
במצטבר עשיתי עליהם למעלה מ 350,000 קילומטרים, נדמה לי שהם עלו פעמיים-שלוש על גרר, זה הכול. מעולם לא החלפתי/שיפצתי מנוע או גיר (בנוכחי הם הוחלפו לפני שקניתי אותו), לא שברתי צירייה, הדרמות הכי גדולות היו מותחן שהתפרק, מיסב שהתאבד, דברים כאלה.
העידן הזה יחלוף עוד לא-המון-זמן, כי גם הבהמה הנוכחית מתחילה להטריד אותי בקטנות, אבל מעצבנות. בינתיים אני שומר לו אמונים אבלאני מנחש שעוד שנתיים שלוש, אסיים עם הפרק הזה בחיי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בתור התחלה,
אתה לא יכול לטייל עם רכב עם צמיגים שגדולים בכמה מידות מהמקורי בלי ציריות מחוזקות. עם נעילה או בלעדיה. ציריות מחוזקות ברכב עם גלגלים גדולים הרבה יותר נדרשות מאשר ברכב עם גלגלים מקוריים ונעילה. הרבה יותר. .
ובמיוחד ברכב הזה.
אי אפשר להתעלם מהפילפילון שבחדר.
אלו ציריות גבוליות מראש, גם עם הצמיגים המקוריים.
וכן,
יהיו אבירי הממלכה שישבעו באימם-הורתם שהם מעולם לא שברו- אני בטוח.
ומצד שני, כל העולם בכל שפה כותב שהציריות האלו דראק.
לפות"ש,
חבר בעל דיסקו כזה אמר לי פעם, אחרי עוד סאגה דומה, שהסיבה שהוא ממשיך וממשיך (וממשיך..) ומחזיק כמוך עוד חצי דיסקו בחצר זה שבין התקלות הוא באמת אוהב את הרכב, או כמו שחבר אחר בעל דיסקו מהשנים האלו תאר: "בכל רגע נתון משהו לא עובד, אבל זה נוסע", והוא חי עם זה בשלום.
ת'כלס, אם אתה פורט את התקלות בטיול הזה, מה שעצר אותך (חלקית) היה הצירייה, לא האין חיווי בלו"ש.
והצירייה הזו היא נק' תורפה ידועה, לא הפתעה.
אז להבא תחזיק צירייה ספייר מקובעת ברכב כמו לא מעט אנשים.
זה חלק מהיופי של הרכבים הישנים האלו, מה עוצר אותם ועם מה אפשר להמשיך לנסוע.
נסענו פעם את הערוד מדרום לצפון עם דיפנדר בהנעה אחורית בלבד בגלל צירייה שנשברה במצב מביך/מעליב למדי.
אבל הפחנוע נסע ונסע.
תתנחם (או שלא) שרכב חדיש עם תקלת לו"ש כזו כנראה היה נכנס למצב LIMP MODE ובאמת היית נתקע/מתבאס.
א. קנית את הדיסקברי כדי לראות האם מתאים למשפחה לטייל ברכב שטח. אני חושב שבדיקת ההיתכנות הניבה תוצאה ברורה.
ב. להחליף את הדיסקברי יעלה לך יותר מאשר לתקן אותו. אבל כמה שלא תתקן חדש יותר הוא לא יהיה. וגם עם נפח העמסה גדול יותר הוא לא יהיה.
ג. כן תוכל לחזק אותו מכל הכיוונים כמקובל - ואז הוא אמנם יפסיק לשבור ציריות אבל ימשיך להירקב מכל כיוון אחר.
ד. ואם בא לך להחליף ולהתחדש אז אל תחפש הגיון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
איזה באסה.
נראה לי שזה מסוג המצבים שדורש ממך להחליט מה התחביב שלך....
לטייל עם המשפחה או לתחזק רכב.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
בדיוק!
ברור שאני נהנה משניהם, אבל לא כשאחד בא על חשבון השני.
אז נראה שכבר החלטת. אבל זה לא הזמן הנכון. המחירים בשמיים ובלי הצדקה אמיתית.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
.
ד. ואם בא לך להחליף ולהתחדש אז אל תחפש הגיון.
אסף.
תאמין לי שאני לא מחפש תירוצים. אני פשוט לא כזה.
מאמין לך. גם מבין בדיוק איפה אתה עומד. ולכן - אתה לא צריך הגיון להחלטה שבאה מתחושת מיצוי.
אסף.
קיצר ... שנתחיל לחפש לך איזה טנדר יפני מעשור האחרון שעבר יד פרטית ואוהבת (ברור לך שזול זה לא יהיה... ) ??
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עוד לא....
יש עוד פתרון מלבד מה שסיפרתי לך,
אני אעשה סדר לשאר הצופים,
פתרון ראשון שאתם מכירים הוא תחזוקת הדיסקו, מתאים לטיולים באזור, לא מתאים לי ליותר מזה ולכן יורד מהפרק.
פתרון שני, החלפה של הרכב השני, למכור את הפוקוס ולרכוש משהו ב100 אשח לגברת שישמש כרכב טיולים, זה הכי כואב לי קונספטואלי כי אני "משלם" על ליסינג חדש ומודרני שלא משרת אותי לצרכים הפרטיים שלי,וזה מבאס אותי.
השלישי, שאולי קיים גם כן, הוא שבירת חוזה נוכחי (פיגו 5008 בן שנה) ופתיחת חוזה ליסינג על טנדר, פעם אחרונה שבדקתי (לפני פתיחת החוזה של הפיגו) הציעו לי רק טריטון או די מקס דור קודם, עכשיו קיים גם דור נוכחי,בזמנו היילקס לא היה אפשרי, בשני המקרים (מיצובישי /איסוזו) זה עולה לי כ2000 ש"ח מהכיס,אבל! דלק /ק"מ ללא מגבלה שזה נותן אחלה שקט בראש (אין לי אחריות לטסט, ביטוח, תקלות) יש השתתפות עצמית גבוהה יותר בנזקים טבעיים (לא יודע מה זה אומר על משהו חמור יותר) מניח שצמיגים טובים יותר באחריותי.
אני צריך לדבר שוב עם האיש קשר בחברת הליסינג לברר אופציות.
לפי התמונה של השבר נראה שיש טיפה חלודה שטחית בצד החיצוני, מה שיכול לכוון שהיא הייתה סדוקה עוד לפני הטיול.