תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
זה לא צליל. מה שהכלים האלה מייצרים זה רעש. רעש נורא. מחריד.
הרעש המפריע ומחריד את כל סביבתם הוא חלק מ"חוויית השטח" של קופי האדם שחובבים את הכלים האלה. ב-SBSים הם מוסיפים גם מערכות סאונד עם רמקולים פסיכיים, (אולי כדי להתגבר על הרעש שהכלי עצמו מייצר), וכדי שגם במרחק של 5 ק"מ כולם יידעו שהגיבור מגיע.
ונעזוב את שאר מאפייני החתימה הגבוהה. הרעש בלתי נסבל.
להוריד את הרעש מטרקטורון זה כמו להוציא את השעון מהתנין של קפטן הוק.
אבוי למי שיגע או יזלזל באגזוז של הטרקטורון שלי,
צליל?רעש??? חברה זה סימפוניה ואני המנצח שלה , כשאני מעלה הילוך אני מרגיש שהקהל מוחא לי כפיים
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אבוי למי שיגע או יזלזל באגזוז של הטרקטורון שלי,
צליל?רעש??? חברה זה סימפוניה ואני המנצח שלה , כשאני מעלה הילוך אני מרגיש שהקהל מוחא לי כפיים
אנשים שמנסים לשבת ולהתפנן בשקט ביער או בכל מקום אחר ואתה מגיע ונותן להם בגז עד שהם לא שומעים את המחשבות של עצמם, לא מוחאים לך כפיים. הם רוצים לרצוח אותך.
סביר להניח שהמהירות שאני בא זו המהירות שאני הולך.
אני אישית לא עושה לאף אחד על הראש וכשאני רוצה לעצור אני פשוט מכבה אותו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אנשים שמנסים לשבת ולהתפנן בשקט ביער או בכל מקום אחר ואתה מגיע ונותן להם בגז עד שהם לא שומעים את המחשבות של עצמם, לא מוחאים לך כפיים. הם רוצים לרצוח אותך.
וליהפך.
אנשים שמטילים על השביל ביער או פרייוטים שנוסעים לאט מעצבנים את מנצחי התזמורת והם רוצים לרצוח אותם אבל מסתפקים ״רק״ באבק והעפת אבנים.
למי שייך היער ואיך זה קשור לכבוד הדדי?
סליחה, יש גם סופות מעצבנות ..למה לעצור בsbs בעד להוציא תקנה ייעודית לסופות כועסות.. (;
ורגע לעניין,
יש אלמנט של סכנה בכל הכלים האלו עם החתימה הנמוכה, לא שומעים אותם מגיעים בכלל.
אצלנו בישוב יש כמה ילדים עם אופנועים חשמליים... וממבט מהצד ראיתי כבר כמה מקרים של כמעט.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
נראה אתכם בפעם הבאה כשתנסו לפקנק עם הילדים שלכם, ואיזה "מנצח של תזמורת" יחליט שזה הזמן ל"קונצרט" הדציבלים שלו. פיגוע רעש.
חזרה לענייננו
חנן, בראיה לאחור אתה לא חושב שהיה עדיף לקנות את דגם ה1800 על פני ה1500?
אני גם עומד לפני רכישה של כלי כזה לילד (לעצמי בעצם, הילד זה רק תרוץ)
ומתלבט מה לרכוש..
מה גם שעל הפרק קיים ה1800 פרורייד שהרבה הרבה יותר יקר (פי2?) אבל נותן יתרונות של בקר חזק יותר, סוללות עם אמפר גבוה יותר ומבוססות ליתיום? ועוד כל מיני פיצ'יפקעס כאלה ואחרים
ונקודה נוספת, ציינת שבטיול האחרון הצלחת להגיע לנקודת הניצול של הטרקטורון... איך זה שביוטיוב ראיתי כבר בחור חביב שמטייל עם הטרקטורונים האלה והוא פשוט פירק את הידפרנציאל וריתך שם את העסק כדי שיהיה נעול בעצם, ואתה עדיין לא עשית את המהלך הזה?
רמי
נ.ב
טוב להיות עדיין בעניינים ... למרות שאני לא פעיל בכתיבה אני מנסה להקפיד לקרוא מפעם לפעם
היי, רמי.
תראה את תגובה #50 שלי. סקרתי את ההבדלים בין הדגמים ואת הסיבה לבחירה ב1500.
חשבתי ואני עדיין חושב שע"פ הנתונים הבחירה ב1800 נכונה יותר, אבל הלב של שקד בחר ב1500 והיה נראה לי נכון לזרום עם זה. אני לא מתחרט על זה כי זה אופי הכלי והוא חייב קודם כל לדבר ללב.
לאחר תקופה קצרה ואינטנסיבית אני חושב שהניתוח הטכני הראשוני שלי היה נכון ופתרון של 1800 ללא ספייסרים נכון הרבה יותר ביחס ל1500 עם ספייסרים. הספייסרים מהווים פגיעה משמעותית בהתנהגות בחלק ממתארי השטח ובנוסף הם יגדילו את הבלאי ללא ספק.
לגבי נעילה: מכיוון שחלוקת המשקל מביאה את רוב ככל המשקל אל הסרן האחורי אז במתארים של הצלבה, אני יכול להניח שאין הבדל משמעותי בין עם נעילה לבלי נעילה. כעובדה אני יכול לתאר מהנסיון שכשלוקחים את משקל הגוף אחורה, לא מרגישים בסחרורי גלגלים והכלי מתקדם באופן טוב גם בהצלבות.
כשיש פערי אחיזה בין צידי הדרך, כמו למשל דרדרת בעלייה רק בצד ימין, אז כן, מרגישים סחרורי גלגל פה ושם.
ברור שבסה"כ נעילה דיפרנציאל תשפר עבירות, במקומות מסוימים יותר ובמקומות אחרים פחות.
העניין הוא שאין בנמצא נעילות נשלטות או אוטומטיות. רק קבועות, אם זו נעילת זיקה ואם זה SPOOL פנימי.
אז חובה לדבר גם על החסרונות של נעילה: הרבה פחות נעים להסתובב עם הכלי ברדיוס קטן וזה מציק לכידון וליציבות ברדיוסים רחבים.
בנוסף, נאמר לי היום ע"י מכונאי במוסך שעוסק בכלים האלה: גלגלי השיניים הצידיים בדיפרנציאל לא שורדים לאורך זמן עם נעילות, משני הסוגים.
בשורה התחתונה, לא החלטתי מה אני עושה עם זה, אם בכלל.
אגב, לא שאלת, אבל אם הייתי צריך לקנות היום כלי כזה, אני ממש לא בטוח שהייתי קונה KIDOW. הייתי מנסה לקבל החלטה ע"פ הנתונים הטכניים בלבד. אני התרשמתי יתר על המידה מהאתר המפורט שלהם ביחס לאפס המידע מהיבואנים האחרים, אבל בדיעבד, אני מאוכזב מהם מהסיבות שניתן לקרוא בתיאורים השונים שלי (אגב, אני עדיין מחכה לסבל ולנוזל נגד תקרים) . זה לא שהכלים לא טובים (המכונאי הנ"ל והרוב ברשת טוענים בלהט שהם כן) , אבל ל"יצרן" הישראלי יש מקום רב לשיפור בהתנהלות.
כיף לשמוע...
אם ככה נעילת הדיפרנציאל האחורי בזיקה לא רלוונטית כיוון שההשפעה קטנה יחסית, אבל הפגיעה בנוחות ה"סיבוב" יותר מהותית...
כשנגיע לגשר נחצה אותו..
תשמע, לדעתי החלקים פה כל כך זולים ונגישים, תוכל גם להזמין מחו"ל דיפרנציאל או חלקים בשבילו לאם וכאשר יישבר... במקרה שאתה מחליט ל"נעול"
אז אכן, ה1800 זאת הבחירה העדיפה... מכל הכלים האלה שסקרתי ברשת דווקא הקידו היו הכי מרשימים בנוגע למידע, אבל אני לא מעורב במה שיש כיום בשוק, אז להסתמך על אחד מהאנשים כאן זאת העדיפות הכי טובה שיש לי...
מעניין אם בחו"ל יש יצרן רציני יותר שיודע להציע כלים טובים יותר
מה הפרוצדורה של להזמין כלי כזה מחו"ל, מישהו יודע?
רמי
תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או רציני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
גם אני חושב על זה בשביל ילד בגיל 11, אבל די מדאיג 40 קמ"ש .
קיבלתי היום כבל קינפוג שהזמנתי מהחברה של הבקר: Kelly controllers.
ניתן להגביל את מהירות המנוע עד לכדי 30% מהמקס'.
אני ניצלתי את הכבל לטובת ביטול פונקצית הבלימה הרגנרטיבית שהופעלה אוטומטית בכל נגיעה בידיות הבלם: היא אגרסיבית מדי (עמדה על 20 אחוז בכיול המקורי), הפריעה למודולציה מדויקת של הבלמים וגרמה לרוכבת ולמורכב לנדנודים לא נעימים בבלימה. אני לא חושב שהיא באמת משפרת משמעותית את הטווח בכלי כזה. המהירות נמוכה והירידות קצרות מכדי להרוויח כמות אנרגיה משמעותית.
כנראה שזה יעלה גם ביותר שחיקה של רפידות בלם. לא נורא.
https://imageshack.com/i/png2qBOnj
האם 20% רגנרטיבי זה קשיח הוא מתגבר עם הלחיצה?
אינטואיטיבית, הייתי הולך בדיוק לכיוון ההפוך.
משאיר את הרגנרטיבי (אולי מחליש את הערך ההתחלתי) ומשחחר טיפה את הבלם עצמו ע"מ שהוא יכנס לעבודה יותר מאוחר.
לגבי היעילות האנרגטית, יהיה מעניין אם תרגיש הבדל.
אם היה בידיות הבלם פוטנציומטר אז זה היה ניתן לתפעול הדרגתי.
אבל זה לא. זה מיקרו סוויץ on off, וזה אומר שאתה מקבל בלימה די אגרסיבית כשרק התחלת לנגוע בידיות. זה לא נעים.
בנוסף, הבלימה הרגנרטיבית פועלת מטבע הדברים על הסרן האחורי, וכשאתה בירידה דרדרתית או בוצית, אתה לא רוצה לנעול גלגלים אחוריים, אלא לתפעל יותר דווקא את הבלמים הקדמיים כדי למנוע זריקה של הזנב. בלי קשר לאלו גלגלים אתה רוצה לבלום יותר, אתה בוודאי רוצה להיות מדויק עם המודולציה שלהם בתנאי אחיזה גבולית.
אז תעשה שזה מתחיל לעבוד בחצי מהלך הידית נניח, לא מיד.
1. זה יעשה את אותה הפרעה, רק בנקודה אחרת בסקאלת הבלימה.
2. לסוויצים האלה יש תפקיד אקוטי: לבטל את המצערת כשלוחצים על הבלמים. זה חשוב למקרה של תקלה במצערת/מצערת נתפסת, או רוכב שטועה בתפעול. הם חייבים לעבוד בתחילת הטווח.
3. אני מודה על הנסיון למצוא פתרון, אבל מבחינתי אין כאן בעיה שזקוקה לכזה.
צריך לומר: זה לא מקרי שאין כאן פתרון פשוט שמאפשר שילוב נאות של בלימה רגנרטיבית בתוך הבלימה הסטנדרטית.
זה באמת לא פשוט.
ברכבים שבהם מעוניינים לעשות את זה כמו שצריך, כמו למשל האיוניקים ההיברידי והחשמלי, או הפריוס, ניתקו במערכת הבלמים את הקשר הההידראולי בין דוושת הבלם והקליפרים, ולמעשה הפכו את המערכת לBrake By Wire (יש מנגנון בטחון שהופך אותה להידראולית סטנדרטית בעת זיהוי תקלה) .
מחשב מזהה את מצב דוושת הבלם ומשחק באחוזים של בלימה סטנדרטית ובאחוזים של בלימה רגנרטיבית, וכך מספק תחושת בלימה נורמלית לנהג, וכן דואג לחלוקת כוחות בלימה נכונים לכל גלגל ע"פ העומס שיש עליו.
כנראה שיקח עוד זמן עד שישלבו מערכת יקרה של BBW בטרקטורונים חשמליים. עד אז, כאמור, אני אוותר על התענוג המפוקפק של בלימה רגנרטיבית משולבת במערכת בלם מסורתית.
זוכר "אגזוז ברקס"?
למה שלא תוסיף כפתור נפרד לבלימה חשמלית?
( הבנתי שאתה לא צריך ולמה אתה מנתק, אבל אם משחקים, אז עד הסוף)
נגיד שאני מוסיף כפתור. לאן הדקי המפסק הזה יהיו מחוברים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נגיד שאני מוסיף כפתור. לאן הדקי המפסק הזה יהיו מחוברים?
לאגזוז כמובן