-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו170000ק"מ)
ביטלתי את החרא הזה גם בסקודה סופרב ששכרתי באוסטריה.
-
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
בגלל זה כנראה אתה נהג מבצעי ואני סתם נוטה להירדם על הכביש ומעדיף עוד ״זוג עיניים״ על הכביש
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו170000ק"מ)
אם זה היה רק זוג עיניים, ניחא.
זה צפצפה מטריפה ומנוע תגבור הגה חזק יותר ממני, שמשגעים אותי בכל פעם שאני לוקח קו אייפקס בכביש מפותל ונושק/עובר את הקוים הצבועים (לא לנתיב הנגדי) , וכביש כזה נמצא בכל יציאה מהבית שלי, לכל כיוון.
אם גם פונקציית המרכוז פועלת, אז זה בכל זמן הנסיעה, גם כשאתה לא מתקרב לקווים. יש לך שותף להחזקת ההגה בכל שניה במהלך הנסיעה.
בעעעע.
-
לגמרי. לשימוש אך ורק בכבישים מהירים וישרים.
רק כשנהגתי בהונדה אקורד בחו"ל הבנתי איך מערכת כזו יכולה לעבוד ברכות, וכמה נחמד זה שההגה לא נלחם בך באלימות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
בסקודה זה רק היה מתקן או מתנגד מעט אם חצית קו בלי איתות.
צפצוף רק אם הידים לא על ההגה או האחיזה קלה מדי.
זה הרגיש כל כך מוצלח שהלוואי שהיה כזה בכל מכונית שלי באיכות הזו.
הכי קרוב למושלם שיכולתי לדמיין.
-
תראה איזה יופי זה עובד בעיקול כשמרמים עם פחית את חישן המשקל על ההגה.
אפשר לשלוט באוטו למשך נסיעה כמעט שלמה על ידי המוט הקטן לצד ההגה שקובע את המהירות נסיעה ומרחק התגובה.
פשוט כנראה לא נסעתם עם אחד טוב.
https://youtu.be/Du0olXU_gZk?si=rzvFdzSXiTM9nB26
-
הטריק הזה עובד גם ביונדאי.
- - - Updated - - -
לפי התיאור שלך פשוט לא יצא לך לנסוע עם פונקציית מרכוז.
-
גם בפיגו אני מבטל את זה, ביומיים הראשונים עם האוטו כשברחתי מעט שמאלה ממובילי טנקים ומשאיות רחבות בכביש 6 והאוטו ניסה להחזיר אותי לנתיב הבנתי שאני נוהג יותר טוב ממנו.
רק בכבישים מסויימים ורק כשהילדים רוצים לראות את ההגה מסתובב לבד אני מפעיל את זה ומיד מכבה אחכ.
בפיגו יש 2 לחצנים שונים: אחד שומר על סטייה מנתיב כשאני נוהג, השני לקרוז קונטרול האדפטיבי, שניהם תמיד כבויים והכי כיף שזה נשמר ככה, אז להבדיל מה stsrt - stop לא צריך לנתק בכל נסיעה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
אני משתמש בכל הפונקציות בכביש המהיר (איוניק 5), מוצלח מאד.
לא נתקלתי בבעיית מרכוז שמיכה תאר. נראה הגיוני שאפשר לכייל את זה.
-
בקיה סטוניק ההגה ממש נלחם בך (צריך להפעיל הרבה כוח לא לתת לו לבחור נתיב יציאה בהתמזגות )
גם התנועות מאד חדות ומהירות בתיקון.
בקיצור, דרעק !
ב BYD ATTO 3 לאחר העדכון האחרון,
צריך להיות בדיוק במרכז (ברמת סנטמיטרים בודדים) כדיי שהרכב לא יתערב או יתריע קולית.
הזזת ההגה האוטמטית עדינה משמעותית ולא חדה.
מצד שני, בעקומות מהירות, הרכב "בורח" וזולג החוצה לצד החיצוני של העקומה.
לא מושלם, אבל יותר נעים ונכון לטעמי ממה שיש בקיה.
רענן
-
גם בג׳ילי תיקון הנתיב זה די דראק
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו180000ק"מ)
עברו 180000ק"מ. הצמיגים הקדמיים המקוריים עוד תקינים. נתון בריאות הסוללה SOH ירד ל98.9%. על הבלמים יש סימני שחיקה קלים.
הקלבר האחוריים שהחליפו את האחוריים המקוריים ב140000ק"מ מאכזבים מאוד. המרחק לסמן השחיקה הוא כ1.5מ"מ בלבד. יותר שחוקים מהקדמיים המקוריים. כנראה שהסט הבא שארכיב יהיה כמו המקורי- מישלן פריימסי 4.
באופן כללי ניתן לומר שהרכב נראה מצוין מבפנים. שום דבר לא שחוק. לא ההגה ולא הדוושות, ולא ידית ההילוכים, ולא כפתורים אחרים, כמו שאפשר לראות בחלק מהרכבים האחרים בקילומטראז' כזה. הוא נוסע טוב ושקט כפי שהיה חדש. תובעני בטיפול שוטף הרבה פחות מהI10 שלנו (של הבנות, למעשה) , למשל, שב155000ק"מ כבר הספיק לעבור כ30 החלפות שמן, לפחות שניים-שלושה סטים של צמיגים, שני מצמדים, רפידות בלם, ליטושי פנסים ועוד, שלא לדבר על השמן שהוא התחיל לשתות לאחרונה- מה שמחייב בדיקה ומילוי כל שבועיים. האיוניק יעבור עכשיו טיפול שלישי משמעותי שכולל החלפת נוזלי קירור, החלפת נוזל בלם והחלפת מסנן מזגן. חוץ מזה הוא עבר עוד שלושה טיפולים קטנים שכללו החלפת נוזל בלם ומסנן מזגן.
-
למה החלפות נוזל בלם כל כך תכופות?
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו180000ק"מ)
שנתיים או 30000ק"מ, המוקדם מביניהם. זו הנורמה.
- - - Updated - - -
לדעתי, זה בוודאי לא תואם למתאר השימוש שלי. זה יוצא כל חצי שנה, ואני לא משתמש בבלמים בכלל, אז זה כנראה מיותר, אבל זה מה ששימר לי את האחריות, וסייע לי לקבל סיוע של "אחריות ברצון טוב" כשהיה לי תיקון מחוץ לטווח האחריות, אז אני מבצע כמו ילד טוב.
-
גם החלפת נוזל קירור סוללה כל 60,000 ק"מ נראית צפופה קצת.
החדשות הטובות הן שבמתיחת הפנים של האיוניק מודל 2025 איחדו את שתי מערכות הקירור (כמו שהיה מההתחלה באיוניק 6 וב EV6). מעניין איך זה משתקף בטבלת הטיפולים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תובעני בטיפול שוטף הרבה פחות מהI10 שלנו (של הבנות, למעשה) , למשל, שב155000ק"מ כבר הספיק לעבור כ30 החלפות שמן, לפחות שניים-שלושה סטים של צמיגים, שני מצמדים, רפידות בלם, ליטושי פנסים ועוד, שלא לדבר על השמן שהוא התחיל לשתות לאחרונה- מה שמחייב בדיקה ומילוי כל שבועיים.
יותר משזה מלמד על איכותה הגבוהה של איוניק 5, האם זה מלמד על איכות נמוכה במפתיע של ה-i10?.....
30 החלפות שמנים ב-155,000 ק"מ? אתם מחליפים שמן כל 5,000 ק"מ במכונית מודרנית שנרכשה חדשה?.... למה?....
הוראות היצרן הן כל 15,000/שנה או 10,000/שנה? אם אתה מחליף כל 5,000 מיזמתך זה כבר עניין שלך, לא שהרכב באמת דורש את זה.
או שכמויות השמנים החריגות שאתה משקיע באוטו הזה היא בגלל צריכת שמן גבוהה - נו, יונדאי-קיה "מככבים" לאחרונה בכל נושא בלאי מהיר וכשל של מנועים, אבל הטענות היו בעיקר למנועי ה-1.6 טורבו וה-2.0 האטמוספרי. אז עכשיו גם מנועי 1.0-1.2 דפוקים?.... מותגים שבישראל הם במעמד של "כמעט טויוטה" בכל מה שקשור למוניטין אמינות עם תדמית שגובלת בסגידה.... נו, שויין.... 155,000 ק"מ ברוב המנועים האטמוספריים המודרניים זה בשליש-רבע הראשון של החיים עם צריכת שמן אפסית/לא קיימת. למעשה, מנועים צורכי שמן באופן "טבעי" אני מכיר רק מ-VAG (מנועי TSI) ומנועי סובארו FB וגם שם זה לא עקבי.
שני סטים של צמיגים בק"מ כזה זה סביר, אבל שלושה סטים, כלומר כ-50,000 ק"מ לסט על מכונית מיני קלה יחסית ועם הספק לא גבוה, זה כבר בשכונה של צמיגי שטח מלא על ג'יפים. וזה כבר מוזר. הרכב הזה חונה בשמש והצמיגים מתייבשים? הבנות שלך משחיזות סיבובים? איזה צמיגים? אני מאמין שאתה לא מתקמצן ולא מתקין על האוטו הזה צמיגים סיניים.
שתי החלפות מצמדים?.... מלמד רק על סגנון נהיגה. אני מכיר מצמדים שעובדים הרבה יותר קשה ומחזיקים 200,000 ויותר (המצמד אצלי בסופה נושק ל-300,000 ועדיין תקין ובריא)
ליטושי פנסים - האוטו חונה בשמש? כל המכוניות עם פנסים מחופי פלסטיק סובלות מזה. גם יקרות ויוקרתיות ואין לזה פתרון. אני יכול להמליץ על עוד תרופת סבתא/רפואת אליל לעניין הזה שגם הפורד שלי סובלת ממנו - חצי לימון/תפוז עם הרבה סודה לשתייה ולשפשף חזק. זה באמת משפר מאוד, ייתן חודש-חודשיים של פנס הרבה פחות עכור ומאיר טוב יותר, עד שזה יחזור... וחוזר חלילה.
-
טעיתי. כ20 החלפות שמן. כן, אני מחליף בכל הרכבים הפרטיים שלי שמנים כל 7500ק"מ. בהיילקס זה יוצא כל כ2000ק"מ ובDR כל 1000, למרות שהיצרן הגדיר כל 6000.
הרחבנו על זה בשרשורים אחרים, אז אין טעם גם כאן.
לגבי צמיגים, אני לא עוקב במדויק ברכבים האלה. זה לא ממש מעניין אותי. כשנשחק אני מחליף. אבל אם למשל החלפתי ב75 וב150, אז ב155 אני בסט השלישי.
זה שהI10 התחיל לצרוך שמן, זה אירוע חדש. לא נכנסתי לעומקו עדיין ולא בטוח שאכנס. הילדות יעקבו וימלאו. זה מנוע ה1000סמ"ק שלוש בוכנות, שמעולם לא נחשב לטוב. לא תמיד הוא עובר אפילו את ה100000ק"מ לפני החלפה.
מצמד ראשון הלך ב90000ק"מ, והוחלף במוסך. המצמד השני הוחלף על ידי בתי האמצעית בחנייה ב133000ק"מ, טרם גיוסה לצה"ל. מרשה לך להוריד את הכובע על זה. הוא לא היה שחוק אלא ספוג שמן, אז להערכתי מה שגרם גם להחלפה הראשונה זו נזילת שמן שהמוסך לא דאג ברשלנותו לתקן בזמן החלפת המצמד.
אז אם זו נזילת שמן אז אין קשר לרמת נהיגה וגם אם כן, אז? אז אתה נהג משכמך ומעלה ואצלך זה לא הולך וכשהבנות שלי נוהגות מהרגע שקיבלו רשיון וגם החברים שלהן, אז זה כן הולך. האם זה חריג סטטיסטי ביחס למכוניות קטנות כאלה בשימוש כזה? אני ממש לא בטוח. רוב החברים שלהן לכתה אפילו בלי רשיון לידני.
האמת? אני לא ממש מבין את התגובה הזו.
-
מה שמרשים מאד זאת העמידות של המישלן,
צמיגים ברמה גבוהה מאד.
לגבי עכירות וסידוק הפנסים, יש שיטה יותר טובה ממה שדרור כתב, גם פותרת את הסידוק וגם מחזיקה מעמד לפחות שנה, וגם יותר. שיטת הטרפנטין והיאכט-ורניש.
אבל זה לא קשור לשרשור הזה, אם תרצו אפרט.
-
אתה משווה למכונית שנדרשה לרמת תיקונים/תחזוקה חריגה.
אם בא לך, אתה יכול גם להחליף בכל המכוניות שלך שמנים כמו באופנוע - כל 1,000 ק"מ.
אבל זה רק עניין שלך, לא שהאוטו באמת דורש את זה.
אני בעד קיצור מועדי תחזוקה וגם אני עושה את זה ברכבים שלי שהם ישנים ועם ק"מ גבוהים מאוד (347,000 בפוקוס, 454,000 בג'יפ שהם יותר בכיוון של 480-490,000. אבל תסכים איתי שקיצור כזה, מ-15,000 המקובלים ל-7,500 הוא לא נפוץ כי זו בעצם הכפלת עלויות התחזוקה. ותסכים איתי שהרוב לא עושה את זה ואולי זה גם לא נחוץ, מעבר להעדפה ולתחושה האישית שלך. אם משווים, אז תשווה בין דרישות רשמיות - מה היצרן דורש.
מנוע מודרני של יצרן בעל מוניטין אמינות, שלא מחזיק אפילו 100,000?.... אפילו אני לא חשבתי שהוא עד כדי כך לא מוצלח. בהחלט חידשת לי וכן, רשמתי לי כדי שיהיו לי תשובות מדויקות יותר למי שישאל בעצתי.
אז במקרה שלך, המנוע מחזיק כבר יותר מ-50% מעל לנורמה?..... גם זה יפה.
בלאי מצמדים - אין לזה רף מחייב, כי יש כאן עוד משתנים כמו סגנון נהיגה וגם רמת ההקפדה של מי שמתקן, כשצריך. אם התרגלתי "לדרוש" ממצמד להגיע לק"מ 6 ספרתי בשימוש רגיל ושפוי, כמובן בתנאי שהוחלף כמו שצריך ולא היו פשלות של המוסך בדרך - זה מוגזם?....
שלא תטעה - אני בהחלט מוריד את הכובע על עבודת החלפת המצמד שהבת שלך ביצעה. אני גם לא אתפלא אם היא ביצעה עבודה טובה ומוקפדת יותר מהמוסך שביצע את אותה עבודה לפניה - למרות שכבר הורדתי והרכבתי כמה גירים בחיי (כולל סיפור מור"ק על החלפת הגיר בצוללת הצהובה של הלל סגל באחד הראלים בבלקן. וגם בסופה שלי כשהורדתי גיר והבאתי סט של מצמד קומפלט, אבל בסוף לא החלפתי אותו פשוט כי מצבו היה טוב ולא הצדיק), אבל זה היה בג'יפים שבסופו של דבר, למרות שהכל גדול וכבד, הם מאוד פשוטים ואני מודה שבהחלט הייתי מתעצל/חושש לבצע את זה במכונית כזו שהכל בה צפוף ומורכב יותר.
אבל עם כל ההערכה לחינוך המוטורי הראוי של הבנות שלך (כבוד!) ולנורמה של רוב הנוער כיום שאין להם אפילו רשיון לידני, אנחנו מדברים כאן על מכונית מודרנית מיצרן בעל מוניטין, שאמורה להיות מאוד זולה בתחזוקה ובפועל, אפעס, נו, קצת חריגה לרעה בכמות התחזוקה שנדרשת. או לפחות ככה נראה לי. אני טועה?
ראוי לדיון נפרד. לא בפורום EV.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מה שמרשים מאד זאת העמידות של המישלן,
צמיגים ברמה גבוהה מאד.
פתחתי פעם שרשור על צמיגים לחשמליות.
אולי כאן קבור הכלב? המישלן פרימסי שמגיעים על האיוניק 5 הם ייעודיים לחשמליות או גנריים?.... הקלבר דיינקסר HP4 שחנן הרכיב הם ייעודיים לחשמליות או גנריים?....
החשמליות מאוד כבדות, עם המון מומנט מסל"ד 0. שילוב תובעני שהצמיגים צריכים להתמודד איתו. במקרה הזה - הדגם הבסיסי של איוניק 5 הוא בעל הנעה אחורית ומאוד טבעי לי שצמיגים אחוריים במכונית חזקה וכבדה יתבלו מהר יותר. אולי אפילו מהר הרבה יותר. בג'יפ על BF אותה בעיה ובנוסף גם נעילה אוטומטית, הבלאי של האחוריים מהיר בהרבה (כבר אחרי 4,000 ק"מ ניכרת בהם התחלה של בלאי, הקדמיים עדיין נראים חדשים לחלוטין עם "שיערות" והכל). גם עם הטויו והמקסיס היה ככה. ואני מצריח צמיגים אחורה-קדימה בכל טיפול (כל חצי שנה, זה בערך כל 7,500 ק"מ) כדי להשוות בלאי.