תגובה: שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?
אם כבר אנחנו בהשכרות.....
להזמין רכב מקלאס מסוים ולגלות שאין ואז משדרגים אותך - בשביל זה טסים לגרמניה. ככה זה אצלם.
בכל המקרים שלקחתי רכב במינכן או פרנקפורט (והיו המון) שדרגו אותי למכוניות שוות, נוחות ומהנות יותר.
לעומת זה באיטליה, בדגש על חברות קטנות ובנמלי התעופה מלפנזה (מילאנו) וברגמו - תמיד משנמכים אותך. מבחינתם, אודי A3 (קומפקטית-פרימיום) וסיטרואן פיקאסו (מיניוואן), זה אותה קטגוריה. כנ"ל לאלפא ג'ולייטה, סיטרואן קקטוס וסיטרואן C אליזה.... שיא השיאים היה בתחילת החודש הזה - הוזמנה ושולמה ב.מ.וו סדרה 3 (או מקבילה). מה מקביל לסדרה 3?... בהגיון שלנו ושלי (עיתונאי רכב עד לא מכבר) - אודי A4, מרצדס C קלאס, אלפא ג'וליה. בהגיון של חברת ההשכרה הקיקיונית Noleggiare - טויוטה C-HR!!!
עד כאן. גם לי יש גבול. סירבתי. מי ששוכר רכב לסופ"ש והמטרה היא להינות מנהיגה, ממש לא רוצה קרוסאובר ואוטומט ובטח לא טויוטה.
גם קרוסאובר, גם אוטומטי, גם טויוטה?.... די. זה טו מאץ' בשבילי.
באתי להינות בחופשת סופ"ש, לא להתנהל בעגלה קלסטרופובית של זקנות קפוצות-תחת בבית-אבות סיעודי.
היה משברון לרגע. אין להם משהו אחר.
בסוף גירדו לי מאיפה שהוא ג'יפ קומפוסט. סליחה, קומפאס. אמנם פיאט מחופשת ו- 2X4, אבל זה הרבה יותר מרווח ונוח מטויוטה C-HR ומתנהג טוב יותר כי בכל זאת זה אוטו איטלקי וגם דיזל 1.6 חזק וחסכוני עם גיר ידני וצמיגי חורף (לא צמיגי "כל העונות" המקובלים והחוקיים שם בחורף אלא "צמיגי חורף" פר-אקסלנס. איטלקיים, כאלה שמיועדים לכביש מושלג. על הקומפאס "שלי" הם היו מתוצרת MOMO - לא ידעתי שיצרן האבזרים לספורט מוטורי עושה גם צמיגים - בכל מקרה, הוא עושה אותם ממש טוב. הם צמיגים מדהימים והם ממש כיכבו בכבישי הפאסים המושלגים - זה היה פשוט שוס. עם הנעה קדמית בלבד, הפיאט המחופשת נסעה פשוט מעולה)
עצתי - תזמינו רכב שכור רק מחברות גדולות ומוכרות. אולי עולה קצת יותר, אבל תקבלו בדיוק מה שהזמנתם או משודרג, וייחסכו ממכם עוגמות נפש, המתנות מייאשות וטרטורים בשאטלים לכל מיני איזורי תעשיה מפוקפקים שבסוף נותנים לכם קרוסאובר...
-----------------------------------------------------------------------------------
לגבי ה-DS... DS היא באמת הלקסוס של סיטרואן.
אבל להבדיל מלקסוס שהיא טויוטה עם ריפודי עור וקצת ניקלים אבל באיכות הגבוהה הרגילה של טויוטה, DS היא סיטרואן עם ריפודי עור וקצת ניקלים ואותה איכות מחורבנת רגילה של חברת האם שלה.
חוץ מזה ש-DS היום זה רק קרוסאוברים וזה כבר פוסל אותם בעיני מכל וכל. ה-DS האורגינלית, מכונית חלומותיי, מתהפכת בקברה לנוכח חילול הקודש.
בשביל סופ"ש בהשכרה זה אחלה. מרווח, נוח, מפואר ומפנק. איכות ירודה? למי אכפת. אתם לא קונים את הרכב.
ענייני השכרה…נסעתי קבוע לארה״ב גם בשיא הקורונה.
המחסור שם הורגש מאד וקיבלתי גרוטאות ממש.
אני מדבר על המון ק״מ, תא נוסעים מגעיל, גלגלים לא מאוזנים, פרונט לא ישר.
לא רק מחסור בכלי רכב, גם מחסור בעובדים שיטפלו בהם.
זה הלך והשתפר בהדרגה.
במאי האחרון היינו בטיול משפחתי, עמדה שורה של קרייזלר פאסיפיקה מפוארות חדשות לגמרי, רק לבחור צבע. (רכב נפלא, ד״א).
שבועיים באוסטריה / גרמניה 1800 ק'מ
אבל זה לא קרוסאובר
מצד שני בתחרות הפאדיחות .. באוקראינה שודרגנו מפיאט טמפה סטיישן לפורד טרנסיט 11 נוסעים ..... התעקשנו עד כמעט תקרית דיפלומטית .. וזלנסקי וביבי התערבו .. קבלנו פיאט פונטו במקום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d7f2ec2ad.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk