תגובה: הברונקו רפטור נחת בארץ הקודש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דרור על אף החרישיות שגזרת על עצמך...אנא ענה על שאלה שאותי מסקרנת אישית (ומן הסתם עוד כמה) כמי שמעדיף זחילת סלעים איטית אבל נהנה (פחות) מפעם לפעם מנהיגת שבילים מהירה בהשוואה ישירה מה עדיף הברונקו רפטור או ה- 392 עם חבילת ריקון אקסטרים?
לדעת יריב הרפטור עדיף. אשמח לדעתך?
לענות גם לך וגם לרני?
טוב. אחד-אחד.
מי ייקח בנהיגה מהירה? רפטור. לא בגדול, בענק.
ה-392 עם כל הכבוד ויש המון כבוד - לא יוכל לעמוד בקצב.
4 קבצים מצורפים
שלמה, גם מהיר... גם אוהל מפנק... מערכת טובה ובלי שנוזלים עליך מים (;קובץ מצורף 142912קובץ מצורף 142913קובץ מצורף 142914קובץ מצורף 142915
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
האמת היא שיש ברונקו עם גג קשיח.
אם כי להבנתי הם הרבה פחות לשטח.
אחפש צילום.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מתכוון לברונוקו ספורט ?
לדעתי זה יותר גיפון מאשר רכב שטח אמיתי
בטקסט למטה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לרני?
אתה מביא את התיאוריה. אני מביא את הפרקטיקה.
ברונקו רפטור הוא אמנם "ג'יפ משופר", אבל מוצר שבא ככה מיצרן. לא מסדנה, גם הכי טובה.
הוא מתחיל מהפלטפורמה של הברונקו ה"רגיל" שמה לעשות, הכי טובה בשוק היום. והכי מתאימה למנעד הכי רחב של שימושי שטח וכביש בייצור סדרתי. הוא מהונדס, לא מאולתר. אני לא יודע כמה אתה נהגת בו, אני יודע כמה אני נהגתי. יודע שאנ יימעדיף אות וחד משמעית על כל דגם של רנגלר מקביל. טויוטה ושאר יפנים?.... פחחחח.
מסכים לגמרי, ואומר לך את מה שאמרתי כשירדתי ממנו - לרכב הזה יש מקום של כבוד בכל "גראז' חלומות" שאני יכול לדמיין ואת הבכורה בכל מה שקשור לרכב חוקי לכביש שהוא לא ספורטיבי לכביש במהותו. מצד שני, אין פה איזה "secret sauce" שאומר שרק פורד יכולים לייצר רכב כזה. להיפך, המון יצרנים יכולים לייצר כלי תחרותי לראפטור באם ירצו. אם לשפוט לפי הראם TRX זה גם יקרה, איפהשהו ב2035 :).
ויודע מה? התנסיתי מספיק גם בעבודה עם ב-SBSים. לפחות המאווריק X3 שהוא רכב השטח המוחלט לדעתי.
עצם האיזכור שלהם בהקשר של SUV סדרתי שיכול לעמוד בקצב שלהם, הוא מחמאה ל-SUV כזה.
חד משמעית. רק רציתי להרגיע קצת את ההייפ לגבי הראפטור. אנשים שמתפרנסים מכתיבה נוטים להיסחף ולהגיד שזה הכלי הכי מהיר בשטח. חד משמעית לא. זה לא אומר שהוא לא עף...
השוואה של רפטור סטוק מול רכב T2? לא יודע. אני מניח שיהיה בעולם מי שינסה. זה יהיה מעניין ביותר. לתחושתי יהיו לך הפתעות ושוב - עצם הדיבור על השוואה כזאת...
ברור, כל מי שניסה יודע שסט בולמים איכותי ויקר מאד (ואני לא מדבר פה על חברות האפטרמארקט אלא על בולמי מרוצים פרופר, כאלה שעולים אלפי דולרים רבים לפינה) יכול להפוך פאג'רו תמים למכונת מלחמה אמיתית בשבילים. פה אתה מקבל את זה מהמפעל ולא צריך להתמודד עם הנזק המשני שהקצבים המטורפים גורמים לשאר הפאג'רו, או לפחות כך נראה.
לגבי שטויות שיצרנים עושים - מה הקשר בין השטויות שהם עשו בשנות ה-70 לרכב הזה היום ב-2023?
בשנות ה-70 פורד העדיפו שהלקוח של הפינטו יישרף ומקסימום ישלמו למשפחה שלו פיצויים, מאשר לעשות שינוי תכנוני באוטו.
בשנות ה-90 מזדה ומיצובישי העדיפו להעלים ולהשתיק ריקולים כי זה לא טוב לתדמית של "יפני לא מתקלקל".
בתחילת העשור השני של המאה ה-21 טויוטה ניסו להסתיר תקלה סדרתית במצערות האלקטרוניות למרות מאות תאונות ועשרות מקרי מוות.
היום כבר אי אפשר לזרוק זין ככה על כל העולם. פשוט אי אפשר. יצרן קטן וזניח כמו VW שניסה לתחמן בבדיקת זיהום אויר פשוטה ונתפס, אכל קנס של מיליארדים שהוריד אותו על הברכיים וכמעט ערף לו את הראש. היום היצרנים בודקים טוב לפני שמשחררים מוצר לשוק. לדעת יבלבד כמובן.
כבר אי אפשר לזרוק זין ככה על כל העולם? מה אם הייתי מספר לך על יצרן שמוכר ללקוחות שלו בכל העולם מערכת, קורא לה "נהג אוטומטי" וגם "נהיגה עצמית מלאה" אבל אחר כך מספר לרגולטור שהיא רק מערכת עזר ("לבל 2") ושהנהג חייב להיות עירני לקחת שליטה על הרכב בכל רגע, ומודה בזה רק אחרי מקרי מוות רבים? אין חדש תחת השמש...
אז אם רשימת הפאולים בכל ליין הברונקו תסתיים ברעש מהגג, פורד שיחקו אותה בענק.
אתה לא יכול לסלוח על רעש רוח מהגג ב-110 קמ"ש ומעלה?..... הצחקת אותי.
אני "לא סולח" לרוב היצרנים היפניים על תנוחת נהיגה בלתי אפשרית ואיכות מושבים. כי זה כואב לי בגב ומפריע לי והורס לי את היום מול ההגה לא החל מ-110 קמ"ש אלא מהרגע שאני מתיישב ביצירות שלהם וגם ארבעה ימים אחר כך. אולי צריך לכתוב חוק מיוחד שיאסור על אנשים בגובה 1.50-1.60 לתכנן הנדסת אנוש של מכוניות שמוכרים בכל העולם.
אני גם לא סולח לשלושת היצרנים הצרפתים על שאחרי יותר מ-140 שנה מאז הולדת המכונית, עדיין לא מסוגלים לייצר מוצר מהימן.
לא סולח גם לגרמניים על שהם מסבכים כל דבר לרמת בלתי ניתן לתחזוקה.
אבל אם נחפש כל הזמן על מה לא לסלוח, החיים שלנו ייראו לא משהו.
אני אסביר לך מה כל כך מפריע לי. אתה מדבר על מכוניות שהן לרוב חלק מסגמנט רחב עם המון מתחרות. בדכ בתוך אותו סגמנט תמיד יהיה דגם מצטיין שעושה הכל לפחות ברמה טובה. אז תתפשר כאן או שם אבל בסופו של דבר לא תקבל מוצר מצויין שנופל אנושות בתחום אחד, כי יצרן אחד בסגמנט בדכ מוציא מוצר לא רע. אבל ברונקו ראפטור יש רק אחד לפחות כרגע בסגמנט שלפני יומיים לא היה קיים כל כך, וכואב לראות שהכל בו כל כך טוב חוץ משטות כל כך דבילית. גג קשיח היה פותר את הבעיה. גג פריק יותר טוב היה פותר את הבעיה. פשוט חבל לראות יצירה כל כך מוצלחת שחסר בה משהו כל כך בסיסי...
יש הרבה מה לשפר בברונקו וגם ברפטור - אני הייתי מתחיל מידית מכנית לשליטה בתיבת ההעברה, ממשיך באופציה ל-V8 וכן, גם בתכנון מחודש לגג הפריק כדי שלא ירעיש ולא ינזול. לי אגב, לא נזלה אף טיפה פנימה לא בגשם ולא בשטיפה של כל דגמי הברונקו שהיו אצלי, גם בהרבה רנגלרים JK ו-JL שעברו אצלי - אני מציע לכל המתלוננים על נזילות, להתחיל בהרכבה נכונה של לוחות הגג אחרי שפירקו אותם. השיפור האפשרי והמתבקש כאן הוא ברמת התכנון של כל העסק, שיאפשר גם לבעלי ידיים שמאליות להרכיב את זה נכון.
ריביאן? לא מכיר, אין בארץ, לא נהגתי. לא יודע.
אני זוכר רק סרטון אחד שהועלה כאן שהראה, לפחות בסרטון, אופי הורדת כוח לקרקע מאוד בעייתי באנדרסטייטמנט של האנדרסטייטמנט של לשון המעטה... כתבתי אז משהו על זה אבל מחקו לי מיד, מין הסתם כי העזתי להתייחס ולחוות דעה על רכב חשמלי שזה משהו שנאסר עלי מסיבה עלומה - אולי כי על חשמליות מותר כאן רק לפרגן.
ברוח הזמן והשעה לא אכנס אתך לפוליטיקה אתרית, גם לא באמת מעסיק אותי אם נאמר את האמת. גם אני לא נהגתי בריביאן, אבל חברים טובים שיודעים דבר או שניים ניסו והיללו מאד. ברור שהוא לא מושלם, ברור שהוא לא משוייף לגמרי. כל מי שמבין טיפה באיך מייצרים אוטו מבין שלצפות מיצרן חדש שהמוצר הראשון שהוא מוציא לשוק יהיה מושלם זה לא בכיוון. אבל מצד שני ברור שאם ריביאן ישרדו הם כנראה יתקנו בצורה כזו או אחרת את הבאגים הקטנים ומצד שני ישפרו את מה שיש לרמות שקשה עוד לדמיין. המבנה הבסיסי שלהם פשוט מאפשר להם דברים שהם מחוץ למגבלות האפשר לשאר התעשייה. טכנולוגיה עדיפה...
כבר היום המוצר שלהם מאפשר לך לעשות דברים שאף רכב שטח לא מסוגל לעשות, ופה יש הבדל גדול ביחס לפורד ראפטור כי כמו שאני מבין ומכיר, הפער הטכנולוגי של התעשייה לריביאן הרבה יותר גדול מהפער הטכנולוגי לראפטור. במילים אחרות - כרגע נראה שהגרסה הריביאנית לראפטור תהיה הרבה יותר מעניינת מהגרסה הפורדית לריביאן. צריך גם לומר, אותה גרסה ריביאנית כנראה תעלה פי שתיים מהראפטור אבל גם ככה רוב הדיון תאורטי עבורי ועבור רוב גולשי השרשור מבחינת בעלות על כלי כזה אז למה לא?
זהו. אל תמשכו אותי לויכוחים. מי שממש מוכרח - בה"פ
וואלה דרור ציפיתי ליותר אש מהמקלדת שלך. איפה הגליצ'ים לרגליים? איפה הרמיזות והעקיצות? משהו באמת השתנה. בריאות
מבחן וסיכום :
https://youtu.be/cY1-HHTjUIU
ומתחילים לדבר על מענה מגיפ …:
https://youtu.be/m8vYACLgezk
רכבי קצה
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא ראיתי או שמעתי שמתייחסים למי מדגמי הקונספט או האחרים כמענה של ג'יפ לראפטור.
בכל אופן לדעתי אף אחד מכלי הרכב שהיו שם ואף אחד מכלי הרכב שיש לג'יפ כיום לא יכול לתת מענה ליכולת נסיעת השבילים המהירה שיש לברונקו.
https://www.4x4.co.il/article/16045?...gpUzSsG_Vm3W24
אחלה כתבה
איזה כתיבה יפה דרור
באמת כתיבה משובחת - שאפו דרור במיוחד התחברתי לפתיח כ,"פאטרול הד" מושבע.
רק טעות קטנטנה או אי דיוק בעובדות - בפסקה שמתארת יכולת הדיונות ובהשוואה ל- 392 צויין שה- 392 מגיע עם צמיגי 33 - כשיש ל- 392 גם דגם האקסטרים ריקון שמגיע כסטוק עם צמיגי 35.
אוף כמה חשק הוספת לחלומות שלי....ינעל העולם.
חג שמח
בעסה עם הגשם
אבל יש מה לקרוא :
https://cars.walla.co.il/item/357112...THykaeIxkQAG2c
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
פיתרון מרשים למוטות ההיגוי.
לא מבין איך הם פספסו את ההזדמנות לטפל גם בבעיית רעשי הרוח (כנראה עם צמיגי 40" לא שומעים כלום ממילא).
הוסיפו איזה 200 קילו משקל לא מוקפץ
מעניין אם זה באמת נוסע מהר כמו רפטור מקורי או נחות במהירויות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
הוסיפו איזה 200 קילו משקל לא מוקפץ
מעניין אם זה באמת נוסע מהר כמו רפטור מקורי או נחות במהירויות
די בטוח שזה יותר מהיר - גם בולמים איכותיים יותר, גם מהלך מתלה ארוך יותר עם גאומטריה משופרת, גם גלגל גדול יותר, גם באמפ סטופ הידראולי שעושה קסמים בקפיצות הגדולות שמכניעות את הראפטור הסטנדרטי וגם מיסוב משודרג לביצועים. מצד שני אם שואלים אותי הייתי לוקח את זה עם ה37... יסע יותר טוב בשבילים ובשטח קשה ה37 מספיק לי:)