half compression?
Printable View
half compression?
שני פתחי פליטה ביציאה מהראש, לצילינדר בודד.
לפי הרמז. זה אחד ההבדלים הדומיננטים בין הdr 600 ל650. גם xr600 היה לי, אז אני מכיר טוב (מדי:( ) את הסעפת שלו, ומשם בדיקה קצרה ברשת לגבי השניים האחרים.
כן, התלבטתי אם לתת את הרמז, בסוף נתתי כי ברודג' המערכת שונה, שתי היציאות הולכות לשני אגזוזים נפרדים ואז אפשר בטעות לחשוב שמדובר בטווין.. חשבתי שזה יהיה קשה מדי [emoji16]
דרך אגב אופנועי רודג' היו חדשניים בהרבה תחומים, למשל: לראשונה נעשה בהם שימוש בסוג של גיר רציף (נקרא multi); לאופנועי תחילת המאה היה יחס העברה יחיד, וזה היה שינוי גדול שגם עזר להם לזכות במירוצים חשובים. זה גם עבד טוב בזכות פטנט ששמר על אורך רצועה קבוע, על ידי שינוי בגלגלת האחורית במקביל לשינוי בגלגלת הקדמית).
פטנט נוסף היה בלימה משולבת של בלם קדמי ואחורי, פיצ'ר הגיע לעולם האופנועים "רגילים" באיחור של עשרות שנים..
ועוד.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני מסכים אתכם ש"הילד" כבר יכול להחליט לבד אם לקנות אופנוע או לא (הוא כבר מחליט על 40 חיילים תחתיו...) וגם יש לו מספיק כסף והכנסות לממן את זה.
אבל.. אנחנו ההורים עם ההשפעה ההולכת ומתמעטת על הילדים שגדלים יכולים להשפיע למשל ע"י קניית רכב לילד.
אני גם בטוח שכולכם כרוכבים מנוסים שעשו גם הרבה שעות כביש ולא רק שטח מודעים לסכנות על אופנוע וגם לסטטיסטיקה. קשה להתחמק ממנה (דוגמא מהג'יפים: לנדרובר מטפטף, לנדקרוזר נגנב, גם סופות נגנבות, טרופר שובר מוטות הגה. בסוף זה קורה). באופנוע מספיק פעם אחת "שיקרה" והחיים משתנים. לרעה, תמיד...
אני רוכב מתחילת שנות השמונים. אז עם קסדת קלימרו, סנדלים, בלי מיגונים, תאורה חלשה ובולמי תוף. היום כבר השתכללתי. אבל ה"השתכללות" שלי היא אפסית לעומת ההתדרדרות במוסר הנהיגה בכבישים כיום, במספר הרכבים, בלחץ של הנהגים ונהגי האוטובוס להגיע מהר ולחסוך 2 דקות.
מה אגיד לכם, זה בעייתי מאוד. מסוכן, ופחות תלוי ברוכב אם תהיה תאונה או לא. אז מה עושים, ממעטים לרכב בכביש ורוכבים יותר בשטח. מרמים קצת את הסטטיסטיקה. זה טוב, זה נחמד אבל גם זה לא BULLET PROOF. ולכן אני מעדיף שהבן שלי יאמץ את תחביב הג'פאות שלי ולא את תחביב הרכיבה. אם הייתי גר בישוב קטן בדרום הארץ, אולי זה היה שונה. אבל בכרך הגדול לא מתעסקים עם הסטטיסטיקה.
רכיבות טובות ובטוחות לכולם!
טלי הכניסה אותי להתלבטות רצינית: נסעה לסופ"ש לאילת עם האיוניק ותפוח הגרירה, והשאירה אותי עם ההתלבטות אם לנסוע לטייל בדרום עם ההיילקס ולהגיע למפגש, או להמשיך להסתובב באיזור הקרוב עם המטאטא החדש.
יצאו מזה עוד שני טיולים, אחד בנחל שקמה בואך שדרות והשני בדרך הפטרולים מאיזור בריכת צאנן ולכיוון צור הדסה.
אני מנצל את השעות החמות בבית לטחינת סרטוני הדרכה, ואת שעות אחר הצהריים ערב לטיול עם שילוב תרגול. זה משהו שמעולם לא עשיתי עם אופנוע: ייעוד זמן משמעותי לתרגול טכניקות, עם הרבה חזרות. כל השנים פשוט טיילתי, והתמודדתי אד-הוק עם מה שנקרה בדרכי.
https://imageshack.com/i/pmXfPwcmj
https://imageshack.com/i/pn3bBakKj
חנן, אתה על מסלול מסוכן..
כך זה התחיל גם אצלי..
וגם לי היה 650.
קניתי, ואז התחלתי לראות סרטוני הדרכה, ויש כאלו בשפע.
לכרטיס בריץ יש קורס וידאו מצוין לאוהבי אדוונצר, אבל יש עוד רבים וטובים.
ובעקבות סרטוני הדרכה התחלתי לנסות דברים יותר ויותר מורכבים.
ואז התחלתי להבין זה 650 מאוד כבד, ושאם אתה עושה איתו טעות, להרים אותו קשה.
ואם אתה עושה כמה טעויות, עושים אם מנסים דברים, זה ממש מתיש.
ואז התחלתי לחשוב על אופנוע קל מאוד שני פעימות.
וכשהיה לי כזה הבנתי כמה קל לעשות איתו דברים שעם ה 650שוט בלתי אפשרי.
מצד שני נסיעה מהירה היתה סיוט.
ואז התחלתי במסע...
תזהר לא להכנס למאורת הארנבת הזו !!!
אל תתפתה לקחת סיבוב על אופנועי שטח אמיתיים.
יש לי האסקי מרובע 350, Fe בכל פרמטר שאתה יכול לחשוב עליו הוא יותר טוב מה Dr 650
סיבוב אחד ואת מבין מזה אופנוע שטח מודרני אמיתי
1. אני לא אתה. אתה לוקח את התשוקות שלך וחושב שזה רלוונטי אליי.
2. ברור שהאופנוע שלך טוב יותר כמעט בכל פרמטר אפשרי. פרמטרים שלא רלוונטיים לתשוקות שלי. הוא לא טוב, או אפילו בלתי אפשרי, בלקחת את טלי (או אחת הבנות) ועוד קצת שק"שים ואוהל לכמה ימים במדבר, והוא עוד יותר לא מסוגל לספק לי את התחושות שאני אוהב.
אני רואה מה עושים עם אופנועי שטח טובים. מבין מה אנשים מוצאים בזה, אבל לא מתחבר לזה. אני רואה אנדורו, למשל, וזה נראה כמו סיוטי הלילה שלי.
אתה וחלק מהמגיבים האחרים, טועים לחשוב שמדובר ברוכב חדש, שנמצא במסלול התפתחות, ואתם מנסים לייעץ בהתאם.
זה לא המצב. אני לא רוכב חדש, או מתחיל, (גם לא רוכב טוב במיוחד. להיפך. אבל אני מצליח לא להגיע לנפילות משמעותיות), ובסה"כ חזרתי לקונספט ותיק שאני מכיר ואוהב. אני יכול להשתפר בתוך הנישה הזו, כדי ליפול עוד פחות ולהרגיש עוד יותר בטוח, אבל בגדול, אני כבר לפחות 20 שנות רכיבה מצטברות ולא רצופות, על אותה ישורת ואותן תשוקות.
איזה כיף לגלות מחדש את הרכיבה, קצת מקנא בך..
נראה שאתה מטייל בדד. אוקי, אתה ילד גדול וזה.
ממליץ לך להפעיל שידור מיקום רציף בוואטסאפ או באפליקציה אחרת. אני מניח שיש גם אפליקציות שמשדרות אות מצוקה אם האופנוע נופל.
ועוד טיפ טיפשי בעליל אבל מציל חיים, בקייץ שים כובע בתיק גב, לשימוש בעצירות לא מתוכננות בשמש. כמה פשוט ככה חשוב.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תודה.
אני קבוע עם מכשיר תקשורת דו-כיוונית לוויני, בתיק גב או בכיס המעיל. עד היום לא הדלקתי אותו והפעלתי מעקב, אבל זה הדבר היותר נכון לעשות.
מנסיון רב, המעקב בוואטסאפ מאוד מאוד לא אמין. בשלב די מוקדם, במיוחד כשעוברים באיזורים ללא קליטה, וכל השטח שאני רוכב בו הוא כזה, הוא נתקע לצמיתות.
לגבי הכובע, איישם.
חנן, אני איתך, קרי מבין אותך.
לכן יעצתי לך לא להתפתות לאופנועי שטח אמתיים.
אינדורו יש במספר גוונים וצורות.
יש soft ויש hard ויש desert riding ויש trail riding.
ויש עוד ועוד סוגים ותתי סוגים.
אתה נופל לסגמנט של adventure riding
ואם תשאר בסגמנוט הזה ה dr ישרת אותך נאמנה.
השרשור הזה מקפיץ לי דיון פנימי שמתקיים בתוכי כבר שנים, על המתח המתגבר הקיים בין האופן שבו אני רוצה לחיות, לאופן שבו הזרם
החזק של העולם המודרני סוחף אותי. התחושה (וגם כמה מהעובדות הן כאלה) שאנחנו לא רק דוהרים בירידה שבסופה יש קיר, אלא אפילו
לוחצים חזק על דוושת הגז. הטכנולוגיה והמודרניזציה, אולי עושות טוב לאנושות כאנושות, אבל לא בהכרח עושות טוב לפרטים החיים בה.
יש משהו בפשטות, בחזרה למקורות, בתמימות - שכבר מאוד קשה למצוא היום. גם ביכולת שלנו לנתח את המציאות ואת האמת בגלל כמויות המידע המטורפות שרצות מסביבנו ומכניסות אותנו להלם חושי, כולם יודעים הכל, הכל חשוף כל הזמן, חלקים שלמים מהמוח שלנו מיוצאים לאפליקציות
שעושות את העבודה וחושבות במקומנו (אנחנו מגיעים מהר יותר אבל לא בטוח שנכון יותר..)
ובתוך כל זה, טוב לפעמים לעלות על אופנוע כמו ה DR, עם סנדלים, לחטוף כוויה קטנה, ולהסתכל על מד מהירות עם מחוז ולא ספרות דיגיטליות מעוצבות.
פעם היתה לי מורה להיסטוריה שצחקה עליי כשאמרתי לה שיותר טוב אם לא היינו יורדים מהעצים, היום אני בטוח שכילד האמת הפנימית שלי היתה מכויילת טוב מאוד..
לא בטוח שההשתפכות הרומנטית הזו מקומה בשרשור הזה :)
אכן היו זמנים [emoji16]קובץ מצורף 144133
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ואני שוב שואל: מתי מארגנים טיול יום/יומיים עם אופנועי אדוונצ'ר לאלו שהם אופנוג'יפאים?
כמובן שיתאים גם לצרצרים עם מספר צהוב.
אני עברתי את כל המסלול, מטיולי מדבר על שבילי ג'יפים בשנות התשעים ועד הגרסא הישראלית הנוכחית של הארד אנדורו (במגבלת הגיל והיכולת כמובן).
לפני כמה שנים, בהתקף נוסטלגיה כזה או אחר יזמתי טיול מדברי כמו פעם.
אימאלה כמה שזה היה משעמם, אחרי שעה הסתכלנו אחד על השני וצללנו לוואדי הקרוב.
בשביל טיולי שאנטי באנטי עם עצירות בצל יש לי את הדיסקו. כל כלי ומה שהוא טוב בו..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הי חנן אם אפשר שאלה כללית וקצת פילוסופית - איך ההרגשה לטייל עם אופנוע לעומת טרקטורון בדגש על לבד?
יש לי ניסיון רק על האחרון, אופנוע נראה לי הרבה יותר כיף גם היכולת לרכב על הכביש מה שמוריד את כל הלוגיסטקה אבל גם או בעיקר זה החיבור לדרך, לכלי, יותר בטיחותי בשטח (?) והרובסטיות בפני תקלות למיניהן (לדוגמה משולש עקום).