תגובה: האם שירות צבאי מלא כשוטר צבאי מזכה ב"תעודת לוחם"?
לוחמי מקלדת דווקא לא חסרים ...
לא יודע לגבי ה X , ברור שכחייל צעיר זאת הייתה שאיפה מאד גבוהה... אבל אני מהדור שווידוא הריגה היה חלק בסיסי בתו"ל.
זה משהו שנראה שהתמסמס עם השנים והפכנו להיות חברה יותר ויותר פציפיסטית, שרוצה להיות בלי צבא אבל להרגיש עם.
צבא דיגיטלי, כירורגי , לא על אמת ...
עכשיו פוגשים את המציאות.
ניר , יש הבדל בין לחימה בצבא לבין לחימה באירגון טרור שמתנהל כמו אירגון פשע. מובן הרצון לחסל וכו׳ אבל ברוב המקרים תפיסת מחבל חי הוא בעל ערך מודיעיני רב מאשר סתם עוד גופה מחוררת.
ערמות של שטויות נבובות.
וידוא הריגה? גם אני מהדור שלימדו את זה ,רק כמו שצריך.
וידוא הריגה זה כשאתה שוטף לחימה קדימה ולא רוצה לקבל כדור בגב כי מי שירית בו לא לגמרי מת.
וידוא הריגה זה כשמסתבר לך שמחבלים בבארי לא ממש מתים גם אחרי עשרה 5.56 כי הם על סמים אז אתה נותן עוד 7.62 לראש ליתר בטחון לפני שאתה ממשיך הלאה (זה מה שאומרים,, לא שיצא לי).
וידוא הריגה זה לא לירות במישהו שמרים ידיים כשיש עליו שני קנים ארוכים ואין יותר לחימה. ונניח שהיה מחבל - אין ערכיות בלתת למי שצריך לחקור אותו?
מי שירה שם בגיבור שעצר פיגוע היה צריך להיות במעצר ןחקירה. ככה פשוט.
כל השאר זה לאומניות מקושקשת שבינה לבין עקרונות לחימה מצד אחד ומלחמה בטרור מצד שני - אין שום קשר.
אני אמשיך ללכת עם הזיג עלי ואם אצטרך אתערב. גם את זה לימדו את הדור שלי, חינוך דפוק, כנראה.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
יש לי כמה הערות/הארות אבל אני לא יודע איך כותבים פוסט אנונימי.. ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
מי שיצפה בשאלה שהופנתה לרוה"מ ולא לפרשנות המגמתית של התשקורת - יווכח שבמקרה הזה הוא דיבר הכי לעניין ואני אינני נמנה על חסידיו.
הוא נשאל האם המקרה המדובר איננו מוכיח את הטענה (שהתשקורת מפמפמת כבר שנים וגם כעת לאחר הטבח) שחלוקת נשק לאזרחים היא מסוכנת ותגרום לעוד מקרים מסוג זה?
הוא ענה שהמקרה הזה איננו דוגמה טובה, אלא דווקא מוכיח את ההיפך- אזרח חמוש פעל כשורה ודווקא חייל לובש מדים הוא זה שירה בשוגג.
אח"כ אמר שאכן יהיה למדיניות הזאת מחיר, אבל הוא בטל בשישים לעומת הנפשות שינצלו בזכות הנשק שבידי אזרחים. אזרחים עצרו עשרות פיגועים. אלו לא המילים המדוייקות אבל אלו היו הדברים. המדיניות הזאת תיבחן מחדש כאשר המצב ישתנה.
תוציאו את הראש מהתחת. יש כאן אוייב שלא מבדיל בינכם לבין אחרים, לא משנה מה דעתם וכנראה שגם לא תמיד משנה מה דתם. האוייב הזה יגיע אליכם מהר ממה שאתם מסוגלים לדמיין אם לא נתעשת. חלאס עם הוויכוחים הפוליטיים המטופשים, עם החלומות שלכם על חיים בלה לה לנד - אנחנו חיים במציאות קשה מאין כמוה וצריך להילחם כדי לשרוד אותה.
לא קורא כאן לאף אחד להיות גיבור השעה, תפעילו שיקול דעת. אכן יש עכשיו הרבה נשק ברחובות, גם ברחובות ת"א. הרבה ממנו גלוי בדמות חיילים וחיילות עם מחסניות בהכנס ... משהו שמעולם לא היה נהוג במקומותינו , כנראה שגם לא מעט מוסלק - לכן אם לא מנסה לפרוץ אליכם הביתה מחבל חמוש, יהיה נבון לא להצטרף להמון החמוש והמסתער , אלא להתרחק מהאירוע.
אולי כדאי לדייקhttp://cloud.tapatalk.com/s/656da146...204_104752.mp4
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
http://cloud.tapatalk.com/s/656da1da...204_104752.mp4
http://cloud.tapatalk.com/s/656da33b...204_104752.mp4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
ניר , יש הבדל בין לחימה בצבא לבין לחימה באירגון טרור שמתנהל כמו אירגון פשע. מובן הרצון לחסל וכו׳ אבל ברוב המקרים תפיסת מחבל חי הוא בעל ערך מודיעיני רב מאשר סתם עוד גופה מחוררת.
לא קונה את הצורך במודיעין ממחבל חי. לא חסר מודיעין, חסרה פרשנות נכונה , חס בוחן מציאות.
לא מצדיק את הירי של החייל באזרח. הוא אכן נעצר והוא צריך לעמוד למשפט.
אם הוא היה מודע לכך שהוא יורה באדם לא חמוש שמרים ידיים - מקומו בכלא. אחרי שנחשף שמדובר בסוג של "נוער גבעות" וגם את זה אני לא קונה ב 100%, קשה לי להיות אובייקטיבי. הסיטואציה בעייתית, קשה להפעיל שיקול דעת במצבים כאלה, לא יודע אם לכל מי שמנתח אירועים כאלה יש בכלל מושג במה מדובר ובפרט לפרקליטים ולשופטים שספק אם חוו סיטואציה דומה.
לאירועים של צל"ש או טר"ש - צריך להיכנס בעיניים פקוחות, אם אתה לא נציג החוק ופישלת = אכלת אותה.