מעולה, הבנתי את הרוח.
תודה על התגובות.
Printable View
מעולה, הבנתי את הרוח.
תודה על התגובות.
משעשע ,
נתקלת בקבוצה סגורה שלא מודעת לזה שהיא סגורה וזה גם לא מעניין אותה, מגיעה עם הלך חשיבה שמי שצריך לפתוח אותה זה אתה .
יש לזה מילה בעברית - קוראים לזה זקנים. וזה לגיטימי להיות זקן . גם אני לא הרגשתי 100% נוח במפגש האחרון שהייתי אבל נשארתי וטיילנו יחד והיה סה״כ נחמד
מזדהה איתך כי הזמנתי לעצמי את זה שוב כשקניתי רכב אספנות ונרשמתי למועדון החמש מתוך מחשבה שזה מועדון שמקדם את נושא האספנות רק לא לקחתי בחשבון שגם יש בו חברים [emoji16]
הגעתי פעם אחת למפגש אזורי שמתקיים בכל סופ״ש , מחנה את הרכב , כולם מסתכלים ( כמו שבוחנים כל רכב שמגיע ) מסתובב בין הרכבים כדי להרוות את העיניים , ניגש ליד הקבוצה הוותיקה שיושבת שם ומקשקשת , מעביר משקל מרגל לרגל איזה 10 דקות , נכנס חזרה לאוטו ונוסע הביתה . לא הגעתי פעם שנייה
Sent from my iPhone using Tapatalk
בסוף אלעד אנחנו לא רוצים שמישהו יצא בתחושה כזו.
אבל גם אני מודה שגדול עלי לחפש את כל 'מנותקי הקשר' למרות שאנחנו כן מסתובבים ושואלים מי מטייל עם מי מחר ולאן.
אז.... באמת. בפעם הבאה תמצאו אותנו.
אסף.
לא חושב שיש כאן קבוצה סגורה בכלל. אבל לא לכל אחד נעים להכנס לחבורה של אנשים שהוא לא מכיר ולהתחיל להתקשקש.
אני בסדר גם עם סתם לבוא לפתוח אוהל בצד ולראות את הכלים שחונים. אם אני במקרה עם ילדים ואשה, גם יותר נעים ובטוח להם שיש לדעת מסביב עוד אנשים ולא סתם להיות לבד בשטח.
לשמחתי, בפעמים שכן הגעתי, ארז ולביא אימצו אותי אל חיקם וצלחתם בכוח.
מרגיש צורך לשתף…. מפגש ג׳יפולוג תמיד הרגיש לי כמו מפגש של כלבי רחוב שנפגשים ומרחרחים אחד לשני את התחת ומשווים כלים (ברוח טובה זה נאמר). בפעמים הראשונות מודה שלא תמיד מצאתי את עצמי אבל זה יותר קשור לאופי המופנם שלי. בשנה שעברה היה מפגש מצומצם (ככה יצא) ובאתי מאילת על תקן בריחה וקצת שפיות והיה ממש אחלה. השנה הגעתי בראש פתוח מתוך הבנה שהפואנטה זה הערב עצמו כי באתי עם פרייבט. החלטתי לצאת מהקונכייה ובאופן יזום עשיתי סיבוב להגיד שלום לאנשים שאני לא מכיר. אציין לחיוב שכל מעגל שהגעתי ואמרתי שלום קיבלתי פנים חביבות והזמנה לתה או יין. בשבת עשיתי טיול רגלי עם הילדים לגבי פרס ובדרך קיבלנו טרמפ מבורך מאסף למפגש הספונטני שהיה שם. סה״כ הייתה חוויה חיובית. הפואנטה זה שצריך לצאת מאזור הנוחות ולהסתובב ולהגיד שלום. נראה לי שזה העניין וככה לומדים להכיר. אין אחד שלא ישמח לדבר ולהסביר על הרכב שלו אם שואלים וגם זה חלק נכבד מהמפגש.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אסף אם אתם מנהלים/מובילים של קהילת ג'יפולוג, בהתנדבות או שלא, אני מצפה שאתם ולא אני תובילו חיבור כלשהו לג'יפולוג במפגשים כאלה.
מספיק שמישהו ייתן צעקה בסגנון "אנחנו יושבים פה כולם מוזמנים לשבת איתנו.." מי שירצה יגיע ומי שלא לא חייב. יש כל מיני רעיונות פשוטים שלא ידרשו מכם לעבוד באירוע ויתנו תחושת קבוצה/קהילה/מפגש כיף ונעים.
איך אני אמור למצוא אותך כשאני לא יודע איך אתה נראה או באיזו קבוצה אתה יושב?
אם הייתם עושים סיבוב היכרות כמו שכתבתם פה, זה גם היה נחמד.
אני לא בא לשנות לכם את המפגשים, אבל פגישות אקראיות בחניונים יש לנו בכל הטיולים.
אם חשוב לכם ומענין אתכם שאתר ואני מרשה לעצמי לכתוב "קהילת ג'יפולוג" ימשיכו להתקיים ועם תעבורה ופעילות ושאנשים ירצו להיות חלק ממנו, חייבים לייצר ערך ושייכות, אחרת הווטסאפ ינצח אתכם די בקלות כפי שהתהליך מתרחש כבר היום ולדעתי אתה מודע לזה.
קצת ארוך, מתנצל אבל הייתי חייב.
אני מבין אותך לגמרי.
ולפחות אני אעשה טיפה יותר מאמץ בפעם הבאה עוד חצי שנה.
לא כי אני מרגיש חייב אלא כי אני מתבאס שבאת מרחוק וככה אתה מרגיש.
אסף.
לצערי לא הסתדר לי להגיע בשנתיים האחרונות אבל הייתי בהרבה מפגשים. אני אף פעם לא מגיע לבד אלא עם חברים מהקבוצה הקבועה שלי.
פעם היו הגרלות וכולם היו מחכים ביחד לשמוע את התוצאות. היו בוחרים את ג'יפ השנה וכולם היו מדרגים ועוברים ביחד בין הג'פים.
לדעתי, שימו על האוהל של מנהלי הקבוצה כמה מדבקות ג'יפולוג או דגל ג'יפולוג, בשעה מסויימת בערב תכרזו שכולם מוזמנים להתאסף ליד האוהל, להכיר, לתאם ולהצטרף לטיולים...
- - - Updated - - -
פעם גם היו חולצות וכובעים... והיתה נוצרת אינטראקציה בסככה שמקבלים אותם
יוחזרו החולצות והכובעים!!! נגב במחאה על זה שאין לה חולצה!!!
אנחנו (2 זאטוטים ואני) נהנינו מאוד. הגענו אחרי טיול בדד בבוקר, הצטרפנו לחבורה של זיו וציקי ודרור ועוד נחמדים וטובים והיה ערב כיפי של הא ודא והתעסקות בהכנת אוכל ושתיה מפתיעה ושיחה טובה. תצפית כוכבים הרחק מהגרלנדות, בבוקר הצטרפנו לשיירה מטיילת, דאגו שלא נישאר לבד, אח"כ התפצלנו לטיול רגלי. היה אחלה ומצפים לפעם הבאה.
קובץ מצורף 148245קובץ מצורף 148246
וקצת בקלילות ...
הוא בא מרחוק תן חתימה לילד
https://www.youtube.com/watch?v=OcYScRe0oVs
אגב,
לדעתי, הוספת שם אמיתי (נדמה לי אלעד), עוזרת להתחברות/הכרות/שייכות.
שיהיה חורף חורפי ושקט
רענן
לא באתי, אבל אם כן כנראה הייתי במחנה של Wondered..
הצעה לדיון:
להמליץ לבאים לשים על הרכב פתק (סטייל שלט למכירה) עם כינוי הג׳יפולוג.
אפשר אפילו לפרסם מראש טמפלייט ממותג להדפסה כדי שיהיה קל לזהות.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
השנקל שלי.
בחלק מהמפגשים הייתה מדורה עם מעגל גדול שהיה ברור שהיא המרכזית, לא כי זה תוכנן, אלא כי ככה יצא, ואז היה ברור לאן להגיע כדי להכיר.
לחדשים אני ממליץ לחפש את הרכבים הכי מוכרים באתר, הם נראים כמו אחים כי בסוף מהנדסים מגיעים לפתרונות דומים, לא רחוק משם, תהייה מדורה שבא לפחות 3 אנשים שהכינוי שלהם הוא גם השם שלהם, זו התחלה טובה להכרות.
מקום נוסף למצוא שיחה זה ליד ג'יפים בנויים כמו של יואב, ובכלל כל מי שכתוב לו ג'יפ ברשיון.
אישית למפגש הראשון הגעתי כשכבר הכרתי בן אדם וחצי, אז היה לי יותר קל, אבל אני לגמרי מבין את הקושי.
אני כן הייתי שמח שמי שאין לו סיבה מיוחדת יבוא למדורה אחת גדולה, מרכזית, אני מאוד אוהב לעשות סיבובים, אבל בסוף תמיד המקום האחרון ליד המדורה שבאים לבקר זה איפה שהעשן.
היה כיף להפגש, היה כיף לטייל, היה כיף לדפוק קצת את האוטו.
בסוף זה לא באג, זה פיצ'ר.
ככל שהשנים עוברות, לא ממש מגיעים משתמשים חדשים. כנראה שכל רוכשי הברונקו, רנגלר, ה ZR2 ומשתתפי השיירות בתשלום נמצאים במקומות אחרים במרשתת כי לא ממש מעניין אותם איפה אפשר למצוא מסרק הגה בזול. וזה בסדר.
אם אני צריך להעריך - 90 אחוז מההודעות כאן נכתבות ע"י 25 משתמשים (שלפי הסקר שהעלו כאן) יש להם את אותו הרכב יותר מעשר שנים.
מבחוץ זה נראה שכל רצון ומוטיביציה שהיו פעם לגבי "הפצת הבשורה", הגדלת מעגל המשתמשים ואיזה שהוא גוון מסחרי (ירידים, שיתופי פעולה וכו') התמסמסו עם התקדמות השנים, הזדקנות הרכבים והעלאת הק"ג הממוצעים אצל כולנו.
בנוסף, הדיונים כאן, וזה לא נאמר לרעה, מתחילים כמשהו סופר נישתי ומשם מתפזרים לכל כיוון ממש כאילו היינו ישובים מסביב למדורה וירטאולית.לא לכולם זה מתאים.
זאת הכלה, וכנראה שהיא כבר לא תשתנה.
המפגש הוא בסה"כ מראה של כל זה.
לי מספיק ששני הילדים מסתובבים ביחד במעגל הרכבים והגדול מלמד את הקטן מה ההבדל בין רוביקון ללנד קרוזר.
הגיוני לגמרי שמצטרפים חדשים, שלא קיבלו את המזכר על לאן הם מגיעים, מצפים ליותר מזה.
אלוף!
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
העידן שבו גיפולוג הוא מקור הידע המוביל ברשת - מת (אולי לנושא מקררים ומצברי צרכנים). מי שחושב שכל מי שלא פה הם אלה ש"משתתפי השיירות בתשלום" או אלה שקונים רכבים חדשים ולא עושים איתם כלום - אולי לא חווה את העוצמת של הקהילות האחרות שצמחו עם השנים בפלטפורמות אחרות, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה התאספו פה 15 איש לשיפוץ מנוע בצוותא... אני כן זוכר שהייתי שותף לאירוע כזה (פעמיים) בקבוצה אחרת.
הנושא הזה של קבוצות סגורות ש"במקרה" נפגשו באותו תא שטח עולה כל שנה כמעט... לא חושב שמישהו חייב לשנות משהו אבל כן רצוי אולי להוסיף דיסקליימר. זה אולי "אירוע" אבל זה יותר חתונה של אשכנזים מכל דבר אחר.
זה כמו חתונה של אשכנזים רק שבמקרה הזה אני שמח לפגוש כמעט את כל המוזמנים.
אסף.
הייתי שמח ממש להצטרף
אבל לצערי זה תמיד קורה בשבת.
אולי אפשר מתישהו לשנות מתכונת לעשות איזה מפגש שישי
Sent from my SM-S908E using Tapatalk