חוזר: פרויקט בתהליך: חרגול 8x8 של ברוך טולידאנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
כן. שמתי משאבה רגילה של ואן דורה, וזאת פשוט מסרבת להתחמם או לשרוק. הכל עובד פגז.
אתה רואה מיכה, לפעמים צריך שאתה לא תהיה כדי שהדברים יסתדרו...:twisted: :D
סתאאאאאם, באמת היית חסר היום. אגב, אם מחר אתה מגיע, תהיה לך סופסוף אפשרות לעשות סיבוב בכורה על החרגול.
שמת לב שבכל פעם שכביכול דברים מסתדרים ואתה מתיע לי סיבוב אז משהו מתקלקל? אני חושב שאולי כדאי שנחכה עם הסיבוב הזה על מנת שמתישהו תגמור את הרכב. חוץ מזה, אני מחכה לבשר האמיתי...השטח. לעשות סיבוב בחנייה שם משול לנקניקיות על האש, זה אמנם טעים מידי פעם אבל הכי טוב זה לחכות למנה העיקרית....:-D
דרייבשפט אחרון אמור להסתיים עד שישישבת, אולי עד יום א' הקרוב.
ברגע שיהיה מוכן, ואסיים להרכיב את הבאמפסטופים ורצועות ההגבלה, וכן שתי חתיכות רצפה,
נצא לראות איך הוא מתנהג בנסיעה לא לוחצת מידי.
אני מקווה מאד שביום שבת הבא, שזה אגב בדיוק 6 חדשים לאחר התחלת הבניה, אוכל כבר לדווח
על תוצאות הנסיעה הראשונה אשר אני מקווה שתיערך במהלך יום שישי הבא בשטח שליד הסדנא.
המנוע בעל עוצמה רבה ומטיס את הכלי, אם כי אני כבר יכול לומר שה-low של הכלי גבוה מידי, בגלל יחס ההעברה בסרנים = 4.10:1, וזה קצת חבל.
שמעתי שהקיט של 3:1 לטרנספר 205 של חברת LOMAX כבר יצא לשוק באמריקה, ויתכן שזה יהיה הפתרון במקום להחליף יחסי העברה בארבעה סרנים.
מישהו שמע/יודע/מכיר/ראה/קרא משהו על הקיט הזה?
8 קבצים מצורפים
עוד תמונות (ובקרוב סרטים)
שוב נגיד ברוך אתה ממממממממממשוגע
מה זה ברוך ,גידלת זקן ? ;)
יפה מאד ,
אבל אני עדיין מתקשה לקבל את העובדה שהגלגלים בציר השני והשלישי לא "נגררים" בסיבובים.
כנראה שלא תהיה לי ברירה ואהיה חייב לבוא לראות את זה במו עיניי...
http://www.youtube.com/watch?v=rgx3lM4NJFE
הלינק שכולכם חיכיתם לו.
ברוך עושה צלחות עם ה8X8 החדש.
אני חייב לציין שהנהיגה ברכב קלה יותר מאשר בצפרדע.
הרכב קל לנהיגה בצורה מסוכנת. למה מסוכנת? כי מאוד קל לשכוח שיש 6 גלגלים מאחורי הנהג.
הפניות קלות, גם בלי היגוי אחורי, והנסיעה נוחה וכיפית.
חנן, הפניות בחרגול יותר קלות ממה שהיה לי בג'יפ עם המיני ספול. יש חריקות אבל הוא פונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
יפה מאד ,
אבל אני עדיין מתקשה לקבל את העובדה שהגלגלים בציר השני והשלישי לא "נגררים" בסיבובים.
האמת, חנן, היא שאני לא מבין מה מציק לך.
אז הגלגלים נגררים והם גם משמיעים חריקות, אז מה?
הרכב מסתובב או לא?
אני חושב שמי שרואה את הסרטונים, מבין שהרכב יכול להסתובב אפילו על המקום.
אז מה מטריד אותך ומה אתה לא מוכן לקבל?
דרך אגב, החריקות לא נובעות מקרבת הסרנים זה לזה, אלא אך ורק מכיוון שכל הסרנים נעולים, כאשר השני והשלישי מרותכים טוטאלית.
אני מניח שבשטח, שרק שם מתכוון הרכב הזה לחיות, אוכל לחסוך ממך גם את החריקות....:twisted:
1 קבצים מצורפים
אני לא יכול לחכות לראות את הניסיונות בשטח... בעצם איפה מוצאים איזה מסלעה שמתאימה לעניין?
המקום הכי קרוב הוא החורשן...
נמרוד זה המקום לקרוא להשקה !!!
זה רכב שמתאים כמו כפפה לרוח של גיפולוג המקורי
והרבה זמן לא היה מפגש.
אישית מאוד היתי רוצה לראות את המפלץ מטפס באמבטיה, במציאות
ואני בטוח שאני לא היחידי !
אם יש אפשרות לעשות מפגש בשישי ולא בשבת אני אהיה אסיר תודה
לדעתי נסיעת המבחן הראשונה צריכה להיות כמה שיותר קרובה לסדנא. צריך את הגיבוי הטכני שהסדנא מציעה.
לא מדובר בשום פנים ואופן על השקה. אני מביטח לכם שההשקה (אם יהיה לי מה לומר בנושא) תהיה אירוע רציני.
ברוך
אני מאחל לך שהבהמה החדשה תיסע לפחות טוב כמו זה.............http://www.youtube.com/watch?v=b6dH_a84zvk&NR=1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
האמת, חנן, היא שאני לא מבין מה מציק לך.
אז הגלגלים נגררים והם גם משמיעים חריקות, אז מה?
הרכב מסתובב או לא?
אני חושב שמי שרואה את הסרטונים, מבין שהרכב יכול להסתובב אפילו על המקום.
אז מה מטריד אותך ומה אתה לא מוכן לקבל?
דרך אגב, החריקות לא נובעות מקרבת הסרנים זה לזה, אלא אך ורק מכיוון שכל הסרנים נעולים, כאשר השני והשלישי מרותכים טוטאלית.
אני מניח שבשטח, שרק שם מתכוון הרכב הזה לחיות, אוכל לחסוך ממך גם את החריקות....:twisted:
באמת ששום דבר לא מציק לי (להפך) מלבד העובדה שאני רחוק... בסה"כ נהנה להציק לך קצת , מה יש רק לך מותר ? ולענינו של דבר ,מנסה קצת לאתגר אותך ,מתותח כמוך אני מצפה לשלמות, כשהירוקים יתענינו הם יחפשו שלמות . אז עם כבר, אז מה דעתך על היגוי לכל !!! הגלגלים ?:shock: אני לוקח את זה כרגיל מעולם כלי השייט, בספינה שלנו (של איכות הסביבה באילת) מותקנים שני ג'טים שמאפשרים לספינה להסתובב ממש אבל ממש על המקום (גם במהירות גבוהה) וזה מחזה מרהיב ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
אז מה דעתך על היגוי לכל !!! הגלגלים ?:shock:
האמת היא שחשבתי על זה, אבל זה בעייתי ברכב שיש לו מהלכי מתלה בינוניים ומעלה(וכאן מהלכי המתלה בהחלט בינוניים ולא יותר מזה), וכן גמישות בין 4 סרנים.
הדבר כבר נעשה בקולונל 8x8, אבל שם מדובר על מהלכי מתלה זערוריים, כאשר העברת ההיגוי בזויות הנכונות נעשית באופן מיכאני, עם מוטות ותפוחים.
אני אבדוק כמובן בשטח אם זה נדרש או מוצדק ואם כן, אמצא פתרון להיגוי על כל הסרנים, גם אם איאלץ להחליף את שני האמצעיים לסרנים עם היגוי. אגב, זה ישפר בהרבה את זויות הדרייבשפטים, כך שיש לזה יתרונות נוספים.
השאלה היא אם הסיבוך הזה אכן נדרש, ואם ענין העלות מול תועלת, מצדיק את הווג'ע ראס הזה, שהוא כאמור אפשרי, למרות הסיבוך הרב.