תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
אסף,
אם אתה מזדמן לכפר-סבא, קפוץ לאזור התעשייה,
על הכביש הראשי של אזוה"ת, (מול מה שהיה פעם מסעדת אהלן וסאהלן אם אתה מכיר)
מצד ימין אם אתה מגיע מרחוב ויצמן, יש בוטקה עם שלט גדול ומאיר עיניים "המשכפל"
בחור חביב בשם אודי אם אינני טועה ויש לו את *כל* סוגי הגלמים.
אני הייתי צריך לשכפל בזמנו מפתח מאוד מיוחד, לא חשוב כרגע איזה ;-) והוא היחיד
שהצליח לעזור לי בעניין הזה.
שווה לפנות אליו.
שאפו על הפרויקט, הלוואי עלי את הסבלנות לבנות רכב אספנות מאפס...
בהצלחה,
איתי
ביום חמישי הייתי בחופש לצורך סעפ"ש, ובתזמון מושלם, ביום רביעי נעם מ"קוני" התקשר לומר שהבולמים הגיעו מהולנד... כמובן שרצתי לשם בחמישי, והבאתי את הבולמים החדשים... אדומים כאלו... איזה כיף. אני חושב שזו הקניה היקרה ביותר שעשיתי בפרוייקט הזה עד היום.
עשיתי השבוע שלוש ( !!! ) הזמנות של חלקים, אחת מCIP (קנדה), אחת מBUSDEPOT, ואחת מGSF (אנגליה). אני מפצל כי בכל מקום יש דברים אחרים במחירים טובים, ובכל מקום יש חלקים אחרים באיכות טובה. חלקי מרכב וגומיות, למשל, קונים באנגליה (במקרה הזה, הזמנתי את המסילות והסקרייפרים של החלונות של הדלתות הקדמיות - כי גיליתי רטיבות בתוך הדלתות). אתמול ההזמנה מקנדה הגיעה, זריזות ראויה לציון. קניתי כמה חלקים שהיו במבצע אמיתי, ממש זולים, ועל זה פיציתי במשלוח יקר (אבל שווה לי כי לפחות משחררים בשבילי מהמכס וחוסכים לי הרבה כאב ראש, שלא לדבר על חצי יום עבודה).
בינתיים אני מוצא את עצמי עסוק יותר מדי בסופי שבוע - כל שבוע יש או מבחן דרכים, או תחרות - ואין לי מספיק זמן לעבוד על הקמפר. שינוי סדרי עדיפויות?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בינתיים אני מוצא את עצמי עסוק יותר מדי בסופי שבוע - כל שבוע יש או מבחן דרכים, או תחרות - ואין לי מספיק זמן לעבוד על הקמפר. שינוי סדרי עדיפויות?
ספר לי על זה :-) בנתיים אני רואה את הפרוייקט שלי רק בתמונות ;)
ממשיכים להתקדם לאיטנו....
הקמפר כבר על הגלגלים שלו, וזו נקודת ציון ראויה לציון. אחרי בילוי באיתור משיכות האוויר וכיוון המנוע, הוא עובד יפה ועגול (עדיין מושך מעט אוויר אבל זו הנקודה האחרונה ואני אטפל בה בהקדם), אז הורדתי אותו מהבוקים אחרי כמה חודשים שהוא היה עליהם, ונסענו כמה מטרים קדימה ואחורה בחצר.
החלפתי בולם אחד אחורי, את השני קשה לי לפרק כי האום ששתול בשלדה לא מחובר, ואין קונטרה. אז בצד אחד יש קוני ובשני בולם ירקרק שצריך לפרק משם. נחפש תרגיל להגיע לאום הפנימי.
הגיעו מכסה מפלג חדש, ורוטור מגביל מהירות (מנתק את ההצתה ב5400 סל"ד), וכמובן הרכבתי אותם, וגם הרכבתי פלסטיקים אדומים כאלו שמרחיקים את חוטי ההצה מצרות.
בשביל שיהיה יותר קל לראות שהכל בסדר, הרכבתי באופן קבוע שעון לחץ דלק של VDO, קטן וחמוד, על ה"חליל" של המזרקים. ובאמת הלחץ תקין (35PSI אם אתם מתעקשים).
אחרי שהמנוע התחמם ועבד קצת, התחילה נזילה מאזור ראש ימין. המנוע עכשיו שטוף, ואני מקווה לראות אם הנזילה היא מהמכסה שסתומים שהחלפתי את האטם שלו, או מאחד הצינורות של מרימי השסתומים שגם את האטמים שלהם החלפתי. מזל שבשני המקרים זו החלפה שעושים בקלות על הרכב. את האמת? לא חשבתי שסביב המנוע תהיה כל כך הרבה עבודה.
עוד דבר מטריד - פתחתי את דלת המטען וגיליתי בפנים מים אחרי הסערה של השבוע שעבר. ואני החלפתי את הגומיה של הדלת... מעניין.
הגרניק החדש עבד קשה, להוריד לכלוך של 30 שנה מתחתית המרכב, כדי שיהיה לי יותר קל להתחיל להחליף חלקי הגה ובלמים לקראת הטסט. והיה הרבה מה להוריד.
כאמור, לאט לאט, אבל בטוח. שילמתי היום את הטסט, מעשה אופטימי.
אסף.
מזל טוב .
אבל אני חושב שהגיע הזמן להעלות קצת תמונות .
כי מילים זה טוב יפה אבל תמונות הרבה יותר .
ואני יודע שאתה יודע לצלם :D
יותם
אתה יכול לרתך את האום הפנימי לשלדה אם אין מספיק גישה .
בהצלחה ...
שגיא .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
אתה יכול לרתך את האום הפנימי לשלדה אם אין מספיק גישה .
בהצלחה ...
שגיא .
אם היתה גישה לרתך, הייתי דוחף שם מפתח... :):)
גם לזה יהיה פתרון..
אסף.
ומה עם הגלגל ספייר?
אביגדור
הסטיישן של הג'ינג'ית נכשלה השבוע בטסט, צמיגים הם רוצים, חדשים. אז לקחתי את הסטיישן לפנצ'ריה להחליף את ה"צמיגים-ספורטיביים-בחתך-נמוך-שנגמרים-מהר-מדי", והחלטתי על הדרך להעמיס מאחורה גם את חמשת הגלגלים של הקמפר (בשביל זה יש סטיישן) ולהחליף את הצמיגים לקראת חזרתו לכביש. צמיגים בני 20 שנה זה לא טוב, ככה אומרים.
על הבוקר הרמתי את האוטו על ארבעה בוקים, בעזרת הג'ק המקורי, איזה יופי של הנדסה, כמה קל להשתמש בג'ק המקורי, כמה נקודות ההרמה המקוריות נמצאות בול במקום.
עשיתי מחקר ואין צמיגים בשום מקום בארץ במידה הרחבה שאישרו לי, שיהיו גם מחוזקים כמו שדורש רכב במשקל הזה, אז לבינתיים אני נשאר במידה המקורית, שבה יש מבחר עצום של צמיגים סיניים זולים להחריד. אז לפנצ'ריה. אחרי שגמרנו להרכיב על חישוקי הסגסוגת של הסטיישן של הג'ינג'ית פיסות גומי ספורטיביות ויקרות להחריד, התפנה הפנצ'רמכר להרכיב גם את הצמיגים הנחותים על חישוקי הפלדה של פולקסווגן.
כשחזרתי, וראיתי שהאוטו באוויר, בדיוק כמו שהשארתי אותו בבוקר, היה לי חבל לבזבז את ההזדמנות ומייד הרכבתי את הקוני הקדמיים. לא יותר מ2 דקות לכל בולם, פשוט וקל. כיוותי את הבולמים ל2/3 הדרך למצב הכי קשיח. את האחורי הימני אכלתי חצץ כדי לפרק, ועדיין לא הצלחתי. הוחלט לעזוב אותו לבינתיים. אביגדור בא לבקר ושאל מה קורה, עניתי שמבחינתי האוטו מניע ונוסע, אז הוא אמר "אז תניע וסע". רעיון טוב. מצד שני תכננתי היום בבוקר לעשות מספרים, אבל לא הספקתי עם כל ענייני הצמיגים, אז אין על האוטו מספרים, איך ניסע? הכי טוב בלי מספרים, ככה כשנוסעים ברחוב הקטן שלנו בלי טסט ובלי ביטוח, אף אחד לא יכול להתלונן (אבל בשביל הפרוטוקול, כל מה שאני כותב הם דברי בדותות).
בקיצור, הרכבתי את הגלגלים, ניתקתי את החשמל מהמטען, הוצאתי שוב את הבוקים- ונסענו. וואלה, לא רע, אפילו די טוב. נוסע, מה יש לומר. במעלה הרחוב פגשנו אוטו שחולק את הדי.אנ.איי עם הקמפר הירקרק, וזה אפילו שההוא אדום, עם גג פתוח, שישה צילינדרים וסמל אחר. חביבי, עלינו אתה לא יכול לעבוד.
עוד הספקתי להרכיב את הקויל החדש (בוש כחול תוצרת ברזיל עם נגד פנימי, למי שמתעניין), ולהחליף את המוט דחיף של ההגה (ששבר לי ציפורן. כואב).
עשיתי לי רשימה של מה נשאר להשלים לטסט...
גירוז ציריות
החלפת צינורת בלמים גמישים, שיפוץ קליפרים, החלפת משאבות בלם אחוריות..
חשמל - השלמת כל החיווט לאורות
החלפת coupler של הגיר
החלפת שמן גיר
למצוא ממה הנזילה מראש ימין ולאטום
לסגור חורים בפחיות של תא המנוע (איפה שעברו צינורות החימום)
אגזוזים (ללכת לאגזוזן)
ולהצליח לפתוח את הבורג המזויין של הבולם הימני אחורי..
לא נורא.. בהנחה שלא שכחתי כלום
אסף.
ותיכף יהיו כמה תמונות...
5 קבצים מצורפים
תמונות...
קוני חדשים ואדומים, אביגדור מדגמן ג'ק גרמני, צמיגים חדשים וגם תא מנוע כמעט מסודר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
ומה עם הגלגל ספייר?
אביגדור
במקום, רק בשביל הפוזה, עוד לא חיזקתי לו את התושבת...
אסף.
אסף
נראה טוב
מה עם איזה דיגום של הג'אנטים עם מברשת פלדה על מקדחה, וצביעה יפה שלהם, רק כדי לא לפגוע ברושם הכללי?
אם תרצה, אני מוכן לבוא ולעזור בזה.
לגבי רטיבות וחדירות מיים - אטימת רכב , לאו דווקא ישן, תמיד נטתה לבעיות. לא בטוח שהגומיות יעזרו. אולי הייתה חדירה כזו גם בהרכבה המקורית. (למרות שברכב שעובד הרבה באירופה, סביר שהיצרן היה שם לב לזה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzurlis
אסף
נראה טוב
מה עם איזה דיגום של הג'אנטים עם מברשת פלדה על מקדחה, וצביעה יפה שלהם, רק כדי לא לפגוע ברושם הכללי?
אם תרצה, אני מוכן לבוא ולעזור בזה.
לגבי רטיבות וחדירות מיים - אטימת רכב , לאו דווקא ישן, תמיד נטתה לבעיות. לא בטוח שהגומיות יעזרו. אולי הייתה חדירה כזו גם בהרכבה המקורית. (למרות שברכב שעובד הרבה באירופה, סביר שהיצרן היה שם לב לזה).
אל תדאג. הג'נטים יהיו דוגמנים בשחור מט. סבלנות.
לגבי האטימה- זה אוטו של גרמנים. אטום זה אטום. אולי צריך לכוון את הדלת. נראה.
הדואר בא היום, באוטו האדום.... והביא לי מעטפה עם שני "גלמים" למפתחות. 6$... נפלאות האינטרנט...
אסף.
אסף כל הכבוד.
אני עוקב בהנאה רבה אחרי הפרויקט שלך. כשהרכב יגיע לאילת (ואני בטוח שהוא יגיע) יהיה לו מקום של כבוד אצלי בחניה.
בהצלחה בהמשך.
חנן, תודה על ההזמנה. ואתה יודע שהייתי בא גם בלי הזמנה... למרות שדווקא החניה בעבודה שלך היא אחד מהספוטים הנחשקים ביותר באילת, מבחינתי... ;);)
אסף.
שלום אסף
אני עוקב בהנאה אחרי השרשור הזה מדי פעם וכול הכבוד.
לצערי רק לאחרונה ראיתי במושב אורה (אזור י-ם) קמפר דומה במצב נייח ביותר. אם תרצה/תצטרך חלפים/קניבליזם אוכל להשאיר על הקמפר פתק בשבילך או לברר מי הבעלים (או שאולי אתה כבר מכיר אותו?).
בברכה דני
בהחלט, פתק יהיה לעניין. תודה!
אסף.
מ ק ס י ם ! ! ! אין מילה אחרת.
להורים שלי היה טרנספורטר דומה לזה בצבע תכלת מחריד, יש לי תמונות ילדות מהטיולים איתו לסיני עוד מהתקופה שהיא הייתה שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למרות שדווקא החניה בעבודה שלך היא אחד מהספוטים הנחשקים ביותר באילת, מבחינתי... ;);)
אסף.
גם שם תתקבל בכל הכבוד הראוי...
..אז קבענו. בירה עליך. :D:D
השבוע מצאתי ששיפוץ ציריות הוא מטלה מגרזת ומלכלכת, כנראה הכי "מגרזת" ברכב. גיילתי שחיקה לא יפה באחד מה CVים, ואני מתכוון להשתמש בטריק שכל מי שבונה באגי עם ציריות טרנספורטר מכיר - אני אחבר את הציריה הימנית בצד שמאל ולהיפך.
(צילמתי, אל תדאגו, אבל התמונות לא עכשיו).
הערה חשובה למי שמרכיב CVים של טרנספורטר - הספרים מבלבלים לגבי כיוון ההרכבה, בגלל שלאורך השנים יש שינוי ב CVים. אז שימו לב - אם יש חריץ אחד, הוא בצד החיצוני (צד הפלאנג'), אם יש חריץ אחד בצב אחד ושלושה חריצים בצד השני - החריץ הבודד כלפי פנים (צד הגל).
ה"מדרגה" בחלק הפנימי של הCV תמיד כלפי פנים.
אסף.