חוזר: בדיקת היתכנות - ערכת הקפה האולטמטיבית.
אהלן עירא.וכמובן לכל רוכשי המטבח. מחר אני מקבל חלק שנמצא בפיתוח סופי שנועד למגן נגד רוח. אם הכל יסתדר אני מניח שבתוך שבועיים תוכלו לקבל את החלק ללא תשלום בכדי לשדרג את המטבח.מיכל הגז שלך אמור להיות בתוך טבעת מכבל נירוסטה שזור שמבטיח את עמידתו היציבה.אני לא בטוח באם יש לך אותו ולא השתמשת בו או פשוט הוא לא קיים אצלך. בכל מקרה שהוא איננו תוכל תמיד לקבל אותו ולשפר את הנוחיות בהצבתו של המיכל. גם הכבל ועבודת הרכבתו הינם ללא תשלום
נוסף.המלצה מנסיונם של אחרים.אם משטח הבישול התחתון יהיה רטוב ממעט מים -לא ידבקו אליו שאריות מהבישול ויהיה קל מאוד לשטוף אותן בסופו.
בלון הגז מאד מזיע בזמן עבודה - האם תקין?
וודאי - הרי הנוזל הופך לגז והראש מתקרר באופן מיוחד כך שהלחות שבאוויר מתעבה על ראש הבלון (קונדסציה). היקף ההתעבות תלוי בלחות היחסית של מיקום הבלון מבחינה גאוגרפית. במישור החוף ההתעבות גדולה בהרב מאשר בנגב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
או-קיי ,בניתי היום ''ערכת קפה'' אולטימטיבית באמת. לא ערכת בישול כמו שיצא במקרה בפעם הקודמת. לקחתי ארגז אלומיניום קל מאוד,ובגודל מינמאלי - מידות אורך 420 מ''מ רוחב 270 מ''מ וגובה 210 מ''מ. משקלו העצמי פחות מ-2 ק''ג. הערכה מכילה כרגע את המבער הצבאי,ווסת גז, שלושה לוחות פח למסתור-רוח, 6 כוסות דוראלקס,פינג'אן ,מחבת, שני מיכלי גז, מיכלי סוכר וקפה וסכו''ם.[כנראה לזה התכוון גלעד]. אני אצלם עכשו את הסט ואשלח אותו למישהו בכדי שיעלה אותו באתר.המערכת עולה למילואים ביום ראשון בכדי לשרת צוות חי''ר של עשרה עד עשרים איש,ונראה מה הם יגידו בסוף האימון.בתמונות תראו את הבלון גז ניצב רתום בכבל נירוסטה ללא אפשרות לנפילה.
חיים,
איפה הצילומים המובטחים? מחיר?
אז מה בדיוק ההבדל בין "ערכת הקפה" ל "ערכת הבישול" מעבר לעובי החומר ממנו מיוצר הארגז?
אייל
ערכת הקפה מאופיינת במימדים קטנים במיוחד המאפשרים איחסון של ציוד וחומרים לקפה. ערכת הבישול נמצאת בעשרה סוגי ארגזים שונים בגודלם לצורך איחסון סירים מחבתות שימורים וכו' המאפשרים הכנת ארוחות.לא שמתי לב שאין צילומים ,אך אעשה זאת בהקדם.
הגיעו למפעל מסתורי הרוח לחלוקה ללא תשלום לרוכשים.אתם מוזמנים לקחת.
צריך תשובה מהירה לבעית מצבר.איזה מצבר מכסימלי ניתן להכניס בתא המצבר לאחר הזזת צנרת מיזוג האוויר.בתא שמצד שני אני מתכנן לסלק את הקויל ואת מיכל השמן של תיבת ההגה ולשים במקומם מצבר דומה אבל מחברה אחרת,בכדי לקבל שני מצברים שונים באיכותם - שלא ייגמרו לי באותו יום.
השאלה מיועדת לפורום לנד-רובר.
השרשור הגיע לסיומו עם בנית ערכת הקפה האולטימטיבית ובדרך גם הספקנו לייצר בטעות מטבח שדה צבאי על שלל אפשרויות האיחסון של ציוד מטבח מהחייל הבודד עד מחלקה שלמה בארגז נייד אחד.(וזה נוסה בשטח בתרגיל חטיבתי...)סה''כ 13 דגמים של בישול שטח בנוחיות כפי שלא ידענו בעבר הקרוב.תודה לכל המשתתפים , היועצים ,המתלוננים ובעלי הדעה המקורית שרק בסיועם ניבנה מוצר כל כך קרוב למושלם.ניסינו לתגמל את המסייעים במוצרים שעלותם זהה למחירם וזה נעשה על ידינו בכייף של מפתחים שאין גדול ממנו. שימו לב - האחריות למוצר הזה היא לנצח - כל עוד אתם בעליו.להתראות בשגעון הבא.
רגע, חיים, בטרם סיום,
איבדתי את ערכת הקפה בשלל מטבחי השדה :confused:
הניתן לסכם עם תמונות (שהובטחו ...) ומחיר/ים ?
הכוונה לערכת הקפה הקלה והקומפקטית יותר - למטבחי השדה היתה התייחסות מספקת.
תודה,
אייל
וואלה ,אתה צודק .מחר אני מצלם לך את הערכה לקפה עם המטבח שדה לשם השוואה בינהם.
תודה.
אנא הוסף מעט פרטים שאינם יכולים להלמד מהתמונות כגון מפרט טכני (מידות, חומר לרבות עובי, משקל וכו').
אייל
הערכות - שתיהן- הקפה והבישול - מופיעות בשני סוגי חומר , אלומיניום בעובי 2.0 מ''מ מארגזים סוג ב' שעברו תהליך שיפוץ והשלמה בחומרים חדשים סוג א', ומפלדה מגולוונת 180 עד 275 גרם/מ''ר וצבועה בתנור בעובי 1.25 מ''מ.לכל ערכה שתי ידיות נשיאה קפיציות וכבל נירוסטה בעובי 1.0 מ''מ טבעתי לעיגון מיכל הגז לארגז במצב ניצב.צבעי הארגזים משתנים בהתאם לגודלם וצבע המכסה הנושא ראש בוער תמיד שחור. הראש הבוער מתוצרת סין כולל שסתום מבורג 8 מ''מ לצורך קביעת יחסי התערובת אוויר/פרופן עבור אבטחת בעירה נכונה.לראש כפתור כיוונון מסתובב לצורך ויסות עוצמת הלהבה הניתן לפירוק לצורך ניקוי הדיזה במקרה של סתימה.הראש מחובר למכסה הארגז במהופך באמצעות 6 ברגים מגולוונים בקוטר 6 מ''מ .בהיקף הראש מורכב מסתור רוח מפח מגולוון 1.25 מ''מ המקיף מסביב את כל הראש - להוציא בתחום השסתום האינטגרלי. הזנת הכירה מתבצעת ממיכל פרופן 400 גרם המחובר לשסתום מוברג הכולל ברז לפתיחת זרימת הגז לראש. הגז עובר לראש דרך ווסת 0.3 ק''ג בצינור גז תיקני עין-שמר בעובי 9.0 מ''מ. אורך הצינור הכולל כ-1 מטר.לערכות קימיים 13 נפחי ארגזים שונים בהתאם לייעודה הספציפי של כל ערכה הנובעת מכמות הכלים הדרושה לאיחסונם.מחירי הערכות נעים בין 600 ל-900 ש''ח ע''פ הגודל וסוג החומר שנבחר.עלות מיכל חד-פעמי 40 ש''ח כולל מ.ע.מ נכון להיום ומשתנה עם עלית מחירי הדלק.בניסוי בעירה על אש בינונית בתנאי מעבדה ללא רוח בער בקבוק אחד עד תומו 305 דקות עד לסיומו.ניתן לחבר כל סוג של מיכלים לראש עם מתאם מתאים.
חיים - תודה רבה. כשאני רואה את השעה בה כתבת תגובתך, ההערכה אף גוברת ... ;)
השלמות נקודתיות נדרשות:
מידות ערכת הקפה הקטנה ביותר.
משקלה (בשתי תצורותיה: אלומיניום ופלדה).
יתרון/חיסרון כ"א מהחומרים הנ"ל (מה זה ארגזים סוג ב' שתוקנו עם חומרים סוג א' ? :? ).
האם מחירם זהה?
וכמובן - תמונה כמובטח
שוב תודה,
אייל
יש לי תמונות אבל אין לי למי לשלוח בכדי להעלות אותן.ערכת אלומיניום אמורה להיות קלה יותר מערכת פלדה ביחס של 5.4 ל-10.ערכת האלומיניום יותר רגישה לנגיפות מערכת פלדה ולכן מתאימה לשימוש פרטי ולא ''ציבורי'' כגון צוות חיילים.ערכת אלומיניום מופיעה בגוון טבעי וערכות הפלדה הינן צבעוניות. ערכת קפה הקטנה ביותר הינה במידות 42-א 27-ר ו-21 ג. והיא עשויה אלומיניום, ומשקלה העצמי כ-5 ק''ג.מחירה 550 ש''ח + מ.ע.מ פלדה מגולוונת וצבועה מתחילה במידות 40-א 30-ר 24-ג ומשקלה העצמי כ-9 ק''ג. הערכה הגדולה ביותר מידותיה 70-א 42-ר 24-ג ומשקלה כ-13 ק''ג.סה''כ 12 מידות ביניים עם אלטרנטיבות לפלדה או אלומיניום. עקב שימוש באלומיניום שפורק מרכב עקב שידרוג וקיבל חלקים מסוימים חדשים והאחרים עברו ניקוי וצביעה - מחירהם זהים למחירי ערכות פלדה למרות שהם מאלומיניום.המידות של ערכות הפלדה מכסות את כל האלטרנטיבות המתוכננות ואילו ערכות האלומיניום קיימות ע''פ הזמינות של חלקים סוג ב', ולכן לא קיימות כל המידות.המחירים של הערכות נעים בין 600 ל-900 ש''ח בהתאמה למידות. במקום תמונות בא לראות את המוצר ותנסה לעשות עליו קפה. המים על חשבוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
יש לי תמונות אבל אין לי למי לשלוח בכדי להעלות אותן.
שלח אלי.
אני צריך את האי-מייל שלך.אני שולח ישר מהטלפון.
חיים, תודה על ההזמנה.
אשתדל לקפוץ כשאזדמן למרכז.
בינתיים תמונות עשויות לעורר את התאבון ....
אייל
דורון
תקטין בבקשה את התמונות ל 600*800
ערן