בשעה טובה.
אגב למה הבאת צמיגי Krawler ולא את הבאחה למרוצים?
Printable View
בשעה טובה.
אגב למה הבאת צמיגי Krawler ולא את הבאחה למרוצים?
בנוסף, המתלה הקדמי שמאלי כבר "יושב" יפה במקום, אם כי עדיין לא מחוזק סופית.
המשולשים עובדים בצורה מושלמת ונותנים מהלכים מטורפים (וקצת מוגזמים למתלה קדמי) של
יותר מ- "30!!
אני אגביל את המהלכים בהמשך, אם כי אני מעריך שהכניסה תישאר קרוב ל- "15 והיציאה קצת פחות.
הנתונים כרגע הם כאלה:
משולש תחתון - 62.5 ס"מ
משולש עליון - 43.5 ס"מ
מהלך כניסה - 38.5 ס"מ
מהלך יציאה - 42 ס"מ
קאמבר במצב הנ"ל במנוחה - 1 מעלה נגטיבי
השתנות קאמבר במהלך סגירה ופתיחה(כמעט זהה) - עד לבערך 9 מעלות(טעון מדידה מדוייקת)
זוית קאסטר - 4.5 מעלות
זוית קינגפין 9- מעלות
רדיוס - בערך(לא נמדד במדויק) 5 ס"מ פוזיטיבי
הנה כמה תמונות במצב מנוחה ובפתיחה.
התמונות היותר יפות של סגירה יצאו שחורות - אצלם מחר עוד.
עוד קצת
תודה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אלה לא krawler בכלל אלא mud terrain T/A KM2 שהיא הגרסה הכי חדישה והכי לוהטת היום בארה"ב לצמיגי שטח כלליים. הם חזקים בדופן ב35% מהמאדים הקודמים והדיעות עליהם נהדרות.
הבאחה למירוצים נמכר בעקר לקבוצות מירוצים בהזמנה מיוחדת, ואתה לא באמת רוצה לדעת כמה עולה אחד......
עשיתי חשבון והגעתי למסקנה שבמחיר של 8 כאלה אני קונה את מה שקניתי, את ההגה, עוד יונבולים וכו' וכו'.
מה לעשות, יש גבול לכל שגעון, ובכל זאת זה לא טרופי טראק שעולה 200-300,000 דולר.
דווקא כן הייתי רוצה לשמוע כמה הם עולים. למיטב הבנתי יש גרסאות מיוחדות "red label" וכל מיני כינויים כאלו שהן אלו שעולות הרבה... אין אפשרות להשיג Baja T/A "רגיל" מהמדף?
הבאחה למירוצים נקראים באמריקה בשם projects. לא יודע למה.
הם מיוחדים מאד מכיוון שיש בהם תרכובת של סוליה חדשנית ודופן מחוזקת(ששימשה השראה
לדופן של ה KM2 שאני הבאתי).
מישהו פרסם 6 פרוג'קטס כאלה, 35x12.5 "קצת" משומשים, ורצה עליהם 500$ האחד.
כשאני ביררתי בזמנו, התעניניתי ב- 39.5 אינץ, ונאמר לי שהדרך היחידה להשיגם היא רכישה מקבוצות מירוצים מכיוון שרק הן יכולות לקנות אותם.
מכיוון שירדתי למידה 37" (לאור העובדה שלא יכולתי להשיג ציריות 300M בקוטר 2" 46 שיניים שיתאימו לסרן כלשהו בארץ ויוכלו להחזיק גלגל בגודל כזה), וגם ראיתי את המחירים שפורסמו בפור וויל פארטס, החלטתי ללכת על ה KM2 שיצאו עליהם ביקורות מאד טובות.
המחיר שקיבלתי אז לבאחה מירוצים "רגיל"(לא פרוג'קטס) במידה 37 על 12.5 על 17 היה 600$ לצמיג בארה"ב, מה שאומר
כ - 10,000$ בארץ ל -8 צמיגים עם ג'נטים סבירים, אחרי הובלה, מכסים וכו'.
את ה - KM2 השיג לי חבר בארה"ב ב 289$ בלבד, כלומר פחות מחצי.
מובן... :!:
אני מנסה להעלות את התמונות שלא עלו קודם
מתלה קדמי מחובר כולו, עדיין ללא חיזוקים.
כמה תמונות יצאו כחולות, למרות שאין כאן שום בחורות....:-D
בשבוע הבא יגיע תור ההגה, ואז הרכב יעמוד כבר על 4 גלגלים עם הקפיצים, ועם דרייב שפט מחובר.
כמה תמונות
מרשים ביותר. עם הצבע הכחול הרכב נראה עוד יותר מפחיד :-D
עוד קצת בכחול
וכמה אחרונות להיום
אתה חי?ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אתה קורא לזה חיים?
ברוך, כל הכסף שאתה שופך על הברזלים האלה ולשים 100 דולר בשביל מצלמה דיגיטלית נורמלית אין לך ?
תמשיך לצלם עם הסלולרי, עוד בסוף יחשבו שאתה בונה פיאט אונו במקום טנדר אמריקאי :twisted:
מדהים כרגיל
מדוע הצירים של זרוע המתלה העליונה לא נמצאים על קו אחד?
איך אתה ממקם את כל החלקים במרחב לפני הריתוך?
נראה לי שעם כל הנסיון המצטבר הגיע הזמן לתת מעט תשומת לב לאסתטיקה.
ארז
1. למה אתה מתכוון ב"קו אחד"? קו מאיפה לאיפה? אולי אתה מתכוון לכך שצירי המשולש העליון אינם בדיוק מעל צירי המשולש התחתון מבחינה אנכית?ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
2. אסתטיקה - השלב של אסתטיקה עוד יבוא. זה שייך לפינישים. אבל, כל מי שראה את היצור הזה בעיניים בסדנא, אמר שהוא יפהפה וכך גם אני(בתור האבא הגאה...) חושב. העיצוב הוא קודם כל פונקציונאלי ואח"כ אסתטי, אבל אני חושב שהצלחתי לשלב יפה בין השניים. מכל מקום, המצב כרגע הוא מצב של אמצע עבודה וקשה לשפוט.
3. מיקום החלקים במרחב הוא אכן קשה ומורכב, וכל אחד עם השיטות שלו. מה שחשוב להקפיד הוא על המידות החיוניות שקבעת לעצמך מראש - אתה יודע באיזה גובה צריך המשולש להיות; באיזו זוית; כמה הציר הקדמי גבוה או נמוך מהאחורי(למשל אם אתה רוצה anti dive מסויים); ועוד לפחות 3-4 פרמטרים שממקמים לך גם את הנאבה והגלגל וגם את המשולש ולמעשה נועלים אותם במרחב.
איך אתה מייצב את המשולש במרחב ותופס אותו על מנת לודא מיקום נכון, זה כבר ענין של
שיטות עבודה ושל נסיון.
לא פחות חשוב לודא מיקום זהה במשולש השני אחרי שכבר מיקמת את הראשון, למרות שזה נשמע טריויאלי - אם יש לך ממילא את המיקום העצמאי, מה ענין ההשואה? המיקום של השני נותן אינדיקציה גם לגבי הראשון וגם לגבי קלות ההתקנה.
חוץ מזה, לפני שמגיעים למיקום, צריך גם לודא ששני הצדדים, הנאבות, האפרייטים והמשולשים זהים לחלוטין לא רק בשלב התכנון אלא גם ובעקר בשלב היצור. גם כשאתה חותך בלייזר ומייצר חלקים ב CNC, אתה עדיין צריך לודא ריתוך ובניה זהה, כאשר ריתוך יכול לעוות ומיצוב החלקים בסטיות קטנות יכול לגרור סטיה גדלה והולכת הלאה, וכו' וכו'.
4. אם עוד פעם תעיז לרמוז שהרכב הזה הוא במשהו קטנטן אפילו, פחות מנסיך יפה תואר, אני אשיג כבר את הכתובת שלך....
עוד כמה תמונות ששכחתי...
כאן רואים את מהלך הסגירה של המתלה הקדמי. הוא עומד על 38.5 ס"מ, אפילו קצת יותר.
מדובר על מהלך של יותר מ - "15, דבר שהוא לא מקובל אפילו ברכבי באחה.
אומרים שמהלך כזה גורע מיציבות הרכב בסיבובים, אם כי לא אדע עד שאנסה את זה בפועל,
ואז גם אוכל להגביל אותו למידה הרצויה, שאני מנחש שתהיה עד בערך "13, כלומר כ - 33 ס"מ.
חוץ מזה, אם בנחיתה שני הגלגלים נסגרים, המהלך הנוכחי קרוב מאד לכך שהגחון יפגע בקרקע.
הנה תמונות של הסגירה - תסתכלו ותתארו לעצמכם איך הענין ייראה עם שני הגלגלים סגורים
בתמונה השלישית אפשר לראות שהבאמפסטופ של הקוילאובר אפילו לא נסגר ויש לו למעשה עוד כניסה של 3-4 ס"מ.....
לא שיש מה לעשות עם מהלך כניסה של 42"ס"מ = "16.5 :shock: :shock:
עוד כמה תמונות
ועוד 4 אחרונות להיום