חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
אגב, נשים לא הרבה יותר טובות מאיתנו, רק שאצלהן זה בדרך כלל מתבטא ב"פנקי את עצמך במסז מלאכותי" או נעלים ב 1K שח וכו...
מוני
לדעתי היית עדין מידיי.
חזה במידה גדולה יותר עולה כמו קיט הגבהה אצל טוב המשפרים...
אף ושפתיים -כיד העולה על הדימיון .....
אין מה לעשות , אף אחד לא מושלם ,ומה שלא בראו עבורנו , אנחנו ניברא עבור עצמנו ( או שנשלם כדי שיבראו עבורנו )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
כמות המים לנסיעה מדברית - כשאתה לבד ללא רכבים נוספים איתך ,אינה פונקציה של כמות השימוש היומית לאדם.(הכמות הנדרשת מנסיוני -כולל מקלחת אחת ביום (7 ליטר למקלחת סבירה) עומדת על עד 20 ליטר.(6 ליטר לשתיה ולבישול,3 ליטר לרחיצת ירקות ופירות,4 ליטר לשטיפת כלים) כמות המים הינה המרכיב הקובע את שרידות הנוסעים במקרה של תקיעה ארוכה בשטח ללא יכולת חילוץ עצמי.איני מדבר על אפשרות של איבוד המים כתוצאה מתאונה - מה שכבר קרה לי בעבר.במקרה כזה של תקיעה מדברית,ואם יצאת עם 100 ליטר וצרכת לשני נוסעים 40 ליטר ביום הראשון לפי הקריטריונים הנ''ל,נותרים לך 60 ליטר מים. אז אתה נכנס למשטר מים קיצוני ,וצורך רק 8 עד 10 ליטר לאדם ,וזה אומר שיש לך שלושה ימים ולא יותר מ-4 ימים עד לחילוץ מיקרי של סיוע ממישהו שעובר במקום. (שים לב שההנחה היא שאתה לא בתוך תא סלולרי.)היות ובמקומות נידחים ובטח באמצע שבוע לא עוברים במקומות האלה אנשים במשך שבועות רבים ,100 ליטר מים הם מינימום ולא מכסימום.אם התקיעה של שני אנשים מתארעת ביום השני ,לאחר צריכת 80 ליטר - סיכויי ההישרדות שלהם ממש אפסיים.זו הסיבה שאני ממלא מים בכל הזדמנות שאני נפגש בה ,אפילו אם יש לי 70 ליטר במיכלים.
(וואלה - השתמשתי באנטר)
.
כשניתקעים בשטח בלי מים , אני חושב הדבר האחרון שחושבים עליו זה להתקלח(שלא לדבר על 4 מיקלחות ) ולשטוף ירקות ...
לטעמי קצת ניסחפת עם כמות המים.
שלא לדבר על המישקל (100 ק"ג)
אם אתה עדיין בעיניין של נוזלים, עדיף לקחת דלק ובעודף להבעיר מדורה שיראו ממרחק של קילומטרים - ואז המיקלחת הבאה תהיה בבית.
למרות שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שחיים שכתב בנושא מים (זה שאצלו הצריכה היא 20 ליטר לאדם ליום זה עניין אינדבידואלי ולא ניתן להתווכח על זה, אבל שסיכויי השרידה של שני אנשים שנשארו עם 20 ליטר מים הם אפסיים, זה ממש לא נכון) דווקא השורה התחתונה נכונה בעיני.
אצלי יש 62 ליטר מים, ובטיולים שאני עושה עם משפחתי, 4 נפשות, לארבעה ימים במדבר, אני מסיים עם מעט מאוד מים ספייר, וזה לאחר שאני מקפיד על חסכון. את המיכל תכננתי בזמנו לCJ, וזה המקום שנשאר לי בין הגלגל ספייר לכיסא האחורי. אם הייתי בונה היום מיכל להיילקס הוא בוודאי היה בן 100 ליטרים או יותר. זה היה מאפשר לי רווחה גדולה יותר במה שקשור למקלחות ולשטיפת כלים. זה עוד בלי לדבר על טיולים שבהם הבאתי את שני הכלבים שלי: סאן ברנרד ורועה גרמנית.
ציינתי בפירוש שבמקרה של תקיעה אתה נכנס למשטר מים קיצוני ומסתפק ב-8 עד 10 ליטר ביום .(מהם כ-8 ליטר שתיה). מעולם לא הזכרתי מקלחת במקרה של תקיעה. בדוק שנית את הכתוב אבל ביסודיות.
חיים,
המים זה עניין שולי למדי-אם אתה רוצה או חושב שאתה צריך אז זה מה שיקבע.
הקביעה לגבי השרידות לא נכונה אם מדברים על מספרים ת'כלס, במסלול רגלי בתכנון נכון של שעות ההליכה והמנוחה אתה יכול להסתפק ב8-10ל' מים ליום כולל לאוכל.
אם אתה ליד רכב תקוע על אחת כמה וכמה,
אם אתה תקוע ב"חור נידח" בנגב אז עוד יותר, אין ממש חורים נידחים בנגב או מקום שרחוק מעבר לכמה שעות הליכה מכביש כלשהו.
דורון - מי שבן קרוב לשיבעים לא הולך ברגל במדבר. מינימום הליקופטר. עכשו לעיניננו .פרקתי היום את שני המושבים הקדמיים ועכשו אני מבין למה הדבר הזה שוקל כל כך הרבה. כל מושב שוקל לפחות 30 ק''ג ואולי יותר. מתחת לכסא הנוסע התגלתה חלודה מתכנון מטומטם של המושב. על כל השטח שלו מלמטה הוכנס גומי סופג מים שלא ניתן להוציא אותו ללא פירוק הכסא. גם הפירוק בעייתי עקב מיקום הברגים מתחת לשאסי. בכל כסא שיש בו 4 ברגים ,שלושה נפתחו בשתי דקות ואחד נאלצתי לגזור ולקח חצי שעה.
הכנתי את המושבים של הפאסט שדומים מאוד לריקארו עם נוחיות מדהימה ויופי סולידי שאני אוהב. הם כוללים חגורת בטיחות נעימה ,מה שמאפשר את סילוק החגורות האורגינליות שזה חסכון נוסף של 3 ק''ג.
הכנתי שלוש תושבות קונזוליות למיכל המים וצבעתי את כל הרצפה ביציקה של צבע יסוד .כל מטר רבוע קיבל קילו שלם של צבע בשכבה ממש עבה - להערכתי 1000 מיקרון. היות והפי.וי.סי יצפה את הצבע אני חייב להבטיח שלחות או מים לא יגיעו לפח לעולם. תמונות בדרך.
למחר מתוכנן הרכבת המושבים וזה יכול לקחת חצי יום כי יש לייצר חלקים שבאורגינל נמצאים בתוך הרצפה ומאפשרים הזחה של הכסאות. לאט לאט הוא הופך לוואז סביר.
היום גם פרקתי איזה צנרת איורור של המזגן שמתיז אחורה לנוסעים שלא יהיו של לעולם.
אני זקוק לבוסטר אחר ומיד היות ושלי לא אטום וזה קצת מסוכן.
ירון בר-לב היה אצלי היום וזכה לאכול חטיף אנרגיה לפי המתכון שפורסם באתר. כדאי שתתענינו.
2 קבצים מצורפים
תמונות של הפגוש המתוכנן של רכס:
שכחתי לציין שהספקתי גם למלא את הכנפיים האחוריות בפוליאוריטן מוקצף לחיזוק המבנה הרופף שלהן. נדרשו שלושה מיכלים במחיר כולל של 75 שקלים עבור שתי הכנפיים האחוריות.צריך לדאוג לפני ההתזה לאטום טוב את הכנף מכל הצדדים ובמיוחד התחתון בכדי ליצור תא שבו הפוליאוריטן מתנפח. מרוב התלהבות לבצע לא עשיתי משהו מושלם וקצת מהחומר ברח החוצה מתא היציקה. במקרה כזה אין לגעת בחומר הרטוב שברח עקב דביקותו העצומה. יש להמתין יום עד התקשותו ,ואז הוא נתלש בקלות.
לחומר הזה יש המון שימושים ברכב ,ואני איישם אותו בעוד מצבים ומקומות.
אני מחכה לבוקר בקוצר רוח בכדי להתקין את הכסאות החדשים. הם ישנו לחלוטין את סביבת הנהג ונוחיותו.
גם התקנת הפגוש החדש מסקרנת מאוד לאור השימושיות שלו והמראה החיצוני שישתפר לטובת המתיפיפים כאן.
אני רואה במעבר הטסט השבוע את מחיר רכישת הרכב הבסיסית ללא שיפצורים .אי לכך המחיר הינו
סיכום המספרים הבאים.
1.עלות רכישת הכלי -.12,300
2.רכישת מנוע -.8,310
3.הרכבת מנוע -.2,000
4.יישור קו לטסט -.1,900
5.ג'קי - פנסים -.860
6.שונות -.1,000
7. =======
8.סך הכל -.26,370
בנוסף יש לזכור שני דברים. פריטים מסוימים קיבלתי מאלי שחר ללא תשלום,עקב חברות .ובנוסף נותרו לי לשימוש רזרווי המון חלקים שהיו על המנוע המפורק כגון. בלוק מנוע ושני ראשים (אחד מהם זקוק לשיפוץ)מדחס למזגן,אלטרנטור,דיסטרבוטור קומפלט,סטרטר,רצועה,משאבת מים,פאן קלאצ',חיישנים,וכל מיני צנרות שונות ומשונות שטרם מיינתי.
אני מתכנן לוח שעונים חדש ונוסף עבור לחץ שמן במנוע,מד טמפרטורת שמן מנוע,שני מדי טמפרטורה לראשי המנוע,שעון אנלוגי,מד טמפרטורה חיצונית,ושעון שפצי''ם.
הלוח ימוקם בשורה ארוכה מעל השעונים הקיימים על פנל אלומיניום חדש ויוזן מצמה נפרדת שאינה קשורה לחיווט הקיים.
לפני זה יש לנקות מערכות של חוטים מיותרים בכל הרכב ולהקדיש לזה כמה שעות טובות.
חזרתי עכשו מהמפעל (2200) אחרי יום שיפצורים של 14 שעות עבודה רצופות.הספקנו אני והבן שלי לפרק את שני המושבים של הפאסט ולבצע את ההתאמות הנדרשות בכדי להכניס אותם לדיסקו.לאחר מכן ציפינו את הרצפה בפי.וי.סי והרכבנו עליה את מיכל המים - 72 ליטר ואת שלושת המגירות הארוכות = 1200 מ''מ.על כל המשטח הנחנו לוח בירצ' 12 מ''מ , ומעליו שכבה שניה של פי.וי.סי בצבע כסף. על הציפוי הזה הרכבנו פסי אלומיניום למניעת החלקה.למחר מתוכננים פינישים שלא הספקנו היום ,אחרי שנפלנו מעייפות.
יש גם להרכיב את משאבת המים למיכל וכמובן להתחיל בסידור הציוד במגירות.
לאחר מכן יש למלא את תא חלקי החילוף בכל מה שנצבר עד היום, ולהשלים בהקדם את החסר.
לפי הסדר , יש להרכיב קומפרסור עם יציאת אוויר שתגיע לכל גלגלי הרכב וכן מיכל אוויר להפעלת כלים פנאומטיים.
בנוסף אין לשכוח את הפגוש החדש שהשבוע נצטרך לשכלל אותו כרדיאטור נוסף לרכב.
אני נופל מעייפות ומסיים יום עמוס לעייפה עם תוצאות טובות.
יש לציין חיימק'ה כי אתה משתפר בניסוחים,
ומשתמש , בפיסק,נקודה
ואנטר ,
איש , אני נהנה כל יום לקרוא מחדש את מעשיך,
אתה גדול מהחיים,
קפה עליך בהזדמנות
מאיר - הקפה עלי תביא את המים...........
היום אני נאלץ לנוח פיזית לפחות עד הצהריים בגלל העבודה המטורפת מאתמול.אחר הצהריים אתחיל לעשות פינישים למיטה ולארגזים ולמיכל המים - כולל הרכבת משאבה.יש לי שתי משאבות ישנות בנות 5 שנים שאחת מהן ארכיב והשניה תהיה רזרבית.את המקרר החלטתי לשים במרכז הרכב מאחור .בלילה המקרר יתרומם לגג באמצעות כבל הנפה שיהיה רתום ל-4 פינות המקרר. כבל אבטחה ימנע נפילתו בלילה כשאני ישן מתחתיו.המטבח הנייד הגדול שכולל כיור ישודרג בעבודת יד ויותאם לרכב הזה. הוא יוכל לצאת לעבר הציליה משמאל /צפון - ולהיות צמוד ל'סלון' בבחינת ''אופן-ספייס....''.
בקיצור - יש עוד המון עבודה.
בקצב הזה...
אם לא תקבל ממייקל ביי הזמנה חגיגית ל"רובוטריקים 2" זה מחדל המילניום.
מת לראות את זה כבר גמור.
בהצלחה!
מה זה ''רובוטריקים''???????????????? מי המייקל הזה???????? תן תרגום עברי בשבילי.
היום היה גשום ולא ניתן לעבוד על הרכב, אבל כשהלכתי לצלם את התוצאה הסתבר לי שכל משטח הפי.וי.סי התמלא בבועות גז בגודל אגרופים. הגעתי למסקנה כי עקב מהירות הביצוע בגלל הכניסה ללילה, לא המתנתי לייבוש מושלם של הדבק ולאחר הכיסוי הדבק המשיך לשחרר גזים שגרמו לבועות האלה.נראה מה לעשות בעינין כדי לתקן את המשטח.
השבוע אני צריך לסיים את הטסט לאחר שאחליף תפוחי הגה ואז אפשר לצאת לשטח לצורך הכרות.
היום הצלחתי לגנוב כמה שעות ולעבוד על פינישים ברכב. אחרי כל ההתנפחויות שהיו על משטח הפי.וי.סי ציפיתי את כולו בשטיח ,ומחר אצלם את המערכת גמורה.היות והברקסים שלי מפוקפקים עקב הבוסטר יצאתי לסיבוב ראשון בשטח הדיונות שמאחורי המפעל בפארק חדרה.רציתי לבדוק אותו בתנאי אמת ולו לעשר דקות. אין מה לומר על העוצמה שלו ועל העבירות במיוחד שהוא לא עמוס בכלום - חוץ מהמערכת הריקה של האיחסון, ולאחר שהורדתי ממנו כ-400 ק''ג לפי תוצאות המשקלים שנעשו בטסט.הקלות שהוא מדלג על שיפועים מאוד תלולים בדיונות מאפשרת להגדיר אותו כרכב של נשים. צריך פשוט לשבת במושב הנהג והדבר הזה עושה זאת בלי כל מיומנות מיוחדת. מצד אחד ירד גשם רציני והדיונות ממש לחות ומצד שני לא הורדתי אוויר כך שהנתונים מאוזנים מבחינת הבדיקה שערכתי.ביום חמישי אני אמור לסיים את הטסט ולהיות מוכן לטיול הראשון בשבת. יום שישי יוקדש להעמסת הציוד וחלקי החילוף לאחר אריזתם וכן לפתור את בעיית ההרמה של הרכב בשטח שזה לא יהיה בשום מקרה עם היי-ליפט. מקרר ומטבח נייד יספקו את העבודה של השבוע הבא.
חיים, מה ההתנגדות לעניין ההיליפט ?
מעניין יהיה לראות אילו רעיונות תביא בתחום הזה...
נו באמת. הייליפט? חיים הוא חסיד של הענתיקה שקרויה בפי העם "ליבר"... אני טועה?
"ליבר מכיר" :mrgreen:
אבל אני מקווה שהוא ישכלל גם בתחום הזה , כמו ג'ק מובנה (כמו כזה שארז אוברלנד הראה בזמנו על רכב מירוץ) או פטנט אחר שהמוח הקדחתני שלו יחשוב עליו.