תגובה להודעה: פרוייקט בניית חיפושית באחה לזכר סשה בונימוביץ' ז"ל
יש לי הצעת יעול לכלוב.
במקום זוג המוטות שמסודרים ב-V בתוך הגג, תכופפו זוג מוטות בצורת עצם של כלב (באין מינוח מתאים): >-< כשהאמצע שלהם מוגבה (יכול להיות גם X עם אמצע מוגבה).
את החיבור באמצע העצם תעשו עם פלטה בעובי של הצנרת למעלה ולמטה.
ככה גם תרויחו מחדש את מרווח הראש שה-V מאבד לכם, גם זה יותר בטיחותי כי יש מקום לשתי קסדות בצידי ה"עצם" בלי צינורות ישירות מעל הקסדה (גם קסדות לא אוהבות לפגוש צינורות...).
גם במקרה של התהפכות הכלוב משאיר את חיק הטבע קצת יותר רחוק מהראשים שלכם.
ולסיכום, גם מבחינה מבנית זה יותר "נכון" כי ה"עצם" מתחברת לארבע הפינות שדורשות חיזוק (כי הכיפופים מחלישים את הצינורות) ולא לאמצע הצינור של הקשת הקדמית שלו אין המשכיות במבנה.
שים לב לתמונות, זה אמנם של מכוניות מסלול (או כביש) אבל זה פתרון קלאסי לדעתי לכלוב כמו שלכם.
http://www.totalkitcar.com/uploads/news_3_westfield.jpg
והנה אחד שכופף עם מערגלת צינורות (למרות שזה ממש לא הכרחי ואפילו פחות טוב לדעתי), ניתן לראות את היתרונות המדוברים בתמונה -
http://www.selfishracing.co.uk/Images/thecar.JPG
הסייג היחיד שיכול להיות נגד פתרון כזה הוא אם התקנון לא מאפשר בניה מסוג זה.
במקרה כזה, אם זה לא חוקי, זה לא שווה כלום.
מוטי
מוטי, התקנון לא אוהב כלבים ועצמות. נדרשים 3 אלכסונים בכלוב, ומוגדרות היטב נקודות החיבור שלהם.
אסף.
אז כמו שכתבתי בתחתית ההודעה, אם זה בניגוד לתקנון זה לא שווה כלום.
מותר לתת לאלכסונים האלו כיפוף?
הצורה שלהם אוכלת הרבה מהמרחב של הראש ושמה אותם מעל הקסדה.
אגב, מבחינת ייצור, הקשת הקדמית המוצעת היא כאב תחת לבצע במדוייק, כיפוף תלת מימדי.
אם ניתן לייצר באחת משתי הקונפיגורציות המקובלות האחרות - רגליים שנמשכות מהקשת הראשית עם מוט חיבור מעל השמשה הקדמית או בתצורת Halo bar כמו שהכלוב הראשון היה בנוי, יהיה הרבה יותר קל.
מוטי
נמרוד ואסף, אני מאוד רוצה לבצע את העבודה עם הצינורות של יובל אך כרגע הבעייה הראשית היא ביצוע הקשתות באופן מדוייק לחיפושית בנסיון אחד.
כנראה שהכלוב ייבנה מהצינורות הקלים והייעודיים לבניית הכלוב.
מוטי כמו שאמרת בהודעה האחרונה, קשה לבצע את הקשת הקדמית מהסיבה שהכיפופים בקשת זו הם אינם כולם בכיוון אחד ובאמת מקבלים תלת-מימד. הפתרון לזה יהיה בניית שני קשתות אורך שילכו בדומה לקו המתאר של הדלת, כפי שמותר בתקנון.
נכון לעכשיו אני עדיין לא סגור על כלום, ולכן אני מעוניין לשמוע את דעתכם.
הפתרון של בניית קשתות אורך יכול להיות הפשוט ביותר, עם מינימום כיפופים (6 בסה"כ), אך אם יש חסרון לכך (עפ"י נסיונכם האישי) אני פתוח לשמוע.
תודה,
עידו.
את הקשת הראשית שמאחרי המושבים אתה רוצה לעשות בחתיכה אחת, זה בטוח.
מהפינות שלה אתה מריץ את הרגליים הקדמיות כמו שאמרת, בהתאם לקו של הדלת, ומריץ צינור שמחבר בין הכיפופים מעל השמשה הקדמית.
הרגליים האחוריות יורדות כמו ששמת בשרטוט שלך, מהפינות של הקשת הראשית לנקודות העיגון המועדפות.
זה בסיס טוב לכלוב שממנו אפשר להמשיך לעבוד על האלכסונים והמוטות הצידיים, וגם יותר פשוט לייצור.
אסף, רק משהו ששכחתי להוסיף בהודעה הקודמת, גם אירגוני מירוצים גדולים מתירים חריגות מהתקנון במקרה ולרכב ספציפי יש פתרונות מתאימים יותר.
אם עידו היה מגיש תכנית מפורטת לאיגוד או ארגון או מי שאחראי לנושא ובה יש שרטוט של הכלוב, אי אפשר היה לאשר לו שינוי?
מוטי
אף אחד לא אמר שהאלכסונים בגג לא יכולים להיות מכופפים. להיפך, רצוי שהם יהיו עוקבים כמה שאפשר אחרי הקונטור של מרכב הרכב, שבחיפושית זה אומר מעוגלים.
לא תכננתי כלוב לחיפושית או לאיזשהו רכב סגור, אבל הכיוון לדעתי הוא כמו שמוטי אמר - קשת ראשית בחתיכה אחת, צמודה כמה שאפשר לקורת B המקורית של החיפושית - כלומר מייד מאחורי הדלת. שתי "ר" שהולכים מהקשת הראשית קדימה, ואז מכופפים במקביל לקורת A (השמשה) ויורדים ישר עד הרצפה.
העקרון הוא להצמד כמה שיותר למרכב, וגם לרתך את הכלוב ישירות למרכב בסופו של דבר - לקורות A וB ולגג. זה יתכן חוזק מקסימלי, וזה היתרון הגדול בלבנות בתוך מרכב פח. לנצל את החוזק של הפח. את שלוש הקשתות האלו הייתי עושה מהחומר המינמלי שמותר בתקנון FIA, שזה 45X2.5 מ"מ, והחומר שיובל מלמד מייבא הוא מצויין, איכותי, וקל לכיפוף.
את כל שאר הצינורות אפשר לעשות מחומר בקוטר קטן יותר, לא זוכר מה המינימום - תקרא בתקנון. ברכב שבו מרחב מחייה מצומצם כמו חיפושית, הייתי משתמש במינימום, כל מ"מ של מרווח לראש ולידיים חשוב. לכן חשוב גם מאד להצמד לקוי המרכב, וכל האלמנטים המחברים - קורת גג, קורות צד, אלכסוני גג - כולם לא חייבים להיות ישרים לגמרי, ובהחלט יכולים להיות מכופפים כדי לא לבזבז מרחב פנימי!
ושוב היתרון הגדול בחוזק יושג על ידי חיבור, בריתוך, של כמה שיותר מהכלוב למרכב הפח. עושים את זה על ידי פסי פלדה בעובי לא גדול - 2 או 2.5 מ"מ - בין המוטות לבין הפח, חתוכים בדיוק בצורה. בתמונות של רכבים מקצועיים אתה בדרך רואה שהפסים האלו מחוררים כדי לחסוך במשקל.
את הכלוב הזה, מעבר לתכנון העקרוני, אין לך מה להתקשקש עם תוכנת התיב"ם. הרי אין לך מודל מדויק של מרכב חיפושית, אז הכלוב הזה צריך להבנות בשטח, שיתאים לרכב כמו חליפה של חייט לבנוני.
רק חידוד אחד ברשותך -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לכן חשוב גם מאד להצמד לקוי המרכב, וכל האלמנטים המחברים - קורת גג, קורות צד, אלכסוני גג - כולם לא חייבים להיות ישרים לגמרי, ובהחלט יכולים להיות מכופפים כדי לא לבזבז מרחב פנימי!
מדובר על הצנרת שיוצרת את החלל של הנהג והנווט בלבד, שלא לבלבל עם צינורות כמו הרגליים האחוריות שאינן חלק מאותו החלל וכן האלכסון שביניהן.
כיפופים מחלישים את הצינורות.
אם יש צורך לכופף כדי ליצור חלל יותר גדול לנוסעים בוודאי שרצוי לכופף, אבל בכל שאר המקרים - להשאיר את הצינורות ישרים, הם יותר חזקים ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בתמונות של רכבים מקצועיים אתה בדרך רואה שהפסים האלו מחוררים כדי לחסוך במשקל.
שים לב שבד"כ משתמשים ב-Dimple die או Flaring die כדי לחזק את החור מפאת אובדן החומר.
מקור טוב לקניה של שני הסוגים -
http://vansantent.com/sheet_metal_ma...lare_tools.htm
מוטי
נמרוד ומוטי, נתתם לי נקודה טובה למחשבה!
תודה רבה,
עידו.
קח בחשבון שאם אתה רוצה להתחרות עם הרכב, יש סיכוי סביר שבוחן טכני לא יאשר לך את הכלוב במידה ולא תבנה אותו על פי מה שרשום בתקנון במפורש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
קח בחשבון שאם אתה רוצה להתחרות עם הרכב, יש סיכוי סביר שבוחן טכני לא יאשר לך את הכלוב במידה ולא תבנה אותו על פי מה שרשום בתקנון במפורש.
אהלן מיכה,
הרכב נמצא במעקב של הבוחן ברוך לביא, וכל דבר שנעשה על הרכב עובר דרכו בכדי לקבל אישור.
עידו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
רק חידוד אחד ברשותך -
מדובר על הצנרת שיוצרת את החלל של הנהג והנווט בלבד, שלא לבלבל עם צינורות כמו הרגליים האחוריות שאינן חלק מאותו החלל וכן האלכסון שביניהן.
כיפופים מחלישים את הצינורות.
אם יש צורך לכופף כדי ליצור חלל יותר גדול לנוסעים בוודאי שרצוי לכופף, אבל בכל שאר המקרים - להשאיר את הצינורות ישרים, הם יותר חזקים ככה.
חד משמעית, לא לכופף איפה שלא צריך! אני מדבר על האלמנטים שצמודים למרכב המקורי של הרכב - לגג ולקורות הצד. החיבור אחר כך למרכב יחזיר להם את החוזק בריבית דריבית.
ציטוט:
שים לב שבד"כ משתמשים ב-Dimple die או Flaring die כדי לחזק את החור מפאת אובדן החומר.
במקרה הזה אנחנו מדברים על שימוש בחומר יחסית עבה כדי לגשר בין הצינור לבין הפח, אני מעריך ש2-2.5 מ"מ עובי שזה מעבר למה שהכלים הפשוטים נועדו לו, חורים בפחים דקים יותר.
אגב עידו זה עוד שיקול בעד הצינורות הדקים יותר - אתה רוצה באופן כללי לבנות את הרכב מחוומרים בעוביים דומים. אם תשתמש בצינור בעובי 2.5, תוכל לגשר ממנו לפח הרכב בחלקים בעובי 2 או 1.5, שיתאימו יותר לפח הדק של הרכב. עם צינור סקדיול 40 בעובי 3.7 מ"מ הפער בינו לבין פח המרכב גדול מאד.
כן, הכלים הזולים יותר טובים למקסימום של 16 גייג' אם אני זוכר (1.6~ מ"מ).
יש גם מיכשור שטוב עד עובי של 3.2 מ"מ אבל בעלות אחרת וגם תצטרך Press לייצר את הפלאנג'ים.
מוטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אגב עידו זה עוד שיקול בעד הצינורות הדקים יותר - אתה רוצה באופן כללי לבנות את הרכב מחוומרים בעוביים דומים. אם תשתמש בצינור בעובי 2.5, תוכל לגשר ממנו לפח הרכב בחלקים בעובי 2 או 1.5, שיתאימו יותר לפח הדק של הרכב. עם צינור סקדיול 40 בעובי 3.7 מ"מ הפער בינו לבין פח המרכב גדול מאד.
נמרוד נתת כאן נקודה חשובה, וכמובן שהיא נכנסת בשיקולים. אין ספק שהיתרונות הם לצד הצינורות האקזוטיים יותר מאשר הסקדיול וככל הנראה כך יהיה.
בימים הקרובים אתחיל להתעסק בבניית הכלוב החדש, תתכוננו להרבה שאלות.
תודה,
עידו
שלום לכולם וחג עצמאות שמח!
צריך את עזרתכם במציאת קפיצים מתאימים לבולמי הקויילאובר של FOX.
ארבעת הבולמים הם פוקס 2.0". הזוג הקדמי הוא 10" מהלך והזוג האחורי הוא 14" מהלך.
כל הארבעה הם קוילאוברים (+מיכלים).
משקל מוערך של החלק הקדמי הוא כ-400 ק"ג, והחלק האחורי כ-700-750 ק"ג.
המליצו לי על קפיצי אייבך.
עפ"י נסיונכם, מהיכן מומלץ לקנות ועם מי להתייעץ? חשוב שיתאים את הספירלות המתאימות ביותר למשקל הרכב ובמחירים סבירים.
עצתכם תעזור,
תודה,
עידו.
דבר אם ארז מאוברלנד הוא מתעסק אם הפוקס בארץ.
שלום עידו
שלחתי לך הודעה בפרטי...
בכל מקרה לבולמי הFOX היום יש כמה סוגי קפיצים שמתאימים.
אבל הנתונים שנתת לא מספיקים לחישוב סוג וקבוע הקפיץ.
דרושות נקודות החיבור זויות הבולם האם אתה מעוניין בקפיץ בודד או בשני קפיצים בעלי קבוע קפיץ (מתקבל קפיץ פרוגרסיבי וכאשר הקפיץ הראשי מגיע לסטופר שלו הבולם עובר לעבוד אם קפיץ בודד
אם תיצור קשר טלפוני אלי 052-6991704
או לארז 050-3424210
נשמח לעזור ולהמליץ.
ארנון
אהלן ארנון,
אני איצור איתך קשר בימים הקרובים.
תודה,
עידו.
עידו שלום
סתם להבהרה אתה מבטל את מוטות הפיתול מאחורה?
כי אם אתה לא מבטל לדעתי אין צורך בקפיץ נוסף או קפיץ עזר בלבד מאחור
חשוב לשים לב לנושא שלא תקבל שתי מערכות קפיצים שיגרמו למתלה שלא "זז"
ואם אתה מבטל אז אין שום בעיה
יוסי
קבל טיפ לא שגרתי.
הרכב שלך רחוק מאוד ממצב נסיעה וייקח עוד זמן עד שתסתיים הבניה שלו.
ייתקנו אותי החברים אם העקרון לא נכון לרכב שטח, אבל במכוניות נורמליות (וגם בהרבה מכוניות מסלול) מחלקים את מהלך הבולם לשליש ושני שליש.
כשהרכב באויר הבולם פתוח עד הסוף, כשהרכב נמצא ב-Ride height שלו הבולם שליש סגור, ושני השלישים הנותרים למהלך מיועדים לספיגה של מה שבא.
אני במקומך לוקח את הבולם ומחשב את נקודות ההתקנה שלו לגוף ולמתלה בהתאם למהלך שלו, בונה את נקודות העיגון בהתאם, שוכח את הקפיצים כרגע, שם צינורות ברזל עם נקודות חיבור כמו של הבולם (בטח טבעות, לא זוכר כרגע) עד שתסתיים הבניה.
קנה את הקפיצים מתי שהרכב שלך הכי קרוב ללהיות גמור, ככה במקום להעריך כמה ישקול איזה ציר אתה פשוט שוקל את האוטו הגמור וקונה בהתאם.
מוטי