תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
מופצים פה כמה נתונים לא מדוייקים.
א.השקייה של מים מושבים בהמטרה אינה אסורה-עיקר המים המושקים בדרום הארץ הינם מושבים ורובם מושקים באמצעות המטרה.לכן יש לדייק(ייתכן ויש איסור בגינות פרטיות-או באזורי מגורים,ולא נראה לי שיש מי שיפקח על זה).
ב.טפטוף-יש מערכות טפטוף ללחץ נמוך מאד המיוצרות ע"י כל יצרניות הטפטוף בארץ.
ג.טפטוף טמון- מי שרוצה לעשות עבודה טובה ולהרבה שנים-יבצע "טפטוף טמון" באדמה,התקנה טובה והמערכת תחזיק שנים רבות.הדשא יראה יותר טוב ותמנעו מריחות ויתושים.
ד.למי שיש בעיית לחץ-יש דרכים רבות לפתור זאת גם באופן פשוט וזול
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא, לא עקבתי אחרי החסכון בפועל. המע' עובדת ללא תקלות.
פעמיים ניקיתי את הרשת הגסה. לא כי היו תקלות, אלא כי שיעמם לי וכתחזוקה מונעת. הצטברה שם לא מעט ג'יפה.
כאמור, ברז אספקת המים השפירים סגור באופן קבוע כי גיליתי שכמות המים מהמקלחות עולה בהרבה על כמות המים שנצרכת באסלות ואין צורך בתוספת מים.
אז למי שזה חשוב לו, מספיק שהוא יבקש מבני הבית לרשום במהלך יום אחד כל פעם שהם מורידים את המים ותתקבל סטטיסטיקה טובה של כמות המים שניתן לחסוך.
כמה הערות לכל אלה שלפני (לא רק לחנן...):
1. החיבור שאתה עושה בין מי ברז לבין מים אפורים הוא בניגוד לחוק ובמקרים מסויימים מסוכן לבני ביתך. הסיכון הוא שאתה מסתמך על שני דברים:
א. לחץ מי הרשת המנסה להיכנס לניאגרה דרך המצוף התחתון של מי הברז
ב. על האטימה של המצוף עצמו.
שני הדברים האלה א' וב' - הם לא בטוחים. האטימה היא לא מי-יודע-מה ובמשך השנים היא תיכשל (גומי, קונוס, ג'יפה שתצטבר שם) ואז, אם במקרה תהיה הפסקת מים בשכונה או בכניסה לביתך, אפילו לכמה דקות, יווצר ואקום ויישאבו כל המים האפורים מהניאגרה שלך, עם החיידקים שלהם, אל כל השכונה.
2. אכן החזרת מים אפורים ישירות לשטיפת האסלה היא פשוטה מבחינה טכנית. אבל, אני צופה בעיות בעתיד (הלוואי ולא!) בתחום של סתימות, מצוף נתפס וכאלה. אם המצוף ייתפס או תחול סתימה, צפה לשיטפון קטן בכל הקומה והוצאה כספית גדולה...
לא מאמין שחברה רצינית תתקין כזה דבר.
3. מעניין אותי חנן, כמה ג'יפה הצטברה בניאגרה ומה צורתה וכמותה? סתם נראה לי שזה עלול להתייבש בעתיד ולעשות צרות, אבל אין לי נסיון בעניין.
4. אני לא מבין את אלה שמתלוננים על המחירים של מערכות טיהור המים האפורים לצרכי השקייה. אמנם מדובר בטכנולוגיה גבוהה יותר אבל לדעתי היא שווה כל שקל. מאחר ומדובר בסך הכל במבנה אמין ובאורך חיים של עשרות שנים, ההוצאה הראשונית מתחלקת לעשרות שנים (המיכלים הפלסטיים הקבורים באדמה הם המרכיב היקר בעסק, אבל הם מתקיימים תיאורטית לעד!) ככה יוצא בעצם חסכון שנתי של כ-1000 עד 2000 שקל לכל שנה למשפחה ממוצעת, לפי החשבון שלי. את החשיבה השונה קיבלתי לאחר ששוחחתי ארוכות עם האנשים של חברת "המטהר - הנדסה" והצצתי במערכות שלהם. ראיתי שגם באנגליה נמכרות מערכות זהות. לא יודע למה, אבל עשו עלי רושם אמין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תומר א.
2- האיסור הוא לגבי מידשאות בגלל 3 ונושא החיידקים שלא חוסלו בטיהור.
יש עצים וצמחי נוי שפשוט חולים על המים האלו, חוסך את ההשקעה במערכת טיפטוף יקרה
לדעתי, כל מים שמסריחים, הצמחים אמנם חולים עליהם בשנים הראשונות, אבל אחר כך הצמחים יישארו פשוט חולים.
החיידקים בקרקע לא מספיקים לפרק את כל הג'יפה שבמים האלה, ובמשך הזמן האדמה פשוט תיסתם בג'יפה, בשומנים (יש על העור) והשד יודע מה עוד, שלא לדבר על הכימיקלים שיש בסבון ובשמפו שהורסים את תכונות הקרקע ופוגעים בסביבה בהמשך (מחלחל למי תהום).
יש פה מישהו באתר שהשקה עם מים כאלה (מים אפורים, שלא עברו טיהור) את הגינה נדמה לי שבמשך 14 שנה עד שכל הגינה נהרסה לו! (תזכירו לי איפה ראיתי את זה?)
את בעיות,החדירה של מים אפורים למערכת הראשית ניתן למנוע ע"ע אל חוזרים ומזח"ים.
כדאי להתייחס בכובד ראש למה שנכתב לפני בנוגע לנזק המתמשך לאדמה.
דרור הראל
ובלי שום קשר,
אדון יואבי37, מן הראוי לפחות לכתוב גילוי נאות על הקשר בינך ובין חברת "המטהר"
שאליה אתה יודע להפנות כ"כ באלגנטיות...
אכן, השקיית גינה לאורך שנים עם מי מקלחת/כיור (כמובן שלא מטבח) סופה לזהם את הקרקע
ולהרוג כל חי וצומח שקיים בה. יעיד על כך עץ הלימון שלנו שאבא שלי הרג אותו לאט אבל בטוח ע"י הזרמת מי המקלחת לאיו במשך שנים....
הפתרון הנכון הוא להשתמש במי המקלחת/כיור רחצה לשטיפת השירותים, שסתום אל חוזר הוא בהחלט
דבר הכרחי במערכת כזאת.
איתי
ציטטת אותי כותב שברז אספקת המים השפירים סגור, כי אין צורך בתוספת מים שפירים למערכת.
הברז סגור אז אין כל סיכון ואין צורך באל חוזר. למעשה, אין בכלל צורך בחיבור המערכת הזו למע' המים השפירים.
אם יתממש הסיכון שהמצוף ייתפס במצב פתוח (שזה מצב שקורה לא מעט גם בלי מערכת כזו, למשל כשהגומיה של המצוף נקרעת היכן שהפין לוחץ עליה) יש במנגנון הניאגרה פתח עודפים שדואג למצב כזה ואז כל המים שעוברים סף גובה מסוים נשפכים לאסלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
ובלי שום קשר,
אדון יואבי37, מן הראוי לפחות לכתוב גילוי נאות על הקשר בינך ובין חברת "המטהר"
שאליה אתה יודע להפנות כ"כ באלגנטיות...
אכן, השקיית גינה לאורך שנים עם מי מקלחת/כיור (כמובן שלא מטבח) סופה לזהם את הקרקע
ולהרוג כל חי וצומח שקיים בה. יעיד על כך עץ הלימון שלנו שאבא שלי הרג אותו לאט אבל בטוח ע"י הזרמת מי המקלחת לאיו במשך שנים....
הפתרון הנכון הוא להשתמש במי המקלחת/כיור רחצה לשטיפת השירותים, שסתום אל חוזר הוא בהחלט
דבר הכרחי במערכת כזאת.
איתי
איתי,
הקשר הוא שאני משחק גולף בקיסריה עם מישהו מהחברה וחבר במועדון המיליארדרים של ישראל יחד עם המנכ"ל שלהם...
אבל, יכול להיות שיהיה קשר יותר מעשי בעתיד. אני בודק הרבה זמן לבנות בעצמי מערכת לטיהור המים של הביוב בבית. אם יתגשם משהו, אביא לכאן צילומים.
צר לי לנפץ את תיאוריות הרס הקרקעות והצמחיה,המצב לא כזה קיצוני, ואם עץ הלימון בחצר מת אחרי עשר שנים זה כנראה לא בגלל המים.
יש בארץ כמה וכמה חוות שמשקות גידולים עם ביוב גולמי שעוברים רק שיקוע, לא מים אפורים עם סבון ריחני מהכביסה או האמבטיה, והצמחים רק נהנים.
במשך שנים לא מדשנים כמעט כי הכל מגיע מהג'יפה שבמים.
הסייג היחידי הוא שלא מגדלים גידולים לצריכה של בני אדם אלא לזרעים או מספוא.
עם מערכות השיקוע והניקוי הבסיסיות שתוארו כאן אני לא הייתי מהסס להשתמש במים להשקייה.
דורון,
אני לא יודע מה מידת הנזק אם בכלל של מים אפורים.אבל יש הבדל ענק בין מי ביוב המכילים(קוליפורמים צואתיים-כמו בחומוס) חומרים אורגניים שמדשנים את הקרקע-גם אם עברו רק תהליך סינון ראשוני לעומת מים אפורים שמכילים רק מים שפירים עם דטגרנטים וכמיקלים שונים.
דרור הראל
דרור,
במי ביוב יש את כל מה שיש במים אפורים+שפכים תעשייתיים+ביוב ביתי רגיל.
כל החגיגה ביחד, הטיפול היחידי הוא שיקוע למוצקים כדי שלא יסתמו את המשאבות.
דורון,
זה נכון רק שלמי ביוב יש את הערך המוסף של העשרת הקרקע שאין למים אפורים.והמכון שמבצע את הסינון גם אם ראשוני בלבד,ביצע ומבצע בדיקות איכות למים ועומד בתקן מסויים מה שאדם פרטי בביתו אינו יכול לעשות.
מי הביוב של גוש דן למשל משמשים לאחר סינון(שיקוע בחולות ראשון ושאיבה מחדש)כעיקר מי ההשקייה באזורים רבים בארץ.
עם מים אפורים בלבד לדעתי אין נסיון רב לכן אי אפשר לשלול נזק אפשרי.לי נראה שהרבה תלוי באחוז ובסוג החומרים במים-במי כיור רחצה או מקלחת אין אחוז סבון גבוהה כמו במכונת כביסה או מדיח.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
דורון,
זה נכון רק שלמי ביוב יש את הערך המוסף של העשרת הקרקע שאין למים אפורים.והמכון שמבצע את הסינון גם אם ראשוני בלבד,ביצע ומבצע בדיקות איכות למים ועומד בתקן מסויים מה שאדם פרטי בביתו אינו יכול לעשות.
דרור הראל
דרור,
אני אגיד שוב,
אין שום מכון סינון, נאדה, גורנישט.
בריכת שיקוע לא יותר מתוחכמת ממה שהנבטים השתמשו- כלומר מקטע שהג'יפה הצפה לא מגיע ישירות לפתח השאיבה.
אם חתיכת חרא עוברת למשאבה היא עפה עליך מהממטרה..
ביוב גולמי בימטבו (אם אפשר לקרוא לזה מיטב..).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צר לי לנפץ את תיאוריות הרס הקרקעות והצמחיה,המצב לא כזה קיצוני, ואם עץ הלימון בחצר מת אחרי עשר שנים זה כנראה לא בגלל המים.
יש בארץ כמה וכמה חוות שמשקות גידולים עם ביוב גולמי שעוברים רק שיקוע, לא מים אפורים עם סבון ריחני מהכביסה או האמבטיה, והצמחים רק נהנים.
במשך שנים לא מדשנים כמעט כי הכל מגיע מהג'יפה שבמים.
הסייג היחידי הוא שלא מגדלים גידולים לצריכה של בני אדם אלא לזרעים או מספוא.
עם מערכות השיקוע והניקוי הבסיסיות שתוארו כאן אני לא הייתי מהסס להשתמש במים להשקייה.
דורון,
1. איזה חוות? אתה יכול לתת שני שמות לפחות?
2. כמה זמן החוות קיימות?
3. אני מציע שתעשה חיפוש ותקרא על אנשים מהפורום הזה ממש, שהשקייה במים אפורים שלא עשו טיפול הרגה להם את הגינה. אין צורך ללכת רחוק... יש לך אולי הסבר אחר על הנזקים שלהם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
דורון,
2. כמה זמן החוות קיימות?
3. אני מציע שתעשה חיפוש ותקרא על אנשים מהפורום הזה ממש, שהשקייה במים אפורים שלא עשו טיפול הרגה להם את הגינה. אין צורך ללכת רחוק... יש לך אולי הסבר אחר על הנזקים שלהם?
1. חוות ר"מ, היתה פעילה כ-30 שנה בהצלחה לא קטנה, עד שמערכת סילוק השפכים של באר-שבע עבר למקום אחר ולא השתלם להמשיך להשקות עם מי ביוב.
אני זוכר שהיו עוד חוות דומות, לא עולה לי כרגע שמות.
2. אני קורא את השרשור מיומו הראשון, אני לא מצליח להשתכנע שמי שהגינה שלו נפגעה באמת יודע ממה היא נפגעה.
זה שכתב על עץ הלימון לדוג', אם היה זיהום במים, העץ היה נפגע בטווח קצר בהרבה מאשר שנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
דורון,
2. כמה זמן החוות קיימות?
בגבכת ברנר גידלו 20 שנה דשא לצרכים מסחריים.
הדשא הושקה 20 שנה עם ביוב גולמי, שעבר שיקוע וחימצון בלבד. הביוב לא עבר שיפעול כלל.
במשך 20 שנה בוצעו בעקביות בדיקות קרקע.
לא נמצאה כל עליה בתכולת המלחים בקרקע! לא נמצאו כל סימנים לאטימת הקרקע, וזאת למרות שגידול דשא מנע ביצוע חריש בכל התקופה.
מסתבר שגשמי החורף שוטפים את הקרקע.
הדרים הם עץ רגיש ללא קשר לסוג המים, ואינן מייצגים את כלל הגינות.
מנסיוני האישי, זיתים ודקלים חיים בגינתי כבר 10 שנים על מי מכונת הכביסה, וכמות הפרי שהם מוציאים מדהימה. זה בהחלט לא אומר שעץ הלימון היה מצליח לסבול את הבורון מאבקת הכביסה.
בברכה,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
בגבכת ברנר גידלו 20 שנה דשא לצרכים מסחריים.
הדשא הושקה 20 שנה עם ביוב גולמי, שעבר שיקוע וחימצון בלבד. הביוב לא עבר שיפעול כלל.
במשך 20 שנה בוצעו בעקביות בדיקות קרקע.
לא נמצאה כל עליה בתכולת המלחים בקרקע! לא נמצאו כל סימנים לאטימת הקרקע, וזאת למרות שגידול דשא מנע ביצוע חריש בכל התקופה.
מסתבר שגשמי החורף שוטפים את הקרקע.
הדרים הם עץ רגיש ללא קשר לסוג המים, ואינן מייצגים את כלל הגינות.
מנסיוני האישי, זיתים ודקלים חיים בגינתי כבר 10 שנים על מי מכונת הכביסה, וכמות הפרי שהם מוציאים מדהימה. זה בהחלט לא אומר שעץ הלימון היה מצליח לסבול את הבורון מאבקת הכביסה.
בברכה,
קיד.
אתה סותר את עצמך, כנראה מחוסר ידיעה!
אני מצטט מה שכתבת:
"..הדשא הושקה 20 שנה עם ביוב גולמי, שעבר שיקוע וחימצון בלבד " "...לא נמצאה כל עליה בתכולת המלחים בקרקע! לא נמצאו כל סימנים לאטימת הקרקע, וזאת למרות שגידול דשא מנע ביצוע חריש בכל התקופה.
ואני אומר:
אף אחד כאן לא עושה שיקוע וחימצון עם המים האפורים!
גם רוב המערכות שאני ביקרתי אותן כדי להתרשם, לא עושות שיקוע ולא עושות חימצון!
גם החבר'ה כאן בפורום לא עושים שיקוע ולא עושים חימצון!
מסקנה:
הדוגמה שהבאת מהדשא של גבעת ברנר דווקא מוכיחה את מה שאני חושב. צריך לעשות טיפול רציני שכולל חימצון ושיקוע למים האפורים לפני שמשקים איתם את הגינה, אחרת היא תהרס!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
ואני אומר:
אף אחד כאן לא עושה שיקוע וחימצון עם המים האפורים!
גם רוב המערכות שאני ביקרתי אותן כדי להתרשם, לא עושות שיקוע ולא עושות חימצון!
גם החבר'ה כאן בפורום לא עושים שיקוע ולא עושים חימצון!
נקראה לי שלא קראת את כל השרשור, יש כמה אנשים שתיארו מערכות עם סינון בסיסי דרך חצץ ויש תיאור על שימוש בחול, שניהם סוג של שיקוע וסינון.
השפד"ן הסינון העיקרי של השפד"ן מבוצע על ידי חול..
חברים,אתם מבלבלים את עצמכם לדעת.
מים אפורים לא שווה ערך מי ביוב גולמי.
מים אפורים-מי מקלחת,כיור,מדיח,מכונת כביסה,מזגן וכו-מכילים מים שפירים+חומרי רחצה(כימיקלים)
מי ביוב גולמי-כל הנ"ל+מי גשמים ןניקוז,שפכים תעשיייתים,ביוב ביתי גולמי.
ההבדל-בביוב גולמי יש גם חומרים בעלי ערך לקרקע,עיקר שימוש מים אצל הצרכן הפרטי הוא מיכל ההדחה בשירותים,ובמידה ואין באזור מפעלים מזרמי שפכים תעישייתים מסוכנים,ניתן להשקות במי ביוב גולמי שעברו שיקוע-להלן טיפול ראשוני.
חוות ר"מ-דורון אין שם ברמד או מגוף זקף של אני מכרתי , ביקרתי או שלחתי אליו איש שירות.ולמרות קירבתה לעמק שרה,שפכים תעשייתים למיטב ידיעתי אינם מגיעים אליה-כל הרעיון של החווה היה,קרקע חינם+מים בחינם מעיריית באר שבע על מנת לרוקן את בריכות השיקוע-לכן נושא איכות וכמות היבול היה ניתן לפשרה.
אני שב ואומר רק מתוך הגיון בריא-מי אפורים אינם שווה ערך למי ביוב והנסיון בהשקייה שנצבר איתם-לדעתי בכל בית תהיה תוצאה אפשרית שונה בגלל השימוש וההרכב השונה החומרי סבון למינהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
חוות ר"מ-דורון אין שם ברמד או מגוף זקף של אני מכרתי , ביקרתי או שלחתי אליו איש שירות.ולמרות קירבתה לעמק שרה,שפכים תעשייתים למיטב ידיעתי אינם מגיעים אליה
שפכים תעשייתיים- רחובות המוסכים של באר-שבע למשל שאינם בעמק שרה, חלק לא מבוטל מהתעשייה הזעירה של העיר לא ממוקם בעמק שרה- בה ממוקמים חלק קטן וחדש יחסית.
למיטב זכרוני, גם לאחר הקמת א"ת עמק-שרה, למעט בריכות השיקוע מהן השקו את השטחים, לא היה מפעל ביוב אחר בבאר-שבע, כולל לאזור מכתשים.
לגבי איכות הגידולים, היו שנים בהם החווה הוציאה יבולי שיא ביחס לכל קנה מידה, להיך, באו בטענות שבגלל כמויות והרכב המים אי-אפשר להשוות לצורות אחרות של השקיה מדודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
אתה סותר את עצמך, כנראה מחוסר ידיעה!
....גם החבר'ה כאן בפורום לא עושים שיקוע ולא עושים חימצון!
מסקנה:
הדוגמה שהבאת מהדשא של גבעת ברנר דווקא מוכיחה את מה שאני חושב. צריך לעשות טיפול רציני שכולל חימצון ושיקוע למים האפורים לפני שמשקים איתם את הגינה, אחרת היא תהרס!!
תגיד אתה עושה צחוק? מים אפורים מהמקלחת ומכיור הרחצה מכילים מים + כמות זניחה של סבון + כמות זניחה של שומן מהגוף. על 150 ליטר מי מקלחת בכל יום יש כף של סבון?
ביוב גולמי = ביוב מאזור התעשייה קרית עקרון + מפעל הסוללות של תדיראן + ביוב של מפעל מזון + ביוב של מטבח תעשייתי בקיבוץ עצמו + ניקוז מכון חליבה של הרפת + ניקוז מכבסה תעשייתית של הקיבוץ.
במערכת המים האפורים אשר בביתי, אין צורך לבצע חימצון. החבית מתרוקנת של 3 שעות, ואין מה לחמצן. ביוב גולמי עובר חימצון בכדי לפתור את מטרד הריח.
במערכת המים האפורים אשר בביתי אין מה לשקע! אין חומרים מומסים למעט סבון, ואין הסעת אבקות, ואין פסולת אורגנית.