ברוך ידידי,
אני מאובחן על ידי טובי הארץ בתור בחור עם קשיים:rolleyes:
ארי.
Printable View
ארי, מה שברוך מסביר לך כאן, זה בערך 1 ל-1 מה שהסברתי לך היום, אצלך בסדנה (אני מחמיא לאיזור העבודה שלך, אני יודע), LIVE, מול צינור מכופף ומכופפת הצינורות גם. באמת לא שמת לב?
קובי
שלום קובי,
אלף כל (ברוך שים לב לאלף:D) לא לכולנו יש סדנה מתוקתקת כמו שלך יום אחד יהיה...
ולמה אתה מתכוון?
ארי.
נ.ב מחר הצינור יגיע, ואני יהיה איתך בקשר
בהמשך להסבר של הצפרדע, בקישור הזה יש הסבר טוב (לדעתי) גם איך לייצר קשת עם יותר משני כיפופים.
נכון שהבמאמר משתמשים במכופפת אחרת אבל לא נראה לי שזה צריך להפריע.
בהצלחה בהמשך הפרוייקט ירי :lol::lol::lol:
דיסקלקטים לסילתון!
אהלן אסף,
תודה, אני מכיר את ההסבר הזה, היום חרשתי על האינטרניט שעות רבות ומצאתי כל מיני הסברים על דרכים לכופף צינורות.
מזל שאני לא הדיסלקט היחיד בפורום הזה:cool:
ארי.
מר ברוך!
אני לא זוכר שאי פעם ההינו ביחד:D
אני מתנצל מעומק ליבי, ואני מבטיח לשים לב .
ארי.
שלום לכולם...
היום כופפתי צינור "דוגמא" של הקשת הראשית כלומר רק דאגתי שהרוחב הרצוי איהיה נכון. רוחב 109 ס"מ ואורך רגלים לא היה רלוונטי עכשיו זה היה בשביל לראות אם המידות מתאימות. ו...הכל התאים בול! אז ברוך, וקובי היקרים תודה רבה על העזרה (וברוך אני משפר את העברית שלי:p )
אבל עכשיו נוצרה לי בעיה, איך אני שומר על הקשת שתיהיה ישר ברגלים? כי הרגלים בורחחים לי ס"מ קדימה או אחורה? אני בודק עם פלס אבל זה לא עוזר..יש דרך לשמור שהרגלים ישארו סמוכות אחש לשניה??
תודה לעונים
ארי.
אם הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לכך ששתי הרגליים לא מקבילות במבט מהצד, ולמרות שהן מקבילות במבט מהחזית.
טוב, אז זה פרק מספר 2 בכיפוף.....:cool: ועל זה יש תוספת מחיר :p
הענין הוא שאתה חייב לדאוג שהמישור עליו נמצאת הקשת ועליו מבוצעים הכיפופים יהיה אחד, כלומר - שלא יקרה מצב שבו הכיפוף הראשון מבוצע ואחר כך, כשאתה משחרר את הצינור מהמכופפת ורוצה לבצע את הכיפוף השני, הכיפוף יהיה על מישור אחר.
אם זה מה שקורה, אז הקשת נראית נהדר במבט חזיתי(כשאתה מסתכל כאילו מול הרכב ולא מהצד שלו), אבל כאשר אתה מסתכל במבט צד, כלומר כאילו אתה מביט מצידו של הרכב, הרגליים לא מקבילות.
כאן יש כל מיני טכניקות, כולל ענין הפלס שהזכרת, אבל הן פחות יעילות. טיפ מנסיון אישי - הכי טוב למדוד את המרחק של הצינור מהרצפה, בהנחה שהמכופפת מונחת על משטח ישר והיא מפולסת, לפי הנוהל הבא:
1. אתה מודד את המרחק של הצינור מהרצפה כשהוא נעול במכופפת, לפני הכיפוף. תמדוד מרחק משני צידי הצינור לודא שהצינור אכן מאוזן ומקביל לקרקע.
2. אז תבצע את הכיפוף הראשון.
3. תניח את הצינור במכופפת לקראת הכיפוף השני ותסגור אותו שלא יזוז, כמעט בנעילה.
4. תבצע שוב מדידות שבהן תודא שהצינור בכל קצותיו וחלקיו מקביל לקרקע, כלומר שהמרחק מהרצפה לצינור זהה בכל הנקודות, ובעיקר בקצה של הצינור בצד שכבר כופפת. אפשר גם להכין מראש מוטות/קרשים או כל דבר אחר שיהיה בגובה שבין הרצפה לבין הצינור במכופפת, ואותו תוכל להציב מתחת לצינור שכופף. זה ישמור לך על המידה הנכונה כשאתה מתחיל את הכיפוף.
5. כשהמידות זהות, תנעל את המכופפת לקראת הכיפוף, תודא שוב מרחקים, ואז תתן את הכיפוף השני.
6. עוד טיפ קטן - גם אם יש לך על המכופפת מד מעלות, תודא שאתה מודד את המרחק של יציאת הבוכנה בכיפוף הראשון, וכשאתה מבצע את הכיפוף השני, תודא שהבוכנה יצאה בדיוק את אותו המרחק. זאת מדידה יותר מדוייקת מכל מדידה אחרת.
ספר לנו איך מתקדמת העבודה המעשית בקורס הכיפוף שלנו...8-)
אחח ברוך מה אני ההיתי עושה בלעדייך???:confused:
ממש קורס למכופף!!
אני עוד מעט מתחיל את העבודה על הקשת הראשית, אני אדאג שהמכופת תעמוד ישר ואז אני ימדוד את המרחקים מהצינור לרצפה..
(נו העברית של משתפרת?):p
תודה על העזרה
ארי.
כמה עידכונים,
הקשת הראשית מוכנה..אחרי תיסכולים רבים אבל היא מוכנה.. שוב קובי וברוך תודה!
מחר אני מתחיל את הקשתות צד שעולות מהבסיס של הריצפה לאורך הקוו של הדלת ועד הקשת הראשית.
שאלה לגבי הכסאות, מה הגובה הנחוץ בשביל התושבות?
ארי.
אהלן ארי
אני לא בטוח שיש תקן לגובה התושבות, מה שצריך לעניין אותך זה תנוחת הישיבה, שהיא עניין די סובייקטיבי, וכמובן מרחק הראש מהקשת העליונה. קח בחשבון, שכמה שתנמיך את התושבת תצטרך גם למשוך את הכסא אחורה יותר כדי לאפשר יישור של הרגליים, למרות שלדעתי אמור להיות לך מספיק מקום לצורך העניין.
קובי
ארי שלום
אין טעם לבצע כל דבר פעמיים :), כל הנתונים שאתה צריך קיימים וזמינים.
תעצור לשנייה תתכנן קצת מראש, תוריד את התקנון (הכל רשום בו בצורה מאוד מסודרת) ואם אתה עדיין אתה צריך עזרה בתכנון בכלוב תרים טלפון. (תבקש מחנן את הנייד שלי)
שבת שלום לכולם,
יש לי כמה שאלות.
1. האם הקשתות צד צריכות להגיע ל90 מעלות אם הקשת הראשית?
2. האם ניתן למקם את הקשתות צד (אלו שהולכים לפי קוו הדלת) בזווית בשביל לתת יותר מרווח ראש?
3. זאת שאלה לתקנוניסטים שבינינו (אסף ,נמרוד ומי שיכול לתת עצה בטוחה :rolleyes: ) אני מצרף תמונה של כלוב של בחור מארה"ב שבנה חיפושית באחה. האם זה כלוב תיקני?
4. הם ניתן למקם את הכסאות אחד לפני השני?
תודה לעונים
ארי.
שלום לכולם,
היום כופפתי את הקשתות צד שלי, האם אפשר לבנות את הקשתות אם טיפה אלכסון לעבר הקשת הראשית?
אני מצרף כמה תמונות.
http://i642.photobucket.com/albums/u...g?t=1261837634
http://i642.photobucket.com/albums/u...g?t=1261837690
http://i642.photobucket.com/albums/u...g?t=1261837832
שבוע טוב
ארי.
1. כן.
2. למה הראשית כל כך גבוהה? אפילו שאתה מתכנן לקצר אותה, הסדר לא נכון - קודם קובעים את הראשית ותופסים בפיקים ואז מכופפים את הצדדיות לפי המידות.
3. לא נורא. תקבע בדיוק איפה הראשית תעמוד, ואז תחבר אליה את הצדדיות.
4. קשתות הצד יצטרכו להתחבר פחות או יותר למרכז הכיפוף של הקשת הראשית, ואפילו עדיף לכיוון הקו העליון של הראשית.יש לך שם משחק לפי התקנון של כ 10 ס"מ לכל צד.
5. הרגל של הצדדית לא חייבת לרדת אנכית לגמרי - יכולה להיות לה זוית כלשהי.
אני מקווה שאתה לא מרתך כשהמושבים היפים האלה נמצאים במקום.