-
תגובה להודעה: [ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסיכות אלק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
חבל שיש להם יבואן כזה בלאי בארץ.
לא הבנתי מה רצית להגיד בלינקים האלו.
אפשר להתחיל לקרוא לך בשם?או שזה ישאר BDM לנצח?
שיש עוד יצרנים מכובדים מאירופה המייצרים מסיכות טובות ששווה לבדוק במקום להסתמך אך ורק
על מכונת השיווק האמריקאית הדורסנית.
קמפי ואיסאב מייצרים רתכות מצוינות ולפי הדיווחים גם המסיכות שלהם באותה רמת מצוינות, ויש להן יבואנים רשמיים בארץ.
לגבי השם ...מה זה חשוב ? אתה יודע מי אני מפורום אחר בעבר (עם אותו יוזר ) או ששכחת.
-
תגובה להודעה: [ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסיכות אלק
את "קמפי" פז ארק מייבאים למיטב ידיעתי - והם אפילו לא הציעו לי אותה.
("הרמט חומרי ריתוך (1993) בע"מ" שהשתלבה בפז ארק)
שאלתי - אמרו לי שאם אני רוצה את הטוב ביותר שאקח ספידגלאס.
יבואני ESAB הם חברת "מימר" - שלא טרחו לשלוח לי הצעת מחיר.
אם אתה לא רוצה לפרסם, לא חייב, אני חושב שאני זוכר (ש***********?).
-
כשיוניוולד התקשרו אלי שלשום (כתבתי על כך בשירשור המקביל) וקישקשו הרבה נגד המסיכות של Speedglas
ביקשתי מהם להוכיח לי/לשכנע אותי בצדקתם.
הסכימו והפנו אותי לFronius International שיתנו לי את הנתונים המלאים ויעשו לי רשימות "יתרונות/חסרונות"
של Fronius מול Speedglas. סבבה לגמרי.
היום קיבלתי מייל מFronius עם ההשוואה המצחיקה הבאה - Fronius Visor+3000 מול Speedglas 100V.
איך אתם משווים בכלל בין המסיכות?
אחת עולה לי 550 ש"ח לפני מע"מ והשניה עולה 1305 לפני מע"מ (מחירים ל10 יחידות).
ההשוואה המקובלת היא הVISOR+3000 מול ה9100V/9100X.
או ה9100X/9100XX מול הVISOR-3000 PRO.
איך אתם משווים לי את דגם הבסיס של Speedglas לדגם הביניים של Fronius ?
ומה לגבי הנתונים שביקשתי לגבי רמת ההגנה?
התכתובת בינינו עד עכשיו - בהודעה הבאה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
את "קמפי" פז ארק מייבאים למיטב ידיעתי - והם אפילו לא הציעו לי אותה.
("הרמט חומרי ריתוך (1993) בע"מ" שהשתלבה בפז ארק)
שאלתי - אמרו לי שאם אני רוצה את הטוב ביותר שאקח ספידגלאס.
יבואני ESAB הם חברת "מימר" - שלא טרחו לשלוח לי הצעת מחיר.
אם אתה לא רוצה לפרסם, לא חייב, אני חושב שאני זוכר (ש***?).
וי .
-
2 קבצים מצורפים
טוב לכתוב פה באנגלית זה פשוט זוועה - הכל יוצא לי הפוך לא משנה איך ניסיתי.
אז קבלו את זה בתמונות במקום (Print Screen).
- הימנית של Fronius.
- השמאלית התגובה שלי.
אני אעלה את הקובץ שהוא מצרף לנו.
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף - קטלוג הVISOR של FRONIUS.
-
1 קבצים מצורפים
כתבת בשירשור הקנייה הקבוצתית המקביל -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
הוא שאמרתי, אם אתה מתגבר על השרלטנות בריתוך פיקים ללא מסכה , פילטר קבוע עדיף על כל המתכהות.
ועניתי לך שם על כך שאני מעוניין לקנות מסיכה אלקטרונית לאו דווקא כי אני רוצה - אלא כי לא ניתן להשיג בארץ
זכוכיות נורמליות בעלות תו תקן כלשהו וגם לא ממש כלכלי לייבא את הזכוכיות המוצעות בEBAY ( משום שהן גם דורשות לקנות מסיכה מתאימה)
כל עוד המחיר של ה Speedglas 100V כל כך נמוך.
אני אתייחס לשתי הסוגיות.
הראשונה לגבי הנושא שדיברנו עליו כל כך הרבה - זכוכיות סיניות שניתן להשיג בארץ - אפשר או אי אפשר לבטוח בהן?
אספתי את כל הזכוכיות שקניתי בזמן האחרון לטובת מבחן קצר בו בדקתי רק את
כהות הזכוכית(מול מנורת להט).
התוצאות בתמונה המצורפת.
כהות הזכוכיות מימין (בהיר) לשמאל (כהה).
המסקנות די ברורות.
* יש לציין שציפוי "הזהב" שמגיע על הזכוכיות ברמה נמוכה מאוד.
- הגיע שרוט ונשרט בקלות גם לאחר הפתיחה.
- לא אחיד ובעל פגמים.
- גוון הציפוי היה שונה בין הזכוכיות - הכהות שונה בהתאם.
* יש הבדלי כהות מורגשים בין זכוכיות מאותו היצרן.
* לפחות ל3/4 מהזכוכיות יש פגמים שמבחינתי פוסלים אותן.
לגבי הסוגייה השניה -
מצאתי זכוכיות של ANCHOR BRAND העומדות ב- ANSI Z87.1-2003.
בגודל מסך רגיל ובמחיר טוב מאוד.
החברה היא PRIVATE LABEL של ORS NASCO
אני מברר איתם האם הזכוכיות סיניות או לא ומי בדק שהן אכן עומדות בתקן.
ואם כן - עסקה שווה ביותר, הם יחסכו לי הרבה כסף.
שבת שלום לכולם...
ים
-
עשיתי אתמול מבחן בשטח לחלק מהזכוכיות הנ"ל, שהראה שבכל הקשור לזכוכיות רגילות- בדיקה מול נורה היא
מבחן מהימן לכהות הזכוכית אבל לא כך הדבר בזכוכיות מצופות.
זכוכית ה13 היחידה שהגיעה עם ציפוי סביר הייתה כהה יותר מכל זכוכיות ה13 הרגילות בבדיקה בריתוך.
בריתוך באור יום היא אף כהה מידי בשבילי.
נראה שלציפוי הזה באמת יש תכונות משופרות והוא בכלל לא סתם גימיק.
באתרים מסויימים ברשת טוענים שהוא משפר את הגנת הIR בעשרות אחוזים,
לגבי UV - אני לא יודע, אבל "אפקט המראה" שלו אמור הגיונית לשפר גם את זה.
-
רק רציתי להגיד כל הכבוד על המחקר שאתה עושה פה, עבודת קודש ממש.
keep up the good work
-
קיבלתי תשובה מפרוניוס לגבי ה VISOR שדרגת הסינון היא "עד DIN15" , בדיוק התשובה שכתבתי להם במפורש שאני לא רוצה לקבל.
פניתי ליבואנים שלהם בישראל - UNIWELD - שביררו גם הם והגיעו למסקנה שהדרגה היא DIN14.
לא יודע כמה המידע מדוייק אבל עצם העובדה שהוא לא מפורסם לציבור הרחב מראה על חוסר רצינות, מפרוניוס אני מצפה ליותר.
-
1 קבצים מצורפים
סוף סוף יש לנו תשובה סופית רצינית מפרוניוס לגבי סדרת ה VISOR (מצ"ב תמונה).
הפעם יוניוולד היו בסדר וביררו את הנושא לשביעות רצוני.
יש למסיכה נתונים מעולים לכן אני לא מבין למה הם לא מפורסמים במפרט ( ויותר מזה - זה לא שאתה פונה אליהם ופשוט מקבל את הנתונים , היה צריך להסביר להם בדיוק על מה מדובר).
בנושא הזכוכיות מחו"ל עוד לא ממש התקדמתי כי אני בכיוון קניית מסיכה אלקטרונית בקנייה הקבוצתית.
-
קטע מתוך התכתבות עם מישהו בנושא מסיכות אלקטרוניות מול זכוכיות ריתוך.
מדביק פה רק כי התייחסתי שם בדוגמאות לנושאים ששמעתי ספקות בנוגע להם מהרבה אנשים שיצא לי לדבר איתם על הנושא.
ציטוט:
עניין הבטיחות קשור מאד למעברים. אתה צריך להבין שאור בתדרי ה- UV/IR זה מאד קל לסנן כמעט ב-100%
ע"י פילטר כרומטי. זה לא מפריע לראיה וגם זכוכית שנראית שקופה יכולה לסנן.
כשאתה אומר "כמעט 100 אחוז" אתה מדבר על....נגיד....
99.9 אחוז?
אתה יודע איזה גוון זכוכית מסנן 99.9 אחוז מהUV?
אתה מוזמן להכנס לתקן DIN / ISO, אבל אני אחסוך לך - מדובר על דרגה 6.
אתה מוכן לרתך עם זכוכית בדרגה 6 ( עזוב אור נראה....אני מדבר מבחינת סינון) ? ראית מוסד כלשהו שמאשר לרתך עם זכוכית בדרגה 6 ?
או שאולי אתה מדבר על 99.99 אחוז?
זה שווה ערך לדרגה 8.
לשם השוואה, זכוכית תקנית בדרגה 12 מעבירה 0.00020 אחוז (או פחות, לפי הטבלה).
מדובר על רמה מאוד גבוהה של סינון.
מעבר לזה, ולא פחות חשוב- בריתוך אור בתדרים הנראים הוא עוצמתי מאד ויכול לשרוף את העיניים (וזה מה שהוא עושה למי שמרתך בלי מסיכה).
נכון, מסוכן לרשתית.
במסיכת ה9100XX של Speedglas לא מצליחים להבחין בניצוץ ראשוני, וניסיתי לתפוס אותו הרבה.
מעבר לזה שאתה מאחורי מסך שמגן עליך ברמת כהות 3-4 (למשך עשרת אלפית השניה או פחות).
כשאני עובד עם נירוסטה בשמש אני מקבל פלאשים הרבה יותר חזקים כתוצאה מהשתקפות השמש על הנירוסטה, עוד לא קרה לי מזה כלום.
המסיכות האלו בשוק כבר מעל 30 שנה, אני משוכנע שזה נבדק.
במסיכה אלקטרונית זמן המעבר גורם לחשיפה קצרה לאור החזק. ככל שהחשיפה קצרה יותר כך המסיכה מגינה יותר על העיניים. במסיכה רגילה הסה"כ מדובר בזכוכית כהה. היא מנחיתה את כל התדרים כל הזמן ולכן ההגנה שהיא נותנת בהכרח טובה יותר.
מאיפה לך?
רוב הסיכויים שהן מיוצרות באיזה צריף בסין.
גם אם הן חוסמות UVB, זה שיגרום לך לכוויות בקרנית = חול בעיניים, שהוא הגל הקל יותר לחסימה ( ברמה של אלפיות האחוז? לא תשכנע אותי שזה קורה) מי אמר שהן מסננות UVA? לא תרגיש את הנזק שלו בצורת חול בעיניים, אבל הוא שם והוא מצטבר.
אני מרתך היום עם מסיכת זכוכיות וזכוכית סינית 13# היום , ויום ריתוכים ארוך אני גומר עם עיניים עייפות מאוד.
-
בנוסף על כל אלו, את ה- Speedglas 9100 למשל אפשר לנעול במצב כהה.
-
http://weldingweb.com/showthread.php?t=43194
מחכה להמלצות ומתחיל להתקדם ברצינות בנושא.
הכיוון הכללי כרגע - זכוכיות Athermal המומלצות.
-
האם הגיוני שמחיר המשלוח מארה"ב ל2 זכוכיות ריתוך הוא 30 דולר ?!?!?!?!?!
-
אני לא יודע דרך מה אתה מזמין - לפעמים נתקלים במחיר כזה מכיוון שהאת ררוצה להיות worldwide ולא מתמחר מחיר הריאלי אלא עולה למחיר שמכסה שני סיבובי כדור הארץ.
נהוג לפנות למוכר ולבקש חישוב עלויות משלוח.
או :
1. למצוא חבר בארה"ב
2. להזמין מאחר השירותים שנותן כתובת מקומית
-
אלו אפשרויות המשלוח שמציעים לי -
http://img517.imageshack.us/img517/6269/111gy.jpg
לפי מה שאני מבין מהטקסט החישוב הוא לחבילה במשקל קילו +- ?!
2 זכוכיות ריתוך שוקלות...כמה? 20-30 גרם לאחת?
מבחינתי הייתי מביא 50 בשביל שיהיה זמין לכל חברי האתר שמרתכים עם מסיכות רגילות, אבל -
1) אני רוצה לנסות אותם קודם.
2) בשביל 50 רוצים ממני 148 דולר משלוח.
יצרתי קשר עם המפיץ הישראלי של SCHOTT, הם לא ממש יבואנים של המוצרים, אלא נציגים...
לא הבנתי מה הקטע ומה זה בדיוק אומר, הם מבררים אפשרות להביא את זה בתיווך שלהם.
-
תגובה: תגובה להודעה: [ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסי
מה נסגר עם הקסדות? איזו חברה נחשבת לטובה איזו לא?
האישה נתנה לי אור ירוק לרכישת קסדה הכי איכותית שאוכל למצוא. אני לא יודע מה לחפש. לא אוהב את הSPEEDGLASS או איך שקוראים להן, מעדיף חלון גדול יותר.
הקסדה צריכה להיות מסוגלת לזהות גם ריתוך ארגון האמפרז' נמוך.
תודה :-)
-
תגובה: תגובה להודעה: [ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסי
אוקי צמצמתי את האפשרויות ל2. מילר וג'קסון.
מילר: http://www.millerwelds.com/products/...digital-elite/
ג'קסון: http://www.jacksonsafety.com/linkdet...roupid=3004384
שתיהן בערך אותו דבר עם אותם פיצ'רים. שתיהן של חברות רציניות בתחום. גם אם הן מיוצרות בסין אז זה ליגה אחרת.
ההבדל הוא 100 דולר לטובת המילר, אבל הבנתי שהג'קסון נחשבת טובה יותר.
KD2, מה דעתך? עשית דוקטורט על קסדות :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה נסגר עם הקסדות? איזו חברה נחשבת לטובה איזו לא?
האישה נתנה לי אור ירוק לרכישת קסדה הכי איכותית שאוכל למצוא. אני לא יודע מה לחפש. לא אוהב את הSPEEDGLASS או איך שקוראים להן, מעדיף חלון גדול יותר.
הקסדה צריכה להיות מסוגלת לזהות גם ריתוך ארגון האמפרז' נמוך.
תודה :-)
מיכה מה נסגר איתך ל - SPEEDGLASS יש מסכה עם מסך ענק.
9100XX זו מסכה עם מסך ענק,החסרון היחיד של מסכה זו זה המחיר , מעבר לכך שתי החברות גם מילר וגם הג'קסון לפחות בעניי זו מסכות פחות טובות .
אני עובד עם SPEEDGLASS כבר מעל ל - 20 שנה , אין תקלות , אין בעיות עינים , אין מצב שהיה לא עובדת , בקיצור סוס עבודה מהמשובחים שיש .
וחוץ מזה עם 3M החליטו לקנות את חברת SPEEDGLASS אז זה אומר הרבה על האיכות שלהם .
עידו