תגובה להודעה: "יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
כנראה שהפוקסים של המדינה עוד לא משוכנעים,
אני אעשה משהו מאד יוצא מהכלל, אבקש מהאישה להגיב לנושא.
היא אחת משלכם, אני לא אומר לה מה לכתוב ואפילו הסברתי שבכונה אני לא מספר לה על מה השירשור כדי לא ליצר מצב שהדעה שלה תהיה מעורפלת,
ביקשתי ממנה שתכתוב את דעתה האישית על נסיונה וההבדלים בנהיגה בכבישי ארץ ישראל לעומת ארה'ב וביקשתי התיחסות לרכבים מוגבהים עם צמיגים גדולים ודעתה עליהם,
ועכשיו.....מאסטרו....
שלום לכולםםםם אני ימית אישתו של ג'ו
יש לי רשיון נהיגה מעל ל 10 שנים בישראל אין כביש שלא ביקרתי בו מדן ועד אילת :-)
נכון להיום אני נוהגת בארצות הברית כבר שנתיים
להלן ההבדלים :
ביחס לכבישים - בארצות הברית הכבישים הרבה יותר רחבים ( מינימום בתוך העיר 2 נתיבים ) אני עובדת במרחק של 40 מ"ל מהבית ככה שאני נוסעת המוןןן תרבות הנהיגה היא מאוד שונה הרבה יותר רגוע ואנושי נהגים מתחשבים אחד בשני ( זאת אומרת שאף אחד לא דבוק לך לתחת ואם אתה צריך להשתלב בתנועה יעזרו לך ולא ימנעו ממך )
על הכביש יש מליון סוגי רכבים מכל המינים והסוגים להבדיל מישראל אפילו משאיות ענק נוסעות כמו רכב משפחתי ככה שהתנוע זורמת במהירות אחידה
קיימות בכביש המון "מוטציות" ומפלצות למינהם כמו בלייזר שהגובע שלו הוא מטר מהכביש שבין הגלגלים לגוף הרכב יש חצי מטר גובה , פיק אפ שהגלגלים שלו מתאימים לחיפושית שנות ה 70, אופנועים ,לימוזינות וכל מיני רכבים בעלי גלגלים מגושמים מאוד בגודל ביחס לרכב.
בתים ממונעים , משאיות ברוחב שתי נתיבים ונגררים שונים ומשונים ...
ועם כל המוטציות והמפלצות כולם נוסעים על אותו הכביש באותה מהירת בנחת רוח ובלי לחץץץץ
בבוקר עם כל העומס בכבישים כולם רגועים עם הכוס קפה בטלפון , במחשב, איפור, גילוח חחחח הכל בדרך ....
ולדעתי בלבד הנהיגה פה זה עניין של מנטליות .....
ולגבי השאלה של ג'ו :confused: שאני נוסעת לייד הרכבים הגדולים למינהם אין לי שום פחד מהם( אני גם נוהגת דודג' ראם בגודל של משאית ומוגבה ) אולי כי פה זה נורמלי שהם בכביש ומאוד סטנדרתי ולא יוצא מהכלל אבל לא ניראה לי שרכב כזה שונה מכל רכב אחר כל כלי רכב מכל סוג מסוכן לדעתי באותה מידה (אם הוא נכנס בך ב 100 קמ"ש לדוגמא אז מה משנה הגודל שלו הוא מסוכן ) הכביש בישראל מסוכן לכל כלי הרכב כי הכל מתחיל בנהג ולא בשום נתון אחר.....:!:
סעו בזהירות זה הכי חשוב לא משנה במה אתם נוהגים :cool:
מיותר לציין שפסיקים וכדומה היו מילים גסות ברוגוזין ,
לפחות לדעתי העניה, :-)
זה לכל החכמים שאוהבים להעביר ביקורת על אכות הכתיבה שלי, שאגב, לא באה מכל בית ספר(ובטח לא בישראל) אלא מלימוד עצמי.
ג'ו אין עליך .
אבל מה שאתה מנסה לעשות זה להחזיר את האחריות אל העם , מצוין מבחינתי , אבל תראה מה זה גורם לציבור אפילו פה בפרום .
מבחינתי, השלטון בדברים כאלו צריך כמה שפחות להתערב , עם ברצונך לתחזק את הרכב/ לשפר אותו אין בעיה , העולם מלא דוגמאות שזה עובד .
תאונות קורות בכול מקום , ומוזר אבל במדינה שלנו האחוז של רכבים מעורבים בתאונות גבוה ביחס לזה שאסור לאזרח לבצע שום עבודה , סליחה מותר לבדוק שמן :D
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron1999
פיקוח כמו -
הגדרת מסגרת תקנות שאם אתה עומד בהן - יש לך רישוי לרכב, אם אתה לא עומד בהן -הרכב לא רשאי לנוע בכביש.
אז יש מטרה
עכשיו נשאלת השאלה -
איך מקדמים כזה רעיון?
אז זה מה שחסר לנו? עוד מוסד שכולו יהיה סחר מכר ושחיתות? כמובן שלא "אצלי", "אצלי" הכל עבר תקינה מסודרת ושילמתי כל מה שביקשו ממני, אפילו חיכיתי שנתיים עד שייסמו את כל הבדיקות ואפילו החלפתי את החלקים שנשברו במהלך הבדיקות ההורסות, אבל "כולם" משחדים שם על שמאל ועל ימין ומאשרים להם רכבים שהם סכנת נפשות.
הדיון צריך להתרכז באחריות ובביטוח. האם אתם רוצים לחיות במדינה שבה מי שדרס/גרם לנזקים יהיה אחראי אישית (פלילית וכספית) למה שגרם (גם אם לא שתה ולקח סמים קודם) או שנמשיך לחיות תחת כיסוי ביטוחי סוציאליסטי (אולי אפילו בולשביקי) אשר זכותו לדרוש מכולנו דרישות מסויימות.
כל אלה שרוצים שיפורים ושינויים חוקיים - תבינו שבטווח הקצר המשמעות היחידה היא אחריות מלאה על מה שאתם עושים וכנראה שגם עלויות ביטוח אדירות. השינוי היחיד שיאפשר זאת הוא שינוי מהותי באופן כיסוי תאונות דרכים. אני לא אומר שאני נגד שינוי כזה - אבל לפחות אני מבין מה הוא אומר ואני מוכן לקבל את זה.
אולי ג'ו יספר לנו מה קורה במקרה של תאונת נפגעים בטקסס - מי משלם, מי נותן את הדין וכמה עולה ביטוח לטנדר טון עם צמיגים 37".
איזה מוזרים אתם :) ...
אתם באמת מנסים להוביל מהלך לשינוי היכולת לטפל לבד באוטו ? ....
זה נורא נקודתי.
מה שצריכים לעשות זה להוביל מהלך לשינוי השלטון. זה אולי חשוב לבדוק שמן לבד, אבל זה הרבה פחות חשוב מכל נושאי הכלכלה / חינוך / ביטחון / כו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
אולי ג'ו יספר לנו מה קורה במקרה של תאונת נפגעים בטקסס - מי משלם, מי נותן את הדין וכמה עולה ביטוח לטנדר טון עם צמיגים 37".
בכיף,
קודם כל נתחיל שאין הרבה קשר בין סוג הרכב למחיר הביטוח,
ההבדלים במחירים קשורים ל.....
1. המיקוד
2. גיל הנהג
3. העבר של הנהג (מה שקוראים בארץ נקודות)
זהו.
סוג הרכב לא משחק הרבה. יותר מזה,
לאף חברת ביטוח לא אכפט מה גודל הצמיגים, מוגבה, מונמך או כל שטות אחרת,
מחירים?
אני לא דוגמה, אני גבר נשוי (הנחה) מעל לגיל 27 (הנחה) בעל בית (הנחה) אין נקודות (הנחה)
2 רכבים עם כריות אויר (הנחה) ואני משלם על 2 רכבים ו2 נהגים.....פחות מ$500 בשנה לביטוח חובה,
אני יכול להוסיף עוד $150 ולקבל מקיף....
עוד פעם, מחיר הביטוח נקבע ע'י הנהג בלבד!
אין כל הגבלה לסוג הרכב ובטח לא לגודל צמיגים.
חתיכת שינוי למה שאתם מכירים......לא?
ולשאלתך מי משלם.....הביטוח כמובן של מי שאשם, עד הכיסוי המקסימלי (מינימום $50000)
יש לך דרישה ליותר? בשביל זה יש בתי משפט...
גיא, מהלך גדול כמו שאתה מתאר, גם אם הוא נחוץ, הינו קשה לביצוע ומצריך לא מעט משאבים, תכניות וכד'. אפשר לעשות זאת בהקשר של הקמת מפלגה רלוונטית, כמו שאני הצעתי באחד האשכולות פה.
לעומת זאת, אם נשנה כל פעם משהו קטן - היום זה עולם הרכב, מחר זה עולם הבריאות, מחרתיים החינוך וכד'. נוכל לעשות זאת בהרבה פחות סיבוכים. ההדרגתיות תאפשר את השינוי ואף תעזור לשינויים עתידים.
ביטול חקיקות נוכחיות ושינוי של כמה מאלה שכן ישארו.
אגב, לגבי הקמת עוד מוסד/מכון - זה לדעתי מיותר כי קיים כבר היום מכון שיכול לבדוק את הדברים בצורה רשמית ורק מצריך את ההרשאה לעשות כן ואולי לשלב עוד מחלקה בתוכו בהקשר המוטורי.
בכל מקרה, הכל פה דיבורים באויר, זה לא שמחר מישהו באמת יגש למשרד לובסיטים ויתחיל תהליך כזה. המקלדות עובדות מהר מאד אבל בזאת זה מסתכם.
אחרי קריאה מעייפת של כל השרשור הזה...
יש דיעה אחת שאני מסכים איתה..(טוב גם עם גיא קצת) וזו הדיעה של ארז..
אתם באמת רוצים שכל אחד יוכל "לשפר" את הרכב שלו בבית תוך שהוא מסתמך על דברים שראה באינטרנט???
גם אני ראיתי כאן באתר הזה דברים שאנשים עשו וריתוכים שלא הייתי מוכן לשבת בסוכה שמרותכת כך וקיבלו מחמאות ומחיאות כפיים מ"מביני עניין"..
במידה וזה יקרה אי פעם פתאום יתחילו להסתובב רכבים עם מוטות "מחוזקים" שבנויים מצינור מים אבל בעל הרכב הרי בדק את זה..אחרי טיול של שעה וזה לא נשבר אז זה מספיק חזק... אחר מחליט להאריך מוטות הגה לבד או לבנות מגדלי בולמים מברזל 4 מ"מ וטוען שזה חזק מספיק כי הוא עלה מדרגה בטיול וזה החזיק מעמד..
אז גם אני לא רוצה שרכבים כאלה יסעו לידי...גם לא כאלה שהגדילו להם צמיגים והרכב עדיין עוצר, הרי אף אחד לא באמת יודע את מגבלות מערכת הבלימה של הרכב שלו נכון?
גם אני נסעתי בניבה שמישהו שם לה צמיגים 31" , זה נוסע הכל סבבה, אבל היא עוצרת כמו התחת שלי אחרי החמין של שבת, והתירוץ שלו , אני משתדל לשים לב יותר כי אני מודע לבעייה, מצטער זה לא עובר אצלי.
וגם לא נעילת זיקה שהבעלים מודע לקיומה ומשתדל ליסוע יותר רגוע..לא עובר!!!, לא סתם יש שם דיפרנציאל!!!!!
גם בפרטיות המצב לא יותר טוב , כמה מחזקים את המנועים שלהם ואני מכיר כאלו אישית ובאמת הולכים לחזק גם את מערכת הבלמים??? , השיפור היחיד שהם עושים זה לצבוע את הקליפרים באדום, ויש יותר רכבים כאלה ממה שאתם רוצים לדעת, אני מכיר אישית הונדה עם 250 כ"ס והבעלים לא חושב אפילו לגעת בבלמים, הרכב עוצר לדעתו...(אם לא הייתי מכיר אותו הייתי מדווח עליו בעצמי)
אני כן בעד קיטים מוכנים ויעודיים לרכב , שיעברו מכון תקנים או מה שצריך, אישור יצרן וכו'.. ושיורכבו ע"י סדנה\מוסך שיורשה לכך..(מי אמר סובארו פורסטר?).
רוצה להרכיב לבד?, אין בעייה, גש לחנות קנה קיט ותרכיב לפי הוראות מדוייקות כולל חיזוק כל הברגים למומנט המתאים ותעביר את הרכב בדיקה שאכן הכל בוצע כהלכה..
אתם חושבים שמר ישראלי מלך הקומבינות והחאפריות מוכן לזה????
אני לא חושב!
ליאור
אמת ויציב מה שכתבת גודפאדר. אף אחד לא הולך לעשות עם זה משהו, ההרגלים ש"נצרבו" בנו בשנים של קיומה של המדינה לא הולכים להתמוסס ברגע, ולמרות שמה שג'ו אומר זה לוגי להפליא האביטס דיי הארד. זה כמו שבפעם הראשונה שעליתי על רכב שטח כל סלע קטן חשבתי יפוצץ לי את הגחון - למה? כי התודעה שלי הייתה של פרייבט ולקח זמן של שטח(!) עד שהשתנתה וזה תהליך שעדיין ממשיך לפחות אצלי.
על מנת שתודעה של עם שלם תשתנה צריך לשנות אותה על ידי שינוי הדרגתי של הרגלים על פני עשרות שנים. (אם לא מאות - לפחות זה מה שאני חושב) ועד אז, נמשיך לפתוח תרגליים לכל ספינה שחודרת לשטח הימי שלנו, ללכת לטסטים, לשלם אגרת טלביזיה, מיסים מופקעים, ולשמוע את השיר הניצחי "איזו מדינה".
פעם בכמה זמן יש בר מזל שמסוגל לשבור את המחסום הפסיכולוגי הזה, והוא מוצא את עצמו חי בשלווה במדינה כמו טקסס עם אישה, ילדים ג'יפ ורובה, וכשבאים להרכיב לו ארון בחדר שינה הם לא מתלוננים על זה שהוא גר רחוק ואיזה מזל יש לו שהם באו אליו להרכיב לו את זה, כשאישתו נוסעת לעבודה היא לא חושבת על איך לשרוד בכביש אלא נוסעת בנחת, למרות שהיא מוקפת במיניי תפלצות תעבורתיות, ובסוף שבוע הוא לוקח את הקרוון שלו (כן - כזה שבלחיצת כפתור מתרחב למימדים של בית 3 חדרים) גורר מאחורה סי ג'יי או רנגלר והולך לטייל בשקט.
מדברי - זה מפחיד לשמוע את היאוש שנשמע בקולך
והבעיה הגדולה היא שזה נכון
כדי לשנות משהו - צריך זמן וכח
וכמעט כל תהליך נופל בסוף לידים לא נכון ש"משמנות" ידיים אחרות
והאזרח המצוי - תמיד נשאר לו בסוף פחות בכיס ופחות מרחב תימרון .
(דוגמא מעצבנת אחת - ה"ירוקים" יורדים לחיינו אבל בצין /רותם דשנים וכו' הארובות ממשיכות לפלוט לאויר
זיהום כל יום בכמות שתיקח לנו עשרות שנים להשאיר את הגיפים מונעים, חופרים באדמה ומגדילים את שטח המפעלים , ואף אחד לא מעיז לדבר).
והכי יפה שאין למי להצביע ברצינותבכנסת , בידיעה שיעשה משהו ולא רק יחזיק את הכסא שלו בשני הידיים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
אחרי קריאה מעייפת של כל השרשור הזה...
יש דיעה אחת שאני מסכים איתה..(טוב גם עם גיא קצת) וזו הדיעה של ארז..
אתם באמת רוצים שכל אחד יוכל "לשפר" את הרכב שלו בבית תוך שהוא מסתמך על דברים שראה באינטרנט???
אתם חושבים שמר ישראלי מלך הקומבינות והחאפריות מוכן לזה????
אני לא חושב!
ליאור
לפי הדוגמאות שהבאת ניכר שאתה מפספס לחלוטין את הנקודה.
אף אחד לא מציע \ קורא \ מבקש אישור גורף, מראש, לתת לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה באוטו ולעלות איתו על הכביש (או לנסוע איתו בשטח)
הרעיון הוא ליצור סט חוקים \ מגבלות - מה שייקרא תקנות
ורכב שעונה על הדרישות שמועלות שם - מקבל הרשאה לנוע על הכביש.
מי יבדוק? - אפשר לדבר על זה
מה ייבדק? - אפשר לדבר על זה
אבל זה יהיה כללי, יהיה בטוח, ויאפשר תנועה רחבה בתוך המסגרת הזו.
מפה ועד להבין שכל אחד יכול לבנות אוטו מברזלים שמצא בחצר המרחק די גדול..
הבנתי טוב מאוד את הנושא וגם כתבתי שאני בעד
ציטוט:
אני כן בעד קיטים מוכנים ויעודיים לרכב , שיעברו מכון תקנים או מה שצריך, אישור יצרן וכו'.. ושיורכבו ע"י סדנה\מוסך שיורשה לכך..(מי אמר סובארו פורסטר?).
רוצה להרכיב לבד?, אין בעייה, גש לחנות קנה קיט ותרכיב לפי הוראות מדוייקות כולל חיזוק כל הברגים למומנט המתאים ותעביר את הרכב בדיקה שאכן הכל בוצע כהלכה
ואני שוב כותב, עמך ישראל לא יעמוד בזה וימצא קומבינות גם כאן.
טסט שנתי אנשים מעבירים רכבים ברמת תחזוקה של בימבה לילדים ומשלמים למאעכר אז מפה ועד שיפורים חוקיים ואזרחים שמבצעים אותם כמו שכתוב בספר המרחק עוד יותר גדול...
במדינות אחרות זה עובד כי במדינות אחרות יש מנטליות אחרת (וג'ו פרט כבר הכל) כשבישראל על כל תיקון מחפשים את הכי זול ואולי משהו דומה שיתאים ויעשה את העבודה גם הולך...אז תגיד שמחירי המורשים גבוהים ואין ברירה..מסכים..
אבל מה אם אגרת בדיקה ואישור גם תהיה גבוהה...כמה חאפרים ומאעכרים יצוצו אז...???
נ.ב
תעבור טוב על השרשור ותראה שיש כאלה שכן רוצים לעשות מה שבא להם באוטו שלהם....
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
ואני משלם על 2 רכבים ו2 נהגים.....פחות מ$500 בשנה לביטוח חובה,
מאחר והזכרת ביטוח חובה, אני משער שאתה מדבר רק על פגיעות בנפש (לא כולל צד ג'/מקיף).
אתה משלם על ביטוח נקוב בשם (מכסה נהגים ספציפיים בלבד הנקובים בפוליסה/תעודת הביטוח).
כמה יעלה ביטוח חובה לכל נהג?
ולשאלתך מי משלם.....הביטוח כמובן של מי שאשם, עד הכיסוי המקסימלי (מינימום $50000)
בארץ החוק קובע שכל אחד תובע את ביטוח החובה של עצמו במקרה של פגיעה בנפש, ללא קשר לאשם.
המחלוקת מי אשם יכולה להתגלגל הרבה זמן. מי מכסה בינתיים את ההוצאות הרפואיות?
לג'ו, השאלות מסומנות בכחול (רק מתוך סקרנות).
ולגבי הדיון, לדעתי עם ישראל אוכל את הדייסה שהוא בישל (או ליתר דיוק, מה שמבשלים לו המנהיגים אותם הוא בוחר).
חן
הביטוח חובה בארה'ב הוא רק צד ג' (סוג של)
הוא מכסה את זה שגרמת לו נזק בלבד, אין קשר לתביעות גוף או רכוש, למרות שבפוליסה כן יש הבדלה בינייהם.
הביטח למעשה מכסה את הרכב ולא את הנהג, יותר מדויק, את בעל הרכב, (אני יודע, פה זה מתחיל להיות מסובך)
אנסה להסביר ככה,
לי יש רכב וביטוח, אתה בא ומבקש להשאיל את הרכב, נסעת ונכנסת במישהו (אשמתך), אתה (אני) מכוסה.
הביטוח נועד להגן על בעל הרכב נגד תביעות, לא על הנהג, כי התביעה תהיה נגד בעל הרכב ולא נגד הנהג...טיפשי? אולי.
אבל זה מבטח את זה שמשלם על הפוליסה, המצב היחידי שיש בו מצב שחברת הביטוח תסרב לשלם זה אם אתה בין בית אצלי ולא על הפוליסה כנהג,
כלומר, נגיד שאתה גר אצלי ומבקש לשאול את הרכב, נכנסת לתאונה באשמתך, החברת ביטוח תסרב לשלם ( אם הם יגלו שאתה גר אצלי)
לא הבנתי למה אתה מתכוון בזה:כמה יעלה ביטוח חובה לכל נהג?
לחלק השני,
תחשוב על ביטוח כקפיטריה,
אתה בוחר מה להוסיף לו,
רוצה ביטוח נגד נהג בלי ביטוח? יש
רוצה כיסוי רפואי לך? יש
רוצה מקיף נגד הכל? גם יש
השינוי המרכזי.... במקרה שנגרם לך נזק מפעולה של אדם אחר, הביטוח החובה שלו משלם לך, אלא עם יש לך ביטוח שלך שיכסה נזקים שלא כוסו ע'י הביטוח שלו.
הכל זה רק עניין של כסף וסיכון, ואפשר לקנות הכל לפי רמת היכולת שלך לקבל סיכונים על עצמך.
תאונות לא קורות בגלל שיפורים אלא בגלל אנשים.
גם נשק לא יורה מעצמו, אלא צריך אצבע עצבנית שתלחץ על ההדק. בגלל זה בארה"ב כל אחד יכול לקנות לו אקדח או M16 וכן, כשיש כל כך הרבה אקדחים אז חלק מהם גם יורים והורגים ואולי המקרים האלה רבים יחסית (בגלל שארה"ב מדינה עצומה עם 300 מיליון תושבים, כן?), אבל בסיטואציה דומה בישראל (עם 7 מיליון תושבים), אם לכל אחד היה מותר לשאת כאן נשק, היינו סופרים עשרות ומאות הרוגים בשבוע על כל מריבת שכנים קלה. רק לפני שבוע התווכחו אצלנו שכנים בבניין על חנייה וזה עלה לטונים גבוהים ואפילו לאיומים (אני רק צפיתי מהצד בעניין רב), ואני לא רוצה לדמיין מצב שבו כל המתווכחים היו גם נושאים נשק ואיך זה היה נגמר.
הכל מתמצה במנטליות. בהתנהגות. וזה לא רק בכבישים אלא גם בבית ספר ובתור בסופרמרקט. אני לא בטוח שאני רוצה לאפשר לבנאדם שמאיים על השכנים שלו ושפותח ג'ורה על המורה של הילד שלו (כי העיזה לנסות לחנך אותו ושלחה אותו הביתה עם מכתב להורים) לבנות לבד ג'יפ גדול ולנסוע עם היצירה הזו אחר כך בכביש ציבורי. כי כן, יש מצב שהוא יזלזל במשהו (שלדעתו ממש לא חשוב) ויהרוג מישהו.
לא מוצא חן בעיניכם? גם בעיני לא, אבל מה לעשות, זו המדינה שלנו, תמונת ראי של איך שאנחנו נראים. מי שלא מתאים לו, שייקח ת'פקלאות וייסע לטקסס. אני לא בטוח שעם מנטליות ישראלית טיפוסית, הוא יסתדר שם הרבה זמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
בארה"ב - אם השכן שלך עם הF350 יסע מחר והגלגל 40" שלו ישתחרר מסיבה כלשהי, יפגע בסטונדט להנדסת מחשבים ויהפוך אותו לנכה, הוא ישלם 20 מיליון דולר מכיסו פיצויים לסטודנט שכתוצאה מהנכות לא יהפך להיות ביל גייטס.
על פי הנתונים מידיעות אחרונות של הבוקר:
* על דריסה והריגה תקבל בין חצי שנה עבודות שירות, לשלוש שנות מאסר. אם אתה עורך דין מוכר, תקבל שנה ו3 חודשים.
* על הריגה באמצעות קרש תקבל שנתיים בפנים
* על השלכת נעל לעבר שופט, תקבל 3 שנים בפנים (!)
בקיצור, כל עוד גלגל ה40" שלך לא יפגע בשופט, נראה לי שלא תתרושש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ItayWitzer
על פי הנתונים מידיעות אחרונות של הבוקר:
* על דריסה והריגה תקבל בין חצי שנה עבודות שירות, לשלוש שנות מאסר. אם אתה עורך דין מוכר, תקבל שנה ו3 חודשים.
* על הריגה באמצעות קרש תקבל שנתיים בפנים
* על השלכת נעל לעבר שופט, תקבל 3 שנים בפנים (!)
השאלה היא לא "מה עשית?"
אלא "במי פגעת?"
והנה - אנחנו חוזרים אל הנושא העיקרי שכנראה צף מהשרשור הזה
הרקבון בחברה הישראלית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron1999
השאלה היא לא "מה עשית?"
אלא "במי פגעת?"
והנה - אנחנו חוזרים אל הנושא העיקרי שכנראה צף מהשרשור הזה
הרקבון בחברה הישראלית.
אנחנו בטוח לא מושלמים אבל גם לא כאלו רקובים
הרקבון (שוודאי קיים על פי הסירחון) הוא במערכת הכאילו "צדק"
בבתי במשפט ובעיקר בבג"ץ שבינם לבין העם והחברה אין שום קשר ואני לא רואה איך הרקבון שלהם גורם לי להסריח - הם מנותקים!
התנהגות המשטרה והפקידות היא נגזרת של מערכת הצדק
וזה מה שחושבים במדינה דמקורטית על מערכת ה"צדק" שלנו
למה שהמשטרה תתאמץ לטפל העבריינים שבתי המשפט ישחררו? - הם רוצים הצלחות ולכן מחפשים אותנו ושכמותנו הכל תוצאה של מערכת משפט לא יעילה ,רקובה, מנותקת, ושיש לה אג'נדה פוליטית מובהקת ויצר השמדה עצמי מובנה.
בעניין הפוליטקאים... הם רק רוצים להתפרנס בשקט;)
התשתם אותי,
אני משנה את דעתי ורוצה להתנצל לאריה במיוחד.
הוא יותר מצודק.
בניה פיראטית, עבודה לקויה ורשלנית הם רק חלק קטן של המנטליות "יהיה בסדר"
ועד שהמנטליות לא תישתנה, עדיף מאד שהמצב הנוחכי ישאר בדיוק כמו שהוא.
חבל, אבל כשמסתכלים על התמונה הגדולה, עדיף ככה, ובגדול.