תגובה: דיון בניית שולחן ריתוך
המחשב קורס לי כבר פעם שלישית, נגמר הכוח לכתוב אותו דבר אז זכיתם, אקצר:
אין לרגע כוונה (או יכולת) להגיע לרמה של שולחן מקצועי אמיתי. הכוונה היא לייצר שולחן לחובבים איכותי וכיפי ולהנות מהעבודה בדרך. פורום הבונים, לא?
הסטייה בחיתוך לייזר בין מרכז החורים במרחק הזה הוא +-0.2 מילימטר. תוסיף לזה את הסטייה של הקידוח ושל ההרכבה, תגיע קרוב לשולחן שלך. לא במישוריות, שם אין לי סיכוי, במרחק בין שתי נקודות על המשטח.
זה בטוח יהיה הרבה יותר טוב, קל ונוח משולחן רגיל.
אתה תמיד מוזמן לתרום את השולחן שלך, כדי שאני ארתך עליו את המסגרת לשולחן שלי אם אתה מוטרד מהדיוק של השולחן שלי.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
למען שאר הקוראים, כדאי לציין שאני לא מתעסק בתכן מכאני ושאם מישהו כמו עידו חושב שאני טועה הוא כנראה צודק.
אני לא אתן לעובדות לבלבל אותי, אבל שתדעו ששווה להקשיב לו וללכת לקנות משטח עם חורים (מי מוכר לך ב3000 כזה דבר??) אם זה חשוב לכם.
אני יכול להציע שני דברים:
לא מזמן ראיתי שולחן ריתוך מקצועי מחורר כמו שאתה רוצה לבנות, מפלדת כלים עם גלגלים ומגירות , מגיע עם סט של כמה עשרות כלי דפינה. לא משהו בסדר הגודל שיש אצל עידו אבל לדעתי בהחלט מספק. עלותו הייתה סביב 7000 ש"ח אם אני זוכר נכון.
אני בניתי שולחן ריתוך משולב- 80 על 160 סהכ. חצי ממנו פלטת ברזל שחור 8 ממ, שאפשר לרתך עליה בפיקים תו"כ הבנייה והחצי השני מפרופילים של יוניסטראט. יש לי אביזרים שונים שמתחברים ליוניסטראט ומאפשרים לבנות תמיכות שונות, וגם שני זוגות מלחציים שמחוברים שם.
אם מעניין אצלם מחר תמונה.
אין לי סכומים כאלו למשימה הזו, וגם לא צורך אמיתי.
שים תמונה, נשמע מעניין. הרעיון המקורי שלי היה לבנות שולחן מפרופילים של Item או Kenya:
https://product.item24.de/motion_dat...__AINO__V1.jpg
זה מאלומיניום, מדוייק מספיק ומאפשר גמישות בעבודה. הפחד העיקרי הוא שמשטח שעשוי מפרופילים כאלו צמודים יהרס, אבל זה פתיר עם משטח שמכסה. עלות הפרופיל וזמינותו זה עיקר הפער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
המחשב קורס לי כבר פעם שלישית, נגמר הכוח לכתוב אותו דבר אז זכיתם, אקצר:
אין לרגע כוונה (או יכולת) להגיע לרמה של שולחן מקצועי אמיתי. הכוונה היא לייצר שולחן לחובבים איכותי וכיפי ולהנות מהעבודה בדרך. פורום הבונים, לא?
הסטייה בחיתוך לייזר בין מרכז החורים במרחק הזה הוא +-0.2 מילימטר. תוסיף לזה את הסטייה של הקידוח ושל ההרכבה, תגיע קרוב לשולחן שלך. לא במישוריות, שם אין לי סיכוי, במרחק בין שתי נקודות על המשטח.
זה בטוח יהיה הרבה יותר טוב, קל ונוח משולחן רגיל.
אתה תמיד מוזמן לתרום את השולחן שלך, כדי שאני ארתך עליו את המסגרת לשולחן שלי אם אתה מוטרד מהדיוק של השולחן שלי.
רק הבדל קטן אחד שולחן שאתה מתכנן זו סטיית השולחן אצלי זו סטיית המוצר שנעשה על השולחן .
יש כמה יבואנים של מוצרים כאלו בארץ לא קשה לבדוק מחיר .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
דיוק במיקום מרכז החורים של חיתוך לייזר בפלטה גדולה הוא 0.2 מ"מ. מה שיפה זה שאכן הדיוק הזה נשמר בלי קשר למרחק בין החורים. אז הדיוק בין מרכזי שני חורים רחוקים הוא עד 0.4 מ"מ. נוסיף לזה 0.1 מ"מ (לפחות, ויותר אם זה לא בורג דיוק, ובעצם אין משמעות לבורג מדויק בחור חתוך בלייזר) בחיבור של אביזר עם בורג בכל אחד מהחורים, ונגיע ל0.6 מ"מ במינימום בין כל שני אביזרי תפיסה. תוסיף את הדיוק של אביזר התפיסה מה שהוא לא יהיה מול החלקים עצמם, בוא נגיד שזה גם 0.1 רק לצורך הדיון, הגענו כבר ל0.8 מ"מ. הדיוק של אביזרי החיבור שלך, אם הם גם בנויים מחלקי לייזר, הוא כמה עשיריות כל אחד כי הם בנויים על חיתוכים בדיוק של 0.2 מ"מ בעצמם.
כלומר, עם שולחן שהוא פלטה אחת חתוכה בלייזר, אפשר להגיע לדיוק דו מימדי מיטבי של בערך 1.0 מ"מ עבור כל אורך השולחן, שזה דיוק מצויין, אבל לא מתקרב לאותם 0.5 מ"מ שאתה רוצה - וזה תלוי לחלוטין בעובדה שמתחילים מפלטה אחת שלמה של חומר.
בשיטה שלך אתה מאבד לגמרי את הדיוק של הלייזר כי אתה צריך למקם את הפלטות הבודדות אחת ביחס לשנייה, אני כאמור לא מכיר דרך מעשית באמצעים ביתיים להגיע לדיוק של אפילו מ"מ בינהם, אבל גם אם תגיע לעשיריות אז זה מצטבר בוודאות למ"מ שלמים בין קצוות השולחן. לכן חבל על הזמן של החורים המדויקים - בנה שולחן ריתוך סטנדרטי, מלוח עבה, מחולק לחלקים לפי הנוחות שלך, ואת הדיוק תשיג באמצעים המקובלים של קיבוע ומדידה ידניים, סרגל, מטר, זויתנים וכולי.
הפלטה הבודדת היא תנאי הכרחי. אם זה לא מסתדר כלכלית או מעשית, אז אין טעם.
ד.א. עניין אחר הוא מה המוצרים שאתה הולך לבנות ויותר חשוב, כמה מכל מוצר והאם הם אמורים להיות תחליפיים. ג'יג חשוב כשאתה מייצר סדרת מוצרים ורוצה שהם יעמדו באותם מידות כדי שיוכלו להחליף אחד את השני. אם מדברים על רכב, אז כשאני מייצר סדרה של שלדות וסדרה של זרועות מתלה שכל זרוע מתחלה צריכה להתאים לכל שלדה, צריך ג'יגים מדויקים וחזרתיים. אם אני בונה רכב אחד בלבד, הרבה יותר הגיוני לבנות את הכל כשהחלקים הם הג'יגים אחד של השני - לבנות את הזרועות על השלדה לצורך העניין. בשביל זה אתה לא צריך שולחן ג'יג עם דיוק גבוה.
על זה עברתי בתגובות שנמחקו עם המחשב... בקצרה:
1. עידו צודק ואני מתייחס לסטיות השולחן ולא לסטיות של המוצר.
2. לשלב המיקום בלבד, אני מכין שני סרגלי מיקום עם חורים 15.6, עובי 2 מ"מ. סרגל לכל צד של השולחן, שני חורים לכל פלטה. תמונה בערב, רק במחשב אפשר אם הוא לא יקרוס שוב. החורים יוגדלו על מקדחת עמוד והחורים התואמים בפלטה גם 15.6 שיוגדלו. זה אומר בין שני חורים על שתי פלטות שונות 0.4, ועוד 0.1 על המיקום עם בורג רגיל (יש לי פין מושחז במידה, אבל כמו שאמרת זה נזם זהב באף חזיר). הרי לנו פלטות ממוקמות מקצה לקצה ב0.5.
3. הסטייה היא מרבית, הסטייה הנומינלית נמוכה מזה. ככל הנראה יצא טוב יותר.
אני לא מסכים לגבי הצורך והשימוש. מניסיוני שולחן כזה עם כלי מיקום בסיסיים מקל מאוד על רוב העבודות. ורסטיליות במיקום הפלטות, נוחות בחיבור והתקנת אלמנטים פריקים ועוד מצדיקה שולחן כזה בעלות נמוכה.
בורג רגיל= בורג עם הברגה חלקית, משתמש רק בחלק ללא ההברגה... גם כך ארצה כמה כאלו למגוון שימושים בשולחן הזה.
לא ברור לי על איזה דיוקים אתם מדברים, אשמח להסבר פשטני יותר ו/או סקיצה.
אם מדובר על מרחק בין חורים, מה בכלל החשיבות למרחק אם האביזר כליבה מאפשר כיוונון נוסף?
מיכה מדובר על חיבור המצאי מיקום על השולחן ואז דיוק החורים ומישוריות חשובים מאוד.
להמצעי דפינה אין כל משמעות דיוק .
עידו
מישוריות אני יכול להבין אם כי החשיבות שלה לא כל כך כמו בעיבוד שבבי לדוגמא.
לא הבנתי את המשפט הראשון. לא הבנתי למה חשוב דיוק החורים.
הדיעה שלי ששולחן הוא רק כלי להניח עליו דברים. הוא לא סרגל ולא פלס. את העבודה שלך אתה מודד ומפלס בלי שום קשר לשולחן. כלומר, יכול להיות מצב שעל מנת להגיע למישוריות מלאה, בטווח הטולרנסים כמובן, אתה תשתמש בשימסים וכדומה.
אני מודע לזה שזו לא דיעה נפוצה ובאמת אולי הגישה שלי מוטעית אבל המשמעות שלה היא שאתה לא חייב שולחן ברמת דיוק של עיבוד שבבי.
עדכון, הבנתי למה התכוונת אבל אני כמו שכתבתי, אני לא חושב שזה נכון להשתמש בשולחן בתור אמצעי מדידה.
4 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 123369קובץ מצורף 123370קובץ מצורף 123371קובץ מצורף 123372
לבקשתו של אלון אני מעלה את התמונות של השולחן שלי. לא ברמת הדיוקים בעשיריות שמדברים עליהם פה- אבל בניתי עליו כבר כמה מסבכי צינורות שיצאו מדוייקים.
חצי מהשולחן פלטת ברזל שחור 6 ממ וחצי פרופילי יוניסטראט. הפרופילים באותו גובה עם הפלטה.
על הפרופילים אפשר לחבר כלים- מלחציים, חותך פחים וכו וכן לייצר תמיכות מחלקי יוניסטראט- זויות ופרופילים שמתחברים אחד לשני עם ברגים ואומים ייעודיים.
עגלת הריתוך נכנסת אצלי מתחת לשולחן כדי לחסוך מקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זיף
קובץ מצורף 123369קובץ מצורף 123370קובץ מצורף 123371קובץ מצורף 123372
לבקשתו של אלון אני מעלה את התמונות של השולחן שלי. לא ברמת הדיוקים בעשיריות שמדברים עליהם פה- אבל בניתי עליו כבר כמה מסבכי צינורות שיצאו מדוייקים.
חצי מהשולחן פלטת ברזל שחור 6 ממ וחצי פרופילי יוניסטראט. הפרופילים באותו גובה עם הפלטה.
על הפרופילים אפשר לחבר כלים- מלחציים, חותך פחים וכו וכן לייצר תמיכות מחלקי יוניסטראט- זויות ופרופילים שמתחברים אחד לשני עם ברגים ואומים ייעודיים.
עגלת הריתוך נכנסת אצלי מתחת לשולחן כדי לחסוך מקום.
ניראה מצויין! תודה על השיתוף
איפה אתה קונה את האביזרים ליוניסטראט?
תודה!
אני ספציפית ניזון משאריות. סקופ מחזיקים את הפרופילים והאביזרים.
וילונות ליד שולחן ריתוך (והשחזה)? (סמיילי מגרד בראש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
וילונות ליד שולחן ריתוך (והשחזה)? (סמיילי מגרד בראש)
צודק. אל חשש. הוילונות לא כל כך קרובים וזזים כשצריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הדיעה שלי ששולחן הוא רק כלי להניח עליו דברים. הוא לא סרגל ולא פלס. את העבודה שלך אתה מודד ומפלס בלי שום קשר לשולחן. כלומר, יכול להיות מצב שעל מנת להגיע למישוריות מלאה, בטווח הטולרנסים כמובן, אתה תשתמש בשימסים וכדומה.
אני מודע לזה שזו לא דיעה נפוצה ובאמת אולי הגישה שלי מוטעית אבל המשמעות שלה היא שאתה לא חייב שולחן ברמת דיוק של עיבוד שבבי.
מיכה, הדעה שלך היא נכונה והיא בהחלט הנפוצה - שולחן ריתוך צריך להיות ישר, עבה ויציב ואת המדידות והפילוסים עושים עם כלי מדידה.
אבל שולחן ג'יג אמיתי, כמו שיש לעידו, הוא אכן כלי מדידה לכל דבר ועניין.
אם המטרה של אלון היא "שולחן עבודה +" ולאו דווקא כלי מדידה מדויק כמו שולחן ג'יג גרמני, אז זה ממש בסדר גמור. השולחן של זיו גם לא כלי מדידה אבל נראה נהדר, מאד שימושי ונוח לעבודה.
2 קבצים מצורפים
תתחדש
הרקע מוכר משום מה [emoji4]
עידו