תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינשוף
חמישה גרוש שלי:
לקחת רכב עם שתי נעילות נשלטות
לנסות לעלות אותו מעלה כל פעם עם נעילה אחת פתוחה והשניה נעולה.
ולראות את ההבדלים.
החמישה גרוש שלך, יחד עם האינפלציה מאז שהשרשור הזה התחיל, זה כבר לירה ותשעים אגורות.
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
החמישה גרוש שלך, יחד עם האינפלציה מאז שהשרשור הזה התחיל, זה כבר לירה ותשעים אגורות.
תכלס, גם הרבה שינויים חלו בשבילים ..
יש עכשיו חלוקה שונה לגמרי של מי רכב גבר גבר ומי לא ( קיים יותר ) ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
א.היה..
ב. האיש לא עובר באותו הנתיב בהגדרות, ומנסה רק תוואי שטח אחד וממנו משליך.
לא ככה בונים חומה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
א.היה..
ב. האיש לא עובר באותו הנתיב בהגדרות, ומנסה רק תוואי שטח אחד וממנו משליך.
לא ככה בונים חומה..
ברור שצריך לסייג כל הדגמה, אין שני תוואים זהים.. עדיין, אפשר ללמוד מהסרטון כמה דברים, גם כשברור שזה לא מייצג את כלל המצבים.
סרטון מושקע ורציני יותר מרוב מה שיש ביוטיוב, הבחור באמת מנסה ללייצר ניסוי אוביקטיבי: אותו הרכב בדיוק, עם שתי נעילות נשלטות, אותו נהג שמשתדל להראות את ההבדל, כמה מכשולים שונים ורלוונטיים.
מה שרואים באופן מובהק בניסוי שבסרטון:
שני דיפרנציאלים נעולים (או) דיפרנציאל אחד נעול >(הרבה יותר טוב מ)> שני דיפרנציאלים פתוחים.
אבל מה ההבדל בין קדמי נעול בלבד לאחורי נעול בלבד? לפחות בתנאים שהוא ניסה, הוא לא הצליח להדגים יתרון מובהק לאחת מהאפשרויות. בכל מתווה שהוא ניסה גם נעילה אחורית בלבד וגם נעילה קדמית בלבד עברו באופן מובהק יותר טוב מבלי נעילות. ושתי נעילות כמובן שעבדו.
הוא טוען (סובייקטיבית, כי אני לאראיתי את זה בסרטון) שהאחורית גורמת לרכב להתרומם יותר, ושיש תחושה שהוא "דוחף" עם פחות שליטה, ועם סיכון גדול יותר להתהפכות.
אני מניח שהתיאוריה מאחורי זה, היא שהסרן האחורי הוא הדוחף, ולכן המתלה "נדרך יותר", ויוצר יותר שקיעה מאחור. זאת מגדילה את הזווית בה הרכב נמצא.
מה אגיד לכם... אותי הוא לא שיכנע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סרטון מושקע ורציני יותר מרוב מה שיש ביוטיוב, הבחור באמת מנסה ללייצר ניסוי אוביקטיבי: אותו הרכב בדיוק, עם שתי נעילות נשלטות, אותו נהג שמשתדל להראות את ההבדל, כמה מכשולים שונים ורלוונטיים.
מה שרואים באופן מובהק בניסוי שבסרטון:
שני דיפרנציאלים נעולים (או) דיפרנציאל אחד נעול >(הרבה יותר טוב מ)> שני דיפרנציאלים פתוחים.
אבל מה ההבדל בין קדמי נעול בלבד לאחורי נעול בלבד? לפחות בתנאים שהוא ניסה, הוא לא הצליח להדגים יתרון מובהק לאחת מהאפשרויות. בכל מתווה שהוא ניסה גם נעילה אחורית בלבד וגם נעילה קדמית בלבד עברו באופן מובהק יותר טוב מבלי נעילות. ושתי נעילות כמובן שעבדו.
זה מה שהוא טוען, שבתנאים שבוצעה ההדגמה אין הבדל בין נעילה אחורית לקדמית מבחינת ההתגברות על המכשול.
בהשוואה בין קדמית או אחורית הוא מעדיף את הקדמית מהסיבה של סכנת "זריקה" של הסרן האחורי , כלומר סיבה בטיחותית. כמובן שבסיכום הכללי שתי נעילות יותר עדיף
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הוא טוען (סובייקטיבית, כי אני לאראיתי את זה בסרטון) שהאחורית גורמת לרכב להתרומם יותר, ושיש תחושה שהוא "דוחף" עם פחות שליטה, ועם סיכון גדול יותר להתהפכות.
אני מניח שהתיאוריה מאחורי זה, היא שהסרן האחורי הוא הדוחף, ולכן המתלה "נדרך יותר", ויוצר יותר שקיעה מאחור. זאת מגדילה את הזווית בה הרכב נמצא.
מה אגיד לכם... אותי הוא לא שיכנע.
מה שהוא טוען זה שבנעילה אחורית הסרן האחורי נוטה לזרוק הצידה, מה שיכול להוביל למצב של שיפוע צד באמצע מעלה וסכנת התהפכות. הוא לא מתכוון שהסכנה היא התרוממות החלק הקדמי.
מה שהוא טוען אכן קורה לעיתים עם נעילה אחורית
הדיון על נעילה אחורית מול קדמית חשוב, ולו מכיוון שהוא לוקח אותי לשנות התשעים.
הייתי בהופעה מדהימה של פיית, נו מור. ראיתי את מטאליקה בפארק והפסדתי בגלל זה בחינת בגרות. היתה לי חברה פסיכית אבל למיטב זכרוני וחוסר ניסיוני היא היתה מעולה בלקיים סקס. הינו הולכים לחורבה. תקופה נפלאה.
נראה לי שבשלהי שנות ה90 אנשים הפסיקו לעסוק בנושא הנעילה הקדמית והאחורית. סוף תקופה נפלאה, אני באמת מתגעגע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
הדיון על נעילה אחורית מול קדמית חשוב, ולו מכיוון שהוא לוקח אותי לשנות התשעים.
הייתי בהופעה מדהימה של פיית, נו מור. ראיתי את מטאליקה בפארק והפסדתי בגלל זה בחינת בגרות. היתה לי חברה פסיכית אבל למיטב זכרוני וחוסר ניסיוני היא היתה מעולה בלעשות סקס. הינו הולכים לחורבה. תקופה נפלאה.
נראה לי שבשלהי שנות ה90 אנשים הפסיקו לעסוק בנושא הנעילה הקדמית והאחורית. סוף תקופה.
החורבה.
עכשיו באמת זרקת אותי לשנות ה- 90. וואי וואי.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
זה מזכיר לי את הדיונים של פעם, שהינו מתווכחים האם קמשאפט, סעפת פליטה ויניקה, או לגדוש. כוס אחתק, תנעל כבר את שני הסרנים, 200 דולר לסרן ואללה בבאללה. גם לילד בן 30 (שימו לב, שלושים זה ילד אצלי) יש כסף לנעול 2 סרנים של ג'ימני ושלום על ישראל לדורותיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מה שהוא טוען זה שבנעילה אחורית הסרן האחורי נוטה לזרוק הצידה, מה שיכול להוביל למצב של שיפוע צד באמצע מעלה וסכנת התהפכות. הוא לא מתכוון שהסכנה היא התרוממות החלק הקדמי.
מה שהוא טוען אכן קורה לעיתים עם נעילה אחורית
זה ממש לא מה שהוא טוען. תקשיב לו בקפידה. ודווקא בהקשר הזה, החלקה של האחורי דווקא מיישרת את האוטו, בזמן שזריקה של הקדמי היא המסוכנת.
בסיכום הוא באמת מדבר על "פירואטים".. אבל בדקה 3:26 ואילך הוא מדבר על pivoting ושם הוא מתכוון לתאר תופעה של זריקת תחת כתוצאה מהנעילה האחורית. הוא רק עושה את זה לא באופן ברור לגמרי
לא. הוא בפירוש מדבר (גם) שם על פיבוטינג כשהציר הוא הסרן האחורי.
מה אכפת לכם מה הוא אומר? תסתכלו על התוצאות של הניסוי שלו ותשפטו בעצמכם, לא חייבים לקבל את הפרשנות שלו או אפילו להקשיב לה.
רק במכשול אחד היה איזשהו הבדל בין נעילה אחורית לקדמית, וגם שם זה הבדל של בור נקודתי לאחד הגלגלים (מן הסתם יש מכשולים שמאתגרים יותר נעילה קדמית או אחורית - זה הפרשנות שלי שגם ממנה מומלץ להתעלם).
בפועל, בניסוי שהבחור ערך, אי אפשר להגיד שנעילה קדמית עדיפה על אחורית או להיפך, וגם אי אפשר להגיד ששתי נעילות עדיף על אחת במבחר המכשולים שהוא בחר לצלם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
החורבה.
עכשיו באמת זרקת אותי לשנות ה- 90. וואי וואי.
לא היית ביסודי בשנות ה-90?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא היית ביסודי בשנות ה-90?
אומרים ששנות ה- 90 היו משהו כמו עשור.
את רובן העברתי בחטיבה ובתיכון.
בפועל, בניסוי שהבחור ערך, אי אפשר להגיד שנעילה קדמית עדיפה על אחורית או להיפך
לדעתי זאת הנקודה החשובה, בשרשור כמעט לכל אחד יש דעה לכאן או לכאן (קדמית או אחורית) והסברים תומכים אבל למעשה הפיזיקה תומכת בשוויון.. אין עדיפות אמיתית (כמובן שחייבים לסייג את ההשלכה מהתאוריה למה שקורה בפועל וכו'). ובכל זאת, מה שרואים בסרטון הזה מדגים את זה לא רע