קצת קשה היה לי לזהות שבכלל ישנה תקלה אצלי בגלל שמעולם לא היה הרכב במצב תקין ולכן תמיד הערכתי שזה מה שהמנוע יכול לתת.
עם השנים הרכב עבר שינויים רבים חלקם טובים יותר וטובים פחות כחלק מהשינויים הורכב קרבורטור של edelbrock וגיר מסוג TH700-R4
מה שאני מנסה להגיד זה
המצב שהיה אצלי עד היום הוא שבכל הילוך נתון, אם הייתי מנסה לסחוט מעט את דוושת הגז הגיר היה מגיב במהירות וישר מוריד הילוך.
למשל נסיעה על 90 קמ"ש הרכב משייט נהדר בהילוך 4 (אפילו הלוק אפ של הגיר ננעל מה שמרגיש כמו הילוך 5)
לחיצה קצת מעבר לחצי דוושה והגיר מוריד להילוך 3 מה שמאלץ אותי להאט ולהתאים את מהירות הנסיעה להילוך 3
מרפה קצת מדוושת הגז והגיר חוזר חזרה להילוך 4, המשך האצה מתונה ביותר (מבלי להגיע לחצי גז) והרכב ממשיך ומאיץ עד 110 ללא בעיות.
עד כאן נשמע סביר, אחרי הכל הרכב כבר בן 30 פלוס ונסיעה בשיוט במהירות של 110 קמש לא נשמע כמו דבר רע במיוחד.
אבל בעליות מים המלח חזרה לכיוון ירושלים, יש צורך לסחוט מעט את דוושת הגז על מנת לעלות, אבל כל פעם שאני מנסה להאיץ הגיר מגיב בהורדת הילוך.
התוצאה היתה עליה איטית ביותר בהילוך שני אם זכרוני אינו מטעה אותי.
הרכב עלה, מבלי להתחמם, אבל עלה לאט מאוד ולא בגלל שלמנוע היה חסר כוח.
בחזרה מהנסיעה לים המלח התחלתי לחקור קצת את העניין ברשת ומצאתי שכבל הTV זה שאחראי על ויסות לחץ השמן בתוך הגיר וכתוצאה מויסות זה ההילוך מתחלפים.
צריך להיות מתואם באופן מושלם לזרוע המצערת שבקרבורטור.
במידה והזרוע קצרה או ארוכה מדי הכבל נמשך במידה לא נכונה והגיר מקבל אינדיקציה לא נכונה לגבי מידת הלחיצה על המצערת.
מסתבר גם שכאשר משתמשים בקרבורטור המקורי אורך הזרוע מתאימה והגיר מתואם באופן מלא.
אבל כשמחליפים לקרבורטור after market כמו holley או edelbrock יש צורך להוסיף מתאם על מנת להחזיר את הזרוע לאורך המתאים.
מתאם כזה ניתן להזמין במגוון אתרים ברשת בדרך כלל במחיר של כ20$ בתוספת של 20$ נוספים עבור השילוח.
לא נעים אבל גם לא ממש נורא.
אני בחרתי באפשרות המהירה קצת יותר וייצרתי מתאם כזה מנירוסטה בחיתוך לייזר.
יצא לי כל כך טוב שאפילו חשבתי לפתוח חנות קטנה באי ביי ולהציע את המתאם שלי בתור אלטרנטיבה זולה :-)
היום סוף סוף הזדמן לי קצת זמן חופשי ויצאתי לבדוק איך מרגיש הרכב לאחר הרכבת המתאם.
אני אשתמש במילים שאמר לפני פרנקנשטיין "I Have Created A Monster" השינוי פשוט לא ייאמן!
הרכב מאיץ ומאיץ וסוף סוף אני מתחיל להאמין שבאמת מסתתרים שם בתוך הסמול בלוק איזה 200 סוסים.
הפכתי מהרכב שתמיד יוצא הכי מהר ברמזור ואחכ מנסה להדביק את כולם לזה שיוצא הכי מהר ברמזור ומשאיר את כולם הרחק מאחור...
הרכב ממשיך להאיץ בכל הילוך ומגיע ל120 תוך כמה שניות.
אני לא יודע כמה מכם שמעו בהמה של 2 טון עם צמיגים בקוטר "33 מסבסבת גלגלים על אספלט, אני יכול לספר לכם שזה ממש רועש, אפילו חשבתי על איזה סירטון קצר ביוטיוב.
קובץ מצורף 86024