תגובה: אמינות דיסקברי 2 ושאלות נוספות...
בישראל ביז'ו, בישראל.
פה יש אינספור אפשרויות. מי בכלל קונה דיסקברי?
בכלל, פה הדיסקברי בכלל לא מיועד לשטח (בדיוק כמו ה-WJ).
כבר אמרתי, שני חברים שלי מניו יורק, קנו דיסקברי: אחד 2000 ב-$1800 והשני 2004 ב-$3400.
ה-2001 דרש תוספת של כמעט $3000 למצב מושלם (עכשיו הוחלף סטרטר) ונשלח ומשמש אותו בפנמה.
ה-2004 נדרש למשאבת הגה חדשה ועוד כמה קוסמטיקות = $2000.
הכל, כולל החלפת כל הנוזלים והפלטרים.
שניהם מרוצים עד הגג ולא מחליפים לשום דבר אחר..
בארץ זה סיפור אחר לגמרי- איזה עוד רכב שטח אמיתי (למשפחה וליומיום, לא להרד-קור בלי גגות) במחיר סביר/זול יש? דיסקברי וגראנד/צירוקי.
שניים יפים ומהירים ואחד .. אחד טוב...:cool:
לא ירדת לסוף דעתי,
איך זה שרכב יוקרה שעלה לא מעט בזמנו שווה היום פחות מטויוטה קורולה מצ'וקמקת מאותה שנה?
אתה לא חושב שאיפה שיש עשן יש אש?
אתה טוען שבישראל כן יש להם ערך? אולי, אבל גם הסטנדרטים שונים. לכם זה נורמלי שתחזוקת רכב זה עניין יקר.
פשוט מאוד.
- קנו אותו בתור רכב יוקרתי ולא עושים בו בכלל שימוש בשטח (רואים גם בתמונות) ופתאום, שני סרנים חיים ומשקל של כמעט 3 טון על רכב שהוא לא בגודל של האקספדישן שלי, פתאום לא נראים כ"כ מושכים...
- כבר הזכרתי שהזה רכב מאוד מכוער?
הי,
הלכתי לראות היום td5 נוסף, האוטו עצמו מאוד נחמד, אני מאוד מתלבט (לאו דווקא לגבי הרכב הספציפי הזה אלא בכלל לגבי ההחלפה).
מה שהצחיק אותי היה זה שהגעתי עם הצירוקי לראות את האוטו, עוד לפני שיצאתי מהרכב שלי, הבעלים ראה אותי ושאל למה באתי, איזו סיבה יש לי לרצות להחליף אוטו כמו שלי :)
סער
הוא כנראה יודע משהו שאתה לא...
בכל מקרה, זה נבלה וזו טריפה.
כאילו שחסרות תקלות ב JEEP שנתקעים בגללם.
כמה מהכותבים כאן בעלי זיכרון קצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
עוד אתר אנונימי/מגמתי/מירשע/קנאי/רעעעע!, שעקבותיו, באופן ברור וחד משמעי, מגיעות ל-NSA...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
הי,
הלכתי לראות היום td5 נוסף, האוטו עצמו מאוד נחמד, אני מאוד מתלבט (לאו דווקא לגבי הרכב הספציפי הזה אלא בכלל לגבי ההחלפה).
מה שהצחיק אותי היה זה שהגעתי עם הצירוקי לראות את האוטו, עוד לפני שיצאתי מהרכב שלי, הבעלים ראה אותי ושאל למה באתי, איזו סיבה יש לי לרצות להחליף אוטו כמו שלי
http://www.jeepolog.com/images/smilies/smile.png
סער
ברור.
הרי ה-XJ הוא האבא של הפרופוגנדה ויחסי הציבור נוסח "איש המלבורו" - במיוחד בארץ הלבנטינית שלנו.
איפה ג'ו עכשיו, שיספר כמה XJ אפשר לקנות כאן בלירה?
יש אותם פה כמו שסובארו DL (המקורית, לפני הליאונה) היתה פעם בארץ - פה קונים 3-4 לשחק ולבנות אחד לשטח...
אם היו יודעים כמה עולה הרכב הבסיסי הזה בארץ, היה קם כבר לובי בקונגרס, ללחוץ על ישראל להקל על ייבוא XJ משומשים לארץ...
וברצינות, סער.
אני, שמכיר את הריינג' (לפחות) מרמת הבורג, אהיה האחרון שיהלל את האינג'ינרים האנגלים כגאוני הדור ולא אהיה הראשון שיכנה את העובדים האנגלים שיכורים ארורים - ולא בחיבה..
אבל, לרכב בן עשר ויותר, פשוט אין יותר תמורה עבור המחיר - נקודה!!!
כל שנתון של הדיסקברי המגעיל הזה, נותן יותר מכל רכב מקבלי, באותו שנתון - הן בשטח והן בכביש/יומיום - חד וחלק!
לבעיות המובנות והידועות והמעצבנות שלו (כל רכב ודור הלמידה שלו - ראה בעיות ההתחממות המטופשות והבילתי נגמרות של ה-ZJ) יש פתרונות ידועים וזולים יחסית ומי שהתמזל מזלו (ובדק טוב ואצל מי שמבין - והחלק האחרון חשוב מאוד) ומצא דיסקברי טוב (ויש כאלה והרבה ותצקצקו שם בשורות האחרונות) לא יחליף אותו.
לא צריך להגביה, לא צריך למגן, לא צריך לחזק, לא צריך גלגלים גדולים, לא צריך מאכר לטסט - איך שהוא, מקורי הוא יותר עביר, יותר נוח, יותר מרווח, יותר מפנק מכל הקונקורנציה הקולנית.
והיה והחלטת לשפר - נעילה (אוט' או נשלטת), ציריות ו...זהו בעצם - יעבור בכל מקום שהבחור הפוטוגני השקיע עשרות אלפים, בכדי לעשות את אותו הדבר.. אם פחות מקום, פחות מרווח לבירכיים ולראש ויותר רעש וצילצולים..
רק חבל שהוא כזה... מכוער.
אבל נראה לי שעל זה כבר התגברת...
הייתי מציע לך לעבור בכלל לריינג' רובר 2000-2002 (לא 1996-99!!) אבל... חבל עליך.. מספיק האלפא :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
עוד אתר אנונימי/מגמתי/מירשע/קנאי/רעעעע!, שעקבותיו, באופן ברור וחד משמעי, מגיעות ל-NSA...
ברור.
הרי ה-XJ הוא האבא של הפרופוגנדה ויחסי הציבור נוסח "איש המלבורו" - במיוחד בארץ הלבנטינית שלנו.
איפה ג'ו עכשיו, שיספר כמה XJ אפשר לקנות כאן בלירה?
אה אה, עד כן.
מה בדיוק היה הבדל במחיד (כחדש) בין XJ לדיסקו ב(סתם נגיד) שנת 99? (יותר מכפליים?)
כמה XJ נמכרו חדשים ושרדו עד היום לעומת הדיסקו?(יותר מכפליים?)
לעומת זאת, הXJ משנת 99 כמה עולה היום? ובא נעזוב מצב מכני כרגע
באיזה מהם תקבל תמורה טובה יותר לכסף (אמינות, מחיר חלפים-תיקונים-שדרוג)?
שכבר לא לדבר....אתה יודע מה היתה הנקמה האולטמטיבית למלחמת העצמאות? (1776)
הדקה שאנשי המכירות בביואיק הצליחו לשכנע בריטי מטומטם לקנות את הפח זבל מאלומניום שאף אחד לא רצה בחינם.(אני אישית מאד גאה בהם)
לדעתי....המשא ומתן היה חייב להיות ככה:
http://www.youtube.com/watch?v=WtUN4F4Jt_M
מה נקמה? חשבתי שהאמריקאים ניצחו... (טוב, הם לא מודים שקיבלו עזרה מהצרפתים).
גו', אתה מתפרץ לדלת פתוחה.
אתה לא עוקב אחרי - אני אומר שה-XJ הוא רכב בסיסי במחיר בסיסי (ואין בו בכלל הרבה שיכול להתקלקל - לחבר שלי הוא עבד יופי עם גלון שמן שמילא בכל חודש + שני גלון מים + שני צילינדרים שלא עבדו בכלל, במשך יותר משנה... עד שגנבו לו אותו.. אז קנה אחר וכשזה גסס, במקום לתקן, קנה עוד אחד).
רק בארץ הוא שווה את משקלו בזהב - יותר מ-ZJ ו-WJ ביחד..
אתה אל תכנס לחיי הנקמות של האמריקאים, לפחות אנחנו לא גיזענים, שונאים את כולם במידה שווה, אני אישית לא סובל מזרח ומערב ארופאים, מה לעשות, הם עולים לי על העצבים.
צרפתים שמרצפים, הם לא אהובים בהרבה יותר.
אתה זה שהעלתה ערכי XJ בהשוואה לדיסקו וכולו אמרתי שאי אפשר להשוות. פשות עולם-נתח שוק שונה לחלוטין.
לא צריך להיעלב -אלא אם ממש רוצים...
לא העלתי את ה-XJ כהשוואה לדיסקו אלא כדוגמא לאגדות באזורי עולם שונים ומחירים, בהתאם לאותן אגדות.
פה ה-XJ רכב בסיסי מינוס, כזה שקונים כמה, בגרושים, להרכיב רכב תחביב וזורקים כשמתקלקל (אבל ממש מתקלקל - עד שהוא מת.. הנשמה יוצאת לך) ובארץ הוא מלך! הביקוש עולה עשרות מונים על ההיצע והמחיר... פנטסטי..
אף אחד לא נעלב, וכול השאר ידוע ממזממממן,
סוג של שוק היצע וביקוש שבכלל לא קשור למחירים במערב, שלדעתי מראים טוב מאד מה שווה מוצר X בניגוד למוצרY בלי השפעות מלאכותיות וניתן בקלות להבין למה.
חולק עליך, לגמרי.
וה-XJ הוא דוגמא קלאסית לזה.
תן לי סיבה אחת, מדוע בארץ (יענו, בישראל) ה-XJ עולה יותר מ-WJ, ללא שום פרופורציה.
הוא יותר קטן, יותר חלש, פחות נוח, פחות מאובזר, פחות "מגומר", עולה (במקור) הרבה פחות, שווה (כמשומש, פה , בארה"ב) הרבה פחות ועדיין...
ברור שזה ביקוש והיצע אבל לחלוטין לא מראה את השווי האמיתי שלו - זה רכב פחות טוב שעולה יותר, רק בגלל "שם אקזוטי" שיצא לו בישראל..
פה, כמו שאתה יודע, זה רכב "לניסויים" ורכב ראשון לתלמידי תיכון ורכב "דחק" לתלמידי קולג' - עולה גרוש וחצי, לא צריך לתחזק, כי הכל ברזל, ושווה כמו שזה...
אני לא מזלזל חלילה ברכב, במחיר הנכון, הייתי קונה אותו במקום הסופה והיה נשאר אצלי, כמתאים למשפחה, הרבה יותר זמן אבל אתה חייב להסכים, שבארץ, הוא מוערך הרבה יותר מהערך האמיתי שלו...
בלי השפעות לאכותיות, היה עולה 1/2-1/3 מ-WJ בשנתון מקביל..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
חולק עליך, לגמרי.
תן לי סיבה אחת, מדוע בארץ (יענו, בישראל) ה-XJ עולה יותר מ-WJ, ללא שום פרופורציה.
הוא יותר קטן, יותר חלש, פחות נוח, פחות מאובזר, פחות "מגומר", עולה (במקור) הרבה פחות, שווה (כמשומש, פה , בארה"ב) הרבה פחות ועדיין...
אני לא מזלזל חלילה ברכב, במחיר הנכון, הייתי קונה אותו במקום הסופה והיה נשאר אצלי, כמתאים למשפחה, הרבה יותר זמן אבל אתה חייב להסכים, שבארץ, הוא מוערך הרבה יותר מהערך האמיתי שלו...
הי,
אני חושב שדווקא כאן אולי תהיה לי תשובה...
התשובה היא במה שאתה כתבת... כשאני חיפשתי רכב שטח אחרי הויטרה, רציתי "סופה משפחתית" וזה בדיוק מה שה - XJ הציע.
יש בו את כמות האלקטרוניקה והחשמל המינימלית ההכרחית ועדיין הוא מאוד פשוט מכנית, גם לתחזוקה עצמית.
אני מסכים ש WJ או ZJ הרבה יותר נוחים וחזקים, אבל הם הרבה יותר מורכבים ו"דחוסים" בתא המנוע = הרבה יותר קשה לתקן אותם. לחליפין, יותר יקר לתקן אותם.
סער
יש WJ עם מנוע ואלקטרוניקה של XJ, שעולה הרבה פחות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יש WJ עם מנוע ואלקטרוניקה של XJ, שעולה הרבה פחות...
פה בארץ הקודש?
אני יכול לספר מנסיוני האישי, כשאני חיפשתי רכב (אי אז לפני 10 שנים...) בדקתי סיקסים, סופות ובשלב מסויים גם דיסקו בנזין ו ZJ
(WJ היה חדש ועלה הרבה יותר ממה שיכולתי לחשוב על להוציא :) )
במקרה ניתקלתי ב XJ (שאפילו לא היה למכירה) ומפה לשם "עשיתי סיבוב" על האוטו.
ה ZJ והדיסקו היו לי גדולים מדי, לא אהבתי את המימדים שלהם (בדיסקו היו עוד כמה דברים שלא אהבתי בזמנו, אבל זה סיפור אחר)
בקיצור, ה XJ הרגיש לי בדיוק הגודל הנכון והעוצמה הנכונה. השאר היסטוריה...
סער
כן WJ עם מנוע 6 בטור ובלי שום מערכת הנעה מתוחכמת.
אם אלה היו לך גדולים מידי, אין שום ויכוח - זה הרכב המתאים לך וזה רכב מצויין לדרישות שאתה מעלה - אני דיברתי על מחיר השוק שלו, בארץ...
ובהמשך לאגדות/הגדות/השמצות...
הנה http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=77864, ככה הן נוצרות.
יקפצו "הרעים" על הכותרת וילעזו "בבקשה! כמו שאמרנו...".
ואז אתה נכנס לתוכן ומתברר שזה בכלל הבעלים (מסכן אבל...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
חולק עליך, לגמרי.
לא הסברתי נכון, הכוונה היתה שניתן להשתמש באיביי ככלי לקבוע ערך בגלל שאין השפעות כגון הצ'רוקי בארץ הקודש.
תחשוב מה היה קורה אם היו אלפים מהם...
ערכו של כלי רכב הוא הערך המוסף שהוא נותן לבעל הרכב. במקרה של הדיסקו, במידה והא מתוחזק נכון ובעל הרכב תחביבו טיולים ונסיעה בשטח, מדובר בערך גבוה.