יש את אלסקה שלא מחוברת ישירות אבל מי יש עוד?
Printable View
יש את אלסקה שלא מחוברת ישירות אבל מי יש עוד?
גם הוואי לא מחוברת ויש את פוארטו-ריקו, שעדיין לא הוכרזה כמדינה... ואסור לשכוח את גוואנטנימו:rolleyes:.
אבל לא בשביל זה נכנסתי לפה..
http://www.calcalist.co.il/world/art...dcRef=ynetCube
לשים לב במיוחד לפיסקה האחרונה...
אם הייתי פולני, הייתי אומר "מה אמרתי!!!"... בעצם אני כן פולני - מה אמרתי!!!
דווקא בגלל ה"יתרונות" שתמיר מנה, לא יתכן שהדבר הזה יפרח...
אולי ישרוד, בשוליים, אבל יש בו יותר מידי "חורים" מכדי שיאפשרו לו לפרוח.
אז זו גם שיטה, לטפל בו בכמה מישורים (כולל להתייחס אליו כמו אל מטבע רגיל ולגבות מס - המדינה מרוויחה ממנו, במקביל ל"חניקה" שלו..) ולגרום להפסדים..
כל יציאה פולניה שלך כזו מגדילה את הכובע שתאלץ לזלול :cool:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...676141,00.html
תתחיל להביט לצדדים ולחפש דרך מתונה לרדת מהעץ.
למרגלותיו אפשר לפתוח חנות כובעים :cool:
למה? זה בדיוק מה שהוא אמר, הבנקים יכנסו לזה, הממשל יכנס לזה והמטבע כבר לא יהיה אנונימי.
מעבר לזה, מדובר פה לא על ביטקויין אלא על הטכנולוגיה שמאחוריו. לצורך העניין, זה גם יכול להיות דולר. לטכנולוגיה לא משנה איך קוראים למטבע ואם הוא מגובה או לא.
איזו באסה - מיכה הקדים אותי ועשה את הרבה יותר קצר.. ובטח עוד יענו, עד שאגמור לחרטט:rolleyes:
אני יצאתי לשים איזה חומר בצילינדרים של הדיסקברי (מתנה - חינם... למות:mad:), שיישב ו"יעבוד" קצת ואז תיכננתי לענות...
אבל לא משנה - מי שלא רוצה, שלא יקרא, משום שזה יהיה ארוך יותר ממה שמיכה תימצת..
מתחילים - מי שלא רוצה, זה הזמן לעבור מסך:).
תמיר.
בגלל שאני לא חושב שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, עולות בדעתי שלוש אפשרויות:
- אתה בונה על זה שאני לא אכנס ללינקים שאתה מעלה.
- אתה בונה על זה שאני לא אבין מה כתוב שם (שזו אפשרות ראלית ביותר:confused:).
- שאתה פופוליסט.
אז נכנסתי ואני חושב שהבנתי מה כתוב שם.. ויותר מזה, נכנסתי גם לאתר "לניידים" ותראה מה הכותרת שם, לכתבה שהעלת:
קובץ מצורף 104632
וכל המוסיף גורע..
אבל כזה אני .. מוסיף:).
ואז גם קראתי את הכתבה כולה... כן, היה אתגר ליכולת הריכוז שלי אבל נראה לי שעליתי על כמה משפטים ש.. מציגים בדיוק את מה שאמרתי (ברשותך, אצטט כמעט כמו במסמך משפטי):""ג'יימי דימון, מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן, אמר לאחרונה משהו שכולנו מסכימים עליו: הבנקים המרכזיים והרגולטורים לעולם לא ירשו לזה לקרות. הם יחרימו שרתי מחשב ויעצרו אנשים לפני שנגיע למצב שבו יש רשת שמאפשרת להעביר כספים ללא שליטה. הרבה אנשים טוענים שמדובר ברגולציה שנועדה להגן על הבנקים, אבל זה לא נכון: אנחנו צריכים לפעול נגד הלבנת כספים, ונגד מימון טרור ופשעים פיננסיים. להרשות רשת שהיא אנונימית לגמרי, שאינה ניתנת לאיתור, זה דבר שאינו בטוח עבור העולם שאנחנו חיים בו. הלוואי שזה לא היה ככה, אבל זה פשוט המצב"." (הדגשות שלי - י.ב.).שזה די זהה למה שאני אמרתי מההתחלה..
ויש עוד:
"קפיטליזם עושה לביטקוין מה שעשה לרוקנרול ולאלף מהפכות לפניו: הוא מטביע אותו בדבש - ובולע אותו."
ונדמה לי שגם את זה אמרתי..
וגם:
"...כולם רואים מה קורה וכולם יכולים לוודא שכל מה שקורה מתאים לחוקי המשחק."
ו:"...ואם יש עוד גופים שצריכים לאשר אותה, גם הם רואים את אותה תמונה."
אז יש חוקים.. שכולם רואים - פשוט לא רציתי לצטט הכל אבל מדברים שם, כמו שאני הבנתי, שהבנקים (הבנקים!!!) חולקים מאגר מידע. הם לא יכולים לשלוט ולשנות אבל חולקים מאגר מידע (אין אנונימיות וכולם כפופים לכללים של.. הבנקים/רגולטורים).
ו:
"בחיבוק החם שבו עוטפת המערכת הפיננסית את אנשי הביטקוין והבלוקצ'יין יש אירוניה לא מבוטלת. קהילת הביטקוין הרי ליוותה את השקתו בהכרזות אנרכיסטיות על עולם ללא בנקים. בחלק מהמקרים ההצהרות האלה הגיעו בדיוק מאותם יזמים שהיום משתפים פעולה עם הבנקים במטרה לעזור להם להקטין עלויות. המתווכים שייעלמו, בחזון הבלוקצ'יין העדכני, הם דווקא אלה שגובים עמלות מהבנקים - גופים כמו מסלקות או רשתות להעברת כספים בינלאומית."(הדגשות שלי - י.ב.).
ועל זה נאמר...:rolleyes:.
וגם זה היה שם:
"המפנה של הבלוקצ'יין והביטקוין הוא מאוד דומה: בהתחלה היו האנשים שהשתמשו בזה בגלל שהממשלות לא שולטות בזה, שזה אנונימי."
אז אני מבין שזה כבר לא כך.. שהממשלות לא שולטות וזה אנונימי...
וגם את זה אמרו:
""הרעיונות ההתחלתיים שהיו לאנשים, שאין להם כל כך ביקוש עכשווי, כבר לא ממש על הפרק. היזמות מתחילה להתחבר יותר לעולם הקיים, לתאגידים הקיימים."(הדגשות שלי - י.ב.)
טוב.. אפשר היה להדגיש את כל הקטע..את כל הכתבה בעצם, משום שהיא אומרת בדיוק את מה שאמרתי לפני המון זמן..
עוד בסוף מישהו עלול לחשוב שאני מבין על מה אני מדבר:rolleyes:
תמיר.
אמרת משהו על עץ גבוה וכובע.. לא הבנתי בדיוק - מי אמור לרדת ולאכול?:rolleyes:
- - - Updated - - -
הביטקווין הוא לא הטכנולוגיה ופה אומרים את זה במפורש.
הביטקווין הוא פנטזיה שכבר התפוגגה.
הביטקווין עשה שימוש בטכנולוגיה, על מנת לעשות פרמידה.
עכשיו - בדיוק כמו שהם אומרים בכתבה ואני אמרתי - נפתרים מהביטקווין (האנונימי וזה "שכורים" אותו אעלק) ומשתמשים בטכנולוגיה על מנת לעבוד עם רגולציה ובנקים וחוקים ושמירת מידע.. על מנת להעביר כספים (דולרים???) ולחתום על חוזים וכל מיני דברים אחרים..
ולמה אתה ממשיך להתעקש... לא נגמר?
כשאתה מתחיל להביא כתבות שממחישות, כמעט אחת לאחת, את כל הבעיות שאני העלתי ושאמרתי שבגללן המטבע לא יכול להתקיים.. כתבות שהכותרת שלהן "הביטקווין מת"...זה נשמע לי די.. גמור.
לא?
- - - Updated - - -
אתה ממש מכריח אותי לצטט את עצמי.. בערך:
כאילו...
בכתבה "שלך" עושים הפרדה מוחלטת בין שני דברים "בלוקצ'יין" ו"ביטקוין"..
בכתבה שלך.
אז מה אתה מביא כתבה שמביעה דברים שאתה לא מתכוון ולא מסכים איתם?
ברנרד ידידי,
כעו"ד אתה ודאי מכיר את התופעה שמישהו עשיר מפציץ בתביעות סרק מישהו אחר.
למרות שלא יצליח באף תביעה, הוא ימוטט את הצד השני שלא יוכל לעמוד בהוצאות המשפטיות ובביזבוז הזמן.
בטח יש לתופעה הזו שם, שהעו"דים מכירים.
התופעה כאן דומה, רק שבמקום כסף מדובר בזמן.
לא יכול להתחרות איתך בהשקעת הזמן וביצירת רעש לבן (לבן?) מסביב לעובדות.
אתה ממשיך להצביע על כל הבעיות שהעלית שבגללן המטבע לא יכול להתקיים.
אתה ממשיך לעשות את זה, ובכל פעם ביתר שאת בכל כתבה שמראה שבאמת יש גופים שמתנגדים, אבל המטבע מתקיים באבוה, וכובש לו שטחי מחייה חדשים בכל פעם.
אז אתה יכול להמשיך, כמו אותו יהודי (לא חשוב מאיזו עדה :cool:) שעומד בגן החיות מול הג'ירפה ואומר "אין חיה כזאת", ובכל פעם שרואים ג'ירפה הוא יצעק "אתם רואים, הנה ג'ירפה, אמרתי לכם!"
וכל זה תוך כדי הטפת מוסר לציבור ש'למה הם לא מודים שדרור צדק' (בעניין אחר) :p.
הביטקויין הוא עובדה קיימת שכבר לא ניתן לערער עליה, ולא "פירמידה", "פנטזיה", "ספקולציה" או "אפילו לא בועה" כמו שכתבת.
(ולגבי הכתבה, לעשות לך קריאה מודרכת פלאס ציטוטים? אתה כן מבין, אך מתעלם באלגנטיות ממה שלא נוח לך).
תמיר, לא משהו אישי, אבל כ ראה שהמסקנות שלך ושל ברנרד. מהכתבה ממש שונות 180 מעלות אחת מהשניה. אני חושב שברנרד צודק ואתה פשוט מסרב להבין את המציאות
מציע לשתול בטכנולוגיה חדשה... "עץ של כובעים"
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זו דעתך וזו זכותך. אני חושב אחרת וטוען שאתם לא מבינים את המציאות, אבל חשוב לעשות סדר:
אם אתה מתכוון לטענות של ברנרד (ואחרים בתחילת השירשור) שהביטקויין הוא פיקציה ולא ישרוד, אז על זה הדיון, לא על משהו אחר.
יש את הטענה של פיקציה, פירמידה וכו', (ברנרד) ויש את הטענה שלי: הביטקויין כאן ע"מ להישאר.
נכון להיום הביטקויין קיים, נסחר, ומקיים סביבו הייפ רציני, ולכן לטענתי הצדק איתי.
כשלא נשמע על המטבע, כשהוא לא יסחר וכשלא יכתבו עליו בעיתון, אני אעלה וידאו שלי אוכל כובע שכתוב עליו "ברנרד צדק ואני חמור ואהבל".
בנתיים בסוף כתבה האמורה יש משאל (הנה הליק שוב)
http://www.calcalist.co.il/markets/a...676141,00.html
שמראה שהרוב דווקא חושב שהמטבע ישרוד.
רק שברנרד שופך ערמות מלל ומסרב לתת תאריך שבו אם יהיה עדיין מסחר משמעותי במטבע, הוא יודה בטעותו :p (ובלי להיכנס לנושא העדתי).
נראה שגם כאשר יהיה לו ארנק ביטקויין בכיס, הוא עדיין יצעק שזו פיקציה, פירמידה, הונאה ושאר החירטוטים :cool:.
קודם כל.
כל זמן שהכל בחיוך ואף אחד לא מתעצבן/נעלב - הכל טוב.
שנית.
כן. מכיר את התופעה. כמה פעמים קראתי לזה (בשירשורים אחרים לגמרי) "למי יש יותר אויר" ואני עדיין אומר - לביטקוין אין אויר, אל מול כל האחרים.
אני בכלל לא נכנס לזה אם זה צודק או לא, אני מציין את העובדות, כפי שאני רואה אותן, לסיבה שהדבר הזה לא יתקיים (ראה בסעיף הבא) - בקיצור, כן... כל המתנגדים (וסיבתם תהיה אשר תהיה) - יגמרו/יחנקו את הביטקוין.. במגוון דרכים.
ונדמה לי שגם את זה אמרתי, כשהשוואת את הביטקוין לדולר ואמרתי משהו על "למי יש גב ולמי יש אויר או משהו כזה..
שלישית.
אני לא כמו אותו חרדי (לא חשוב מאיזו עדה) אומר "אין חיה כזו" - להיפך. יש.
אבל היא לא בגן החיות - לא שורדת בחוץ.
היא קוריוז שצופים בה ואולי היא "חמודה" כזו אבל היא לא קיימת בעולם האמיתי.. רק בגן החיות או בביתם של כמה חובבים וכמה "מקצוענים" שמנסים לחלוב כמה שיותר ממנה, לפני "שיעלו" עליהם.
רביעית.
כן. אני מציע שתעשה "קריאה מודרכת + ציטוטים" שיבהירו ממה אני מתעלם ואיך אני מבין לא נכון את הכתבה ואיך היא תומכת במה שאתה אומר, שהביטקוין מתחזק והוא "פה על מנת להישאר"..
אה, כן. וגם שהביטקוין והבלוקצ'יין זה היינו אך.. אולי גם את זה ציטטתי לא נכון..
ברנרד... לא משנה מה הטיעון, יציג את הצד הנגדי - בלהט ובשכנוע עמוק, הרבה יותר טוב מכם ובטח שיותר ארוך.
ועכשיו הוא יסתור גם את הטיעון הזה ובכך יוכיח שאני צודק :rolleyes:
אה. אם עברנו לשלב הראליטי ונסמכים על "סקרים" באינטרנט (יש כמה תוכנות במיוחד לזה.. לקדם הצבעות "מגמתיות"..), אז תגיד.
וגם נדמה לי שזו הצבעה של "עמחה" מה הוא רוצה/מצפה שיהיה - מה בין זה לבין המצב הקיים, כפי שעולה מהכתבה שהעלת, ובו המומחים "שלך" מדברים על ביקוש וחוסר רלוונטיות ומה קורה היום ומה הם צופים שיהיה (רמז, איש מהם לא מדבר על "פריחת הביטקוין".. או שפיספסתי את זה..).
ואם אני מעלה מיסוך עשן במלל... תאיר את עינינו - איך אתה מבין את הכתבת שבחרת להעלות, על מנת להדגיש ולבסס את הטיעונים שלך..
ונימרוד.
אני לא מעז בכלל לענות לך... אתה נשמע לי מסוכן כזה ..:rolleyes:.
ברנרד, אתה ממשיך להתעלם מהכפפה שעל הריצפה, אז אדחוק אותך לפינה:
בבקשה תאריך שבו או אתה או אני מעלים וידאו אכילת כובע!
באותו תאריך, אם עדיין יש מסחר משמעותי בביטקויין, אתה אוכל את הכובע.
אין מסחר - אני אוכל.
כמובן שעד אז ניתן להמשיך לידות ממים, כדורי שלג, גושי בוץ ושאר דברים טובים אחד בשני, אבל אני עכשיו יושב (עדיין) בעבודה, בשביל שאוכל לשלם הרבה מס, בשביל שמישהו יוכל ללטף איזה לנדרובר ולקשקש ברשת (סליחה, לא יכולתי להתאפק ;) ), כך שאין לי זמן כמוך.
אז קדימה, מספיק להתחבא מאחרי המקלדת, קבע זמן לדו קרב!
תמיר מה עם היום?
מסחר משמעותי אף פעם לא היה - היה פוטנציאל (מסוכן) אבל משמעותי?
משמעותי יחסית למה?
מזכיר לי ויכוח עם בעלה של חברה של SHMBO.
יש ברוסיה טלפון עם שני מסכים... קדמי ואחורי.. ההוא, הבעל, החליט שהוא זה "שחזה" את הפלא ומשתמש במוטאציה הרוסית כהוכחה "אמרתי לך"..
זה שאין שוק לטלפון הזה, מעבר לקוריוז רוסי, ואין לו מכירות מעבר להיותו.. קוריוז, לא מפריע לו לטעון "אמרתי לך".
עכשיו תגדיר משמעותי?
ולעומת מה?
אני זוכר שבויכוח קודם (במורד השירשור) הצבעת על "עלייה במסחר" ואז קריאה מעמיקה (טוב.. לא ממש. זה היה ממש "שחור על גבי לבן") התברר שהיתה עליה של אחוזים "משמעותיים", אחרי נפילה של עשרות אחוזים, שבה למעשה ה"מטבע" איבד כמעט את כל ערכו...
אז עם "מסחר משמעותי" אני מוכן להכריז על תאריך יעד של היום או מחר או עוד שבוע או כל תאריך שתרצה...
בוא נגיד שמשמעותי זה משהו שיחליף את המסחר בזהב (שאתה טוען שאבד עליו הקלח) או תפוזים או מלח או ברזל..
איך אני בשבילך?
- - - Updated - - -
וללטף לנדרובר..
אם בעיטה היתה עוזרת, תאמין לי שהייתי מנסה:(
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...2c2b9f424b.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/12...a04fc3dd4c.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/12...9ad179da9b.jpg
וזו, שתבינו, נחשבת הצלחה...
הזבל הניע... העשן זה חומר ששמתי ישירות בצילינדרים...
בא לי למות מהדבר המכוער הזה...
אוטו בחינם אעלק... קמצנות זה דבר רע.. רע!
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
ועוד משהו ששמתי לב אליו... כשברנרד מכניס פתאום משהו לא קשור בכלל - לנדרובר או שלכת, בדרך כלל - זה סימן שמתחיל להמאס לו מהטיעון שבחר והגיע הזמן להחליף צד...[emoji3]
תמיר, זהו?
נשברת?
נדמה לי שלא שמת לב אבל אני ניסיתי לעקוץ אותך, במילים שלך..
מי שהעלה פתאום את נושא ה"משמעותי" היית אתה.
אתה הוא זה שמשווה את הקישקוש הזה לזהב ולדולר ולשקל, לא אני.
אתה הוא זה שמייחס לו עתיד מזהיר.
אז פתאום אתה לועג... למי בעצם? לעצמך?
העלת את נושא "מסחר משמעותי" - אני נותן לך לבחור את הגדרת ה"משמעותי".. גםמזה אתה נסוג?
שאלת "מתי" - אני אומר לך, תקבע אתה.. את המועד שנראה לך נוח/נכון, גם לא טוב?
תקבע אתה את הכללים והמועדים ואת הקריטריונים - הכל "הולך" לטובתך... גם לא טוב?
וזה שאת רץ להסתתר מאחורי הציניות של נמרוד...
אז זה כבר שווה התייחסות:rolleyes:..
בוא ננטרל את זה - שלא יהיה לך תירוץ:).
לא נמאס לי מהטיעון ואני לא מחליף צד - זו היתה דעתי מהרגע הראשון ואני עדיין מחזיק בה ולא שיניתי ממנה ולו כזית.
ביטקוין הוא בועה שאין בה כלום מלבד קוריוז, שקסם לכאלה שחשבו לעשות "סיבוב" על תמימים וכאלה שחשבו שיכולים לנצל את האנונימיות של ה"מטבע" הזה.
היה/יש בו סיכון מסויים, בגלל התכונות האלה, ולכן אין לו סיכוי להוות משהו "משמעותי" בכלכלה, מכל הסיבות שכתבתי בתחילת השירשור והועלו על הכתב, בכתבה שטרחת להעלות.
פשוט וקצר (לשם שינוי).. כיף???
עכשיו.
אתה ממשיך להסתתר מאחורי הציניות של נמרוד או עומד על דעתך שאני צריך לקבל שיעור בקריאה מודרכת + ציטוטים?
או אולי אתה מנסה שוב, עם לינק של כתבה שיתומכת יותר בעמדה שלך?
ותשמחו לדעת שהדיסקברי הפסיק לעשן (כמו שהבטיח יצרן התוסף) ואולי, אולי יעבור טסט בשבוע הבא - נסיון שלישי:(
אה.
שכחתי.
כל הכתוב למעלה.. מלבד ההתייחסות ללנדרובר (שהיא האמת המוחלטת!!) הוא לעניות דעתי הצולעת..:).
ותדחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר... :(
- - - Updated - - -
תמיר, זהו?
נשברת?
העלת את נושא "מסחר משמעותי" - אני נותן לך לבחור את הגדרת ה"משמעותי".. גםמזה אתה נסוג?
לא נמאס לי מהטיעון ואני לא מחליף צד - זו היתה דעתי מהרגע הראשון ואני עדיין מחזיק בה ולא שיניתי ממנה ולו כזית.
ביטקוין הוא בועה שאין בה כלום מלבד קוריוז, שקסם לכאלה שחשבו לעשות "סיבוב" על תמימים וכאלה שחשבו שיכולים לנצל את האנונימיות של ה"מטבע" הזה.
היה/יש בו סיכון מסויים, בגלל התכונות האלה, ולכן אין לו סיכוי להוות משהו "משמעותי" בכלכלה, מכל הסיבות שכתבתי בתחילת השירשור והועלו על הכתב, בכתבה שטרחת להעלות.
עכשיו.
אתה ממשיך להסתתר מאחורי הציניות של נמרוד או עומד על דעתך שאני צריך לקבל שיעור בקריאה מודרכת + ציטוטים?
ותשמחו לדעת שהדיסקברי הפסיק לעשן (כמו שהבטיח יצרן התוסף) ואולי, אולי יעבור טסט בשבוע הבא - נסיון שלישי:(
אה.
שכחתי.
כל הכתוב למעלה.. מלבד ההתייחסות ללנדרובר (שהיא האמת המוחלטת!!) הוא לעניות דעתי הצולעת..:).
ודחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר... :(
- - - Updated - - -
תמיר, זהו?
נשברת?
עכשיו.
אה.
שכחתי.
ותדחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר... :(
תמיר, זהו?
נשברת?
אז זה כבר שווה התייחסות.. בוא ננטרל את זה - שלא יהיה לך תירוץ:rolleyes:
עכשיו.
אה.
שכחתי.
כל הכתוב למעלה.. מלבד ההתייחסות ללנדרובר (שהיא האמת המוחלטת!!) הוא לעניות דעתי הצולעת.:)
ותדחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר...:(