בשנות השמונים, תשעים, אלפיים? חרם? מאיפה הבאת את זה?
(תקוע הפקק בשלג...)
Printable View
דווקא רכשו, ולא רק מג"ב
יעידו החורים שיש לי עד היום מהמיתקונים של מכשירי הקשר והאנטנות
ובאמת מעניין איך שרשור על רכישת 75 מגיע באופן כל כך טבעי לגורואים של לנדרובר
אני מתנצל אם אני לא רואה כאן צורך להגן על כבודו של ה 75
יתרונותיו כבר פורטו, וכך גם החסרונות (דברו עם אשתי, ועם הילדים שמקנאים בילדים אחרים שיש להם דלת פרטית).
לגבי היתר, ארז כבר כתב.
רכשו 12 יחידות לאוגדונרים. ולא יותר מזה... כי הרכב לא התאים. בכל מקרה זה היה בשנת 98 כאשר הלנדרוברים ושות כבר היו עמוק במערכת. (למרות החרם)
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
רגע , אולי אין לי לנדרובר....לא נוזל וגם אף פעם לא נתקע וגם לא מכיר שום גורו או מוסכניק...רגע אני יורד לחניה.לבדוק :).....
- - - Updated - - -
דורון, ההגדרה לא נכונה
בנקודת הזמן הנוכחית הדיסקו הקשיש שלי הוא הכי טוב בשבילי ויכול להיות גרוטאה ונבלה לאחר. אני את הגמל מעריך מאוד כטנדר איכותי למטרות לשמן יוצר.
דרך אגב סתם שאלה, מדוע הצבא ובמיוחד היחידות המיוחדות לא רכשו את ה 75 ודומיו?
אני לא מכונאי אבל את רוב התיקונים והטיפולים אני עושה לבד בדיפנדר. אין שום דבר מיוחד ברכב הזה חוץ משהוא אנגלי עם המוזרויות האנגליות. מה כבר מסובך ברכב הזה ? טיימינג, אלטרנטור,משאבות, סטרטר, רדיאטור, הכל קל לגישה וקל לפרוק והרכבה, חשמל לא ממש קיים ברכב הזה ומסתכם בבסיס של הבסיס, מחשבים אין , בקיצור אני לא מוצא שום דבר שמי שגדל על סיקסים וגרוטאות אחרות לא יתגבר עליו בקלות. אז ייתכן שגורו כזה או אחר, יודע להתעלות על רמת מכונאי המדרכה ומצד שני הרכב הזה בנוי כך שגם מכונאי ניגרי בבקתת בוץ עם סט כלים בסיסי יוכל לתקן.
כמו הדיפנדר גם כך ב 75 , אוטו טיפש ומיושן שבנוי לשרוד ועושה את זה מעולה .
רמת האמון שלי בדיפנדר שלי, אחרי 7 שנים של טיולי מדבר כמורה דרך מדברי היא אבסולוטית, הרבה פעמים יוצא לבד עם תיירים כרכב בודד למסלולים ארוכים ומרוחקים ואמנם אני לא מחפש אתגרים, אבל דרך הבשמים לדוגמה,הוא מסלול דיי קבוע, כך גם מסלולי הר הנגב וצין, והעובדה שאני ועוד רבים מחבריי עושים אותו באופן קבוע, בלי טיפול לפני תנועה, בלי התארגנות מיוחדת, פשוט יוצאים לדרך בשיא הפשטות מעידה על כך שמדובר בכלי אמין. לרבים מחבריי אין שום ידע במכונאות ולמרות זאת אף אחד בכלל לא לוקח בחשבון שהוא ייתקע. תשאלו למה ? כי לא נתקעים, וגם אם קורה משהו, בדרך כלל הרכב יצלע הביתה. אז אחרי שבע שנים שבהם הפעם היחידה שנגגרתי היה בגלל הקודנית החדשה, אני יכול להכריז שאין לי מושג על מה אתם מדברים .
כל האמור כאן נכון גם לגבי ה 75 שחברים שלי נוהגים בהם ביום יום, שנה אחרי שנה ללא תקלות ממיתות.
הבעיה היחידה שאני מוצא בסיפור שלשמו נפתח הפוסט הוא תג המחיר.
במציאות של היום שאפשר לקנות דיסקו או פאג'רו או טרופר ב 20000 , אין הגיון לשלם פי שבע על ה 75, עם כל הכבוד, גם דיפנדרים מהשנתונים האלה נמכרים בחצי וזה גם נשמע מוגזם.
בזמנו, אבירם ברקאי עשה השוואה לא ממש אמפירית בין הסופה הדיפנדר והלנדקרוזר 73.
http://www.barkai4x4.co.il/דיפנדר-td...ול-סופה-בנזין/
מקווה שהלינק יעבוד - במידה שלא - ניתן לצפות באתר האינטרנט של אבירם.
אפשר לנסות לשחזר... אם דרור מרים את הכפפה, אני תורם למבחן את הלנדקרוזר 73 שלי.
למה אתה מלכלך על מי שאינך מכיר ?ועוד בפעם השנייה בשרשור בוש והיכלם לך.
אני במקרה או שלא מגיע מתחום הרכב יויודע דבר או שניים על אמינות כללית של רכבים ובהלך חיי בערו תחת יידי עשרות טויוטת מכל הסוגים לא גיפים כן
מודע היטב לאמינות שלהם (של הישנים יותר דרך אגב)למרות שהחדשים לא פראייירים בהשוואה לכל תוצרת גם העילית שבגרמניות .
יש קסם רב בכלי הנ"ל כמו שטען עודד
היות ואיני מכיר את השוק שלהם אבל עוקב מזה זמן אחרי אלו שנמכרים וידוע במה הדברים אמוריים שאלתי שאלה בפורום שהוא לא הכי אובייקטיבי כי ידעתי מראש שיהיו התנגחויות מבעלי כלים אחרים נגד המותג .
לסיום הפוסל במומו פוסל ולכן גם אני מצפה שתתנצל חוצפן.
- - - Updated - - -
ומי שאל אותך מה אתה מניח ולמה אתה פוסל אחרים לפני שאתה מכיר אותם
מצפה שתתנצל חוצפן אני לא צריך אותך או את השלשול ההזוי שנוצר ע"מ להתמקח ולאחר שראיתי את תגובות המומחים (לא שלך כן)האמת די ירד לי מהרכב והכיוון הוא לנדקוזר
חבר'ה - תרגיעו - בסך הכל דיון על ברזלים. לא צריך לאבד פרופורציות.
תרגיעו, אה???
זה בכלל אתה שהתחלת בלהעליב... עוד בהתחלה..
ואם לא שמת לב, טויוטה זה ברזלים - לנד רובר זה.. אלומיניום. איכותי!
מזל, רק חסר שנוסף על כל הצרות, עוד היה מחליד..
ברנרד,
תסתכל על דיסקו סידרה 1... מחליד גם מחליד.
גגות ואם אני לא טועה גם ריצפה באיזור בתי הגלגלים האחוריים מחלידים ונחשבים ל "מחלה" של הדגם...
זו המחלה הכי קלה ופשוטה באוטו שכולו מגיפה אחת גדולה.
נדיר בימיינו למצוא אנשים שמגנים על דיסקו 1, חשבתי שנעלמו מהעולם...
הם עושים את זה ממרחק של אוקיינוס. כנראה שמשעמם שם מאוד בארצות הניכר .
קודם כל, משעמם פה, שחבל על הזמן - כולם פה כאלה מנומסים ואין עם מי לריב. אלא אם אתה רוצה להתחיל מכות עם איזה מישהי/ו שביקש ממך סליחה "שחצה" את דרכך בסופרמקרט... במרחק של איזה 5 מטר... כנראה שזה גודל "המרחב האישי" פה.. אין בעייה שלמקום.
המקום שטוח וירוק ורטוב ומיוער כמו אתר נופש בהולנד, ואני, החכמולוג, עוד שם גלגלי "35 והגבהה וצ'יפ למנוע, לטובת העבירויות....
אפילו מצלמות הרוורס במכוניות, מצויידות בזום אחרת אין סיכויי שתראה כלי רכב אחרים במגרשים הענקיים והמקום בין הפסים הלבנים בחניון, מספיקים לאוטובוס קטן.
מרווחי הביטחון פה פשוט לא משאירים שום דבר למקרה...
שנית כל, תפסיקו להיות קטנוניים. חלודונת בגג ואיזה תם או שניים בשאר חלקי הרכב, שבמקרה מברזל, לא מתחילים להתקרב לחורים בריצפה של הסופה (במעברים קשים אפשר פשוט להזיז את השטיחון ולסייע עם הרגליים) או הצבע, שרק הוא מחזיק ביחד את חלקי המרכב של אלפא ופיאט וכל מיני אקזוטיים..
די ליילל.
שלישית כל.
תמיד אמרתי ואני עדיין אומר, שחוץ מזה שליד הנהג, שמאולץ לתנוחת רגליים "מנומסת", והשניים שיושבים בצדדים בכיסא האמצעי, שבית הגלגל נכנס להם בדיוק באמצע.. והכיעור הכללי של כל משפחת הדיסקברי/LR זה רכב מצוין וזה שנותן את התמורה הגבוהה ביותר יחסית לשקל...וזה כמות שהוא, בלי שיפורים.
- לא צריך לחפש "קפיצי עלים מהמדף", כדי לעשות אותו נוח ולא קפיצים בהזמנה/לא מהמדף כדי לעשותו עביר.
- לא צריך להתלהב, מיבחן דרכים, שיש מקום לכתפיים ושלא נכנס אבק מהדלת האחורית.
- אין שום צורך לפברק טיול לירדן רק כדי לחפש וינקר.
- לא צריך מנוע קמינגס של משאית לילנד ולא סרנים שיועדו במקור לנושא גייסות משוריין (ובגלל זה לא מעיזים לשים לו קפיצי סליל נורמליים) ולא מוט בעובי של 2 צול, לשלב בטרנספר שרק מהמתכת של גלגלי השיניים שלו אפשר לבנות רכב קטן - הכל כדי שחו"ח משהו לא יכשל.
- והכי חשוב, לא צריך לאבד יד ורגל או למכור כלייה על מנת לקנות אחד ובטח לא להחזיק כזה 0מי עשה פה חשבון של פי 7... אתם קולטים 7!!).
אחלה רכב במחיר שפויי.
רק פה (שם..) בלבאנט, מישהו חושב שצריך "להגן" עליו.
כולם סוגדים ל"אין" - אין פה (מספיק) סידרת 70... וואוו, זה בטח הכי הטוב...
זה לא נכון.
החורים זה בשביל להוריד רגל שתסייע בבלימה.
כי אין ברקסים.
וואללה!!!
איך שכחתי!!!
רכב אגדי עם בלמי תוף... תוף!
תוסיף עוד משהו לרשימה של הדברים שצריך לעשות עם הטויוטה, על מנת להפוך אותה... לאוטו - סט הסבה לדיסק - עוד איזה 10K שקלים...
או שתכף חיים יספר על היתרונות של התוף על הדיסק וכמה זה טוב לו.. הבחור פשוט מאוהב בכלמגרעת של הטארנט'ה...
תימנים מאז ומתמיד מעדיפים תוף
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
קראתי את הכתבה של אבירם ברקאי והאחרי שגמרתי להתפוצץ מצחוק (מהדגים ורוני..) וזה רק חיזק את מה שחשבתי - מרכב של 70 (וחיתוך עוד 2 דלתות אבל זה כבר כסף קטן) על שילדה ומכלולים של דיפנדר(רצוי בנזין אוטומטי)...כזה אפילו אני הייתי קונה, במחיר סביר..