מצטרף לברכות.
לא זוכר אם דובר בשרשור הזה אבל ציפוי בסגנון ROAD WORRIER / פוליאוריה יכול גם כן לעשות פלאים לבודי מבחינת עמידות שרידות והגנה ועדיין להשאר גמיש לפיתולים.
יש מספר ספקים בארץ.
Printable View
מצטרף לברכות.
לא זוכר אם דובר בשרשור הזה אבל ציפוי בסגנון ROAD WORRIER / פוליאוריה יכול גם כן לעשות פלאים לבודי מבחינת עמידות שרידות והגנה ועדיין להשאר גמיש לפיתולים.
יש מספר ספקים בארץ.
עוד דבר שאולי יעניין אותך.
eBay: http://pages.ebay.com/motors/link/?n...773579&alt=web
צמת חשמל חדשה אבל להגה ימני.לפי המוכר ניתן להפוך אותה לשמאלית.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
גם ל -3M יש חומר מתאים במקום זפת .
עידו
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...0303732a39.jpg
תודה לכם על התמיכה. באמת שזה חשוב.
מי שלא יודע אני מתעסק באפיון חווית משתמש (user experience design), התחלתי לכתוב כתבה לבלוג שלי על איך רשתות חברתיות יוצרות מחויבות ועל ידי כך ויוצרות מוטיבציה והנעה לעשייה בחיים הפיזיים. בדיוק כמו התגובות שלכם, שמעודדות אותי להעלות עד תמונות ולהראות התקדמות בפרויקט.
אז תודה לכם :)
עידו , מזה החומר הזה?
אמיר, דיברתי עם היבואן של רודוואריאר. הוא לא ממליץ להשתמש בחומר לבודי ושלדה. איו לו עמידות בחום והוא אינו מבודד מרעשים. החומר הזה יקר והייעוד שלו הוא הגנת יו וי ומניעת החלקה. יש חומרים זולים וטובים בהרבה למטרה. הרוד וואריור סקסי ויקר.
לגבי הצמה, המוכר דווקא לא בטוח אם זה יעבוד על הגה הפוך ולכן עדיין לא קניתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה חומר של 3M שמיושם בהתזה הוא מגיע במיכל ארוסול , הוא על בסיס פוליוריטני חומר חזק מאוד , עם תרצה פרטים נוספים אני יברר
עידו
עבודה יפה.
תהנה מכל רגע.
מדהים!!! אחד השירשורים היותר מהנים פה
עמרי , יפה לך ההתמדה בפרוייקט .
מי כמוני ( שעסוק עכשיו בשלושה !!! פרוייקטים במקביל ) יודע כמה משברים מופיעים בדרך .
לגבי הצבע - השבוע ( אולי שישי ) אני כנראה מוציא את הטנדר מהצבעי , אתה מוזמן להצטרף אלי ולהתרשם מהעבודה וגם מהבחור .
כמו כן יש לי צמת חשמל של סמוראי 89 במצב נהדר , הצמה למכירה .
אילן
עבודה נהדרת! האם דאגת ליישם את הזפת על יסוד עשיר באבץ? לזפת אין שום יכולת למנוע חלודה וקורוזיה, תפקידו לבודד מחום/קור ולשמש מצע להגנה מפני חצץ וכדומה. בניגוד למה שנאמר לך. בדליינר הוא חומר מצויין לחיפוי תחתית הרכב אבל חסרונו במחירו הגבוהה. עבודה מעולה, תמשיך ככה!
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
תודה!!
בהכנת תחתית המרכב ניקיתי זפת ישנה ורופפת עד ליסוד המקורי, חלודות שטחיות נוקו בהתזת חול ונצבעו באפיטמרין סולקוט אלומיניום ב 2 שכבות. לאחר מכן נקיון במסיר שומנים ומיד התזת הזפת. מטרת הזפת היא הגנה על הצבע מפני חצץ ובידוד הקבינה כפי שכתבת.
המחיר הגבוה של רוד ווריאר בשילוב עם העבודה שהוא לא מיועד לבידוד רעשים וחום גרמו לי לא לבחור בו.
אגב, מחירה של זפת באיכות טובה לשטח כזה מתקרבת למחיר של הרוד ווריאר.
עבודת ההכנה מעולה! סחטיין על הסולקוט אלומיניום! אני רכשתי זפת איכותי מברק בתל אביב ב 35 שח לליטר. 8 בקבוקים על תחתית רצפה של סיקס ארוך. ועוד 4 על כנפיים ומכסה מנוע. בדיעבד הייתי הולך על אפור ולא שחור... הבד ליינר שלי הגיע מחו"ל, רכשתי את הטוב ביותר שהיה אפשר לקנות בארה"ב. הגיע כקיט שלם להתזה. 4 ליטר הספיק לשתי שכבות בריאות.
לא חשבתי על מכסה המנוע.. שמת זפת מהצד הפנימי? על כל השטח? אין חשש שזה ישרף או ימס?
עובד מעולה. בעבר החום גרם לצבע להתייבש ולהתפוצץ ולחלק מהחומר פחחים להפרד מהמתכת. המכסה מנוע של סיקס ממש ענק וגמיש ולכן גם חיזקתי אותו וביטלתי את הגמישות. שם יישמתי זפת בצבע אפור, יצא נהדר!
עמרי, כמו שאמר יהודה - בדליינר הוא משובח.
בנוסף, כפי שציינתי, יש את המוצר שנקרא - פוליאוריאה. מנסיון על הסמוראי שהיה לי, עשה עבודה נהדרת ועם גיבוי של מספר בעלי נסיון נוספים.
זה השרשור שלי (בין היתר)
ובדרך מצאתי עוד שרשור שאולי רלוונטי
נראה טוב!
מה דעתכם לחזק את ההגנה על השלדה בשכבת זפת?
זה מה שהיצרן עשה וזה מה שאני הייתי עושה.
השילדה קיבלה שכבה צנועה של זפת בעיקר בתחתית ובדפנות. מטרת הזפת בשלב הזה היא שמירה על הצבע העליון מפני אבנים ואובייקטים אחרים שמתעופפים מתחת לטנדר. הלכתי על שכבה סמלית באופן יחדי באזורים שנראו לי פגיעים, בעיקר מפני שסוף סוף הבנתי מדוע אנשים נגד ציפוי זפת. כשטיפלתי במיכל הדלק הוא נראה כל כך נקי ושלם מבחוץ. רק כששייפתי את הזפת גיליתי חלודות עמוקות. ההבדל בין צבע עליון לזפת הוא שצבע ישר נסדק ומתנפח כשיש תחתיו חלודה, בעוד שהזפת עושה רושם שהכל בסדר.
קובץ מצורף 102051
אז כמו שהזכרתי, מיכל הדלק עבר טיפול יסודי שכלל ניקוי ואיטום של פנים המיכל וצביעה חיצונית. משמאל לימין: מצב התחלתי, אחרי ניקוי, אחרי איטום. ניתן לקרוא כאן בפירוט על התהליך של ניקוי מיכל הדלק.
קובץ מצורף 102052
חלודה בחומץ:
קובץ מצורף 102053
ועוד קצת חלודה..
קובץ מצורף 102054
אחרי חודשים ארוכים של ריתוך והכנת טלאים, הגענו לשלב המלכלך.
קובץ מצורף 102055
סרן קדמי ואחורי פורקו לגורמים. נקנה קיט שיפוץ מלא לסרן הקדמי, מיסבים לאחורי, ומתוכנן טיפול מקיף לברקסים.
כלל החלקים נוקו ונצבעו. כל זה לקח הרבה יותר זמן מכפי שחשבתי. זו הפעם הראשונה שאני מפרק סרן וזה היה מעניין ומאתגר. עבודה צמודה עם הספרות וסיוע טלפוני מחברי הפורום האדירים (e-Pit@m, gmike, weref, יונימוג אדום, איש , שגיא S).
קובץ מצורף 102057
ניקוי חול:
קובץ מצורף 102058
פעם ראשונה שהתנסתי בצביעה עם פיסטולט. אחרי כמה נסיונות ולא מעט זמן בהדרכות ביו טיוב יצאתי להתיז צבע. מדהים כמה יפה שזה יוצא.
קובץ מצורף 102060קובץ מצורף 102059
התגנבו חלקים שלא קשורים לסרן...
קובץ מצורף 102061
החלקים הצבועים בשחור אלה חלקים שנצבעו בצבע עמיד בחום גבוה.
קובץ מצורף 102062
בקרוב מאוד השלדה מתגלגלת.
מרתק, אתה מקבל עבודות? אני יכול להכניס אליך לחצר את הסיקס כבר ביום ראשון
כל הכבוד על העבודה הסזיפית. אתה תהנה ממנו בסוף, אין ספק.