חברים שלום.
אינני ותיק מי יודע מה בעסקי הגיפים ובטוח כי צעיר מרובכם פי שניים לאחר שוטטות בשרשור הנ"ל ראתי לנכון להגיב.
בעבר שירתתי (לא מזמן) בגזרת הבקעה כ 3 שנים(לא בסדיר) ומהניסיון שלי לפחות האזור כולו מאובטח בצורה יוצאת דופן ע"י הצבא וגם ע"י רבשצ"י היישובים
החשש הנובע מפחד,דאגה לבת הזוג והילדים,בטחון אישי וכל מיני כותרות שנשמעו פה לגיטימיים לחלוטין בטח בעולם בו אנו ניזונים בעיקר מהתקשורת
ואין על מה להתווכח המצב מתוח אומנם לא באזור המפגש אך מתוח על זה אין ספק.
אני בטוח כי אנשי המועצה,הצבא,הרבשצ"ים,משטרת ישראל, היושבים בבקעה ייקחו לתשומת ליבם את הנושא.
אנשי הבקעה הם אנשי יוזמה ומארחים מהשורה הראשונה קל וחומר כאשר מתקיים אצלם מפגש מסוג זה.
באמת שאינני מנסה לשכנע אך מי שלא יגיע למפגש מפסיד ובגדול חבל ארץ פראי שכמותו
אין ולא נראה בשאר חלקי הארץ.
אגב קצת מרחקים: מפגש הבקעה(מרכז מסחרי די תוסס) כ דקה אחת ממקום המפגש, בסיס החטמ"ר 7 דקות, לפחות 5 יישובים במרחק 2-5 דקות
תצפית טרמית מאוד קרובה למקום המפגש כמו כן מקום המפגש ממוקם על כביש הבקעה (תנועה קבועה של כלי רכב)
מקווה שעזרתי קצת בפן הרגשי והבטחוני.
לגבי הצירים:
סרטבה- לא קשה מדי קצת דרדרת לקראת שיא הגובה ישנו "סיפון" עביר לרכב בעל הילוך כח אחרי לבאים מכיוון יפית אפשר להמשיך צפונה או לחזור חזרה מומלץ להחנות את הרכב בראש הסרטבה ולהעפיל הרגל לפסגה.
ציר הזור- אצטרך יומיים כדי לתאר. בכל זאת ציר המתחיל מאזור צומת בית הערבה ומגיע עד אזור מחולה הציר מקביל לירדן. לא לבעלי לב חלש הציר רבוי שפצ"ים,מיני מעלות,נסיעה על צלע הר שמתחת הירדן, מקטעים רווים במים. עצה שלי כניסה באזור נעמה ויציאה ביפית כמו שהציע חבר הפורום מספיק בשביל הנופים המטורפים וגם השביל העבירות
ראס אל חורבה- עולה מצומת אדם יציאה באזור מחנה תרצה ואפשרות המשך עד מושב רועי ציר מהמם ישנם כמה מדרגות בדרך הציר שולט על כביש הבקעה המהלך הנסיעה על רכס ראס אל חורב ייתגלה לנהג נוף הבקעה במלואו שדות התמרים,מאדר תרצה,השכנים ממזרח,מזבלת טובלן ועוד...
מקווה שתרמתי את חלקי כמו כן צרפתי תמונות מנסיעה בציר הזור
קובץ מצורף 93395קובץ מצורף 93396קובץ מצורף 93397קובץ מצורף 93398