חג שמח ותתחדש.
שיגעו אותי הכתמים הכהים בקירות. כאילו שלא צבעו מספיק ידיים.
עד ששמתי לב שהם גם בחוץ.
בקיצור, אתה חייב לנקות את העדשה של המצלמה שלך. ;)
Printable View
חג שמח ותתחדש.
שיגעו אותי הכתמים הכהים בקירות. כאילו שלא צבעו מספיק ידיים.
עד ששמתי לב שהם גם בחוץ.
בקיצור, אתה חייב לנקות את העדשה של המצלמה שלך. ;)
או חיישן המצלמה ...
נראה מדהים. חג שמח. התפנה זמן לטיולים 😉
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
בית לתפארת,חג שמח.
עירא, מדהים!
אנחנו עכשיו בשלב של תכנון הבית וגם דיברנו על בניה עצמית.
לצערי, אין לי את היכולת הפיזית לזה.
אבל בהחלט נותן השארה לגבי כמה אפשר לעשות לבד, ומסתבר שהרבה. מאוד.
שוב, מדהים ומעורר השראה. תודה!
התכנון המקורי היה להעלות פוסט שנה אחרי הכניסה לבית, אבל קורונה וזה...
אז עברה קצת יותר משנה מאז שנכנסנו הבייתה ובמהלך השנה הזו העבודה המשיכה על אש קטנה. כל מני פרויקטים רובם בחצר, חלקם בבית עצמו (התמונות לא תמיד לפי הסדר הכרונולוגי, אבל הן יתנו סקירה על הדברים שהתבצעו)
התקנת ההצצלה בפרגולה (מצללה) - קורות עץ, 2X10, שנצבעו בצבע לבן מעקב בעירה והותקנו במרווחים שנותנים 40% צל.
קובץ מצורף 129973
קובץ מצורף 129972
בניית דקים במרפסות -
בגלל שהדקים מותקנים על גבי משטחים של בטון ייצוק, לא הייתה לי עבודה בתהליך הביסוס של הדק, אלא הדק פשוט מונח על גבי משטחי הבטון, כן הייתי צריך לדאוג לאיטום של הרגלים ולכן כל רגל נטבלה בזפת נוזלית ואז שמתי מתחתיה גם חתיכה של יריעת זפת (שינגל חתוך) למניעת מעבר של לחות מהבטון לעץ את הרגלים עשמן שמתי במרחקים של חצי מטר אחת מהשנייה בערך.
התשתית של הדק נבנתה מקורות עץ אורן 5X10 מחוטא, ובהמשך עברתי לעץ מהוקצע ומחוטא שגיליתי שהרבה יותר נוח לעבוד איתו וההבדל בעלויות לא בשמים. את קורות התשתית הנחתי במרווחים של 50 ס"מ אחת מהשניה וכל מטר בערך שמתי קורת חיזוק בין כל שתי קורות תשתית למניעת קבלת "בטן" בקורות התשתית לפני הנחת המדרכים. את התשתית חיברתי עם ברגי סיבית 5X80 ולבסוף הנחתי את המדרכים, עץ דק אורן מחוטא (וזול באופן משמעותי ביחס לאחיו היפים יותר כמו איפה טיק ושות' וגם חוסך המון זמן בהרכבה) וחיברתי אותם לתשתית עם ברגי טורקס טורבו או איך שלא קוראים להם, הייתרון שהם ברגים שלא מצריכים לבצע קידוח מקדים ושיקוע (שוב, רלוונטי רק כשעובדים עם אורן, בעץ קשה אין איך לברוח מהעבודה) הגובה של הדק זהה לגובה הריצוף בתוך הבית כך שמתקבל משטח אחד בין הפרקט בבית לדק בחוץ.
קובץ מצורף 129969
קובץ מצורף 129968
קובץ מצורף 129966
קובץ מצורף 129974
קובץ מצורף 129967
קובץ מצורף 129971
קובץ מצורף 129964
קובץ מצורף 129975
קובץ מצורף 129978
קובץ מצורף 129970
קובץ מצורף 129977
קובץ מצורף 129976
קובץ מצורף 129965
טיח ושליכט - את החומות בטון צריך לכסות והשלב הראשון הוא ביצוע טיח ושליכט, שתי עבודות שאני לא עשיתי לבד אלא הבאתי פועלישיעשו את העבודה
קובץ מצורף 129982
קובץ מצורף 129983
קובץ מצורף 129980
קובץ מצורף 129981
קובץ מצורף 129979
קצת דקורציה לבית
קובץ מצורף 129984
קובץ מצורף 129985
(כן, עדיין לא ניקיתי את העדשה של המצלמה בפלאפון)
ומכניסים אדמת מילוי לחצר (ובהמלצת האגרונום, אדמת חמרה חולית)
קובץ מצורף 129989
קובץ מצורף 129987
קובץ מצורף 129986
ועכשיו לקראת הסגר בקורונה, ניצול של החומה האחורית והרבה זמן פנוי....
קובץ מצורף 129995
קובץ מצורף 129994
קובץ מצורף 129993
קובץ מצורף 129992
קובץ מצורף 129991
קובץ מצורף 129990
עירא
לקרוא ולקנא!
לגבי הדק- החלק שמחוץ לבטון הוא באוויר?
ודבר נוסף (שלאור רמת הירידה לפרטים אני בטוח שהקפדת עליו, אבל לטובת הקוראים):
לעץ יש כיוון. אחרי קצת שמש וגשם, הקורות מקבלות בטן. צריך להקפיד שהן מונחות כשהצד הקמור כלפי מעלה (כלומר כשהבטן תרצה להווצר, הקצוות ידחפו מטה והמרכז כלפי מעלה). כך הברגים מצליחים למנוע את הבטן, וגם אם לא, אין קצוות "מתרוממים" שנתקעים בהם.
מאיפה האחיזות טיפוס? המחירים בארץ הם מאות שקלים לכמה אחיזות ובאמזון המחירי משלוח נהיו לא הגיוניים.