שמע אני קורא את השרשור כבר כמה ימים והייתי בסיפור הזה ובמקומות וגם עם היילקס ....
לך תעשה סיבוב במקום לכתוב פוסטים השד לא כזה נורא!
עם כל התוספות שצויינו פה הטאראקן בהחלט רלוונטי
TLC 100 IL
Printable View
שמע אני קורא את השרשור כבר כמה ימים והייתי בסיפור הזה ובמקומות וגם עם היילקס ....
לך תעשה סיבוב במקום לכתוב פוסטים השד לא כזה נורא!
עם כל התוספות שצויינו פה הטאראקן בהחלט רלוונטי
TLC 100 IL
טראקן ממש לא בכיוון, מהלכי מתלה קצרים ביותר, ללא נעילה, גלגל ספייר מתחת הרכב, אין אפשרות לצמיגי שטח, מערכת שילוב 4x4 לא משהו בכלל ועושה צרות, רובם לא משופרים בכלל.
אם קונים אחד כזה צריך להשקיע עליו לפחות עשירייה בתור התחלה לנסוע בשטח.
חברה לצחי היה suv משופר מכל טוב שאכזב אותו.
לדעתי חפש לך היילקס עם שלדה ובודי במצב הכי טוב שתמצא.
סע תהנה, תצטרך להחליף גיר מנוע סרן בבוא היום תחליף.
או לבחור מראש הרכב שמצריך הכי מעט שיפורים כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
31 ושיפור מתלה רגוע עושה רק טוב להיילקס.
31 זה לא שיפור, זה הכי בסיסי ברכב הזה ולא משנה את האמינות בשום צורה, גם בגלל שבמקומות אחרים אתה יכול לקבל את המידה הזו כמקור.
זה יותר עביר, יותר יציב, ויותר נוח.
בכביש ובשטח.
כנ״ל לגבי שיפור קפיצים רגוע.
אני מרשה לעצמי להיות נחרץ אחרי נסיון עם רכב שדקה וחצי אחרי שנקנה כחדש מהחברה נעל 31, וקיבל סט של אולדמן.
אם בלאי של מיסבי גלגל אחרי כמעט חצי מיליון קמ נחשב הפחתה באמינות, אני לא יודע איך אפשר לכמת אמינות ועמידות בצורה אחרת.
כנ״ל לגבי הזרוע מגל, שעוד בשנת 1999 כבר נמכרו הזרועות המעובות בחברה, כמענה לזרועות המקוריות שכשלו.
עכשיו לסוגיה לשמה התכנסנו:
אני נוסע עם היילקס משופר במידה, שבעבר שימש לטיולי רווקים ועבירות ועם השנים עבר לדיגום טיולי משפחות, עם הנוחות והנוחיות של יכולת ההעמסה.
ונכון ששם קוד ורדית כבר לא מהווה אטרקציה בטיול, אבל אין לרכב בעיה לעלות אותו ודומיו בניחותא.
אין מסלול טיול שמהווה אתגר, וזה חלק מהכייף, עם המשפחה.
וזה נכון לא רק לורדית, אלא לכל מסלול משובש באמת:
סכיני דימונה,
נחל חורשה
הערוד
וכל מסלול שיש בו הפתעות לרכב עם מתלה נפרד.
אנחנו מאד נהנים מההיילקס, והוא כלי טיולים נהדר.
אבל..
אם הייתי במקום שלך, נטול רכב ומחפש כלי מתאים שיהיה נוח למשפחה, עם יכולת עבירות גבוהה כבר מהיצרן, ששיפורים מועטים יביאו אותו מאד רחוק בשטח, עם מעט מאד מגבלות, הייתי הולך על פראדו.
אני מכיר שני חברים שעברו לאחרונה מרכב עם סרן חי מקדימה, לפראדו ולנד קרוזר, ואחרי רגעי האבלות הקצרים על ״אובדן המסוקסות״, לא מסתכלים בכלל אחורה.
פראדו עם נעילה קדמית, הגבהה קלה ומיגון גחון יביאו אותך לכל מקום שמוגדר טיול, כולל הקשים שבינהם. ויהיו נוחים יותר בדרך אל ומהשטח.
...ובאותה מידה אני לא חושש מרכב עם ארבעה מתלים נפרדים.
אפילו... מעדיף במובנים מסויימים - פג'רו דור 3 או ניסאן פת'פיינדר מתנהגים בשטח בצורה יותר מאוזנת מהכלים בעלי סרן חי מאחור ומתלה נפרד מלפנים.
אבל אנחנו מדברים ככה או ככה או ככה על כלים יקרים.
מצד שני, SUV זולים יותר כמו פג'רו דור 2 או 2.5 או טרופר - גם יעשו את העבודה, גם לוקחים 31 בלי בעיה (מידה מקורית למעשה), וגם עם שיפורים מינימליים יעשו כל מה שצריך כרכב טיולים משפחתי.
מבחינה זו בחירה באחד מהם על פני פראדו היא בחירה סבירה לחלוטין, כאשר המחיר יהיה ללא ספק בכך שמדובר בכלים ישנים יותר עם כל המשמעויות.
אסף.
לא להיתבלבל-גם פראדו מעשור קודם 99-2001 לצורך העיניין, זה רכב ישן עם ק"מ גבוה, לא חף מתקלות, יישור קו לרכב כזה יעלה כפול(חלקים יקרים ונידרש חלפים מקוריים כמו תפוחים וכו'), מעבר לזה שעל כלים שחוטים דורשים מחירים הזויים.
תודה